TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Ne is mond, vagyis írd! :)
Már tiszta para vagyok...
Sziasztok,
még gazdára vár legújabb TELC nyelvvizsgafelkészítő könyvem
Szerző: Tóth László
Kiadó: Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Budapest 2011.
Tartalom: 8 db feladatsor (írásbeli, szóbeli) megoldókulccsal – 4 darab CD melléklettel
(ami nem is volt használva)
érdeklődni itt vagy e-mailen: doriannedakota@gmail.com
Én emlékszem a glitters szókapcsolatra, talán még idézőjelbe is volt. Fura volt, hogy nem ennek a szónak a szinonimáját tették be a 3 válaszlehetőség egyikébe. Ennél végülis azért döntöttem az inactive volcanoes féle megoldás mellett, mert említették a szövegben h extinct (vagy vmi ilyesmi.)
Őszintén szólva, én a reading 1-ben lévő bálnás szövegnél ragadtam le. Ott nem azon volt a hangsúly, hogy kitaláltak olyan dolgot amivel elkerülik a bálnák a hajókat?? Valóban az elején írtak a halott/haldokó bálnáról, de valahogy később kétszer is említették az avoid, avoiding szót.Ki hogyan értelmezte a szöveget? Miről szólhatott pontosabban?
szia!
hol tartassz felkészülésben?
csak mert most kezdtem el nemrég prezentációkat kidolgozni és jó lenne vkivel átbeszélni, mondjuk én csak áprilisra tervezem a nyelvvizsgát :)
Valaki nem tudna nekem elkuldeni a Karolinna fele pelda leveleket vagy masfelet, esetleg mas segiteseget. Marciusban megyek es nagyon felek. Elore is koszi!
szbrigi@freemail.hu
Yesssssssss!
Ezeket írtam én is asszem. A másik kettőre nem emlékeztek?
Aki most volt vizsgázni B" Angol! 02.22
Valaki meg tudná mondani pontosan milyen levéltémák közül lehetett választani? Köszönöm szépen!
Válasz a szövegértés 1 kérdésére:
It is the highest mountain in Africa and the highest mountain in the world that is not part of a mountain range. Tehát nem lehet az első válasz
The peaks of Kilimanjaro are the following:Shira Peak (3962 meters), Uhuru Peak (5896 meters) and Mawenzi (5149 meters). Tehát a második sem igaz hogy single peak
Kilimanjaro is an extinct volcano, with 3 peaks
Tehát a harmadik a jó mert extinct= inactive
emlékezzetek several inactive volcano
Tehát itt tuti a 3dik a jó.
Az ötödik kérdésnél pedig:
45 degree incline at a speed too slow for an osteoporotic grandma. alapján az első, tehát lassulnak az emberek
Valamelyik kérdésre pedig, néhányuknak azért nem sikerül mert : you don't have the time to acclimatize to the altitude.
Doktoros az egyértelmű volt
És volt egy gates-es kérdés is.
Ezek szerint jó esetben 5/3 jó csak rosszabb esetben 5/2:(
Mr Poots was speaking on an assembly motion proposing a ban on smoking in cars carrying those under 16.
találtam cikkeket az elsőhöz.
Semmikép se passzol ide a safety measures? biztonsági intézkedések? (a gyerekek védelmében, ugye hogy kiakarják tiltani a dohányzást)
vélemények?
sziasztok!
Beszéltünk már sok lehetséges megoldásról.
pl a szövegértésnél ugye amikor a csokis szöveg volt vagy a No-seet sugarat irhattuk be vagy fit-eset. az úszosnál a new swimming technic-kát vagy imprevementet. én arra lennék kiváncsi hogy a cigisnél mindenki a fresh air pleaset emlegeti de egyébként mi a másik cim ami még szoba jöhetett volna?
Csak írásbelin voltam. (A szóbelit a Pannonnál csináltam meg.)
A második levél: egy újonnan induló magazinnak kellett írni, ötleteket.
De jó h sir/madam volt a helyes.
No akkor a reading 1.-nél a delfines nem jó :(
meg az úszós se. Ajajj..
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?