TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
3. volt a delfines, ahol a playmate wanted volt a jó megoldás szerintünk, az utolsóhoz meg pont a swimming techniques a beugratós, oda a valami performance kellett.
A levélnél jó a Dear Sir/Madam, nem volt név ;)
Magnóra mennyire emlékszel?
Sziasztok!
Most vasárnap angol B2-n miről kellett írni a második levélben? :)
szia, mi volt a szóbeli témád?
köszi :-)
Sziasztok!
Vasárnap voltam angol B2-n, s hát eléggé vegyes érzelmekkel jöttem ki a vizsgáról.
reading1-nél
1. fresh air,
2. ezt a cikket én úgy értelmeztem hogy csinálnak olyan vmit amivel a bálnák elkerülik a hajókat- savety/safety ilyesmi címet adtam.
3. nem emlékszem
4. no sweet vmi ilyesmi volt a cím
5. new swimming technique.
A levélben az elsőt írtam. Ott volt a név akinek kellett címezni, vagy Dear Sir/Madam -ot kellett írni? Annyira para voltam, hogy csak ránéztem a szövegre.
németesek!!
hogy sikerült a vizsgátok??
részletesen .....
Németesek!:)
Tuti,hogy volt már hasonló kérés,és előre is elnézést kérek érte,de valaki nem tudna nekem német B2 levél részhez valamilyen segédanyagot küldeni? Főleg minták érdekelnének,na meg sablon mondatok pl.: panaszlevélhez,egyebekhez,amiket bizonyos levéltípusokban el tudok sütni. Sajnos nagyon régen próbáltam utoljára,akkor még a levél formai követelményei sem ezek voltak,ezért is kellene a segítségetek.
Mindenféle adománynak nagyon örülnék,ha elküldenétek erre a címre: adruci@hotmail.com :)
Király, akkor lehet mégse lett olyan rossz a magnóm. Mert a +/- -nál szerintem jópárat eltaláltam, meg az utolsó részben is legalább 2-t. Az elsőben max 1-et. De összességében megvan a 30 pont szerintem.
A szóbelim meg nagyon jó lett, 60 pont tuti ;)
jó. 40%-nak kell meglennie a magnós résznek és összesen (magnó + beszéd) kell meglennie a 60%-nak.
nekem is 30 pontos volt a magnó és 69 pontot kaptam szóbelire.
Tehát nem feladatonként hanem készségenként kell meglennie????
Vagyis pl:
magnó 1:
5 pont
magnó 2:
15 pont
magnó 3:
10 pont
Ez 30 pont a 75-ből, vagyis megvan, de a magnó 1 külön nincs meg 40%. Jó ez így?
Hány %-tól sikeres a vizsga?
Akkor sikeres a nyelvvizsga ha mindkét vizsgarészbõl (szóbeli és írásbeli) eléri külön-külön a 60%-ot. Amennyiben csak az egyik vizsgarész lett 60%- feletti, akkor is kiállítjuk a részvizsgát igazoló nyelvvizsga bizonyítványt, amibe ez feltûntetésre kerül. 2009. január 1-jétõl minden vizsgarendszernél államilag elismert bizonyítványt Magyarországon csak az a vizsgázó szerezhet, aki nem csak a vizsga eredeti sikerességi határát teljesíti (legalább 60% az írásbeli és legalább 60% szóbeli vizsgarésznél), hanem minden nyelvi készségnél is teljesít legalább 40%-ot az adott készségmérés összpontszámából. A figyelembevett készségek: olvasási szövegértés, levélírás, hallás utáni értés, beszédkészség. A tesztes vizsgarész eredményét nem veszik figyelembe egyik készségnél sem. Ez a TELC vizsga esetében azt jelenti, hogy az olvasás, hallás utáni értés és a beszédkészség esetében 75-75 a lehetséges maximum, ezeknél ebbõl legalább 30-30 pontot mindenkinek el kell érnie, ahhoz, hogy államilag elismert bizonyítványt kapjon az adott (írásbeli vagy szóbeli vagy komplex) vizsgarészbõl. Tehát nem csak az eddigi 60%-ot kell elérnie a vizsgázónak, hanem a négy készségnél 40-40%-ot is. Az eddigi 2 feltétel helyett tehát a jövõben lényegében 6 feltételnek kell megfelelnie a vizsgázónak, csak abban az esetben kaphat majd államilag elismert bizonyítványt.
Az úszódresszes tuti nem jó szerintem a techniques mert az nem úszótechnika, arra a korábban leírt megoldás a jó.
