TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok.Áprilisi telc német középfokú vizsgára jön valaki?Előtte esetleg tanfolyamra Bródy Sándor utcai központba?!Ha van eladó telces német könyv írásbelire érdekelne:)
Szorítok hogy sikerüljön!
Már csak 9 nap, ezt féllábon is, de még egy ilyen 4 hetet mint ez a várakozás nem akarok. Ennél rosszabb nincs.
Igen. Egy barátom hívott fel délután két óra körül, hogy láttam-e már az eredményemet, mert ő bizony már megnézte, pedig csak az esti órákra volt ígérve. És akkor szembesültem azzal, hogy a szóbelim sikerült csak... :S
Huh mit nem adnék azért, hogy sikerüljön végre ez a nyamvadt írásbeli :D
Tényleg?
hú de jó lenne :D
TELC hivatalos értesítése:
'A 2012. január 22-i vizsga eredményközlésének napja honlapunkon 2012. február 17-e (az esti órákban).'
Az augusztusi vizsga is így volt kiírva, de már délután kettőkor tudtuk az eredményt :D
Hú én is nagyon, már csak 10 nap ;)
Én már egyre jobban parázok az eredménytől... :S :S
Hi! nekem is küld el légyszi, vagy valaki akinek van kidolgozott prezentációja Köszi!
Sziasztok! Vki nem tudná nekem elküldeni a 2011-es tesztkönyv hanganyagát(angol B2)? Előre is köszönöm a segítséget! De bármi más is jól jön, márciusban megyek nyelvvizsgázni. (pesze42@freemail.hu)
A TELC vizsgák mindenhol egységesek, mindenki ugyan azt írja az adott vizsganapon. Nincs A és B feladatsor az írásbelin. A szóbelinél óránként váltják a szóbeli feladatlapot.
Szia! Nem küldenéd el nekem a prezentációs szövegeidet? Nagyon szépen kérlek
Sziasztok! Tudna nekem valaki szóbeli kidolgozott prezentációkat küldeni? Cserébe én küldök levélmintákat.
És az X a sikertelen vizsga...de ilyen ne legyen és nem is lesz :D
Akkor a lényeg hogy C betűt keressek ;)
Egyébként a részbizonyítvány átvételhetéről küldenek e-mailben értesítést?
Nagyon alap. Leírják hogy részenként mennyit értél el, aztán írásbelin/szóbelin mennyi pontot értél el, ezt követően összesen mennyi pontod van és végül hogy sikerült e a nyelvvizsgád, ami egy betű jelez:
A- szóbeli
B- írásbeli
C- komplex
Aki volt már, tudja hogy néz ki az eredmény a telc honlapján?
Tételesen minden feladathoz ott van hogy hány %, mik a jó megoldások, stb?
Nagy idegességemben azt sem tudom majd mit nézzek :D
Már csak 11 nap :)
Nekem azt mondták mindig, hogy kitaláltat kell írni.
Sziasztok!
Levélírásnál saját nevet és címet vagy kitaláltat kell írni?
Sziasztok!
Én a negyedik írásbelit csináltam. Az első kettő BME volt, mindkétszer ugyanannyi pontot értem el, 56 %-ot. A telc elsőre 1 pont híján nem sikerült, most szerintem még annál is rosszabb lett. Ha nem sikerül, visszamegyek Bme-re, mert a szavakkal hadilábon állok, ott pedig lehet szótárt használni. Igaz, hogy a nyelvtana nehezebb, sokkal hosszabb a vizsga, de a dolgozatot Miskolcon is meg tudom nézni, ami számomra előnyt jelent. Ott nem nagyon nullázzák a levelet, ami telcen elég sűrűn előfordul. Én azt mondom nincs erre általános recept, kinek mi az erőssége, olyan nyelvvizsgát kell választania. Ha az ember magyarul sem képes választékosan beszélni, akkor ne válasszon kétnyelvű vizsgát, mert ott a magyar szókincset és a helyesírást is pontozzák:)
Sok sikert!!:)
Tavaly tavasszal az összes nyelvvizsgát nehezítették egy kicsit :) Így a BME már szinte semmivel sem könnyebb, mint az Origo. Csak annyi h a BME-ben nincs magyarról angolra fordítás. Egynyelvűek közül szerintem nézd meg az ECL-t vagy a Társalkodót. Ezeket nem ismerem, de ismerőseim között elég népszerűek voltak.
Szia :) Köszi a tanácsot. Én csak azért gondoltam a BME-re mert a tesóm németből azt csinált. Kíváncsi voltam mik az angolról a tapasztalatok.
Én már többször megjártam a TElCel azért gondoltam hogy megpróbálok mást.
A nyelvtannál elfelejtettem írni, hogy mind a 12 igeidőt kell tudnod alkalmazni, mert amikor a szövegbe kell a helyes nyelvtant kiválasztanod, akkor nagyon szeretnek 1 mondatba 2-3 nyelvtant beletenni(előidejűség, függő beszéd,passzív stb)és nagyon oda kell figyelni, hogy melyik a helyes. Egyébként ha még ezek után is érdekel a BME, akkor szívesen megválnék a gyakorlókönyvtől, amelybe nem írtam bele :) De szerintem sokkal könnyebb az egynyelvű vizsgákra millió szót, meg kifejezést megtanulni, mint a kétnyelvűre a teljes nyelvtant meg a fordítást.De ez csak az én véleményem :)
Én legutóbb BME-t csináltam és csak rossz tapasztalataim vannak róla. Sokkal nehezebb a vizsga, mint a legújabb könyvben lévő gyakorlófeladatok. Ez főleg az első, lyukas szövegre igaz. Általában a fordítás valamilyen környezetvédelemről szóló szöveg( biológus létemre könnyebben megértettem, de sokat kellett szótárazni a többieknek)DE, ha valamit nem úgy fordítasz vagy írsz, mint ahogy a megoldókulcsukban van, akkor nem fogadják el. Például ilyenekért vontak le, hogy a mondat elejére írtam, hogy tegnap nem pedig a végére.És amikor a megtekintésél szóvá tettem, azt mondták h ők tudják hogy jó, de sajnos semmiben nem térhetnek el a megoldókulcstól. Hasonló levonást kaptam azért is, mert nem azt a szót, hanem szinonímáját használtam. A levéltémák nem olyan nehezek, de a hely nagyon szűkös. A nyelvtant kb Origo szinten kérdezik, szóval sokkal könnyebb a TELC nyelvtani tesztje.Én 56% után nem próbálkoztam vele, a páromnak 1 pont kellett volna, persze befizette a fellebbezést, de nem adták meg és akkor már szépen lecsúszott a következő vizsgára való jelentkezésről. Még egyszer megpróbálta, de megint csak bukás lett. Mivel most már gyorsan kell a nyelvvizsga így mind a ketten a TELC-re megyünk márciusban. Egyébként mindenkinek azt tanácsolom, hogy fölösleges kétnyelvű nyelvvizsgára menni, mert külföldön a haza nyelvvizsgákat SEHOL sem fogadják el. Tehát ha van egy Origo vagy BME nyelvvizsgád az kint semmit sem jelent, nem beszélve arról, hogy használhatatlan, mert teljesen máshogy beszélnek kint, mint ahogy itthon tanítják. 4 hónap kint lét alatt szinte újra meg kellett tanulnom angolul :)
Sziasztok. Én már 3x buktam angol Telc írásbelin szóbeli elsőre meg lett. Most úgy döntöttem a BME angolt fogom megpróbálni. Hallott esetleg róla valaki valamit? Könnyebb vagy nehezebb mint a Telc?
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki volt már a London Stúdióban TELC angol B2-es vizsgán? tudna róla nekem pár infót mondani? Én most megyek 3-án és hát kicsit parázom :D Mondjuk arra lennék kíváncsi hogy helyileg így hol volt a vizsga és hogy sokan vannak? Csak egyféle tesztet íratnak vagy van úgymond A és B külön?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Hát azért még messze van az :(
Már nem is érzem olyan messze az eredményt :) És egyre inkább kezdek parázni...
További ajánlott fórumok: