Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Svédországban szobafestőkre van igény? Ha nem is dolgozik gyorsan, de igényes a munkájára, számlát+garanciát ad - lenne kereslet munkájára? fórum

Svédországban szobafestőkre van igény? Ha nem is dolgozik gyorsan, de igényes a munkájára, számlát+garanciát ad - lenne kereslet munkájára? (beszélgetős fórum)


máj. 21. 18:24

Külföldön alap a számla, a garancia. Nincs zsebbe fizetés.

Nálunk miért is csökkennek a megrendelések?

A "mesteremberek" jelentős része pofátlanul emel árat. Természetesen a fizetés csak zsebbe, feketén.

Nálunk legutóbb egy másfél-két napos munkáért akartak elkérni 250 ezer forintot + anyagköltséget.(az anyagköltsége- amikor kértem, hogy részletezze, még azt is külön a ragasztószalagot is fel akarta számolni, amivel leragasztja a csempét.) Plusz külön díj, hogy odébb teszi a bútort. Ha számlát kérek, akkor jóval több. 400 ezer körül állt volna meg a mutatvány.

A másik része az, hogy sokaknak egyszerűen nincs pénzük ezekre a dolgokra. Ami alapvetően szükséges - pl. egy gázszerelés - azt kinyögik, de a festés és társai mellőzik. Vagy megcsinálják saját maguk.

máj. 21. 12:01

Miért éppen Svédország? Ha stabil svéd nyelvtudásod van, miért nem érdeklődsz ottani fórumokon?


Ott épp nem tudom, mi a helyzet, de azt igen, hogy pl. Ausztriában, Németországban, Franciaországban igen nagy szükség van jól dolgozó szakemberekre. Ezért gondolom, hogy Svédországban is.


De megvan mindened hozzá, hogy vállalkozó légy?


Itthon se nagyon tapasztalom, hogy az igazán jók unatkoznának. 4 hónapot vártunk a festésre, bejött egy szomszéd, elkérte a számát. Októberre vállalja.

máj. 21. 11:30
Senki??
máj. 19. 22:22

Nyilvánvalóan megjelenni ott kezdő szobafestőként (azért stabil nyelvismeret birtokában!) egyáltalán nem lehet könnyű, hiszen megismertetni magát, elhinteni a csíráját a svédek között, hogy valóban próbál precíz/igényes munkát megrendelőinek nyújtani, ehhez sok idő (és bizalom) kell, de ha az első lépések megtörténtek és kezdenek bízni egy ilyen szobafestő egyéni vállalkozóban, akkor vajon a svédek között lenne nagyobb igény szobafestésre?


Szemben hazánkkal, ahol úgy veszem észre, hogy egyre inkább csökken a megrendelések száma és már fizetni sem nagyon akarnak (miközben az alapos/precíz munkát továbbra is el-elvárnák).

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook