Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetős fórum)
Rákerestem:
A Dénes Natura terméke (második sor) 25 dkg-os, a többit úgy nézem, 1/2 kg-os kiszerelések.
Persze ezek az árak a nagyker. árak, vagy gondolom, ha net-en rendelsz. Üzletben még a kereskedő haszna biztosan növeli az árát.
Nahát, akkor ezért nem mentem a sikérrel semmire.
Tíz deka-számra kell a kenyérhez tenni, én meg kiskanállal adagoltam...
Egészségedre! Remélem jobban ment a tanulás!!😀
Én este 1 pohár Martinit szopogattam el... Ha már megajandekoztak vele tavaly...
Van több éves borom, pálinkát... Ritkán piálunk...
Köszönöm én is, vittem a receptet.
Persze most voltam a bio-boltban, de totál elfelejtettem a sikért.
Nem baj, mert a tegnapi sütés elég egy hétig.
Kálci kenyér receptje:
50 dkg (500 g) Teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg búzasikér (100 g)
10 g (2 teáskanál) só
2,5 dkg (fél kocka) friss élesztő
kiskanálnyi méz
3,5 dl szénsavmentes ásványvíz
30 g olaj
Dagasztani a kenyérsütőben szoktam, majd átgyúrom, és 20 percig pihentetem. Formára igazítom, 250 fokos sütőben 20 percig, majd 20 percig 200 fokon, és az utolsó 20 percben tető nélkül sütöm.
Kb. 90 dkg lesz a kész kenyér.
Feladtátok a leckét jócskán, mert most nem tudom eldönteni, hogy ma-holnap???
- gölödin levest és mákos núdlit főzzek-e, vagy
- őrizgetek egy fél kelkáposztát kirántani és a fagyóban várja ugyanezért egy csomag karfiol.
- De a héten vettem egy db. öreg céklát, mert nagyon kívánom már, hogy párolt vegyes zöldséget készítsek.
A párolt zöldséget nem fűszeres vízben, hanem minimális olajban serpenyőben indítom. Először a legnehezebben puhuló zöldséget rakom bele, utána ami van, azokból és a végén pár szelet kolbász, vagy éppen ha van maradék (főtt, sült) hús felkockázva.
Szóval ötlet van, majd kigondolom még.
Ó, nálam csak egy darabka kommersz trappista kucorog a hűtőben.
Ittam egy kis vörösbort, megettem rá egy zacskó kakaós kekszet és majdnem spicces vagyok.
Pedig ma még tanulok is kicsit.
Dodi, tulajdonképp mikor lett általános a Nyugat felől
jött dolgok beépülése?
Talán, amikor a 19. század folyamán Amerikába mentek, majd hosszabb-rövidebb időre haza is jöttek honfitársaink?
Vagy a fél Európát is bejárt mesterlegények találtak és hoztak új szokásokat, ételeket, szavakat?
Koszi szepen a receptet, es az otleteket, fogasokat! Amikor ujra a magam ura leszek, foltetlen megfogom csinalni!
Csak tudjatok sok igazsag van a szavaitokban! a helyi korulmenyeink, is valtozok, mint a szokasok es a hiedelmek, felelmek, es legfokeppen az informaciok magukhoz veteleben is van nagy kulonbseg!
Ha a tortenelem, az az a keletrol szarmazo es elterjedo "menu" es etrend valtozatok es lehetosegek nem terjedtek el europa szerte, mert az akkori es rogeszmevevalo valasa, hogy a keletrol jovo, vagy szarmazo valtozasok azok csak rosszak lehetnek!
De mi elfogadtuk, es nepszeru lett a Papucs, Pipa szavak hasznalata is a tobbek kozott.
Igen, én is csinálok így néha.
Köszönöm, de inkább nincs kedvem enni. Még almás-joghurtos zabpelyhet sem.
Szóval ma legfeljebb hülyeségeket eszem, most még a rántottát se kívánom.
Én szoktam olyat, hogy bármilyen zöldségkeveréket átrottyantom fűszeres vízben, leszűröm, tányérra halmozom, és reszelek rá sajtot, vagy beboritom lapka sajtszeletekkel, es mikróban ráolvasztom. Imádom!
Jó étvágyát
Nekem csak az egy szem fiam van, szóval nincs kinek kísérletezni.
Nincs is kedvem hozzá, ő szereti a bolti kenyeret. Lelke rajta. Magamnak meg csak az egyszerű sütőporos bucit sütöm, ha sütöm.
Kezdek éhes lenni.
Azt hiszem, most összepárolok mexikói vegyes zöldséget és bulgurt. Van még fagyasztott panírozott halfilém, azt fogom kisütni mellé.
De igazából nem tudom, mi is az, amit ennék.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?