TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Akkor talán nem vágják ki 0 ponttal.
Amúgy megszólításnak To whom it may concern jó volt szerintetek? Nem volt különösebb címzett csak a cég neve.
ref.line-nak mit írtatok?
Én is így gondoltam egyébként, csak sok rossz tapasztalatot hallottam ezzel kapcsolatban és ezért nem léptem meg ezt a lehetőséget. De próbálkozni lehet persze :)
Engem végül egy olyan illető beszélt le a fellebbezésről, aki jól ismeri ezt a vizsgát és az egész rendszert.
Nem fellebbeztem. Mindenkit elutasítanak, még ha fél ponton múlik akkor is. Ráadásul a fellebbezés is pénzbe kerül. Azt tanácsolták, hogy felesleges beadni ezt a kérelmet, mert nem érek vele semmit. Ugyanis maximum csak azt tudnám leírni, hogy a levelet nézzék át még egyszer. De ehhez az kell, hogy én felutazzak Budapestre és lássam a kijavított levelemet. Talán észreveszek benne javítási hibát, talán nem. Ha igen, azt bele lehet írni a fellebbezésbe, de akkor is veszett ügy...
És erre csak pár napod van, hogy megírd, ráadásul két nyelven és még előtte a betekintési kérelmet is be kell adni...szóval egyrészt macerás, másrészt nem érdemes...
Hú az kemény és nem fellebbeztél? 33 helyett 35 és már meg is van...
Félek hogy én is pár ponton fogok bukni :S
Már én sem úgy izgulok ahogy eddig, már olyan várakozós izgulás van rajtam, mint vizsga előtt. "Olyan jó lenne túl lenni rajta" izgalom.
De meglesz, nyugi.
Amúgy neked a korábbi írásbelik min buktak el?
Igeeeeeeeeeeeeen :D Már alig várom...
Legszívesebben meg se nézném, mert jelenleg úgy érzem, hogy lesz egy negyedik forduló is a számomra :D
Nem hinném h 0 pontos lesz emiatt. :)Ha a 18 pontos minimum megvan akkor már nagy baj nem lehet, ha a többi rész jobban sikerült.
Én sem foglalkoztam még igazából a levéllel, az nekem is jövőheti téma lesz.Eddig 2 levelet írtam-1 jelentkezést meg egy panaszlevelet. A jelentkezéshez több ilyen sablont lehet írni, a panaszlevélnél pedig szerintem kicsivel több saját ötletet várnak, mint sablont.
Teljesen érthető :)
Engem inkább aggaszt, hogy ezek után a levelemmel mi lesz, mert én meg teletömtem ilyen sablon mondatokkal. Az önálló mondataim meg ilyen tök egyszerűek voltak, vagy csak a sablon mondat vége volt önálló stb.
Hát nem tudom.... bátor vagyok az biztos hogy úgy elmentem nyelvvizsgázni hogy a levelet, meg ezeket a formulákat előtte egy héttel láttam először :)
Na csak addig javítgattam át, amíg teljesen értelmetlen lett az eleje :)
"Ha esetleg tudok ezzel a levélíráshoz segítséget nyújtani, akkor szeretnék megosztani 1-2 dolgot. :)Több oldalon is olvastam h elég 2 összetett mondat és érdemes mind a 4 részről írni, hiába csak 3 a kötelező, mert ha az egyik rész nem a legjobb, akkor a másik még felhúzhatja. "
Sziasztok!
Ha esetleg tudok ezzel a levélíráshoz segítséget nyújtani, akkor szeretném megosztani 1-2 dolgot. :)Több oldalon is olvastam h 2 összetett mondat és érdemes mind a 4 részről írni, hiába csak 3 a kötelező, mert ha az egyik rész nem a legjobb, akkor a másik még felhúzhatja.
Más nyelvvizsgákról saját tapasztalat, hogy nem szabad telepakolni ezekkel a sablonmondatokkal, mert akkor kevesebb hely marad az önálló mondatoknak. Emiatt is kevesebb pontot lehet kapni.(Mert nézik h mi a sablon és mi a saját rész). A mondatrészek összekapcsolásához ne csak and és because-t használjatok, hanem pl. althrough, therefore(a so helyett, mert a so az nem hivatalos :)), however stb. Ez is felviszi a pontokat. Ha azt szeretnétek kifejezni, hogy mennyire örülnétek valaminek, akkor arra 3 féle kifejezést is lehet használni: I would be appreciate/delighted/grateful, semmiképpen sem happy. A levél egyes részeinek összekapcsolásához szoktam még használni a " Besides the reasons vagy I wish you let to know why I(applied/bought vagy amit szeretnél), a végén pedig az 'At least but not last I would be appreciate... (an early reply/the privilege of a personal interview, vagy bármi ami épp odaillik)Az elején pedig lehet használni, amit a szövegben is olvashatsz:"After seeing your advertisement in xxx magazine, I bought your product but I am not satisfied with it therefore(ehelyett h hosszabb legyen lehet a that is the reason is why..)I would like to make a complaint. Szóval van egy csomó segítség a szövegben is. Remélem tudtam valakinek segíteni ezzel. További szép napot :)
Köszi, aranyos vagy! :)
Nem akarom megint elővenni az angol könyveket :S
De nemsokára tényleg kiderül az igazság :D Ez a 4 hét tényleg nagyon hosszú.
Beindult a para nálam teljes mértékben...
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?