Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯
248. Guruljka (válaszként erre: 244. - Freddy36)
2021. ápr. 22. 11:51
Igen, de elvileg fél deci bor az, ami egészséges. Én pedig megittam talán két decit is tegnap, háromszorra elosztva.
247. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 238. - Fewin)
2021. ápr. 22. 11:51

Rákerestem:

[link]


A Dénes Natura terméke (második sor) 25 dkg-os, a többit úgy nézem, 1/2 kg-os kiszerelések.

Persze ezek az árak a nagyker. árak, vagy gondolom, ha net-en rendelsz. Üzletben még a kereskedő haszna biztosan növeli az árát.

246. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 244. - Freddy36)
2021. ápr. 22. 11:43
Ha valódi szőlőből készül, és a maligánfok nem mesterségesen van felturbózva... mint pl. az Egri Bikavér, vagy a Medoc Noar... még az abroszt is megfesti akármelyik. :)
245. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 241. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 11:41
Én is néztem, hogy az 50 dkg liszthez rak 10 dkg-ot, igaz, hogy abból ezek szerint 90 dkg kész kenyér lesz... éppen azon gondolkodtam, hogy akkor nekem a heti kenyér-adagomhoz elegendő lenne csak 25-30 dkg lisztet begyúrni, és akkor csak 5 dkg sikér kell????
244. freddy36 (válaszként erre: 243. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 11:28
1 pohárka vörösbor jót tesz az egészségnek! Párom nagyija minden este ivott egy kis pohárkával, nem is volt beteg, 86 évesen ment el.
243. Guruljka (válaszként erre: 240. - Freddy36)
2021. ápr. 22. 11:12
Ha nem is ment jobban, legalább nagyobb kedvem volt hozzá. :D
242. freddy36 (válaszként erre: 235. - Bulikázós)
2021. ápr. 22. 11:06
Én is vittem a kenyér receptet, köszönöm szépen!!!
2021. ápr. 22. 11:05

Nahát, akkor ezért nem mentem a sikérrel semmire.

Tíz deka-számra kell a kenyérhez tenni, én meg kiskanállal adagoltam...

240. freddy36 (válaszként erre: 231. - Guruljka)
2021. ápr. 22. 10:55

Egészségedre! Remélem jobban ment a tanulás!!😀

Én este 1 pohár Martinit szopogattam el... Ha már megajandekoztak vele tavaly...

Van több éves borom, pálinkát... Ritkán piálunk...

239. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 235. - Bulikázós)
2021. ápr. 22. 09:39

Köszönöm én is, vittem a receptet.

Persze most voltam a bio-boltban, de totál elfelejtettem a sikért.

Nem baj, mert a tegnapi sütés elég egy hétig.

238. fewin (válaszként erre: 237. - Tuttuka)
2021. ápr. 22. 09:12
Köszönöm! És általában milyen kiszerelésben?
237. tuttuka (válaszként erre: 236. - Fewin)
2021. ápr. 22. 08:49
Búzasikér bioboltokban kapható!
236. fewin (válaszként erre: 235. - Bulikázós)
2021. ápr. 22. 08:19
Jól hangzik! A búzasikért hol veszed?
235. bulikázós (válaszként erre: 234. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 07:50

Kálci kenyér receptje:



50 dkg (500 g) Teljes kiőrlésű búzaliszt


10 dkg búzasikér (100 g)


10 g (2 teáskanál) só


2,5 dkg (fél kocka) friss élesztő


kiskanálnyi méz


3,5 dl szénsavmentes ásványvíz


30 g olaj


Dagasztani a kenyérsütőben szoktam, majd átgyúrom, és 20 percig pihentetem. Formára igazítom, 250 fokos sütőben 20 percig, majd 20 percig 200 fokon, és az utolsó 20 percben tető nélkül sütöm.


Kb. 90 dkg lesz a kész kenyér.

234. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 232. - Bulikázós)
2021. ápr. 22. 07:19
Azt a teljes kiőrlésű liszttel készíthető finom kenyeret én is szívesen kipróbálnám. Ha megteszed, hogy felvésed a receptjét, előre is köszönöm.
2021. ápr. 22. 07:17

Feladtátok a leckét jócskán, mert most nem tudom eldönteni, hogy ma-holnap???

- gölödin levest és mákos núdlit főzzek-e, vagy

- őrizgetek egy fél kelkáposztát kirántani és a fagyóban várja ugyanezért egy csomag karfiol.

- De a héten vettem egy db. öreg céklát, mert nagyon kívánom már, hogy párolt vegyes zöldséget készítsek.


A párolt zöldséget nem fűszeres vízben, hanem minimális olajban serpenyőben indítom. Először a legnehezebben puhuló zöldséget rakom bele, utána ami van, azokból és a végén pár szelet kolbász, vagy éppen ha van maradék (főtt, sült) hús felkockázva.


Szóval ötlet van, majd kigondolom még.

232. bulikázós (válaszként erre: 211. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 22. 02:54
Kipróbálom😀! Én is majdnem minden kenyeremet 70/30 arányban csinálom. De van olyan receptem, amibe 100 % a teljes kiőrlésű liszt, igaz abba teszek sikért is. A család is nagyon szereti, főleg amikor kisül és illatozik.
231. Guruljka (válaszként erre: 230. - Freddy36)
2021. ápr. 21. 21:47

Ó, nálam csak egy darabka kommersz trappista kucorog a hűtőben.

Ittam egy kis vörösbort, megettem rá egy zacskó kakaós kekszet és majdnem spicces vagyok.

Pedig ma még tanulok is kicsit.

230. freddy36 (válaszként erre: 227. - Guruljka)
2021. ápr. 21. 21:25
Én most fokhagymás sajtot ettem magába. Igazi tehéntejből készíti az egyik haver felesége.
229. Guruljka (válaszként erre: 228. - Dodi44)
2021. ápr. 21. 20:50

Dodi, tulajdonképp mikor lett általános a Nyugat felől

jött dolgok beépülése?

Talán, amikor a 19. század folyamán Amerikába mentek, majd hosszabb-rövidebb időre haza is jöttek honfitársaink?

Vagy a fél Európát is bejárt mesterlegények találtak és hoztak új szokásokat, ételeket, szavakat?

228. Dodi44
2021. ápr. 21. 20:35

Koszi szepen a receptet, es az otleteket, fogasokat! Amikor ujra a magam ura leszek, foltetlen megfogom csinalni!

Csak tudjatok sok igazsag van a szavaitokban! a helyi korulmenyeink, is valtozok, mint a szokasok es a hiedelmek, felelmek, es legfokeppen az informaciok magukhoz veteleben is van nagy kulonbseg!

Ha a tortenelem, az az a keletrol szarmazo es elterjedo "menu" es etrend valtozatok es lehetosegek nem terjedtek el europa szerte, mert az akkori es rogeszmevevalo valasa, hogy a keletrol jovo, vagy szarmazo valtozasok azok csak rosszak lehetnek!

De mi elfogadtuk, es nepszeru lett a Papucs, Pipa szavak hasznalata is a tobbek kozott.

227. Guruljka (válaszként erre: 225. - Freddy36)
2021. ápr. 21. 20:25

Igen, én is csinálok így néha.

Köszönöm, de inkább nincs kedvem enni. Még almás-joghurtos zabpelyhet sem.

Szóval ma legfeljebb hülyeségeket eszem, most még a rántottát se kívánom.

226. freddy36 (válaszként erre: 224. - Guruljka)
2021. ápr. 21. 19:55
Na éppen én se vagyok pékmester! Pár éve tanultam meg sütni, már rühelltem, hogy párom finomabbnál finomabb sütiket, tortákat sütött! Na meg időm fe nagyon volt, most már van.☺ Csak most lakásfelújítás és fogyi van, szét van "bombázva" a ház, nem sütök!
225. freddy36 (válaszként erre: 222. - Guruljka)
2021. ápr. 21. 19:40

Én szoktam olyat, hogy bármilyen zöldségkeveréket átrottyantom fűszeres vízben, leszűröm, tányérra halmozom, és reszelek rá sajtot, vagy beboritom lapka sajtszeletekkel, es mikróban ráolvasztom. Imádom!

Jó étvágyát

224. Guruljka (válaszként erre: 223. - Freddy36)
2021. ápr. 21. 19:37

Nekem csak az egy szem fiam van, szóval nincs kinek kísérletezni.

Nincs is kedvem hozzá, ő szereti a bolti kenyeret. Lelke rajta. Magamnak meg csak az egyszerű sütőporos bucit sütöm, ha sütöm.

223. freddy36 (válaszként erre: 221. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 19:36
Szeretek gyűjtögetni, új recepteket kipróbálni, aztán ha valami bejön a pasijaimnak, akkor addig sütöm, míg meg nem unják!☺
2021. ápr. 21. 19:31

Kezdek éhes lenni.

Azt hiszem, most összepárolok mexikói vegyes zöldséget és bulgurt. Van még fagyasztott panírozott halfilém, azt fogom kisütni mellé.

De igazából nem tudom, mi is az, amit ennék.

221. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 220. - Freddy36)
2021. ápr. 21. 19:06
Amikor megnéztem a kenyeres-naplódat, totál elámultam, mennyi féle-fajta recepted van. Gondoltam is magamban: no melletted nem lehet éhen halni, és ha valaki nem talál magának ezek közül ízlésének megfelelőt, akkor az magára vessen. :))
220. freddy36 (válaszként erre: 211. - Fórumnyitó (anonim))
2021. ápr. 21. 18:55
Nem-nem! Nem vagyok kenyér szakértő , csak innen-onnan csipegetek infókat, tapasztalatokat.
219. freddy36 (válaszként erre: 214. - Guruljka)
2021. ápr. 21. 18:49
Én sem tudom, majd Dodi megmondja!
❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook