Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre fórum

TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
2013. dec. 2. 10:34

Sziasztok!:)

Jó pár hete hirtelen felindulásból töröltem a regisztrációmat, ezért voltam kénytelen jelenleg egy 1-es rendszámmal megtoldani a felhasználónevem, mintegy skarlát betűként emlékeztetve meggondolatlan tettem következményeire, de ugyanaz a gyökér vagyok, aki RekaBeka néven írt korábban, becs' szó!:) Jöhet bármilyen keresztkérdés ez ügyben, állom a sarat!

Úgy alakult, hogy a tretyakovnak a skinp.e.e.l shopnál leadott rendelésem után, névnapi ajándékként én is beruházhattam egy 30%-os keverékbe, aminek az érkezését már hetek óta izgatottan vártam. Sajnos kiderült, hogy szingapúri barátaink( Meglepő fordulat, mert eddig Svédországból érkezett a cég küldeménye)Magyarország helyett Norvégiát jelölték meg célállomásnak (..olyan messzeségből nekik igazán mindegy, hogy Balaton, vagy Atlanti-óceán.:)) így a napokban érkezett egy kizárólag norvég nyelven íródott értesítés a csomagom ügyében, melynek tartalmát a google fordító segítségével sem sikerült pontosan feltárnom:), de szerencsére az interneten angol nyelvű menüvel is rendelkezik a cég, így sikerült felvennem velük a kapcsolatot, és félelmetes gyorsasággal már felém is irányították a küldeményt.( Szombati napon válaszoltak a levelemre!!!) Jaj de szép is volna, ha az MPL is átvenné ezt az ügyfélbarát mentalitást, minőségi kiszolgálást!

Úgy tervezem, hogy az arcon egyelőre kizárólag az orrot kezelem a savval, - ha megmarad az első próbálkozás után -mivel ott a szurkálásnak nem látom nagy hasznát, a mitesszerekre, tág pórusokra szerintem alkalmasabb lehet a sav, illetve a nyak lesz a másik tesztalany, szeretném saját bőrön megtapasztalni vajon mire képes a TCA a bőr szerkezeti átalakítását, feszesebbé, tömörebbé tételét illetően, annyi ellentmondó véleményt olvasni róla nemzetközi fórumokon is, meg kell szabadítanom magunkat a bizonytalanságtól.:)

Majd jövök a beszámolóval, remélem ti sem lesztek szótlanok, ha a tapasztalatok megosztásáról lesz szó, rengeteg információt köszönhetek az olvasottaknak, és felesleges köröktől mentett meg némely vonatkozásban.

Tömör, feszes, sima bőrképet mindenkinek!

290. life14
2013. nov. 26. 19:28

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a gyémántfejes dermabrasios géppel végzett kezelés után kb meddig marad piros, érzékeny az arcbor?

289. Arón1 (válaszként erre: 287. - Igazmici)
2013. nov. 16. 08:43
A frosting is bőrtípustól függ. A 30%-os tca erős. A frosting elég látványos. Mintha valami fehér anyag rászáradna a bőrödre. Aztán eltűnik a kifehéredés is. Elsőre ne kenj fel több réteget, mert nem tudod, hogy reagál a bőröd. Még akkor sem ha kipróbáltad egy kis területen. Óvatosan és fokozatosan! Ha felkensz egy réteget, érezni fogod, hogy bírsz-e még egyet. A maró, csípő érzés megszűnik magától, de a biztonság kedvéért közömbösítő folyadékot bekészíthetsz. Lehet otthon keverni szódabikarbónából. Én nem szoktam. Egyáltalán nem mosom meg az arcom, hanem ahogy megszűnik a pirosság, vastagon bekenem Bepantennel. Tényleg nagyon óvatosan csinált. Aztán majd kitapasztalod. Én nem mertem elsőre frostingig menni, pedig én 20%-os anyaggal csináltam. Még az orvosok is csak fokozatosan csinálják, szoktatják a bőrt. Ne legyél türelmetlen, nehogy árts magadnak. A skinpeelshopos kezelési útmutatót elolvastad?
2013. nov. 15. 19:40
Én úgy olvastam, hogy 30% TCA-t csak 1 max.2 rétegben szabad fölvinni. Én biztos, hogy csak 1 rétegben fogom, ha bírja egyáltalán a bőröm. Ha nem elhasználom dekoltázsra, esetleg nyakra.
287. igazmici (válaszként erre: 286. - Arón1)
2013. nov. 15. 14:27

Értem! Persze, csakis próba után kenem majd fel. De én szeretnék hámlani, mert csúnya a bőröm. Olyan mintha lenne az arcomon egy maszk, és ezért el kell érnem a frosting-ot. De mi van ha 1 réteg erre nem lesz elég? Ezt felkenés közben már látni, érezni fogom? (a 30%-ról beszélek) A frosting gyorsan jelentkezik? Akár már a próba során kiderülhet, hogy az én bőrömnek hány rétegre van szüksége a frosting-ig? Ezek szerint a csípő érzés magától elmúlik a kezelés közben, ha kitombolta magát a sav. ha jól értelmeztem amit írtál.

Azért a hidratálás előtt le kell mosni nem?

Köszi a sok segítséget Arón! Majd én is beszámolok mindenről nektek. Én egész arcos savazást tervezek, de ki kell vennem hozzá a szabimat.

286. Arón1
2013. nov. 15. 11:55

Szia Micike!

A 30%-os tca-t még csak egyszer kentem fel és csak egy rétegben. A héten jött meg a skinpeelshoptól, pedig már egy hónapja megrendeltem. Csípett és viszketett a bőröm.

Éreztem, hogy komoly mélységekbe el lehet vele jutni. Nem tudok otthon maradni egy komolyabb hámlasztásra.

A szám körül volt egy icipici lemezes hámlás. (Ez épp most fejeződött be)

A 20%-os nekem egy rétegben felkenve szuper pórusösszehúzó. Semmi hámlás. Tehát éreztem a különbséget közöttük. Legyél nagyon óvatos! Össze sem lehet hasonlítani a tca-t az aha savakkal.

285. igazmici (válaszként erre: 282. - Arón1)
2013. nov. 15. 11:04

Szia Arón!

Légyszi írd meg majd a tapasztalataidat a 30%-ról! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy nagy e a különbség a 20 és a 30% között.

Köszi!

284. peonia53 (válaszként erre: 283. - Arón1)
2013. nov. 15. 10:38

szia!

Nekem is vastag, tágpólusú, problémás a bőrem, igaz a 20 %-os mandulasavat és 20 %-os glicol savat próbáltam, semmi csípés marás nem volt.

Tca-t nem próbáltam, igaz terveztem, most más kezelés miatt elhasztom.

Több hozzászólásba olvastam a tca-val szalicil savval óvatosabban (saját tapasztalatom még nincs)

Vannak bátrabbak mindenki maga dönt.

283. Arón1 (válaszként erre: 280. - Hősbika)
2013. nov. 15. 09:14

Szia Hősbika!

Én alkoholt sem és acetont sem tennék soha a bőrömre! Az acetont abszolút nem is értem?!

Én egy olíva olajos szappannal szoktam alaposan lemosni az arcom, szárazra törlöm és mehet a sav. Azt, hogy rétegezed-e az teljesen attól függ, hogy milyen mélységet akarsz elérni.

Én nem szoktam lemosni. A próbatesztet valami kevésbé látható helyen végezd el, bár az arcbőr más mint a test bőre, máképp is hámlik.

A 20%-os nekem elég gyenge volt, de nekem zsíros, vastag bőröm van. Nagyon sok réteget kellet felkennem, hogy elérjem a fostingot. Van akinek meg a 10%-os is erős. Én első alkalommal már több réteget kentem fel, mert éreztem, hogy nekem ez nem egy durva kezelés.

282. Arón1 (válaszként erre: 281. - Igazmici)
2013. nov. 15. 09:01

Szia Igazmici!

Én skinpeelshopról rendeltem. Először 20%-osat. Az már elfogogyott, most 30%-os tca-m van.

Azért ez már sokkal erősebb.

Azért írom mindig, hogy bőrtípustól függ, hogy kinek mi az ideális töménység.

Írják is, hogy először 10%-ossal jó kezdeni, mert nem tudod, hogy mennyire tolerálja a bőröd a savat. Próbáld ki egy kis területen és érezni fogod. Illetve ne rétegezd.

Az viszont igaz, hogy nagyon kellemetlen érzés. Egyszerre mar és viszket.

Egyik fórumtársunk írta, hogy Ő ventillátorral hűti az arcát. Én kibírom, de nagyon kellemetlen, mert állandóan oda akarok nyúlni, hogy jól megvakarjam.

A szalicilsav is ilyen, csak jobban mar és kevésbé viszket.

Egy jó hír: Ez a kellemetlen érzés csak néhány percig tart.

Csak óvatosan és fokozatosan!

2013. nov. 15. 07:04

Sziasztok!

Rengeteg külföldi fórumot elolvastam és hát elég sok elrettentő dolog van fönt, kicsit megijedtem. Ezek rossz helyről vették a TCA-t, vagy érzékenyebb volt a bőrük? Sokan írják, hogy fájt, mart nekik a kezelés. Nektek akik használjátok mik a tapasztalataitok?

2013. nov. 14. 21:52
Megrendeltem én is a 20% TCA savat. Azt kérdezném, hogy lesz e benne használati uatsítás, vagy honnan lehet letölteni lefordítható példányt? Gyakorlati tanácsokra lenne szükségem pl. mindenki mást ír a neten, azzal kapcsolatban, hogy le kell e mosni vagy nem, kellenek e rétegek vagy nem. Hiszen a cucc magát semlegesíti vagy nem? Akkor minek lemosni? Külföldi oldalakon sokan lemossák már 1 perc múlva. Most akkor mi van? Alant olvastam tőletek szimpatikus eljárásokat.Én is azt hiszem a nem lemosást kultiválom. Alkoholos, acetonos lemosás kell-e előtte. Nem igazán szeretném, ha nem muszáj. Próbatesztet hol érdemes végezni? Köszi!
279. Ildicke
2013. nov. 14. 13:13
Sziasztok, most érkezett meg a TCA-m a S.K.I.N.P.E.E.L.S..H.O.P-TÓL. Teljesen elcsodálkoztam, mert Singapor-i bélyegző van rajta, az oldalukon viszont francia központ van megadva. Nektek is Singapurból jött? Én egyenlőre csak a barna foltjaimra fogom kenni, nem tudok napokig nem menni emberek közé. Remélem majd így is jó lesz. Azt szeretném még megkérdezni, hogy a végén le kell-e mosni vízzel vagy esetleg felszívódik/elpárolog?
278. peonia53 (válaszként erre: 277. - Bellavita21)
2013. nov. 13. 23:26

szia!

sajnos nem vártam eddig 20 percet, arcmosás utána fogmosás után a retin a krémezés max. 5 perc.

Nekem a 20 % -os mandulasav nem bizonyult erősnek párszor felkentem, mióta a retin a -t használom szüneteltetem.

A dokinő mondta savakat ne használjak, mivel nem sok tapasztalatom van nem tudom mit vált ki.

A glicolsavas krémem és a tonik 5 %-os, nyáron használtam szerettem.

2013. nov. 13. 12:30

Hát a retin-a-val vagy alternatívájával csak annyi, hogy este kenjed, mosakodás után várjál 10-20 percet míg teljesen megszárad a bőr és utána kenjél fel az arcra egy borsónyi réteget. A hatás kumuláltan jön amúgy, szerintem egy héten 3-4x kenjed csak fel, ne minden este, mert nagyon fogsz hámlani.

Ha heti párszor kensz retin-a-t, mehet mellé a mandulasav, de tényleg óvatosan. Én azt csinálom, hogy vasárnap mandulasav, és utána csak heti 1x kenem a retin-a-t, úgy péntek táján. Most ez a protokoll. :-)

És szedem a vitaminokat, kiegészítőket :-))

Amúgy rám se lehet ismerni a 3 évvel ezelőtti énemhez képest, sokkal fiatalosabb, feltöltődöttebb az arcom. Nem tudok egy okot megnvezeni, mert mindent csinálok párhuzamosan, bár kétségtelen, h a roller nagy dobás volt, meg a retin-a is, a vitaminok is, szóval úgy összesen hatott az egész....

Hajrá csajok!!! De nehéz is nőnek lenni :-)

276. peonia53 (válaszként erre: 275. - Bellavita21)
2013. nov. 11. 09:15

szia

már vártalak, kenem egy pár hete a cordes vas krémmel az arcom.Ezzel kezdtem az őszi árcápolást, a savas kencéket a retin a mellé a dokiő szerint nem lehet használni. (ezt betartom későbbre halasztom). Az elején nem hámlott az arcom , utána voltak már kissebb hámlások akkor nem kentem 1-2 napig.

Nem sokat mondott a dokinő, sajnos még nem tudtam vissza menni, igaz tervezem.

Ha valami infót tudsz adni légyszives főleg hogy mire vigyázzak a retin a-val.

A szalicil savat is dicsérik, ha ezt abba hagyom nem tudom pontosan, mikor lehet savazni.

Te most mivel szépülsz ?

Köszi

2013. nov. 11. 00:59

A mitesszerekre egész jól működik nekem a mandulasav, ezt hetente kenegetem. Gyönyörű a bőröm tőle jópár napig, nem hámlik egyáltalán. A mandulasav keratinoldó hatású, én is ezért rendeltem.

Bocs csajok, h mostanában nem tudok idenézni, de látom, beindult a szezon :-)

A foltokról annyit, hogy kétféle folt van: az epidermiszben és dermiszben lévő elváltozás. A nap többnyire epidermisz szintű foltokat okoz. Ezt leoldja a tca. A dermisz szintűvel (belső probléma miatt kialakuló foltok- legalábbis szerintem, mert én napon nem járok :-))- nem segít sajna a tca sem. Erre egész jó a roller, meg a táplálékkiegészítők (pyncogenol, msm, alfa-liponsav stb.)

2013. nov. 9. 07:51
Hála Kedves Rékánknak, hamarosan nekem is megérkezik a TCA és akkor nem teketóriázok, belevágok. Pontosabban belemártom az ecsetemet a sűrűjébe!
2013. nov. 9. 07:49

Csodálatos napot Lányok!

Nekem is tele volt mitesszerekkel az arcom. Viszont mióta kiderültek az ételallergiák nálam és le kellett állnom a laktózról, gluténről a mitesszerek teljesen felszívódtak. Ismerőseim akik próbálják kiszűrni a káros adalékanyagokat az életükből meg arról számoltak be, hogy jelentős bőrállapot javulást tapasztaltak mióta házi(tiszta) tejet, tojást, húst fogyasztanak. Szóval érdemes megfontolni mit eszik az ember.

272. igazmici (válaszként erre: 270. - Igazmici)
2013. nov. 6. 17:26
Sajnos szerintem csak a kozmetikus tudja kinyomkodni.
271. Arón1 (válaszként erre: 270. - Igazmici)
2013. nov. 6. 14:16

Egyáltalán nem fárasztasz! Örülök ha segíthetek!

Én egy olívaolaj alapú szappannal mosom meg az arcom. Bioboltban szoktam venni. Szépen lezsírmentesít. Szárazra törlöm a bőröm és utána kenem a savat.

Azt még elfelejtettem mondani, hogy amikor mélyen, frostingig hámlasztok (ezt mostanában sajnos nem tudtam kivitelezni), akkor utána Bepantent kentem a bőrömre.

Mostanában egy-egy rétegeket kenek fel, amitől ugye én nem hámlok, akkor Bioderma Cicabiot kenek rá. Nekem ezek nagyon beváltak.

Mitesszerek nekem is vannak. Attól nem tudom, hogy lehetne megszabadulni. Az a baj, hogy nekem ultrazsíros a bőröm.

2013. nov. 6. 12:30
Köszönöm Arón1 a válaszokat! Még egy kérdés, mivel tisztítod meg az arcod a hámlasztás előtt? Nem akarlak fárasztani, csak profin akarom csinálni.Én is járok kozmetikushoz, gyönyörűen meg is csinálja. Potom 10 ezerért. Én is remélem akkor, hogy ennek vége.
269. Arón1 (válaszként erre: 267. - Tretyakov)
2013. nov. 6. 09:30

Én nem járok kozmetikushoz. Persze nekem rossz tapasztalataim vannak a kozmetikusokkal.

Régen jártam tisztításra, de utána mindig csúnyán begyulladt a bőröm és nem csak egyszerűen piros volt, hanem nagy, gyulladt pattanások jöttek ki az arcomon.

Aztán jártam mikrodermabrázióra, amit én nagyon szeretek, de az meg elég drága mulatság ahhoz, hogy hetente járjak, így vettem otthonra egy gépet.

Mitesszereim még mindig vannak, sajnos.

268. Arón1 (válaszként erre: 266. - Hősbika)
2013. nov. 6. 09:20

Szia Hősbika!

A hegek makacs jószágok. Sokszor kell ismételni a hámlasztást, hogy halványuljanak a hegek.

Ez persze függ a hegek méretétől és a hámlasztás mélységétől is. A foltok eltűnhetnek egy kezeléstől is, de itt sem mindegy, hogy milyen foltokról van szó. Az biztos, hogy már első alkalommal is sokat javít a bőrképen.

2013. nov. 5. 20:58

Szerintem a nem mély pattanás hegeket biztosan halványítja Hősbika. De az avatottabbak majd válaszolnak neked.

Lányok! Akkor ti, mióta hámlasztotok, nem jártok kozmetikushoz?!

2013. nov. 4. 16:37
Én is hegekre, foltokra keresek megoldást. A hámlasztással eltűnnek a hegek? Vélemény?
265. Arón1 (válaszként erre: 264. - Tretyakov)
2013. nov. 4. 11:43

Nagyon nehéz kivitelezni egy egészarcos mélyhámlasztást, mert hát ugye 1 hétig nem vagy szalonképes.

Nekem is ez a legnagyobb problémám, hogy hogyan vonjam ki magamat a forgalomból 1 hétre.

Még a karácsonyi szabadságolás idején is nagyon nehéz, mert akkor nagyon nagy a jövés menés.

Na, de valami csak összejön!

2013. nov. 4. 10:39

Sziasztok Lányok!

Köszi megint a választ Arónka!

Hát..., úgy látom jó nagy vállalkozás lesz ez a hámlasztásos buli! :-)

Én biztos, hogy a Karácsonyi szünetet célzom meg, hogy jól mutassak a fa alatt! Hah! :-D

2013. nov. 4. 10:28
Ilcsis kozmetikushoz járok és a termékével AHA-zok itthon. Jó érzés a bőrnek, bár nagyon csíp, de semmi különös.
2013. nov. 4. 10:25
Glikolsavas volt és TCA is de csak 15% és szerintem nem volt fönt csak 5 percig vagy addig sem. De alig történt valami. Picit pikkelyes volt és piros ennyi. Fehérebb a bőröm inkább és tág pórusú, akném nincsen, vagyis kisebb hegek tini koromból
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook