TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)
Hahaha... Csak az a baj, hogy mindenki a saját bőrének a profija.
Egyébként a bőrtípusod alapján próbáld belőnni a töménységet, illetve annak függvényében, hogy korábban használtál-e valamilyen savas hámlasztót.
Szia Tretyakov!
Olvasgattam már én is azt az oldalt. Csak ott olyan nagy kiszerelések vannak + szállítási költség. Én csak a skinpeelshop-tól rendeltem. Ott van 10, 20, 30%-os tca, 30 ml-es és nincs szállítási költség.
Először egy 20%-osat, mert nem tudtam, hogy hogyan reagál a bőröm a tca-ra, most pedig egy 30%-osat várok épp. Szalicil savat is használok. Azt e-bay-en rendeltem.
Lányok!
Drakula terápia a fórumhoz! Nagyon érdekes és okos tartalmakkal bír! Kis segítséget kérnék: ezek közül a termékek közül kell választanom? [link]
Köszönöm!
Szia Ildicke!
Attól függ milyen mélyen hámlasztasz. Ha frostingig - az már elég mély - furcsán megvastagodik a bőr és bebarnul. Aztán kb. a 3. 4. napon elkezdődik a hámlás, de nem lemezesen, hanem viszonylag nagy darabokban válik le a bőr, mint pl. egy lehúzható maszknál. A pirosság (inkább olyan kismalacszerű rózsaszínűség) kb. 1 napig tartott és után normál hófehérke lettem.
Nem mindegy, hogy milyen típusú a bőröd. Egy száraz, vékony bőrre nem lehet annyi réteget rákenni, mint egy zsíros, vastag bőrre.
Bár ezt érezni fogod. Egy kis területen próbáld ki, aztán hajrá.
Sziasztok,
Én eddig csak olvasgattam a topicot, de most rendeltem 20%-os TCA-t. Szerintem jövő héten jön meg. Azt szeretném kérdezni, hogy felkenés után hányadik napokon durva annyira a hámlás vagy a pirosság, hogy nem ajánlott emberek közé menni.(pl. munkahelyre).Előre is köszi a segítséget.
Szia!
DIAMOND MICRODERMABRASION DERMABRASION BEAUTY SKIN LW60 MACHINE
eB-ről rendeltem. Szállítási költséggel került 127 dollárba. Nagyon egyszerű a használata.
Sziasztok!
Beindult már az őszi savazás?
Én most tca-t, szalicil savat és mikrodermabráziót kombináltan használok.
Vettem mikrodermabráziós gépet. Hetente egyszer letúrom, utána bekenem a tca-val. Most fogy el a 20%-os tca-m, de már útban van a 30%-os. Két mikroderma+tca között 20%-os szalicil savat kenek. Nekem ez így nagyon hatásos. Szépen simulnak a hegek és pórusok, de persze még idő kell a hegeknek. Bár nekem két helyen van heg és az sem vészes. Ja a foltok és pöttyök már eltűntek. Kicsit,mintha a zsírosodás is mérséklődött volna. Mindent összevetve százszor hatékonyabb kezelés ez így, mint amit valaha is kaptam...
szia!
Délután bekentem a lábamszárát a 20 %-os mandulasavval,mert foltos lett valamitől. Nekem gyanus csak nem ment a hatása ? Nyáron rendeltem, cseppet se csipett, 2 percig gondoltam hogy fent hagyom, vártam 4 percig mivel első alkalom, hátha csíp egy kicsit, de semmi, azért 4 perc után befejeztem a kezelést nehogy baj legyen ettől függetlenül.
Este az arcomon egy kis területen lesz a második próba.
Szerintetek ?
