Van valaki, aki beszélgetne velem? Köszönöm! (beszélgetés)
gondoltam erre,de nem voltam benne biztos es ezertis kerdeztem ra,mint itt nalunk akkor es en ilyenkor mindig szepen elszoktam mondani,hogy a gulyas az nalunk magyaroknal leves.
meg egfy erdekes kerdes,kivancsi lennek ra!ott ha egy amerikai vendegsegbe megy viszi magaval a hust,itokajat,szeket?mert itt igen,tokre ledobbenttem mikor eloszor lattam.utana mondtam nekik ez nalunk nem szokas,mert en ha vkit meghivunk en allok mindent!
a salmont eloetelkent is ettem vendegsegben ugy is finom volt!
A magyar pörköltet itt gulyásnak nevezik/ismerik. Több nemzetnek van hasonló étele.
Példák.
[link]
megneztem a weboldalon gyorsan a kepeket,salmon,nos azt imadom fustolten es pastaval/olasz recept/.
en mult evben 6 hetig fiameknal voltam es kert halaszlet/szalkashalat eszik csak meg/es 50-50 halbol csinaltam/fele friss hal,fele meg fustolt/,ugy foztem,hogy meg se kostoltam,de izlett mindkettojuknek nagyon.en ozkodok a haltol,de mar 2szer azert nekirugaszkodtam es vendegsegben megettem a barramundi halat amibe feher hollo ha van keves szalka,azota SE ETTEM,VETTEM.
en pl sose piritom meg a hust .majorannat nem szeretem,szerintem az az oregano rokona,AZT SEM SZERETEM,DE MINDEN IZLES KERDESE,VOLTAM az aranyparton/gold coast/-on egy nemet etteremben es megkostoltam azaz rendeltem gulyast ugye ami porkolt volt persze,de nagyon izletes volt,nalaTOK IS A GULYAS NEM LEVES OTT AMERIKABAN?NEM TUDOM ITT MIERT A PORKOLTET HIVJAK GULYASNAK.
A halat szeretem sokféleképpen, csak a halászlevet nem.
Pl. füstölve imádom.
[link]
Tettem fel 1 képet, ahogy megpiritom a húst pörköltnek.
ujabban en tobb sargapaprikat meg paradicsomot teszek bele,meg pici eros paprikat es ugy megbolonditja,vhagymat csak egy kozepeset teszek bele mindig,mert kulonben az kicsit edesse teszi.
en a kocsonyaba csak srepat teszek es sok foghagymat na meg hust persze.
ertheto,de nalunk most van tel es epp itt az ideje,hogy fozzek.en mindig ahogy lehul teszem be a hutobe hisz sokszor nincs igazabol hideg telen sem.en a zsirt mindig leszedem a tetejerol es ecetet teszek ra es ugy eszem,imadom!
es a halaT magaban megeszed,szereted?
itt vagytok am!bocsi a kesesert,de lanyom hivott.finom is vhagyma,szalonna tojas,en meg petrezselyemmewl is szeretem,az is Isteni izt ad.
Hagyma, paradicsom, és zöld paprikától lesz sűrű, a többi izesitéstől függ. Én teszek bele majorannát is.
Meg persze megpiritom a húst elsőnek.
néztem valamelyik főzőműsort,a pörkölt nem a sok hagymától lesz jó,hanem a belefőzött ízekből.és a jó sok szaft miből lesz?
én csak télen főzök kocsonyát,mert,ha a hűtőbe teszem,kaparós lesz,megfájdul tőle a torkom.a vejem szereti ,de az anyja zöldséggel szokta főzni,mi meg soha.só bors,kis hagyma,fokhagyma más nem,a füstöltből soha többé,mert az sem ízlett.hát nyolcadikos korom óta főztem,az anyám is borzasztókat főzött,a hús fele kilógott a fazékból.a nagyanyám talán füstöltből főzte,mert egy évben egyszer volt disznóvágás,mivel türelme nem volt hozzá,hogy a zsírt leszedje róla,a nagyját lekapartuk,de szinte ehetetlen volt.
Velem könnyű "elbánni", mert az egyetlen étel amit nem szeretek, az a halászlé.
