TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Vagyis úgy értem ma még nem írtad ki :)
Nem figyeltem, hogy tegnapi volt a bejegyzésed :)
Én is sokszor mondogatom még a mai napig is magamban, hogy hogyan mondanám angolul. De legalább nem fogunk kizökkenni és nem felejtjük el teljesen :) Egyébként te szintet tartod a nyelvtudásodat valamilyen formában (pl.: olvasol, zenét hallgatsz, fordítasz, esetleg játék)?
És ma elmaradt a visszaszámláló :D
Igen, valószínű nekem az első ilyenem a nyelvvizsga volt :)
Amúgy magamban mondogattam a dolgokat, meg ha magyarul beszéltem sokszor elmondtam magamban hogy mondanám angolul, de rákényszerítve nem voltam sehol. Én egyedül jártam tanárhoz, legutolsó csoportos foglalkozás még a gimiben volt.
Én is jártam magántanárhoz is egy darabig, de ott mindig jól beszélő társaim voltak, én meg nem mertem megszólalni. Még a nyelvtanilag legegyszerűbb mondatokat sem mertem kiejteni a számon (pl: I live in Tatabánya) :)))
De a felkészítőn jött a hatalmas változás és én ott csodálkoztam el magamon, hogy basszus mennyi mindent tudok, csak eddig féltem kimondani. Ott rá vagy kényszerítve, hogy beszélj, na meg a nyelvvizsgán is :)
Nekem is mindig a megszólalással volt a bajom. Magántanárhoz jártam egyedül, és mindig feszélyezve éreztem magam ha meg kellett szólalni. Nem tudom minek tudható be, de a vizsgán sokszor saját magamon elcsodálkoztam hogy miket beszélek :)
Biztos a vizsgadrukk, meg a megfelelési kényszer meg az adrenalin beszélt belőlem :)
Én személy szerint jártam felkészítőre. Nekem a szóbelinél iszonyatosan sokat segített, hogy merjek megszólalni angolul. Írásbeli gyakorlására fénymásolt feladatsorokat kaptunk. Nálunk úgy zajlott, hogy mindig két ember szóbelizett és mikor mindenki végzett akkor ellenőriztük a feladatsort. Persze aki közbe nem szóbelizett, az az írásbelit csinálta. A leveleket általában otthon kellett megírnunk és kövi órára vinni.
Szerintem lehet még csatlakozni biztosan. Keressétek fel a vizsgahelyet vagy ahol a felkészítőt szervezik, biztos tudnak segíteni. :) Remélem én is tudtam egy kicsit :)
A midge-s listeningre emlékszik valaki?
(már csak 16,5 nap)
Mire valók a 'sorstársak'? :D
De egyébként tényleg mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy a szóbelitől ne parázzon, meglesz :)
Sziasztok!
Látom sokan készültök a vizsgára.Unokaöcsém is.Tegnap indult a felkészítő tanfolyam.Van köztetek aki esetleg jár?mert u.öcsém anyukája nagyon szerette volna ha a fia is megy de ő nem volt hajlandó mert azt mondta csak lányok jelentkeznek ilyesmire...szerintetek lehet még csatlakozni?
Sziasztok!
A levélnél csak jelentkezés, információ kérés és panaszlevél szokott lenni vagy van esetleg másmilyen is?
Márciusban jön valaki Egerbe vizsgázni? :)
Szia!
Köszönöm, azt hiszem utána fogok kérdezni. Úgy látom, hogy a különböző helyszínű tanfolyamokon, más anyagokból gyakorolnak.
Szia!
Köszönöm az infot-t. A levélírás gyakorlása jó, hiszen nem lehet eleget próbálgatni. Viszont, ha tényleg a könyvekből másolt feladatsorokat adtak, az gáz. Nekem már megvannak a könyvek, mást szeretnék gyakorolni. Mondjuk én Győrbe mennék.
Szia!
Azt hiszem akkor most már végigveszem a könyvet,aztán utána döntök. Igazad van, tesztelni otthon is lehet. Sok sikert az eredményhez :)
Rendes vagy hogy így nyugtatsz :)
A szóbeli része tényleg pozitív élmény volt, mert aranyosak, kedvesek voltak és jó pontokat is kaptam. A magnó izgat egyedül, mert ott meg nincs jóindulat, stb.
Szia!
A novemberi vizsgán voltam, a szint megfelelt a legújabb tesztkönyvnek. (Nem tudom korábban mi volt.)
A 30 órás előkészítő tanfolyamról csak jót tudok mondani, bár lehet, hogy tanártól is függ. Sok jó feladatot, sok segítséget kaptunk, mi nem a tesztkönyvből dolgoztunk elsősorban, az az otthoni gyakorláshoz megmaradt. Akármennyi levelet vittem kijavították. Minden feladattípushoz hasznos gyakorlati tanácsokat, praktikákat kaptunk. A szóbeli feladatsort is többször végigcsináltuk, amit a tanár lepontozott. Utolsó órán pedig végigcsináltunk egy teljes próbavizsgát. Csak ajánlani tudom, mert megérte.
Nekem nem volt magnó, mert a szóbelim már megvan. Hála istennek már ezzel nem kell bíbelődnöm...
De ne aggódj, a szóbeli a vizsgázók 95%-ának sikerülni szokott, szóval az tutira meglesz, nyugi :)
Szia!
Én jártam felkészítőre a vizsga előtt(B2 angol-Bródy S. u.).
Ami pozitívum volt benne: elmondták, hogy mennyi időt célszerű hagyni egy egy feladatra, és ilyen időbeosztással gyakoroltuk a feladatokat. Sok levelet kellett írni, azt úgy pontozta a tanárnő mint a vizsgán. Panelmondatokat tanultunk a levélhez, és a levéltípusokat végigvettük.
Ami negatívum volt benne: az egyik tesztkönyvből voltak kimásolva a feladatok.
A vizsgán valóban olyan szintű feladatok voltak, mint a legújabb (2011-es) tesztkönyvben.
Ezzel én is így voltam, a 2011-es könyv jóval nehezebb és a vizsga is inkább arra hasonlít. Én nem jártam tanfolyamra, úgy hallottam hogy ott is csak ilyen vizsga mintákat oldanak meg, meg van tanár aki javítja a leveleket. Én a leveleimet a saját tanárommal javíttattam, a teszteket meg otthon meg tudtam egyedül írni.
Ez nem azt jelenti hogy én csináltam jól, majd 17-én kiderül ;)
Állásjelentkezés
Információkérés
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék azoktól, akik mostanában írták meg az angol B2-t. Megírtam a teszteket a 2008-as (piros) és a 2009-es (sárga) könyvből is, viszonylag jól. Viszont most a 2011-es könyvnél azt tapasztalom, hogy jóval nehezebb, hosszabbak a szövegek, a szókincs is bővebb. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyesmire változott a szint, mint az új könyvben ami van? Önállóan készülök, eddig azt hittem, hogy kb. készen állok, ám most úgy érzem van még mit tanulni, vagy egy 30-órás felkészítő lenne a megoldás?
Előre is köszi, ha valakinek van tapasztalata :)
Inkább 17,5 :(
Az esti órák mit jelent náluk?
Bár mindegy, úgyis reggeltől folyamatosan nézni fogom....
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?