Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Védőnő vagyok, segíthetek? fórum

Védőnő vagyok, segíthetek? (beszélgetés)

47. 7e167fe911 (válaszként erre: 41. - Helga800515)
2009. jún. 1. 14:15

Szia. Köszönöm szépen a választ, azt hiszem poharat együtt megyünk venni, mert szereti a verdákat és láttam is olyan poharat.

Hát a beszélgetés az nehéz lesz, ugyanis Dávidka még nem akar beszélni, mond néhány szót de azt se tisztán.

Lelkileg lehet hogy megviseli őt a bölcsi, ezért is szeretném fokozatosan csinálni a dolgokat, de úgy hogy ne úgy érezze hogy erőltetem.

Majd írok a fejleményekről.

46. tari (válaszként erre: 45. - Helga800515)
2009. jún. 1. 14:06

Köszönöm szépen a választ!

Szerintem még jövök egy párszor! :)

45. Helga800515 (válaszként erre: 38. - Tari)
2009. jún. 1. 14:01

szia

örülök, h tetszik.

Nem javasolnám a 4 hónapos kornál korábbi hozzátáplálást, még akkor sem ha tápszeres babó. Az anyatejeseknek meg itt üzenném, hogy 6 hónapos korig csak anyatej!!!! Nyugi, ezen az egy hónapon nem múlik semmi. Még lesz 70-80 éve utána almát enni.......... :)

A csőrös poharat én személy szerint nem szeretem. Egy oéyan bugyuta ivástechnikát tanít meg nekik ami sem az ivásra sem a szopizásra nem hasonlít....

sztem sokkal jobb a régi hagyományos kávéspohár forma. És majd csak akkor kezdjétek el, ha már tud stabilan ülni, kb 8-9 hónapos kora után. AQ kulcs a rendszeresség, minden nap legyen majd elővéve az a pohár!

44. Cand Ida (válaszként erre: 1. - Helga800515)
2009. jún. 1. 14:00

Szia!

A környezetemben két kismama is van, pici, néhány hetes kisbabával. Én 3 gyereket neveltem "fel" és egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a védőnők mind a két anyukának azt mondják, hogy ne fejjenek és ne adjanak vizet a piciknek, inkább, akár óránként is szoptassák. Most tényleg ezt tanítják? A nagy nyári melegben, szerintem kínzás nem itatni a piciket...csak vízre nem cukros löttyre gondolok. Szerintem az anyukát is kiborítja, ha nem tud pihenni és a picit is elkapatja ezzel, ráadásul mindketten ki is vannak borulva, hogy sokat sír a baba. Mi a véleményed? :)

43. Helga800515 (válaszként erre: 40. - 3a92f8d690)
2009. jún. 1. 13:56
köszi, csatlakozom!
42. Helga800515 (válaszként erre: 39. - Herika40)
2009. jún. 1. 13:56
bocsi, de az előbb nem írtad h 4 hónapos! neki még nem mehet semmilyen tejtermék!!!! majd egy jó fél év múlva! Csak gyümi és főzelék! És óvakodni azoktól a bolti üveges bébiételektől, melyekbe már a 4 hónapos babáknak is beleteszik a túrót meg a joghurtot!!!! Sajnos. Őneki még a tápszer domináljon mennyiségben.
41. Helga800515 (válaszként erre: 33. - 7e167fe911)
2009. jún. 1. 13:52

szia. nézd meg légyszi a 34. hozzászólást, ott Ronitának írtam a szobatisztaságról. Örök törvény az, h a jó idő segít. Most futkoshat sokat bugyiban, nem baj ha becsurog. A másik az, h most a bölcsiben ő tanulni fog a többiektől. Bezsélgess vele, ha mész érte. Mi ez itt? kis wc? de aranyos. és erre rászoktak ülni a gyerekek? hú, az szupcsi lehet? te ráültél már? jó lenne. szoktad látni a többieket?, stb. Ha megtehetitek menjetek el egy bababoltba, vagy pohárboltba, és hagyd hogy ő válasszon magának egy poharat (ha megtetszik neki valamilyen, akkor egyből 2-őt vegyél, hogy legyen egy tartalék is) ugyanúgy mint a kis wc-nél írtam beszélgess el vele a pohárról, látványosan igyál előtte te is és hangoztasd h te most pohárból iszol, mert az szupcsi, és a pókember vagy a thomas vagy a noddy vagy akárki aki a kedvence is ebből szokott inni. Írj majd a fejleményekről.

ja, még egy gondolat, mivel nemrég kezdte a bölcsit, még lelkifolyamatokon megy keresztül, akkor is ha esetleg úgy tűnik, hogy minden simán megy. Lehet h. büntet azzal, h nem hajlandó elfogadni a poharat, hanem valami "hazai" kellene, ami megnyugtatja a lelkét valami "anyapótlószer".

40. 3a92f8d690 (válaszként erre: 39. - Herika40)
2009. jún. 1. 13:52
Szerintem ne adj neki semmilyen tejterméket főleg hogy 4 hónapos én még nagyon korainak találom max pár kiskanál 4 hón való bébiétel de csak délben egyébként anyatej!!Ha nincs akkor tápszer!!
39. Herika40 (válaszként erre: 35. - Helga800515)
2009. jún. 1. 13:46
És melyik joghurttal próbálkozzam? 4 hónapos a manóm, Lehet neki bio termékből készültet is adni?
38. tari
2009. jún. 1. 13:45

Sziasztok!

Ez nagyon jó fórumnak igérkezik! :)

Nekem van egy 3hónapos kislányom és azt szeretném megtudni, hogy szabad e 4hónapnál előbb ismertetni a gyümölcslevekkel?

Tejem az sajnos már az elejétől fogva nem volt elég, úgyhogy tápszeres hozzátáplálás mindig volt!

Csőrös pohárból mikor kezdjem itatni?Nem szeretném ha csak cumisüveges baba lenne!

37. Helga800515 (válaszként erre: 32. - Ronita17)
2009. jún. 1. 13:43
Teljesen normális beszédfejlődési állomás. Majd ebből fog fejlődni, ha rá lesz kényszerülve :) mert így is megérti őt a családja, minek strapálja magát, majd ha a közösségben nem értik, akkor rá lesz kényszerülve a beszédre.
2009. jún. 1. 13:41
Köszönöm szépen a segítséged,majd írok a fejleményekről
35. Helga800515 (válaszként erre: 31. - Herika40)
2009. jún. 1. 13:37
Mindenképpen utána! De ha úgy ítéled meg, h eleget evett, én nem javasolnám a tápszert. Csak reggel meg este, amúgy tízóraira gyümit, ebédre főzeléket, uzsira joghurt v babapép. Sztem elég neki a gyümölcslé vagy víz, vagy tea főzelék után, ha rendben van a súlyfejlődése.
34. Helga800515 (válaszként erre: 30. - Ronita17)
2009. jún. 1. 13:33

szia Ronita!

Ehet már villával, de először csak babavillával, ami nagyon tompa, nehogy kárt tegyen magában, aztán ha megy neki, akkor mehet a felnőtt villa is, de csak szigorú felügyelettel, mert furcsa dolgokra képesek :). Aszobatisztaság egy nehezebb kérdés, mert nagyon nagyfokú testi és pszichés fejlettséget igényel. A picid már elindult a lépcsőn, szóval nagyon ügyes. Sokszor hónapok kellenek mire begyakorolják az egészet, aztán van h valami visszaveti őket, elmegy tőle a kedvük, hetekig nem hajlandóak csak pelusba kakilni, pisilni, aztán rákapnak újra. De vannak babák akik akár 2 nap alatt is teljesen szobatisztává válnak. Itt megjegyzem, h a szobatisztaság nem = az ágytisztasággal! 5 éves korra kell ágytisztává válniuk! Szóval a te picid ügyes, már érdeklődik a téma iránt. Mindig hagyjátok a szabadba pisilni, nagyon dícsérjétek és másnak is büszkélkedjetek vele az ő füle hallatára! A fiúk nagyon hiúak, imádják a dícséretet! Ne erőltessétek a lakásba pisilést, csak mondjátok minden alkalommal, h milyen jó lenne, ha a wcbe is pisilne, milyen boldogok lennétek, és a wc is hogy örülne, mert egész nap csak ott áll egyedül, és őt várja, vagy vmi hasonló kis "butyutasággal" próbáljátok felkelteni a figyelmét. Ha szép az idő legyen kint a bimbi az udvaron, csak úgy, h szokja a látványt. Ha elmegy a binbi mellett mondjátok, h azért van ott mert őt várja, stb. De ne erőltessétek, ez a kulcs! Türelem, türelem és mindig csaki dícséret. Egyébént a kakit könnyebben megtanulják szabályozni, a pisi egy kicsit nehezebb téma. Írj majd, jó? szia

2009. jún. 1. 13:18

Szia. örülök hogy végre van egy ilyen fórum is. Kisfiam Dávid 27 hós, márciusban kezdtük a bölcsit. Kérdésem az lenne hogy szoktassam rá a bilire, vagyis hogyan kezdjük el? És a másik problémám hogy még mindig cumisüvegből iszik. Bölcsibe most kezdték el a pohárból való ivásra szoktatást, de nem megy, sír ha meglátja apoharat. Itthon se iszik belőle. Én mondtam a gondozónőknek hogy elkéne dobni a cumisüveget, de azt mondták hogy még várjak vele.

Köszönöm válaszod.

