Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetős fórum)
A tojást is tiltották ilyen alapon jó ideig. Most meg javasolják a fogyasztását, legalábbis mértékkel!
Szerintem néha minden belefér az étrendbe, fő a változatosság!
Csak óvatosan vele. A vese eléggé megosztó étel. És nagyon jól kell megpucolni, mert különben ehetetlen!
De te ezt biztos tudod!
Nem én csináltam!!!!
Viszont szörpöt sem készítek már régen, mert zavar a látvány, hogy mennyi cukor van benne!
De amíg csináltam, addig szigorúan gyümölcsből készült!!!!
Mi szeretjük a zellert!
Simán csinálok zellerből krémlevest, de amolyan mindent bele, sok zelleres leveskét is!
:))
Azért csak nyugodtan!
Hátha én is csökkenteni kezdem majd az adagjaimat! :)
Bár akkor minden nap főznöm kellene és az nem megy - még...! :)
Isten hozott!!!
És Te meg a jó ötletet!
Köszi!
Ez is jó ötlet!!!
Az ananász szörpöt készen veszed, vagy készíted?
Szia!!!!!!!!!!!! :))))
Én is próbáltam régebben a félkész zsemléket! Tényleg finom!
De a hazafelé vezető úton van egy pék.... és sok finomság benne! És nem is drága hely!
Nekem van egy több emeletes, műanyag csíráztató tálam. A piacon vettem, egy kínaitól. Teljesen jól működik!
Időnként, rohamokban jut eszembe és akkor folyamatosan használom egy ideig, aztán elfelejtődik egy időre.
De tanácsként az tudnám mondani, hogy nem érdemes cserépből készültet venni, mert előfordul néha, hogy bepenészedik az ázott mag és a műanyagot ki lehet fertőtleníteni!
Majd mesélj!! :)
Sok sikert!
Én is találtam egy jó régi zsázsamagos zacskócskát és elültettem pár hete. És nem kelt ki egy szál sem... :(
Biztos nagyon régi volt a mag!
Pedig én szeretném!
És a lucerna csírát is pl.!
Ez olyan amerikai jellegű palacsinta?
Szégyenlem magam, de nekem jobban bejön a magyaros palacsinta, citromhéjjal, mazsolával kikevert túróval.... , de leginkább a hortobágyi húsos! :))
"A piacon vettem 350 Ft/kg -ért sertésmájat."
Hagymas majat nagyon szerettem!
De manapsag, mar a cholesterolt is kell figyelnem...
A tanyeromban a tulnyomo reszeben a hagymanak lehet a tartozkodasi engedelye...
Á, dehogy!
A munkának mennie kell, be kell pótolni a lemaradást és addig is minden nap érkezik be új meló aminek mindnek külön-külön határideje van!
Nem is meséltem: A piacon vettem 350 Ft/kg -ért sertésmájat.
Nálunk nagyon szereti az egész család!
Most rántva került az asztalra, krumplipürével és
tzatziki-vel.
Fííínom volt nagyon! És még olcsó-takarékos is!!! :)
Sziasztok Lányok!
Ma remek napom volt! És a "remek" , erősen idéző jelben van!!!
Egész délután váratlan áramszünet volt a munkahelyemen és bár rettentően sok munkám lett volna, rájöttem, hogy semmit sem tudok igazán csinálni, mert mindenhez áram kell.
Aztán már kezdett hideg is lenni, mert ugye ma már a gázfűtéshez is kell az elektromosság! És látni sem tudtam az asztali lámpák nélkül...
Szóval, 6 órakor feladtuk és hazamentünk... De áram még azóta sincs, a legújabb információk szerint!!!
Vajon mi lesz holnapra???
Én nem veszek még külön szörpöt is neki.
Néha főzök magamnak gyalult tökből főzeléket, de bármilyen tökfélét bármely formában általában gondosan távol tartom magamtól.
Itt azt írja, hogy akár előző nap is elkészíthetjük a Tang-Zhong-ot, hűtőből kivéve szoba hőmérsékleten melegítjük, és az utolsó mondat: és ezzel együtt a megszokott módon meggyúrjuk a kenyértésztát.
No, majd még alszok rá. :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?