Vöröshagyma por is van, de azt nagyon ritkán használom. Hagymát elág sokat teszek pörköltbe, amiből jó sűrű szoft lesz. Sütve gombával, szalonnával tojással szeretem.
Hagyma por... [link]
en is szeretem es epp elobb mondtam erzsikenek ,hogy jovo heten elmegyunk az itteni legnagyobb supermarketbe es ott gondolom kapok,mert masutt nem kaptam,en 1 sfriss es 1 fustolt csulokbol csinalom,csak egyedul en szeretem.
en tudod elmeseltem miertis nem szeretem a halat,mert fiam torkan akadt.es te is meselted,hogy kislanyod ugyanigy jart.viszont az osztrigat imadom,kedvencem.
Kocsonya-bolond is vagyok, kedden megint főztem.
akkor mar ketten vagyunk,es a voroshagymaval hogy allsz?en hasznalok sok etelbe decsak 1 kozepest.egyszer lila volt csak itthon es ember gulyast kert/szereti/es gondoltam ugyse tudja melyiket kell beletenni,hat finomabb volt vele a leves,mint amikor barnat tettem bele,feheret egyenesen nem szeretem,
tegnap itt volt a halas,élőhalat árult,régen úgy megundorodtam tőle,még akkor is mozgott,mikor szeleteltem.ha valaki tutira agyonütné,akkor talán.de vettem a zöldségesnél fejbe vágta,de még akkor is mozgott,mikor hazaértem.utána fölboncolnám,csak ne mocorogjon.a fejlevágást meg nem vállalja senki.
mindenki maskepp csinalja erzsike,ez igaz kozmondas!en mindent meghamozok,krumpli ha sutobe sutok,gombat ha sutok/ezt is szoktam/,vagy eppen fozom.anyukam is szokott a huslevesbe,en abba nem,de a kocsonyaba boven,meg is alszik csodalatosan.jo hogy emlitetted ,mert igy eszembe juttatad a kocsonyat ugyanis hetek ota keszulok fozni csak nem kaptam sima csulkot,mert en 1 sima+1 fustoltbol szoktam/,de jovo heten egyik nap keszulunk menni tobb cuccert az itteni legnagyobb supermarketbe,ha ott nem kapok akkor seholsem.
Helyesbítek. Fokhagyma-bolond vagyok.
haha!en is az vagyok epp ma meseltem nemreg az erzsikenek/tumbo-nak/.KOSZI KESOBB MEGNEZEM EZEKET A WEBOLDALAKAT!KEDVES FIU VAGY,HOGY ATKULDTED NEKEM ESHOGY UTANA NEZTEL NEKEM!
másba én is szeretem,de a rántotthúsban nem.ha zöldséges csirkét sütök a gerezdeket hámozatlanul teszem bele,a lányomék nagyon szeretik,csak úgy rányomva a húsra.vannak az embernek heppjei,a húgom a kovászos uborkába,húslevesbe is tesz egy gerezdet,én nem.
ertelek b gondoltam en,hogycsak vicceltel hisz itt is csak a szuper gazdagok jarnak repulovel s en meg csak egy sima allampolgar vagyok,egy atlagember.
a tokfozelek-porkolt kombo nalunk is meno,en is fiamek is szeretik,lanyom inkabb a kinai eteleket szeret,fozi,de husleves es paprikascsirke imadja,meg a toltott paprikat.en se vagyok valogatos csak hal ne legyen!
Nevezhetsz fokhagyma-imádónak is, sokmindenhez használom.
Van a por is, meg sóval kevert is, meg apróra darabolt is, meg persze az úgynevezett rendes is.
Por... [link]
Sóval kevert... [link]
Apróra darabolt... [link]
mi vekonyra felszeletelt hussal csinaltuk
dehogy azt csak poénból írtam,itt ugyan óránként jár a busz hétköznap,de városban sem sokkal olcsóbb minden.csak talán frissebb.eltettek nekem még két csirkemellcsontot,abból lesz a leves,meg a karajcsontból.meg tökfőzelék pörkölttel,be a lányom mindig olyat kér,amit másnap is meg lehet enni.egy frissensült másnapra,mint a cipőtalp.én ugyan megeszem,mert nem válogatok.
További ajánlott fórumok: