Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯
278. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 276. - Tuttuka)
2021. ápr. 22. 16:47
Igen, teljes kiőrlésű lisztet használok már évek óta. Az ősszel pedig ezeknek a kenyereknek az ára a csillagokig emelkedtek. Azóta már egészen jól belejöttem az itthoni kenyérsütésbe. De mindig lehet tanulni valami újat. Attól függ, mekkora kiszerelést, és milyen áron kapok az itteni bio-boltban.
277. Guruljka (válaszként erre: 273. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 16:36

Ehe... de én rafinált voltam, ezt is lemértem.

Azaz a tiszta papírtörlőt és az olajosat is. Ez a mennyiség is lejött az eredeti olajmennyiségből. Rémesen sokat matekoltam ám!

276. tuttuka (válaszként erre: 272. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 16:35

Lentebb írom, de az össz liszt mennyiség 70 dkg, mert a kenyérsütőmbe ez a jó adag. Ott csak dagasztom, rövid (23 perces) programon kétszer. Kelesztés, formázás már kézzel és kacsasütőben a sütőben sütöm.

A calci valami diéta része miatt kell Neked?

275. tuttuka (válaszként erre: 271. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 16:26

Igen én is ezeket tudtam a sikérről.

Az én kenyerem többféle lisztből készül, mostanában különösen az árak miatt is. Normál simaliszt kb 45 dkg, és 25 dkg vegyes ( teljes kiőrlésű, rozs, kukorica, néha bóti kenyérliszt is), ehhez teszek csapott mokkáskanál sikért, evőkanál burgonyapelyhet, késhegynyi aszkorbinsavat. Ha öregtésztával csinálom, akkor kevesebb liszt kell.

274. tumbo2 (válaszként erre: 273. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 16:19
az ismerősöm a szitába tette,hogy lecsöpögjön.
273. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 268. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 16:17
Azért kell rögtön a papírtörlőre rakni az ilyen rántott cuccokat, abban a percben mint a szivacs, leszívja róla az olajat.
272. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 269. - Tuttuka)
2021. ápr. 22. 16:16
Az a csapott mokkáskanálnyi, mennyi liszthez?
2021. ápr. 22. 16:13

"Sikér:

A sikér egy búzafehérje. Nedvességet kapva ebből alakul ki az a hálós szerkezet, ami az élesztős erjedéskor keletkező gázbuborékokat meg tudja tartani. Így tud a tészta megemelkedni, kelni. Ha ez hiányzik, akkor a keletkező gázok kiszabadulnak és a kenyér lapos, tömör marad.

Adagolása: 1 kávés/teás kanállal vagy kismérővel szoktam tenni egy kb. 1 kg-os kenyérhez, ha a liszt fele nem BL 80-as. Ha ebben rozs-, vagy más sikér nélküli liszt is van, akkor 1,5 kk, de akár 2 kk is lehet az adag.


Szejtán – búzahús néven lehet kapni bioboltokban az adalékanyag nélküli sikért. Van kenyérvarázsos termék is, de ebben mindenféle egyéb is van, ezt nem szoktam használni."


Forrás: [link]


Én azt tudtam eddig is a sikérről, hogy ha a szükségesnél többet teszünk, az mindegy. Ezért a felesleges adagolás csak sikér-kidobás, jobb tehát pontosan tudni, mennyi is kell a liszthez.

270. Guruljka (válaszként erre: 269. - Tuttuka)
2021. ápr. 22. 16:10

Nahát, akkor most mégis mennyi kell a sikérből?


[link]


Itt sem ír mennyiséget, de érdekes a cikk.

269. tuttuka (válaszként erre: 238. - Fewin)
2021. ápr. 22. 16:05
Talán 10 vagy 15 dkg-os kiszerelésben kapható. Az én Limara féle kenyerembe egy csapott mokkáskanál kell belőle, sokaig kitart egy zacskó
268. Guruljka (válaszként erre: 263. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 16:03

Biztosan finom ez a dupla bunda is, de kétszer is kisütve nyilván jó olajos is.

Egyszer méricskéltem le, mennyi olajat szív fel egy panírozott valami, akkor is ijesztő volt.

267. Guruljka (válaszként erre: 265. - Tumbo2)
2021. ápr. 22. 16:01

A fejes salátát anyám úgy tálalta, hogy leveleire szedve tette tálba, (majdnem úgy nézett ki, mint ami egészben van) és csak citromlével csepegtette le.

Ropogós volt és kellemesen savanykás.

Nem az a zöld ázalék.

266. tumbo2 (válaszként erre: 265. - Tumbo2)
2021. ápr. 22. 15:52
hozzá egy szelet hús,az ember úgy jól lakik,mint a duda
265. tumbo2 (válaszként erre: 259. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 15:50
tényleg miért,nyáron szoktam mindent bele olyat csinálni,van amit nyersen,vagy amit főzve.lesz egy vájdlinggal.én csak leönteném joghurttal,a lányom valami öntetet csinál hozzá.de végül is,amit salátának hívunk az a saláta nekem.jó cukrosan,ecetesen,pedig a cukrot nem szeretem.
264. tumbo2 (válaszként erre: 261. - Shanta1)
2021. ápr. 22. 15:43
én az idén nem vetettem,van még tavalyi,a lányom vitt borsólevesnek.franciasalátába tettem jó sokat,mert a bolti olyan kemény volt,mint a kő.
263. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 262. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 15:41

Majd ha olcsóbb lesz a tojás, megpróbálom, egész biztosan finomabb dupla panírban.

Ha olcsóbb a tojás, akkor a híg nokedlitésztát kavarom: ahány tojás annyi ek. liszt, akkor a cuccot először lisztbe forgatva, majd ebbe a masszába. Hirtelen rásütjük és ismét ebbe a masszába... ennek van finom, vastag, puha bundája. Csak felénk most 50 Ft körül van db-ja a tojásnak. Spórolunk, ahol tudunk. :)

262. Guruljka (válaszként erre: 260. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 15:36
Kétszer mártva azért finom, mert a kel kicsi bugyraiba is bejut a tojásos massza és finoman krémes is marad, míg a kérge ropogósra sül.
261. shanta1 (válaszként erre: 256. - Tumbo2)
2021. ápr. 22. 15:20

Borsóból szoktam majonézes zöldborsót, főzeléket, pörköltet, levest, rizi - bizit és a brassóiba is rakok.

És imádom nyersen, alig várom már, hogy legyen friss.

Anyósom kertészkedik, mindig hoz nekünk.

260. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 254. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 15:18
A normál kelkáposztát szoktam így rántani, de csak egyszer mártom lisztbe, tojásba, morzsába. Ahogy írtam, már egy hete megvettem hozzá egy kisebb fej felét. Ketté vágom, és a fagyóból egy kisebb csomag karfiolt is hozzá ugyanígy, körettel, 2 napig rá lehet járni.
259. Guruljka (válaszként erre: 256. - Tumbo2)
2021. ápr. 22. 15:15
Most erről meg beugrott, hogy egy más országbeli azt nem értette, miért van, hogy összedarabolunk sok mindent, leöntjük majonézzel és azt mondjuk rá, saláta.
258. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 256. - Tumbo2)
2021. ápr. 22. 15:14
A zöldborsót kifejezetten szeretem a hideg tálakban. Nálam "kötelező elem". :)
2021. ápr. 22. 15:00

Végre találtam értelmes magyarázatot az ecet hatásairól.

Mert hogy univerzális csodaszer, azt nem fogadom el.

[link]


Nem is tartok itthon ecetet, utálom a szagát.

256. tumbo2 (válaszként erre: 249. - Shanta1)
2021. ápr. 22. 14:54
szerintem mindenből lehet rakottat csinálni.legföljebb valaki nem szereti.talán zöldborsóból nem.mondom fogadjunk hogy a borsóból is lehet majonézes borsót csinálni.nyertem volna.
255. fewin (válaszként erre: 247. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 14:49
Köszönöm, legközelebb veszek, ha bioboltban járok.
254. Guruljka (válaszként erre: 249. - Shanta1)
2021. ápr. 22. 12:05

Én a kínai kelt gyakran csináltam meg kelcikkelynek is:

[link]

253. shanta1 (válaszként erre: 249. - Shanta1)
2021. ápr. 22. 12:01
Köszi szépen.
252. Guruljka (válaszként erre: 246. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 12:00
Boglári Pinot Noir, habár édes... meglepően kellemes utóíze van. Természetesen üvegpalackos.
251. Guruljka (válaszként erre: 249. - Shanta1)
2021. ápr. 22. 11:58
Persze, sőt a zsengesége miatt talán még finomabb is.
250. Guruljka (válaszként erre: 247. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 11:58

Sok helyen kapható, persze ki hol lakik, esetleg a közelében is van beszerzési forrás.

Én az árgép-en szoktam nézni, csak annak meg az a baja, hogy nem nagyon figyeli a súlyt. Tehát nem kilós árakat ad meg.

249. shanta1
2021. ápr. 22. 11:56

Sziasztok. A pennyben akciós lesz a kínai kel.

Abból is lehet rakott kelt csinálni?

❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook