TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Már csak 5 nap :)
Úristen de közel van....
Szia!
egy pár levél mintám készült eddig, csak ma tudtam meg a Ref.: dolgot is, azzal kiegészítve, és még a további dolgok végső soron tudok segíteni, akkor begépelem azokat egy word-be. Addig javaslom próbálkozz, nézegesd meg milyenek vannak, és a telc.hu oldalon lévő minta, és javítása mutatja hogy mi az ami nagyon kell, és mi az ami 0 :(
Egy szóbelit ha valaki összedobnak csak ilyen mondatokkal, párbeszédesen, stb..
Prezentáció, Vélemény kifejtés, és Szervezés: az engem is érdekelne, csak hogy lássam mintának, úgy érzem hadilábon állok (téma mindegy mi az).
Köszönöm szépen!
Ajj, na majd a végén még kapunk tőled egy teljes mintát :)
akkor Finally, I wonder.... kérdéssel ezt el is intézed vagy még taglalod tovább mondatokban?
sziasztok!
tudna nekem valaki kidolgozott prezentációkat meg levélmintákat???? előre is köszi!
helga.stippinger@gmail.com
A várakozóknak meg szorítok, mindenki legyen pozitív és akkor be is vonzzátok a sikeres nyelvvizsgát :)
Értem :)
Mondjuk kevés is a hely ahogy hallottam ...:s
saját gondolat akkor ennyi lenne:
I have a young children, is this problem? I would also carry my dog.
A kerekes székest elfogadom ha valaki helyesen megírja: mozgáskorlátozottakra való figyelem, szerintem az nagyon jó ész hasznos :)
Kösz
A levél bekezdésekre tagolása (sorkihagyással)
a bekezdésék: Bevezetés, az említett szempontok közül kettő + egy saját, zárás, elköszönés.
(és akkor mi történik ha az említett szempontokból 3-4-et tartalmaz, és nincs saját)
Köszönöm szépen: akkor tulajdonképpen a levél típusát kell leírnod, ami ebben a háromban ki is merült nagyjából.
Fel is jegyeztem!
Szia!
A ref. az olyan, mint a magyar hivatalos leveleknél a tárgy:. Más nyelvvizsgán még én sem találkoztam ilyennel, de a TELC hivatalos leveleiből nem hiányozhat. (Ha mondjuk újságcikkre reagálsz(Pl Kiss Pista válaszol rovatba), akkor nem kell, mert az elvileg félhivatalos levélnek számít. De az állásjelentkezésnél, panaszlevélnél, ill. azt hiszem h az információ kérésnél sem maradhat ki. És igen, a megszólítás elé kell, majd kimarad 1 sor és akkor jön a Dear Sir or Madam vagy a Dear XY.
A TELC oldaláról lehet letölteni kijavított leveleket, abból át tudod nézni, hogy mi is az, amit formailag várnak.
Tovább olvasva a pár bejegyzést láttam aki keres könyvet, hanganyagot:
Két könyvet, hanganyaggal pdf formátumban tudok küldeni akit érdekel még az jelezze:
A 2007 és 2008-as könyvek, a 2011-es nincs meg nekem sem, ha valakinek van szívesen fogadom én is azt.
Email: ansandor007@gmail.com
Levéllel kapcsolatosan, írogattam pár levelet: eddig csak munkára jelentkezőst, barátit és információ kérőst ... van még a panasz (és újabban alkalmazott e-mail stb....?)
Ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem:
micsoda az a Ref.: complaint /apply job / information...
ezt a Dear Sir/Madam elé kell írni? erről nekem eddig semilyen tanár nem tett említést :O
A Write letter ... one other aspect/two other aspect azt bele kell foglalni külön egy bekezdésnyiben? ha nincs olyan komoly veszteségek?
A levélhez még egy: 6 pontonos méretlépcsőn van a veszteség!? :(
Sziasztok!
Először is kitartást a várakozóknak, és minden tiszteletem az övék kívánom, hogy sikerüljön - biztos, hogy SIKERÜLT!
Másrészt most gondolok csak bele hogy még mindig nincs eredmény és a márciusi jelentkezést már lezárták talán az azért elég elkeserítő :pff
Harmadrészt pedig nagyon be vagyok tojva szó szerint, mert nagyon közel van a március 3. :(
Úgy látszik, ahány ház annyi szokás... :D
Ha most sem sikerül, akkor legközelebb majd beleírom :D
Én nem tudom, itt beszéltem egy valakivel aki segített összehozni ezeket a formulákat a fejemben és ott mindig volt ref.line is.
Én a Londoni elvesztett dolgot választottam és a Ref.line: lost mobilephone volt.
A megszólítás nálam is Dear Sir/Madam, de a címzésnél még kell egy olyan is hogy To the head of the company, stb,stb. Én oda a To whom it may concern-t írtam, mert igazából nem a cég vezetőjét keresem, hanem magát a céget, hogy találják meg azt a nyamvadt telefont amit elhagytam londonban :D
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?