2009. jún. 1. 13:02
Lenne még egy kérdésem miért van az,hogy a szavaknak csak az első két betűjét monda vagy két betűt a szóból. Megkérdezem:Hogy hívnak? válaszol,hogy:Dáddi(Dávid),Hány éves vagy:ke(kettő),Hol laksz:Ce(Cegléd),Ma a kedvenced? vo(vonat),va-vau(kutya)
31. Herika40 (válaszként erre: 27. - Helga800515)
2009. jún. 1. 12:58
köszönöm a válszt nem gond. még egy kérdésem lenne,a hozzátáplálásnál a főzeléket a tápszer előtt vagy utána adjam? vagy csak főzelék és kis tea vagy gyümölcslé?
2009. jún. 1. 12:44
Szia Helga! 20 hónapos kisfiam nagyon szépen pisil kint az udvaron(félreáll a fűbe és megfogja a kukiját)de viszont a lakásban bepisil ott,ahol éppen áll,a bilire rá sem ül,a vécészűkítőn meg csak nyüszög.A kinti pisilést 2 nap alatt megtanulta,a bentivel meg már 2 hónapja kínlódunk. Villával ehet ő már? Kanállal nagyon szépen eszik magától.
29. Helga800515 (válaszként erre: 20. - 405fb874de)
2009. jún. 1. 12:21
Ja, és köszi a dícséretet, örülök, h tetszik.
28. Helga800515 (válaszként erre: 20. - 405fb874de)
2009. jún. 1. 12:20

Amiket mondtál gyakorlatilag 1 éves kor után már eheti, sde ami a lényeg, h. nincsen-e valamilyen ételallerguája. Illetve amii még nagyon fontos az, h hány foga van?

Darabos ételt csak teljes fogsorral kaphat, ami kb 2-2,5 éves korukra nől ki. Dió, mogyoró, egyéb kemény olajos magvat csak darálva, mert félrenyelheti. Mindsen ét5elét villával jól törd még neki össze. Még bakkor is ha már tényleg szépen rág. Én is xcsak akkor értettem ezt meg, amikor a saját 2,5 éves fiam majdnem meghalt a konyha asztalnál egy vfirsli darabtól, de ezt most szó szerint értsd. Az apukája rázta ki belőle fejjel lefelé, de ő már eszméletlen volt! Pedig apró karikákra vágtam! Szóval mindenki nagyon vigyázzon! Amúgfy ehet már babot, lencsét is nyugodtan, de ne házikolbásszal :).l Kisded étrenden legyen! Kevés zsír, fűszer, só.

27. Helga800515 (válaszként erre: 19. - Herika40)
2009. jún. 1. 12:15

gyakorlatilag lehet, de a mikrót több okból nem szeretjük:

1. nem melegít fel minden részt 100%-osan, ezért lesz olyan molekula, ami kimarad a forralásból

2. műanyag tálban nem szerencsés forralni, mert rákkeltő anyagok szabadulnak fel. és ez egyből elegyedik a vízzel

Sztem szerezz be vízforralót, ha nem gond

26. Helga800515 (válaszként erre: 18. - Szilvóca)
2009. jún. 1. 12:11
szívesen :)
25. Helga800515 (válaszként erre: 17. - Juttta)
2009. jún. 1. 12:11
Szia, sajnálom, nagyon nehéz lehetett lelkileg. Én javasolnám, hogy nézesd meg magad, mert az alvadt vér nem jó. Biztos ami tuti! A pecsételés is az mellett szól, h meg kellene mutatnod magad az orvosnak, nehogy atóniázzon=ne húzzódjon össze teljesen a méhet, mert az talaja a vérzésnek, és a fertőzéseknek. Szóval, irány a doki! A méhszájzáró műtétekről nem sokat tudok, csak annyit, hogy a betöltött első 12 hét után végzik csak el, és csakis akkor, ha semmilyen rendellenességet nem találtak sem a babánál (gondolok itt a fejlődésire) sem a mamánál (méhen belüli fertőzések, felszálló fertőzések, toxaemia gyanú, stb) , azt is tudom, h utána szigorú fekvés, általában kórházi elhelyezést javasolnak.
24. Helga800515 (válaszként erre: 16. - Orsi26.)
2009. jún. 1. 12:02

Sajnos el kell fogadnunk, h vannak jó és rossz alvó babák. Nekem mind a két fiam rosszalvó, szóval én kb 6 éve nem aluzdtam át egy éjszakát sem. Majd meglátod milyen jó alvajáró leszel :)!!

Tudom mit érzel, én a 29. szülinapomra azt kértem, h aludhassak át egy éjszakát, nem kaptam meg. Viccet félretéve, sokszor csak megijednek, dolgozzák fel a nap eseményeit, és kell az anya, h. ha csak egy pillanatra is, de látzhasson. Mostanság nyűgös lesz a fogzás miatt. A folyadék is csak nyugtatásnak kell éjjel, nem hiszem h ennyire szomjas lenne. ERszik eleget napközben? Szépen nől a súlya, mert ha igen, akkor biztosan nem lehet éhes. Cumit használ, mert sokszor az helyett isszák a teát, mert a cumit nem találják éjjel az ágyban, nekünk pont ezért 5-6 cumi van nekik szétszórva az ágyban. Van e3gy homeopátiás szer. a neve viburcol kúp, ami segít az elalváshoz, alváshoz és e3gy kicsit nyugtató hatású, de homeopátiás!!!! Ha érzékeny a babád a belladonna nevű gyógynövényre, akkor ne, mert attól felpörög. Ami még bevállhat, hogy adjál neki az ágyába egy pólódat, ami nem kell, h a legfrisebben mosott legyen :), így érzi az anyaszagot, és megnyugszik, és még rongyizhat is.

23. Helga800515 (válaszként erre: 15. - 9cb35398ff)
2009. jún. 1. 11:54
Oké, aztán majd fokozatosan váltsd le, ne egyből. (úgy értem., h majd keverj hozzá egy kis forraratlant is, majd ennek a mennyiségét begyre növeld , a forraltét meg egyre csökkentsd, ha nincs panasz. Ha van ezekszerint atópiás a családban, akkor vigyázz majd a tehéntej bevezetéssel is, meg kevés glutént kapjon a picid! sziasztok
22. Helga800515 (válaszként erre: 14. - 9fa28b0ed4)
2009. jún. 1. 11:52

ne izgulj, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, bár tudom, ezt könnyű mondani. A ciszták miatt ne aggódj, nekem egy 7x4 cm-es fakadt ki magától (azt mondta a nőgyógyász, hogy majd az apuka eldurrantja :) ), és így is lett. Figyelj a peteérésedre, és ne csak úgy vaktába "lövöldözzetek", és a tévhittel ellentétbe ne mindennap, és főként ne naponta többször, mert az nem jó. :) nam használ a cél elérésében. 2-3 naponta ideális együttlenni családalapítás szempontjából.

Kérlek írj majd h mi van veletek, szurkolok!!!!!

Ja, és lombik előtt van még az inszemmináció is, azzal mi a helyzet nálatok?

21. Helga800515 (válaszként erre: 13. - Dolores)
2009. jún. 1. 11:48

Szia. Szerintem legközelebb az utazásra is előre bevizezett, zacskóba tett vattákat vigyél. A fogzás nagyon tud rontani a helyzeten, mert annyira megváltozik a nyáluk összetétele, hogy mind a pisi, mind a kaki nagyon savassá válik. Amiket használsz (sudocrem, bepanthen) nagyon jók. Ami a lényeg:

1.nagyon gyakori tisztábatétel (napi 1-12)

2,.mindig alaposan mosd le előtte vízzel

3. a krémet vékonyan használd

4.ha jó az i8dő, 1-15 percet "napoztasd" a popsiját

5. ha nemrég pisilt vagy kakilt, akkor 20-25 percet hagyd szabadon

6. éjjel is tedd tisztába, akár álmában is

7. nagyon vigyázz az ételekkel, amiket adsz neki, mert az is rontani tud most a helyzeten

pl: alma helyett (mivel savas) banánt adj, ne egyen őszibarackot, meggyet, paradicsomot amíg csúnya a popsija

8. ha a fenti krémek nem váltak be, akkor próbáld meg a neogranormont

remélem beválnak a tippek

2009. jún. 1. 11:21

Sziasztok! Milyen jó kis fórum...

Én azt szeretném megkérdezni, hogy melyek azok az ételek amiket egy másfél éves baba nem ehet. Gondolok itt olyanra, hogy gomba, méz, eper esetleg. Mik vannak még?

19. Herika40 (válaszként erre: 1. - Helga800515)
2009. jún. 1. 08:44
Az én picim szőke és kékes színű a szeme elég fehérbőrű. A kérdésem az lenne, mivel átalakítás alatt vannak vezetékek nem tudom megoldani a gázzal való vizforralást egy darabig, a villanyvezetéket is most erősítik meg. Lehet-e mikróba vizet forralni a tápszerhez, vagy szerezzek be e egy elektromos vizforralót ehhez?
18. Szilvóca (válaszként erre: 9. - Helga800515)
2009. máj. 31. 23:05
Ez nagyon jó kérdés volt,így legalább most már ezt is tudom,ez a fontos dolog nem fordult meg a fejemben.A kisfiamra a leírtak jellemzőek,én meg allergiás vagyok.Köszönöm,hogy fel lett téve ez a kérdést,és a választ is szerintem sokunk nevében.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook