Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre fórum

TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
321. mistery90 (válaszként erre: 320. - 993dda84ef)
2013. dec. 25. 00:44

Réka, nagyon bátor vagy! Tudom hogy már rutinos és tapasztalt, de néha féltelek a merészséged miatt :)) Várjuk a beszámolót!

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

2013. dec. 23. 10:54

Végül nem bírtam a véremmel, tegnap leteszteltem a 30%-os cuccot,és nem is afféle kispályás verzióban: a homlokra 3 réteg, az orra 5, az arc egyéb területeire 2, a nyakra 4 réteg került, mindenhol kifehéredett a bőr, a nyakon egy érdekesebb, szürkés-fehéres elszíneződés volt látható, de több réteget már nem bírtam volna felkenni annyira égetett.

Ez a keverék egy egészen más dimenzió érzésre, itt nem csupán a 10%-os cucc által is kiváltott roppant ellenszenves viszketés, hanem egy elég masszív égető érzés is jelen van, de valamiért mégis könnyebben toleráltam, talán azért mert már volt fogalmam arról mire számíthatok.

Hozzáteszem, hogy én viszonylag bőkezűen bánok az anyaggal, egy rétegen belül is többször áttörlöm az adott területet, a fent említett rétegekhez elfogyasztottam a 30ml-es üveg 1/3-át.

Javaslatom: Részletekben kezeljétek az arcot, először homlok, ha megnyugodott a rétegek után, jöhet az arc egyik fel, majd másik, majd orr, végül nyak...bármilyen sorrendben, de így szerintem jobban tolerálható, és nem kell azon aggodalmaskodni éppen hova folyik vagy nem folyik a cucc, nagyobb biztonságban érzem a szemeket, ha csukva tarthatom azt, amelyik környékén munkálkodom.

Amit változtattam a rutinon: Eddig nem nyúltam a bőrhöz másnapig, most viszont még tegnap bekentem shea vajjal, nagyon jól esett, és reggelre sem húzódott, így folytatom ezt a rutint, vagyis visszatérek a mindennapi bőrápolásomhoz.

Amint lehámlottam, és lesznek érdemi információim, jövök, és jelentek.

Kellemes ünnepeket mindenkinek!

319. 993dda84ef (válaszként erre: 316. - Mistery90)
2013. dec. 23. 10:42
Persze, 7 nap alatt emberi külsőd lesz, persze a hámlás még kitolódhat, de az olyankor már nem látványos, csak egészen közelről lehet kiszúrni.
318. 993dda84ef (válaszként erre: 317. - Szundi88)
2013. dec. 23. 10:40

Szia!:)

S.k.i.n.p.e.e.l.s.h.o.p pont kom, én innen rendelem, és meg vagyok elégedve vele. A Távol-Keletről jön a cucc, de mi nem.(A pontok értelemszerűen figyelmen kívül hagyandók...)

A legjobbakat!

2013. dec. 21. 19:22
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. 12,5%-os TCA-t szeretnék rendelni. Honnan lehetne a legolcsóbban hozzá jutni?
316. mistery90 (válaszként erre: 315. - 993dda84ef)
2013. dec. 20. 12:35

köszii :))

akkor januárba beszerzem, február elején meg kérek pihenőt:) akkor hét nap elég lesz? gondolom ez is más más, de csak van egy átlag? a hámlás lezajlik, elmúlik a barnulás is?

azért remélem nincs olyan vastag bőr a képemen hogy ez is csak megkoptassa :/ az AHA igaz hogy hatott, de nyolcszor csináltuk meg mig látszott. ugyhogy az anyagiakmat tekintve újabb egy hónap türelem.

köszi a választ :)

315. 993dda84ef (válaszként erre: 313. - Mistery90)
2013. dec. 20. 12:09

Szia!:)

Lehet, hogy látványosabb lett volna, ha kitolod a kezelés hosszúságát(AHA), nem tudom, pro és kontra is tudnék érveket felhozni, ezt igazán csak a gyakorlatban lehetne tesztelni.

A második bekezdésben írtakra reagálva:(TCA)

1.):DDD

2.)Igen, persze, csak ott hámlik a bőr, ahol sérülés éri, ott barnul be, húzódik, majd hámlik...etc, a "hanyagolt" bőrszövetek nem fognak együttérzésből a kezeltekkel hámlani. :)

Ha van rá mód, érdemes az egész arcot bevonni a projektbe, úgy egyenletesebb lesz a végeredmény, mert azt nem lehet előre megjósolni, hogy vajon milyen különbség mutatkozik a gyógyult kezelt terület, és az érintetlen területek közözz, mivel meglehet, hogy annyira egységesen pigmentálódott az egész arcfelület, hogy fel sem tűnik egészen addig, míg egy hámlasztás ki nem "tisztítja" a terepet, és akkor láthatóan elkülönülne az érintett rész.

Hogy mi számít középhámlasztásnak szerintem ez is összetett kérdés, mert nemcsak a felvitt keverék koncentrációja, de a bőröd minősége is számít, lehet, hogy ami az egyik bőrt jóformán az irháig "lemossa", egy másikat éppen csak finoman "megkoptat". Majd kiderül, szerintem ha az AHA némileg hatott, akkor a TCA sem lesz adós az eredményekkel!

Várom a beszámolót, a legjobbakat!

2013. dec. 20. 11:51

Még annyit, hogy ha valami olyat kérdeztem, amit már ezerszer leírtatok itt a fórumon és nem akartok újra publikálni, akkor légyszives ha más nem, privibe írjatok választ. nagyon sok a hozzászólás, és most hogy a kérdésemre hanyadik oldalon találom a választ, azt nem tudom kitalálni. szivesen visszaolvasnám az eddigi összes tapasztalatot, de sajnos nekem erre nincs lehetőségem.

nézzétek el légyszi, tudom hogy nem szeretitek az unalomig ismételt kérdéseket.

313. mistery90 (válaszként erre: 307. - 993dda84ef)
2013. dec. 20. 11:43

szia! köszi a választ! szóval, tegyük fel, hogy csak azért nem tűnt el teljesen a folt, mert vasragabba felhám rétege. akkor hogy lejussunk az alsóbb rétegekben, 8 kezelésnél többre lett volna szükség? mert tényleg, a 7. 8. kezelés volt az, hogy változás állt be. és gondolom most, hogy már két hete abbahagytuk a kezelést, az egészet kezdhetném előlről... egyébként a kozmetikus azt mondta hogy erős a kötőszövetem, ritka az iyen.

A TCA - Val kapcsolatosan pedig.... ha csak azt az egy .területet kezelem 20%-kal, akkor ugy kell elképzelni, hogy az arcom jobb fele lehámlik, a többi marad olyan mint most? vagy 20%-tól csak bebarnul? én mivel félek tényleg hogy mire számitsak, lehet mindenképp kérek pihenőt, de akkor már miért ne hámlasszam le a teljes arcomat. 7 nap alatt lezajlik a folyamat?

egyébként a 20%-rol azt olvastam, hogy az középmélyhámlasztásnak számít, szóval nagyon reménykedek az eredméyben

312. 993dda84ef (válaszként erre: 309. - Tretyakov)
2013. dec. 20. 10:43

Remek, gratulálok az instant eredményekhez, zene füleimnek??(...inkább a tiszta vizű óceán kéksége szemeimnek:))effélét olvasni!

Nekem is nagy kísértés a 2 bontatlan üveg 30%-os cucc jelenléte, ki sem bontottam a csomagolásból, nehogy magával ragadjon a gyermeki hév, és kipofozza belőlem 34 évem józanságát egy pillanat alatt!:-)

Ezúton kívánok minden kedves fakírtársamnak kellemes ünnepeket, és sima, feszes, tömör bőrképben gazdag új esztendőt!

2013. dec. 18. 17:36
2013. dec. 18. 17:28

Csajok, találtam egy újabb szenzációt!

Nincs kenegetés :-) csak borotválkozás. Ez az új őrület! Állítólag a ffiak bőre a rendszeres borotválkozástól olyan szép :-)

[link]

2013. dec. 17. 22:48

Köszönjük Réka a sok hasznos információt!

Rongyosodás megszűnt, kislemezre váltott.

Én elégedett vagyok. Pici, de folyamatosan múló bőrpírt még látok, de bőröm a problémás területen sokkal simább, egyenletesebb. A pattanásfoltok sokat halványodtak. De persze ez az állapot még folyamatosan változik, hiszen csak néhány napja történt a "beavatkozás".

MINDEN KEZDŐ HÁMLASZTÓT (mint amilyen én is vagyok) ARRA BUZDÍTOK, HOGY NAGYON ALAPOSAN BÖNGÉSSZE ÁT A HÁMLASZTÓ IRODALMAT! KÜLFÖLDI OLDALAKAT IS FORDÍTGASSATOK SZORGALMASAN! Így nagy meglepetések nem érhetnek majd benneteket! (Pl.,ha visszaolvassátok ezt a fórumot, itt is nagyon hasznos dolgokat tudhattok meg! Hála szakértőinknek! :-)

A csakúgy megveszem és fölkenem, aztán majd lesz valami, nagyon csúnyán is el sülhet! Vigyázzatok nagyon!

2013. dec. 16. 07:17
Sziasztok! A tca-t itthon is lehet használni semmiféler előkezelés nélkül egyszer csak megveszem és kenhetem is az arcomra ? Ez ktém állagú vagy milyen ? Le kell mosni ? Nekem a bőröm érzékeny , pattanások helyei is ott maradnak barna foltba rajta, ez nem tenne vele rosszabbat? Alapjában véve barna vagyok, de a homlokomon és az államon barnább a bőr vagyis a T-zónában. Már mindenféle krémet használtam semmi nem segített a legdrágábbtól a gyógyszertári kevert hámlasztó krémnek mondott krémeken át. Azt szeretném , h egy vagy két árnyalattal világosabb legyen a bőröm, de semmi nem segít.... Félek ha ezt a tca-t ráteszem akor még barnább lesz az arcom és elcsúnyítom magam örökre ? Meddig kell kenni és hány nap alatt hámlik le a bőr ? Utána nem jön vissza a barnaság még rosszabban ? És am magyar pénzben mennyibe kerül pontosan ? Honnan lehet rendelni vagy patikában nem lehet kapni ? Vagy itt esetleg a fórumozók közül valakinek van, ha igen akkor lehet h megvenném ... Beszívja a bőr ? Várom válaszotok! Sziasztook
307. 993dda84ef (válaszként erre: 303. - Mistery90)
2013. dec. 15. 22:00

Szia!

Igen, érdemes először kisebb koncentrációval indítani, biztos, ami biztos, viszont arra rosszul emlékszel, hogy elég lett volna, vagy én írtam helytelenül korábban, mert úgy nálam kevésnek bizonyult. Szépen felfrissítette a bőrt, de semmi több. Én talán a 20%-os cuccal indítanék első körben, szerintem még azt is elbírja az összes bőrtípus, egy rétegben egészen biztosan.

Én is azt ajánlom, hogy kezeld csak az érintett területeket, nem szükséges az egész arcot hámlasztani, és így nem olyan lehetetlen vállalkozás megtartani az emberi külsőnket a vedlési időpszakban.

Korábban már más is írta, talán Bella, hogy a bőrgyógyász szerint a pigmentálódásért az irha réteg felelős, ami nekem egy picit meredek elképzelés, hiszen a festéksejtek kizárólag a felhámban vannak, nem az irhában.(Persze lehet, hogy nekem hiányosak az ismereteim e téren.) Inkább arra gondolnék, hogy nálatok vastagabb a felhám rétege, és mivel ezek éppen az alsóbb szakaszokban vannak, le kell jutni hozzájuk, hogy hatással lehessünk rájuk. Ha az AHA némileg segített, akkor jó eséllyel a TCA látványos sikert hoz!

306. 993dda84ef (válaszként erre: 293. - Grizus)
2013. dec. 15. 21:51

Szia!

Igen, használtam évekkel ezelőtt, elégedett voltam vele, de tudni kell a helyén kezelni az elvárásainkat vele kapcsolatban. Ez egy leheletnyi réteget képes eltávolítani a felhámból, így hatalmas megújulásokra, és jelentős bőrhibák kezelésére nem alkalmas, de ettől még a heti/havi arcápolási rutin részeként egészen szépen felfrissíti a bőrt, tervezem, hogy újra beiktatom az éltembe.

Komolyabb bőrhibák orvoslására mindenképpen szükséges látványosan "megsérteni" a bőrt, hogy az rá legyen kényszerítve az "újrakezdésre".

(Dermaroller, CO2 lézeres kezelések, nagyobb koncentrációjú TCA...)

305. 993dda84ef (válaszként erre: 301. - Tretyakov)
2013. dec. 15. 21:45

Sziasztok!:)

Gratulálok az első nagylemezhez!:)

Mindent profin végeztél, elsőre nem hősködtél, de legközelebb megkockáztathatod talán még több réteggel, egészen a kifehéredésig, ha mutat rá hajlandóságot a bőröd.

Még nem volt alkalmam tesztelni az anyagot, mivel akkor legalább 1 hétig, vagy tovább nem sportolhatok, talán emlékeztek hogy jártam legutóbb a 10%-os keverékkel...

Nyugodtan kezelheted magad pár hét múlva, szerintem, 1-2-3 alkalmas, havi rendszerességgel megejtett kúra beleférhet évente, de ezt ki kell kísérletezni, bőrtípusa válogatja. A fennmaradó időben esetleg hetente egy AHA hámlasztás, vagy egyéb enyhe, a bőr felszíni rétegét csak finoman izgató cucc áldásos lehet, nagy a választék.

A bátrabbaknak meg ott van a jó öreg roller.(Utóbbi viszont kizárólag a hámlasztási periódust megelőzően, nem fordítva.)

Gyors regenerálódást, várom a levont tanulságokat, amint megszülettek!

2013. dec. 15. 14:48

Csajok,

Ismeritek?

[link]

2013. dec. 15. 12:41

Szia Dana, szia Tretyakov!

A 30 % - os savat nem vállalnám be elsőre, olvastam is valaki hozzászólásában, talán Reke Beka hozzászólásában, hogy örül hogy végül is megelégedett a 10 % - os savval, mert az is elég volt (remélem jól emlékszek). Szóval kicsit tartok a 10 % - os savtól is, de csak azért, mert nem tudom mire számítsak, maradok esztétikus, vagy inkább vegyek ki pár nap szabit.

És kicsit túlreagáltam, mert bár a folt még mindig ott van, de javult, tehát valamit a gyümölcssav segített rajta, de nem elég hatásos. Most még gondolkozok, hogy maradjak az AHA savaknál, de mindenképp nagyobb koncentrációban alkalmaznám, viszont kísérletezgetéseim közepette is mehetek dolgozni, vagy pedig tényleg legyen a TCA.

2013. dec. 15. 07:47

Sziasztok Dana és Mistery!

Igen a 30%-os savval nagyon kell vigyázni, mert tényleg baromi erős! Nekem jelenleg cafatokban lóg az államon a bőr, úgyhogy elég esztétikus látvány vagyok a családom számára:-)(vagyis nem lemezesen hámlok, azt csak a poén kedvéért írtam, hanem rongyosan:-)És valóban, ahogy nézem ez el fog tartani néhány napig. Mistery kérdéseire válaszolva: szerintem, én legalább is az ilyen mélységű hámlasztást biztosan nem ismételném évente többször. Enyhébb hámlasztást, kisebb koncentrációjú savval talán sűrűbben lehet kivitelezni. És sajnos úgy látom, csakis szabadságot kivéve lehet a kezelést megcsinálni, mert iszonyatosan néz ki az ember.

2013. dec. 15. 07:33

Lányok!

Ez a 3-nap és hámlok!!!

Lemezesen! És nem is kislemezesen hanem nagylemezesen! :-D

300. 006bde0fba (válaszként erre: 294. - Mistery90)
2013. dec. 14. 19:29
Szia! Ha tényleg létezik a folt és máshol nincs gond a bőröddel akkor próbáld meg kezelni csak azt a kis területet. Én tavasszal kipróbáltam TCA-t kis terülteken és nekem nagyon hatásos volt most teljesen oké a bőrszínem. Maradt is még anyagom azt a család fogja használni + én a lábamon lévő foltra. Egy komolyabb 30%-os hámlasztás gyógyulása teljes arcon el tarthat több mint egy egy hétig is. Nekem a kis területeken is sokáig pirosas, barnás volt aztán olyan 3-4 hét után lett világosabb 30%-nál. A 20%-os sav enyhébb azért. Utána pedig ezerrel fényvédőztem egész nyáron és közvetlenül nem napoztattam persze a kezelt teületet. Kiváncsiságból próbáltam ki, hogy majd télen lesz a komolyabb kezelés de ez a kis részletekben hámlasztok dolog bejött úgyhogy most nem is kell savaznom. Teljes arcot nem is tudnék bevállani mert nekem nehezen gyógyultak a kis területek is.
2013. dec. 14. 08:32
Második napomba léptem. Bőröm már kevésbé húzódik, és látom, hogy ráncosodik, mintha szép lassan megindulna a leválás.
2013. dec. 13. 15:08

Réka közvetítésének hála, a héten megjött a 30% sav!

Tegnap belevágtam a sűrűjébe és bekentem az államat, igaz vékonyan de két rétegben. A csekély bőrpíren kívül nem látok semmi különöset az arcomon. Enyhe húzódást és feszülést érzek. (Még egy nap sem telt el a kezelés óta.) Arónka! Ha itt vagy a közelben :-) tapasztalatod szerint, meddig fog maradni a húzódás feszülés?

2013. dec. 13. 14:58

Szia Réka! De jó, hogy megint köztünk vagy!

Köszi, hogy visszajöttél!

2013. dec. 12. 19:08
És egyébként aki folyamatosan hámlaszt, az hogy csiálja? otthoni munkát végez, vagy épp munkanélküli? Mert egyszer kétszer kiveszem a szabit, de állandóan nem tehetem meg. És ha jól értelmeztem, a hámlás sem mindenkinél ugyanakkor az időben indul be. A hámlasztást követően kinek mennyi idő mulva indult be a hámlás és meddig tartott?
2013. dec. 10. 11:23
bocsi a sok helyesirási hiba miatt, telorol pötyögök!
2013. dec. 10. 11:21

sziasztok!

Nekem van egy napkarosodás az arcomon, iszonyatosan zavar!! kozmetikai krém és nap hatására pigmentálódott, a bőröm átvette a rákent krém szinét és nem segitett rajta a gyümölcssavas hámlasztó kúra sem. megkérdeztem a kozmetikust hogg ha ez nem segitett, mivel tüntethetem el. meglepődtem, mert kereste kutatta, ő bizony semmiféle foltot nem lát. pedig belenézek a tükörbe és ott van, olyan egyértelmű. azt mondta hogy én mar csak odaképzelem, semmi nincs ot higgyem el. De hiába, mert látom! és ott a bőröm minősége is más, petyhüdt. épp ezért tartok tőle hogy ez nem a hámrétegben van, hanem az irha is károsodot, és azért nem segitett az aha. lehet hülyeséget beszélek, nem érek hozzá. A tca - val mi a hrlyzet? az hatással van az irhára? belenézek a tükörbe és csak azt látom hogy fotos a bőröm, pedig elvileg senki sem látja rajtam kívül.

293. grizus (válaszként erre: 292. - 993dda84ef)
2013. dec. 3. 00:58
Más téma, de az Ilcsi AHA-t próbáltad? Jelentősen megújul tőle a bőr?
292. 993dda84ef (válaszként erre: 290. - Life14)
2013. dec. 2. 10:38

Szia!

Évekig jártam a kezelésre, nálam pár óra alatt elmúlt a pirosság, ez tulajdonképpen egy erőteljesebb bőrradír, nem sokkal hatékonyabb, mint egy alaposan kivitelezett kristálycukros radírozás, de igen kellemes a bőrnek, az tény. Viszont nagy eredményeket nem szabad várni tőle, jót tesz a bőrnek a megújulás, de komolyabb változásokat szerintem kizárólag kiegészítő kezelésként nyújthat, de nem is ez volt a kérdésed, arra ment a válasz.

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook