TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok!
Én most megyek először márciusban Pesten most jelentkeztünk még annyira nem izgulok de majd fogok..:D járok külön tanárhoz és végig vettük a telces piros kék könyvet! véleményekre vagyok kíváncsi,hogy milyen az írásbeli nagyon durva? és szóbelin nagyon jól beszélnek? jó tudom..ez relatív..és az átlagéletkor az kb mennyi?:D meg mennyire kell kiöltözni..és szóbelin bunkók a vizsgáztatók?vagy kb meg se szólalnak? és mennyien vannak bent? és a téma/prezentáció/ sokkal több lehet mint a telces könyvben levő 5 téma..?köszi előre is!:)
Tényleg?
Én már egy hete nézegetem, de semmi :D :(
Ne is, mert a végén tényleg leállnak a szerverek HIHI :)
Mondjuk eddig nem volt gond, mindig fent voltak az eredmények pontosan, sőt volt, hogy egy nappal előbb is.
Felhívtam a bp-i telcet, hogy van-e vagy lehet tudni részeredményt.
Hát sajna 17-ével vigasztaltak, amint megkapták, feltöltik.
Tök jó remélem majd leáll a szerver és péntek este nem lesz ki javítsa és csak hétfőn látjuk az eredményt......
Szerintem is.
ECL-nél állítólag még a feladatlapot is elviheted.... :S
Én is igyekszem sok filmet nézni angolul, angol nyelvű könyveket olvasok( rövidített regények), ilyesmi. Amióta vége a vizsgának én se néztem bele egy percre sem, mert hasonlóan hozzád én is kínoztam magam, remélem utoljára. Aztán már csak az a kérdés, hogy meddig marad meg bennem az angol tudás :D
15,5 nap??? Egyre közelebb van...Jesszus :D
Amúgy én is egy éve államvizsgáztam, de már jó rég óta tanultam angolt, gimiben, itt-ott.
Egy évig húztam bele, hogy felkészüljek a nyelvvizsgára.
Én szeretem (ez az egy szerencséje), filmeket, zenéket, könyveket stb igyekszem angolul. Jó ebben a másfél hétben kicsit hanyagoltam, pont mert előtte a vizsgafelkészülés miatt nagyon sokat nyúztam, és belefáradtam kicsit.
Ja próbálom hibernálni magamban a gondolatot hogy még 15,5 nap :D
A szóbeliben nagyon bízom, de tényleg, főleg ahogy mondtátok, meg megnéztem és a listeningeket sose csesztem el 40% alá otthon a teszteken, a szóbelim meg ugye nagyon jó lett.
Írásbelinél a levelem necces, az csak azon múlik...
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?