Jó lenne azért tényleg ha elárulnák a megoldásokat vagy valami...
ez a 4 hét őrjítő...
Sziasztok!
Én tegnap voltam németből szóbelizni, leírom a tapasztalataimat, hátha segít valakinek
- a felkészülési idő számomra iszonyú gyorsan eltelt, a prezentációra tényleg nincs idő, csak a 2.-3 feladatra
- a vizsgáztatók nagyon kedvesek voltak, végig mosolyogtak, én már nem is izgultam bent, abszolút segítőkészek voltak
- nekem a 2.feladatban a cikk a dohányzásról szólt; én kezdtem beszélni, mondtam pár mondatot a cikkről, majd a saját véleményemet a dohányzásról, utána pedig a párom ugyanezt, illetve megegyeztünk, hogy a szülők dohányzása rossz hatással lehet a gyerekre
- a 3.feladat nem kirándulás, vagy buliszervezés volt, hanem osztrák diákoknak kellett a magyar diákéletről prezentációt csinálni és azt megbeszélni, hogy mit tartalmazzon a prezentáció. Én itt beszéltem arról, hogy a tanítás 8kor kezdődik, általában 2-3ig, utána vagy az iskolában ebédelnek, vagy otthon, házit írnak, esetleg különórájuk van, stb.. Viszont a párom elkezdett arról beszélni, hogy szte a tornateremben legyen a prezentáció előadása, csináljunk szendvicseket stb.. De rászóltak, hogy nem erről, hanem a prezentáció tartalmáról kell beszélni, viszont nem igazán tudott arról mit mondani, így nem vt meg a közös problémamegoldás része a dolognak, de ettől függetlenül nekem sztem jól ment, amikor a diákéletről beszéltem, akkor bólogatott a vizsgáztató, úgyhogy remélem jókat mondtam:
- Sajnos elég nagy csúszás volt, én 2-re voltam beírva, de végül negyed 4-kor mentem csak a felkészülő terembe…viszont tényleg meg lehetett röviden beszélni a pároddal, hogy mit kérdezzetek majd egymástól a prezentáció után. (más kérdés, hogy a párom nem volt hajlandó azt kérdezni, amit szerettem volna, csak közölte, hogy mit fog és én mit kérdezzek…de legalább fel tudtam rá készülni.)
Én csak a magnótól félek, az sztem nem volt a legkönnyebb, de magától a szóbelitől sztem nem kell félni:)
Az volt a kérdés hogy miért nem sikerül a túra vagy a mászás vagy ilyesmi. És ott volt hogy ritka levegő, felszerelés hiány...
vagy ez egy másik kérdés volt?!
Szerintem se ezen fog múlni, mert a kilimanjaro-s feladatnál a dokit meg a lassulást mindenki eltalálta, az már 40% :) Meg talán az aklimatizálódást is a ritka levegőhöz.
Én a nyelvtan miatt aggódom, de ott nem kell 40% :)
A Kilimandzsáró ahogy korábban is belinkelte valaki szerintem is ez alapján lehetett ősszevagdosva:
és itt rögtön azzal kezdi hogy a Kilimandzsáró 3 különböző kúpból áll. Szóval simán lehetett sztem az első kérdésre az a)montain range a helyes válasz.. föleg ha ezta szöveget tovább olvasod még van olyan is lejjebb, hogy 2 ebből a 3 peak-ből.. stb. tehát nem egy single peak a Kilimandzsáró.
az hogy a vizsga szövegben pontosan hogy volt ez leírva arra nem emlékszem, de arra igen, hogy benne volt hogy több részből álla a Killimandzsáró.
reménykedem, hogy az a) a helyes.. meg abban is, hogy nem ezen fog múlni, hogy meg lett-e vagy sem a vizsgánk :)
Kilimandzsáróhoz:
a) mountain range biztosan nem jo, mert nem hegylánc.
b) azt hiszem ez volt a single peak-es válaszol, ez azért tűnik jónak, mert írta a szöveg, hogy ez egy free-stand(ing) objektum, azaz olyan, ami önmagában áll. S egyébként is lehetett tudni a szöveg nélkül, hogy a Kilimandzsáró egy ilyen hegy.
C) several vulkános meg azért tűnik jónak, mert írta, hogy három kialudt krátert tartalmaz. Viszont a several=számos, ami nem tudom mennyire illik egy mennyiségre, ami csupán három...
én személy szerint b)-t választottam.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?