TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia!
Én mind a 3 alkalommal neten intéztem, gyors és egyszerű. Én inkább a postában nem bíznék, hogy időben megérkezik.
szia, fúú bocsi mert most látom milyen idétlenül tettem fel a kérdésem szóval, arra lennék kíváncsi, hogy még beérne postai úton időben a jelentkezés és az ő visszaigazolásuk?
tehát elakarom kerülni netes jelentkezést, bár nemtűnik bonyolúltnak csak sztem jobb az ilyesmit hagyományos úton intézni" de köszönöm válaszod :)
Valaki segítsen! Ti hogyan jelentkeztetek, online?
mert csak holnap tudok jelentkezni pótjelentkezéssel, de nemtudom hogy mehet-e postai úton (nem nagyon bízok így a netes dolgokban)!(ápr.14. a vizsga, pótjelentkezés ápr 2-ig van)
Sziasztok!
Már kevesebb mint egy nap hátra ;( ;(
Közben olvasom, hogy ECL-en gondolkodnak többen. Van ECL könyve, tesztje valakinek? Neten megnéztem van egy faladat, hát...
Valahogy a cím és szöveg azonosításra álltam rá telcen. Bekezdések összeillesztése, elvileg több kapcsolatnak kéne lennie pedig.
Egy cím jelentését jobban észben tartod szerintem mint egy bekezdésnyit. Talán ebből a szempontból előnyösebb a telc.
Eredmény elkészülte, jelentkezési időpontok, telccel összeegyeztetve nézte/tapasztalta valaki?
Kitartást mindenkinek. Holnap ilyenkorra minden ......
Nekem vizsgáztató nyelvtanár ajánlotta ezt a variációt, igazán holnap derül ki, hogy igaza volt-e.Ugyanis ő szerinte a TELCnél a szóbeli az ECLnél az írásbeli rész a könyebb.
Az biztos, hogy az írásbelim elsőre sikerült ECL-n.
A feladatokban jó, hogy két azonos jellegű van egy-egy résznél, így nagyobb a lehetőség a javításra, ha az egyik nehéznek bizonyul.
Szerintem a szókincs a legfontosabb az ECL-nél.
És mi a véleményed, mennyire kell máshogy készülni az ECL-re? Azt már látom, hogy nyelvtan nem annyira lényeg (ami nem baj,mert Telcen az nem megy), inkább szókincs és még több szókincs, meg persze jó levélíró-képesség!
Te hogy készülsz rá?
Én lennék a világ egyik legboldogabb embere, ha ez sikerülne most!!! Annyit tanultam rá :/
Viszont,HA NEM:
-Azt tudom hogy az ECL-nél 2 levél van,
-akkor a olvasásértésnél egyiknél nincs választási lehetőség, csak állítások/kérdések vannak és nekünk kell odaírni a helyes választ.
-És van 1 olyan ami a Telcnél is ,hogy szöveget címhez párosítani.
Valahogy könnyebbnek tűnik, vagy ez csak a látszat?
Telcesek-ECL-esek tapasztalatait várom! KÖsziii! :)
Viszont!
ECL-írásbeliről tudnál mesélni? Tapasztalat? Nehéz-könnyű Telc-hez képest? (feladatok)
Mert én másodjára voltam írásbelin Telcen, szóbeli meglett elsőre, írásbeliben meg sajna most sem bízok :/
Köszi a választ előre is!
hali
ugye most legutóbb panaszlevél + infókérő levél volt márciusi angolon, gondolom nagy valószínűséggel most állásra jelentkezős lesz nem?
nagyon félek :/
Ez így van, nem tudom hová tűnt mindenki:O, én úgy szeretném azt látni pár nap múlva, hogy sikerült a márciusi vizsga :$
Ha nem, ... ajj én olyan letört leszek :/
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy akik január 22-én voltak nyelvvizsgázni, a félig sikerült bizonyítványok mikor vehetőek át kb?
Sziasztok'
Hogy vagytok márc. 3-án vizsgázók?
Már csak 3 nap, és eredmény közlés.
Én már folyamatosan ezzel álmodom.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?