TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Hát jah, rosszabb mint a vizsga előtti pár hét, mert akkor az ember legalább tudott tenni valamit a dolog alakulásáért, most meg tehetetlen....
Amúgy a szúnyogos magnó részre emlékszel?
A szóbelid tutira meglesz :) Én is így voltam, hogy a magnót iszonyatosan rossznak éreztem és volt, hogy csak tippeltem, de végül meglett. Én is végig A-kat meg B-ket kaptam emlékeim szerint :)
Én Tatabányán vizsgáztam. Nincs is messze Győrtől. Amúgy imádom Győrt :D
Én Győrben. Felkészítő tanfolyamra nem jártam, mert ahogy hallom csak tesztlapokat oldanak meg, azt meg otthon is tudok. Tanárhoz jártam, a leveleimet ő nézte meg. A tételeket megírtam, javította, megtanultam.
Abban bízom hogy a szóbeli legalább megvan, mert bár a magnó nem lett túl jó, de a szóbeli felhúzza (remélem), mert ott végig A-B-ket kaptam.
Te hol vizsgáztál?
Megértem, hogy nem szeretnél, én sem :)
Te hol vizsgáztál egyébként? Jártál felkészítő tanfolyamra vagy egyedül készültél?
Én jártam felkészítőre és akikkel voltam már mind levizsgáztak. Ezért is lenne ciki, ha most sem sikerülne. Biztos bugyutának tartanának :)))
Értem, hát én is jónak érzem. Többsége a szokásos betanult mondat volt. Azon kívül amiket írtam direkt ilyen egyszerűbbek voltak nyelvtanilag. Én a szépsége miatt félek, mert bár igyekeztem szépen írni, de ha nem tetszik nekik, akkor nem tetszik, nem tudok mást tenni...
Elsőre mentem és én nem is szeretnék többször ;)
Úgy éreztem a 0 pontos levélnél, hogy nagyon jól sikerült. Szinte biztos voltam benne, hogy legalább a 39 pontot megkapom vagy a 33 pontot. Mikor kiderültek az eredmények leesett az állam. Nem írok csúnyán, mindig igyekeztem szépen írni, hogy el lehessen olvasni. Arra tippeltünk, hogy nyelvtanilag valószínűleg nem volt a toppon a levél, azért kaphattam 0 pontot. A 33 pontost viszont sokkal rosszabbnak éreztem minden szempontból és mégis kaptam rá pontot. Szóval nem értettem igazán, de hát ez van. Ha ez sem sikerül, akkor váltok :)
Neked hányadik próbálkozásod volt? Vagy először voltál?
Azóta az írásbeli rész tavaly májusban már egyszer ismétlődött :D
Már csak 19 nap ;)
Ha kapsz valamit ezekkel kapcsolatban kérlek küldd már el nekem is köszike:)
szbrigi@freemail.hu
Sziasztok!
A legújabb TELC nyelvvizsgafelkészítő könyv (Tóth László-féle) áron alul eladó. Teljesen új, nem volt használva. Érdeklődni: jo_szerencse@freemail.hu
irásbelin az elsö feladat nem volt kifejezetten nehéz (ugy gondolom)
a második egy kicsit kétértelmü
a harmadik ,na az rohadt faszság volt már bocsánat
a nyelvtan elsö könnyü volt a második nyelvtan viszont nehéz(a szöveget értettem a szavakat is de nemtudtam összeilleszteni őket)
a levelem pedig remélem nem lesz 0 pontos
én is németen voltam
tapasztalatokat tudnátok irni
részletesen
jo lenne megdumálni a dolgokat :D
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?