Van valaki, aki beszélgetne velem? Köszönöm! (beszélgetés)
Tökjó, hogy ezeket leírtad.
Én még éreztem a forrázott korpa illatát, számomra nagyon kellemes volt.
És mire jó a BING? Strózsák- vastag vászonból varrt, szalmával, esetleg kukoricacsuhéval, szénával keményre töltve, az ágyfelszerelés része.
És még A reményhez (Tóth Árpád) versében is szerepel a 4. versszak."
Ám e kor, e fáin,
Hol van már ma nap?
Kis orgonafáim
Elszáradtanak,
A kisenyvedt parkon
Kókadt lomb konyul,
Citerázó markom
Ökölbe szorul.
Hull a gyenge pázsitokra
Szemét vegyesen,
Egy-egy rendőr ásitozva
Köpköd hegyesen,
Álmaim a rózsák
S lenge nárciszok,
S itt a gyér fű: strózsák,
Ott hál sár s piszok.
Sziasztok!
Visszajöttek a régi emlékeim! Aratás végén a szalmával töltött szalmazsák "derékalj", frissen mosott napon szárított ágyruha a legjobb altató volt.
A régi parasztgazdaságokban nem volt "szemét". Pl.: a kukorica minden darabkáját fölhasználták. A kukoricaszemeket állateledelnek, vagy akár emberinek is, a szárát kévébekötötték,és az állatok lerágták a száraz leveleket, aztán izzikkel megfőzték az apró krumplit, amivel disznót hizlaltak. A kukoricacsővet fedő levelekból szatyrokat, lábtörlőket fontak. stb., stb. Csak egy kis nosztalgiázás.....
További ajánlott fórumok:
- Teherbeeséssel kapcsolatos véleményeket várok, köszönöm
- Hütőt szeretnék venni, de tanácstalan vagyok.Ha valaki tudna egy jó márkát ajánlani.Köszönöm Sicoka
- Ismer-e valaki olyan terméket amely az erek faláról "oldja" a lerakódott zsirt és cukrot? Köszönöm a segítséget!
- Ha valaki tud ijesztő szövegeket, amivel lehet úgymond megijeszteni egy pasit, az írja meg! Köszönöm!
- Honvéd kórházban(Bp.) keresek jó nőgyógyászt. Tudna valaki ajánlani? Köszönöm
- Járt már valaki közületek az Elite Körmösakadémiára (Cristal Nails)?Nagyon érdekelne a véleményetek, benyomásotok. Köszönöm!