Dóra
csak érdekességképpen, az enyém is kb. hasonló (volt) :) most már kezd alakulni,de szerintem még kell pár nap,mire lehámlok. a baj csak az,h folyamatosan piszkálom a sebeket :(
Szia
köszi a tanácsot, várok addig elvagyok az 5 %-os tonik + krém. A segítségeddel nekem is az a termék van mint neked (igaz még bontatlan). Jól megedzeted a bőröd hogy még a roller is megy.
reméljük minden ugy lesz ahogy szeretnénk, neked is nekem is és minden szépülni vágyónak.
üdv:Dóra
Kulekov, szerintem várj nyaralás utánig. Hosszú lesz a ősz, tél, tavasz, ráérünk szépülni, amikor nincs napveszély.
Én is az active solutions-t használom, direkben az oldalukról rendeltem. Nekem nem büdös, fennhagyom akár 10 percig is. Heti 2x fogok hámlasztani vele, meg közben próbálok erősebbeket is. Meg közben roller. Talán egyszer a régi leszek :-)
Hajrá csajok :-)
sziasztok
Én is nagyon gondolkoztam ebbe az esős időbe, hogy előveszem a 20 % mandulát vagy glicol, az tart vissza hogy még szeretnénk 1 hétre valahová elmenni még nem tudjuk hová.
kérdésem ha most felkenem 1 x mondjuk hasonlóan mint Te 3 percig, mikor mehetek napra , 1-2 nap pihenés elég a bőrnek.
Bella szerinted? vagy várjak utazás után?
Dóra
sziasztok! hát én is új érdeklődő lennék :) Bella már nekem is segített.
Szóval én 20%-os mandulasavat rendeltem eBayről, active solutions. Hétfőn ki is próbáltam. Annyi,h hétvégén ettem mogyorót és iszonyú dudoraim nőttek, ilyen már rég volt. A bőrőmről kb annyit,h régen nagyon pattanátos voltam, Roaccutant is szedtem azt hiszem fél évig, aztán 10 év fogamzásgátló, amit kb 1 éve hagytam abba (29 vagyok). A bőröm fura, zsíros, mivel pattanásos vagyok, de felül tök száraz és nagyon sok fehér mitesszerem van. Pattanások már nem vészesek,de szinte mindig van 1-2. De ami a legjobban zavar,h olyan semmilyen a bőröm. Élettelen, szürke, sápadt, folyton iszonyú fáradt, szóval nagyon szarul néz ki :D Ha meg pl nem tudok eleget alduni, azonnal kirügyezek és úgy nézek ki, mint egy élő halott, tehát azonnal meglátszik rajta minden. Na hát ennyit erről.
Tehát hétfőn kipróbáltam a mandulasavat. Csináltam patch testet is,de nem vártam 24 órát, csak 12-t. Kaptam ecsetet is és semlegesítő folyadékot is. A szaga nagyon rossz volt, alig tudtam levegőt venni. És csípett is,de nem volt vészes. Majdnem 3 percig hagytam fenn. Utána tényleg nagyon simi volt az arcom, persze csak tapintásra :) 1-2 ponton picit kifehérdetett (ez lenne a frosting?). Amúgy semmi változás, de persze első alkalom után nem is várok semmit. Remélem a mitesszerekre jó lesz, plusz kicsit helyre rántja a bőrképem. Kövi alkalommal 1 perccel tovább hagyom fenn, aztán ezen az volt,h 7 perc legyen max, amíg fenn hagyjuk. Szóval elhasználgatom szépen. Télen szeretnék én is kipróbálni vmi erősebbet, elsőre a 12,5%-os TCA-n gondolkozom,de ez még messzebb van, meg ahhoz szabadság is kell, az meg egyelőre most nem lesz sajna :) Így csak télre tervezem.
Egy kérdésem még lenne: Ti megvárjátok az 1 hét szünetet a mandulasavnál?
Lelkes olvasgató vagyok/leszek, szóval írok majd és én is várom a beszámolókat. Szép estét mindenkinek :)
szia
nekem bella segített, ő nélküle, most nem kenegetném magamat ezekkel a termékekkel.
ez volt az első rendelésem külföldről, mivel nem beszélek nyelvet, igy nehezen boldogulok.
A 79 és a 78 -as hozzászólásnál irja bella hogy hol találhatok ezek a termékek, az active solutions termékből rendeltem mint már írtam 1-1 db 20 %-os savat glicol és mandulasav, egy 5% os glicolsavas crém (ami nem volt drága még kacérkodtam egy másikkal krémmel is, végül csak a glicolt rendeltem) + egy hialurom szérum , meg egy c vitamin szérum.
ezeknek a solutions termékeknek nem vészes az ára.
Arra már nem emlélszem hogy végül bella is innen rendelt valamit pl. a mandula savat.
mikor bella irt a mandula savról akkor kaptam kedvet a rendeléshez, mert csak őszre terveztem a 20 %-os rendelest, igy viszont megvettem mindent és ezekkel a gyengébekkel edzem a bőröm
Dóra
szia
Én mikor rendeltem a 20 %-os glicolsavat és a mandula savat, akkor rendeltem pár dolgot 5 %-os tonik glicolsavas meg egy krém ami szintén 5 %-os. igy ezekkel elvagyok ha felkenem a tonikot meg rá nemsokára a krémet (az elvileg 10 %, jól gondolom? )
Én még várok, mert ha összejön még szeretnénk egy őszi utazást és lehet hogy ott is barnulok még.
Képet van lesz megnézném ezek a pötyök hogy alakulnak.
Dóra
Sziasztok!
Csak felkentem a homlokom pöttyös részére is a TCA-t, de csak a bal oldalra. Pedig csak ősszel akartam a pöttyöket. Elvileg holnap már lehámlik. Jó mélyen hámlasztottam, frostingig. Remélem most már eltűnnek a pöttyöcskék. Kicsit már függő vagyok. Ha lesz egy hetem egyben otthon, tuti, hogy elvégzek egy egész arcos hámlasztást.
Kulekov, hogy bírod megállni, hogy csak nézegeted a savakat?
Bella, ügyi vagy, hogy megtaláltad ezt az oldalt.
Sziasztok,
Új felfedezésem az iherb.com, itt rendelgetek mindenféle cuccost. Rendeltem msm krémet, állítólag jó a hegekre, ráncokra, pyncogenol tartalmú cuccot, kollagént, mindenfélét. Vannak szuper bőrfeszesítő cuccosok, méregtlenítők, mindenféle. A szállítási költség nevetséges, 4 dollár. Az összes vitamin olcsóbb, mint idehaza, még így is.
Viszont figyelni kell a vámra, 22 Euró felett már fizetni kell áfát, 150 eur felett meg vámot.A rendszer átszámol euróba,ez nem gond. Úgyhogy alatta lévő értékhatárban rendelgetek. Ajánlom, ha beszél valaki angolul.
Amúgy ha vásárolok, kapok egy kódot (én is kaptam egy ilyet), és az új vásárlók ezzel kapnak kedvezményt 10 dollárnyit (gondolom értékfüggő, de én megkaptam sikeresen a 10 dolcsit), és lehet kapni ingyen D vitamint is :-) Azt most raktam kosárba. A kód: RDC918 ha valakit érdekel.
Eredményeket nem tudok, de majd beszámolok :-)
Kulekov,
próbáld ki, a gyulladt gócokat nem az msm okozza -e!!!! De tényleg!!!!
Az msm-et legalább 3-4 szer kipróbáltam. Egy hónap után elkezd nőni egy dudor, ami nem pattanás, bármit lehet rákenni, semmi sem jó rá. Nem kinyomható, amolyan mély kelés. Egy akkorára nőtt az orrom mellett, hogy picit kifakadt a teteje és lett ott egy nagyon mély lyuk.... sajna.
Úgyhogy most nagyon óvatos leszek.
Szóval Kulekov, teszteld le, hogy abbahagyod az msm tartalmú cuccot, lehet, hogy ez a megoldás!!!!!
Én végigolvastam az összes amerikai fórumot és állítólag a méregtelenítés miatt van, volt akinek diónagyságú kelése jött....
A mandulasavtól semmi patti nem jön ki. Ezért is választottam.
Az AHA irritál, a tca -t meg mélyebb hámlasztásra tartogatom.
A mandulasavat heti 1x - 2x fogom kenni, meglátjuk, most jön a kísérleti fázis.
Bár ma nekem is lett melóm. Ami jó, csak korlátozottan tudok bőrkísérletezést végrehajtani :-)
szia
Én is szedek olyan készitményt amibe van msm, igaz nem a bőröm miatt, pár éve kezdődött idős kori, kopás meszesedés a vállamba,ami hol javul hol visszajön, kb. egy éve szedem alkalomszerűen,
egy magyar terméket. glükozamin, konroitin szulfát ,msm. a bőröm se jobb ,se rosszabb (neked tuti hogy ettől lett rossz a bőröd).
Volt egy akció és vettem egy másik fajtát ,dicsérték ezt is (otthon vettem észre kinai ) Vagy dm-be , vagy patikaba vettem, remélem nem lesz bajom tőle.
erre a kopásra azt mondta doki, ezt már csak szinten lehet tartani.
annak a cég aki a aloét is forgalmazza az ő termékük nem tudom mennyivel jobb, szerintem mikor tag lettem náluk akkor az induló csomagba volt, és szerintem én fogyasztottam el.
Már nem emlékszem milyen volt a hatása , szerintem akkor még nem fájt a vállam.
Ha találtok valami jó terméket szivesen fogadom az információt.
köszönöm.Dóra
sziasztok!
Már tükön ülök, hogy nekem majd hogy alakul a bőröm a glicol, meg a mandulasavtól, már írtam hogy rendeltem bella sgítségével és mind a kettő 20 %-os. Elkéne döntenem melyiket próbáljam ki először.
Dóra
Köszi Bella és Réka a gratulációt!
A csípés nem olyan rossz. A viszketés viszont elviselhetetlen. Bevetem a ventillátort.
TCA-t berollerezni? Micsoda ötlet! Lehet, hogy inkább agyátültetésre lenne szükségük.
Az MSM-et kipróbálom én is. Ha kiragyásodnék tőle, majd kenek rá Lubexylt. Nekem az nagyon jó a ragyákra. Bár mióta TCA-val hámlasztok, nem jön ki egy pattanás se. Viszont az AHA savaktól voltak pattanásaim. Lehet, hogy inkább BHA-t kellett volna használni, mert a zsíros bőrre inkább azt ajánlják.
Bella, Neked a mandulasavtól nem jött ki pattanás?
Amúgy a bőrképjavítás érdekében a legújabb úttörő tevékenységem a belső kezelések tanulmányozása - vagyis az étrendkiegészítők vonala. Most kipróbálom a pyncogenolt, meg az msm-et, meg még egy-két finomságot (msm-krémet, alfa-liponsavat nagy dózisban) állítólag jók a foltokra, ráncokra, hegekre. Majd erről is nyitok egy fórumot :-))
Az MSM csodákat tett amúgy a bőrömmel, étrendkiegészítő formájában, kár, hogy ragyásodtam tőle. Most egy tisztább formulát veszek, hátha :-)
A csípéshez használjatok legyezőt, ventillátort, ezt ajánlják az amerikai fórumokon. Nekem nem kellett.
Gratu a melóhoz! De jó neked :-)
Örülök, hogy beindult a hámlasztós fórum, így én is tanulok :-)
A külföldi fórumokon még azt is olvastam, hogy a totál elvetemültek egyszerre rollereznek a tca-val, vagyis a tca-t rollerezik a bőrbe!!!! olyan mély hámlást érnek el, hogy kicserélődik a fejük :-) én ezen már totál kiakadtam.... remélem, mi nem jutunk ide :-)