Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
218. freddy36 (válaszként erre: 216. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 18:47
👍😆🤣
217. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 214. - Guruljka)
2021. ápr. 21. 18:41
Szerintem nem ismerik, mint ahogy a mákot sem. Hiszen még az EU is be akarta tiltani a mákos gubát, mert ugye a mák szerintük = a kábítószerrel. És csak hosszas laborvizsgálatokkal sikerült bizonyítani, hogy ez a mák, nem az a mák... :)
216. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 210. - Freddy36)
2021. ápr. 21. 18:39
Jó név, akkor marad a tanga! :)
215. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 206. - Dodi44)
2021. ápr. 21. 18:35

Dodi!

Amikor mákos núdlira éhezek, akkor hajában, héjában főzöm meg az apró krumplit, könnyebb pucolni, ráadásul így kevesebb vizet vesz magába, és kevesebb lisztet kell hozzágyúrni. Ha már megpucoltad a krumplit, lisztet, sót gyúrok hozzá, és jöhet a núdli-sodrás.


Igaz, hogy én olyankor nem hagyom ki azt a gölödin-levest sem, amit tanultam, hogy paprikás rántást felengedni, bele a zöldségeket, fokhagymát, köménymag, só, és a kis gölödineket belefőzni... ha már gyúrok, akkor legyen ilyen leves is.

214. Guruljka (válaszként erre: 208. - Freddy36)
2021. ápr. 21. 18:34
Nem tudom, hogy az USA-ban mennyire ismert a nudli.
213. freddy36 (válaszként erre: 201. - Dodi44)
2021. ápr. 21. 18:34
Sokáig kell keleszteni!Én legalább 2x átgyúrom,kelesztem min. 1 óra hosszát. Langyos sütőben kelesztem (természetesen előbb langyosra melegitem a sütőt, elzárom, és aztán teszem be a tésztát). Valahol olvastam, hogy a sütőben vagy mikróban a legjobb keleszteni, ezek a legjobb huzatmentes helyek!
212. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 208. - Auróra2010)
2021. ápr. 21. 18:31
Ezért kérte Ági, hogy amikor ő nincs itt, aki éppen itt van, segítsen rendet tartani. Ez csak akkor fog sikerülni, ha mindannyian, együtt védjük, és közösen lépünk fel ellenük. De szerintem ilyen nem fog megtörténni. :)
211. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 201. - Dodi44)
2021. ápr. 21. 18:28

Az igazi kenyér-szakértő közöttünk Freddy, nekem is ő mondta, hogy az általam használt teljes kiőrlésű liszt egyharmadát helyettesítsem fehér liszttel, mert a teljes kiőrlésű túlságosan száraz, letapadós, kevésbé laza.


Ez "Tang Zhong", ami megbolondítja:

- 3 dkg liszt (= 3 púpozott ek. fehér liszt)

- 1,5 dl víz

Ezeket teljesen símára kavarom, mint a palacsinta tésztát, majd láng fölött kezdem kavargatni, amikor már elkezdi húzni, hogy a lábas alján üres csík marad a kanál nyomán, abban a percben levenni.

Ahogy a linken is írja, ne a lábast borítsuk be folpackkal, hanem közvetlenül a masszát borítsuk be vele, akkor nem fog bebőrösödni. Várjuk meg, míg kihűl. A linkben az utolsó mondat: ezt gyúrjuk bele az egyébként szokásos kenyér-alapanyagokhoz...


Most:

- 55 dkg liszt

- 2 csomag instant élesztő

- 2,5 dl langyos tej

- 0,5 dl olaj (= 3-4 ek. ezt a langyos tejbe szoktam bele!)

- 1 tk cukor

- 2 tk só

- 1 dl langyos vízből, ami kell ahhoz, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.


Először a száraz cuccokat össze, majd a langyos tejet belekavartam a kihűlt masszához, és azzal kezdtem el összegyúrni, a langyos vízből csak annyit, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.

A tálat folpakkal légmentesen lezártam, 60 perc alatt kétszer annyi lett belőle.

210. freddy36 (válaszként erre: 202. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 18:25

Örülök, hogy bejön neked a "tangás" kenyér ☺

Nálunk már ez marad a neve!🤣

208. Auróra2010 (válaszként erre: 207. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 18:18

Azt, hogy előbujtál, felfedted magad.

Jó fórumnak indult, csak nehogy szétoffolják ezt is.

208. freddy36 (válaszként erre: 206. - Dodi44)
2021. ápr. 21. 18:18

Több verzió is lehet Dodi!

1. Mikor épp nem vagy lusta, több nudlit csinálsz, és lefagyasztod.

2. A boltokban biztos van fagyasztott nudli....☺

207. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 205. - Auróra2010)
2021. ápr. 21. 18:13

Mindenképpen előbújtam volna, mert eleve nem magamnak indítottam a fórumot, és alapjaiban nem szeretem a titkolózást. Az nem az én szokásom. Bocsi, de mit jelent a "c.out"? Nem is tudom: angolul, vagy latinul, vagy milyen nyelven? Ne haragudj, de én csak magyarul beszélek, néha még azt is töröm. :))

Egyébként bízzunk benne, hogy jó lesz ez a fórum, és majd egyre többen megírják, megosztják velünk az apró kis konyhai és egyéb fortélyaikat.

206. Dodi44
2021. ápr. 21. 18:12

Nem tudom, hogy Ti csinaltatok e mar olyant?

De en bevallom, de csak halkan, mert nem nagyon buszkelkedhetnek vele, mert csak a lustasagomat vallom be vele.

Van egy nagy gyongesegem, szeretem a makos nudlit! Hogy le egyszerusitsem az elkesziteset, nem fozok es paszirozok a tesztajahoz krumplit, igy csak nokedli tesztabol, nokedlit csinalok, es ahhoz teszek makot!

Azt mondom magamnak, ez a makos nudli! :-)))

Eddig meg mindig sikerult elhitetnem magammal, es mindig mind elfogyott, tobb poriora osztva...

205. Auróra2010 (válaszként erre: 200. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 18:08
Szia Napsugár, felesleges volt az előbujás, a c. out, már elsőnap rájöttem, hogy Te nyitottad. sok sikert !
204. Guruljka (válaszként erre: 201. - Dodi44)
2021. ápr. 21. 18:07

Csatlakozom Dodihoz, nekem sem sikerült még a rozsos kenyér.

Persze olyan nagyon nem fontos, azt is egyedül enném.

Kamaszkoromból emlékszem egy rozsos bucira, egy bizonyos boltból hozta anyám, hazafelé jövet. Nagyon szerettük.

Talán 10-15 dekás, hosszúkás, ropogós kis cipócska volt.

2021. ápr. 21. 18:04
Szívesen jövök én is, ha időm engedi.
2021. ápr. 21. 18:03
Ma megcsináltam a Freddy által említett Tang-Zhong-os kenyeret, amiről tegnap linkeket is raktam fel. Valóban nagyon finom, foszlós kenyérke sikeredett belőle, pedig csak 1/3-ad része volt fehér liszt, a többi teljes kiőrlésű, amiről tudjuk, hogy szárazabb, tapadósabb. Nagyon tetszik, nyugodtan próbáljátok meg, nem csalódtok benne!
201. Dodi44 (válaszként erre: 183. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 18:02

Magam reszerol, szeretem a rozsos kenyeret, de meg soha nem sikerult nekem, hogy szepen megkeljen a tesztaja.

Ha nektek sikerult, jol megkelt rozs kenyeret kesziteni kerlek benneteket, hogy aruljatok el nekem is , hogy nekem is sikeruljon!

Igen megkoszonnem szivessegeteket...

2021. ápr. 21. 17:55

Tudnotok kell, amikor felvetődött bennem, hogy kellene indítani egy új fórumot, rákérdeztem Áginál. Örült neki, mondta: "nyisd meg, és megyek".


Anonim nyitottam, hogy lássuk, milyen lesz a fogadtatás. Úgy látjuk, jó lesz ez, szépen összegyűltünk, és ha így megy tovább, lesz ez még jobb is.


Az este írtam neki, hogy én ezt nem magamnak, őneki nyitottam, és kértem, vegye át a fórum-gazda szerepét. Meglepődött, jólesett neki és igent mondott.


Úgy gondolom, az elmúlt 10 év alatt bizonyította, hogy jól csinálja, és ha mindannyian mellette állunk, és segítjük ebben, ez a fórum akár másik 10 évet is sikeresen fog tudni működni. Fogadjátok őt szeretettel!


Én pedig kibújok az anonim szerepből, és kérlek titeket, ezt a kis titkolózást bocsássátok meg nekem. Igaz, hogy ezen a fórumon továbbra is csak "Anonim" maradok, de attól én még vagyok, aki vagyok: Napsugár8.

199. tumbo2 (válaszként erre: 198. - Csemár)
2021. ápr. 21. 16:42
én csak kóstoló voltam.de semmit sem mértek.csak úgy gondolomformán.
198. csemár (válaszként erre: 197. - Tumbo2)
2021. ápr. 21. 16:39
Emlékszel még, hogy hogy csináltad?
197. tumbo2 (válaszként erre: 195. - Csemár)
2021. ápr. 21. 16:27
csípőset mi sem tettünk bele.
196. csemár (válaszként erre: 195. - Csemár)
2021. ápr. 21. 16:15
sőt = sót
195. csemár (válaszként erre: 194. - Tumbo2)
2021. ápr. 21. 16:15
Nálunk csípős paprika nélkül készítették a kolbászt. A sőt mérték pontosan, de a többi fűszer ízlés dolga volt.
194. tumbo2 (válaszként erre: 193. - Csemár)
2021. ápr. 21. 14:17
hallottad az a sóder klubost,jól megcsípőztem a kolbászt,a másik megkóstolta,ő is megcsípőzte.a harmadik meg beleverte a csípős paprikát.a gyerekek meg egyenek virslit,fene a csepp szájukat.
193. csemár (válaszként erre: 192. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 13:23
Többször elkészítettem már, s ha jól eltaláltam a fűszerezést, el se akarták hinni, hogy tényleg nincs benne hús.
192. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 184. - Csemár)
2021. ápr. 21. 11:10
Tökéletes! A vegyes zöldség-fasírt anyagával tölteni a káposzta levelet! Nagy ötlet!! Köszönöm. :))
191. tumbo2 (válaszként erre: 185. - Csemár)
2021. ápr. 21. 10:14
mikor a lányom Iránban volt,neki tetszett a kaja.de nekem egy rántott húsnál nincs jobb.
190. tumbo2 (válaszként erre: 186. - Guruljka)
2021. ápr. 21. 10:12
nem vagyunk egyformák.mivel az anyám nem törődött a disznóvágással,valakinek kellett.hát én voltam az a valaki,talán 14 éves voltam. gyúrtuk a kolbászt,hát kóstolgattuk.aztán töltöttük,bár az apám soha sem tudott jó kolbászt csinálni.hiába mondtam,persze olvastam,hogy nem nagy füst kell neki.egyszer felgyulladt a füstölő is.
189. csemár (válaszként erre: 186. - Guruljka)
2021. ápr. 21. 10:08
"Masszírozni"! :-D Ez jó!
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook