TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)
Igen, pontosan ezt érzem én is, nálam sincs csípés, amikor viszket, és számomra is ez a legkevésbé tolerálható, meg tudok őrülni abban a pár percben amíg tart, csak járkálok fel alá ökölbe szorított kézzel, mert semmi sem segít, amíg nem múlik.
Nálam is különbözőképpen viselkednek az arc egyes részei. Az orr a legellenállóbb, volt, hogy 6-7 réteget kentem fel rá az oldatot, és mégsem éreztem semmit, pedig néhol már ki is fehéredett. Ugyanakkor éppen az orr hámlik le leggyorsabban, és a legnagyobb darabokban. Nálam az arc külső része hámlott eddig csigatempóban, és bosszantóan apró darabokban, mivel itt kevésbé kentem, gyanítom ennek tudható ez be.
Igen, a dermaroller megér egy próbát, de azt komolyabb hámlasztások után 6 hónapig nem ajánlják, nem tudom pontosan milyen mélységű hámlasztásokra vonatkozik ez a figyelmeztetés, szerintem a 10-20%-os TCA kezelések után 1-2 hónappal már nyugodtan lehet próbálkozni, persze ez is bőrfüggő. Azonban szerintem fordított sorrendben érdemes belevágni, elkezdeni egy pár hónapos kezeléssorozatot a pecséttel, vagy rollerrel, és azt lezárni a TCA-val, így logikus, először megdolgozod a bőrt a mélyebb rétegekben, majd ezt mintegy megkoronázod a felületes hámlasztással.
Nem tudom megígérni, hogy számodra meghozza a várt eredményt, annyira sokfélék a tapasztalatok, de egy próbát mindenképpen megérhet, kitartó, következetes szántással a feszesebb, tömörebb bőrkép szinte mindenkinél megfigyelhető a fórumvélemények szerint!
Ugyanezt érzem én is. Az első rétegnél én még semmit nem érzek, a második és harmadik réteg kellemetlen, de nem csíp hanem viszket! A további rétegeknél már a viszketés megszűnik és a marás, csípés marad. Az nekem sokkal elviselhetőbb. Az állam érzékenyebb,mint a homlokom, viszont hamarabb gyógyul és hámlik. Éppen egy pár órája bekentem egy kis területet az orrom melletti tág pórusú területen, de csak a bal oldalon. Itt már az 5. rétegnél jött a kifehéredés. Az eddigiek alapján úgy néz ki, hogy az arcom minden része különböző képpen reagál és eltér a gyógyulási idő is.
Az viszont nagyon jó, hogy amikor beindul a hámlás lejön szinte egyben, főleg egy áztató zuhanyozás után, de nekem csak akkor, ha elég mély a hámlasztás. Ha nem mély, akkor tartja magán a bőröm azt a fura fényes vastag bőrt és nagyon lassan jön le. A testemen a lábamat szeretném nagyon mehámlasztani, mert ott meg a szőrtelenítés után maradt apró foltocskákat kellene eltüntetni. Ha elfogyott a 20%-os oldatom, 30%-osat fogok használni.
Nagyon szeretném a dermarollert is kipróbálni, de valahogy attól nagyon tartok. Pedig azzal lehetne feszesíteni, igaz?
Igen, ezt olvastam is mindenütt, hogy a kifehéredés a jele annak, hogy a bőrt "megérintette" a beavatkozás, és gyorsan le fog hámlani. A 10%-os oldat véleményem szerint túl gyenge ahhoz, hogy komoly változásokat hozzon, így merészeltem immár 3szor lekezelni vele az arcom, el is fogyott a 30ml-es adag. Az arcomon legalább 5-6 rétegben viszem fel, nekem iszonyatosan kellemetlen, viszket, éget, pár percig megőrülök, néhány helyen, főleg az orcákon kifehéredik, de máshol nem. Viszont nagy, egybefüggő darabokban hámlik.
A testre ez a hígítás nagyon kevés, ott majdnem egy hónapig hámlottam viszonylag diszkréten. Eredményről nem tudok beszámolni, mert egyrészt a a dekoltázsomon, alkaromon, mellemen nincsenek foltok, komolyabb bőrhibák, a mellemen lévő csíkokra természetesen nem hatott, de ezt nem is vártam. Az alkaromon van csecsemőkoromból visszamaradt piros foltosodás, ez sem feltűnő, de úgy látom nem változott. Az arcomat illetően azért nem tudok nyilatkozni, mert egymás után végeztem a kezeléseket, nem volt időm megfigyelni az eredményt, mindig jött a következő móka, de ha ez is lehámlott, meglátom mi maradt. :-)Mindenképpen tervezem 30%-os oldat beszerzését, ha lesz rá módom, én úgy tervezem, hogy a derma pecsétes kezelések lezárásaként fogom alkalmazni a TCA-t, évente egy alkalommal. Ha megtaláljuk a megfelelő hígítást, szerintem annyi bőven elegendő, nem szeretném egész évben félteni a bőröm a hámlasztások miatt, egyszer a napfényszegényebb időszakban nekiesünk, és amikor megérkezik a jó idő már fel is gyógyult, szerintem ez bőven elegendő. Most legalábbis így látom.
Számodra mennyire tolerálható az okozott "fájdalom", te hogy éled meg, mikor(melyik rétegben), és hol érzékenyebb a bőröd? Nagyon kíváncsi vagyok, erről részletesen sehol nem írnak, és az egyetlen tapasztalat a sajátom. Nekem kimondottan ellenszenves a kiváltott érzés, főleg az első percekben. Nehezen leírható, egyfajta nyomasztó viszketés, korábban nem tapasztalt égő jellegű érzet kíséretében.
Sziasztok,
Priviben kaptam az alábbi kérdéseket a mandulasvaról, itt válaszolom meg, h mások is tanuljanak belőle:
1. mielőtt elkezdem használni, tisztíttassam ki az arcom kometikussal?
Erre nem tudok egyértelmű választ adni. A mandulasav esetében van egy keratinoldó hatás is,ezért ajánlják pattanásos bőrre, mitesszerekre. A pórusba kerülve a termelődő faggyűt oldja, a bőr felső rétegét leszedve pedig meggátolja azok képződését. Én utána tisztítanám, ami még maradt.
* 2. ezt mivel kell felvinni?
a mandulasavhoz kaptam egy speciális ecsetet, nagyon jó, ezzel egyenletesen, könnyen fel lehet vinni a savat anélkül, hogy pocsékolnánk.
* 3. ezt is rétegesen kell használni?
A mandulasavnál nincs rétegezés, itt koncentrációnövelés van.
* 4. kell semlegesítő cucc hozzá, vmi lúg?
A mandulasavhoz van semlegesítő folyadék, ezt is adnak hozzá jobb helyeken, ha nem, akkor lehet keverni szódabikarbónás vizet.
* 5. ha nincs is szükség lúgra, vészhelyzt esetén mi az,ami mégis használható és hogyan?
szódabikarbóna a leglúgosabb vegyület a háztartásban, ezt érdemes
* 6. a mandulasavtól is nagyon lehet hámlani? ez is a 3-4-5. napon kezd beindulni?
a mandulasavnak csak a 20% os verzióját próbáltam, ettől nincs hámlás, inkább csak leoldja a felső réteget.
* 7. hülye kérdés, de a szemöldök környékével mi a helyzet, azt kikerülitek? :D
A szemöldököt kikerülöm, felette kenem. A szemhéjra nem mernék kenni sohasem.
* 8. le kell mosni v éjszakára kell felkenni és úgy lefeküdni?
A mandulasavat felkened, rajtahagyod pár percig, majd bekened a semlegesítővel és lemosod.
* 9. mondjuk ez inkább tca kérdés szerintem,de olvastam,h mikor kezd lejönni a bőr cafatokban, nem szabad hozzányúlni. akkor mit lehet vele csinálni?
Én már sokszor hámlaszottam. A tca-nál a több rétegnél ugye a bőr felső rétege kvázi elhal olyan vastagon, hogy nem tud azonnal lejönni a bőr, lassan válik le. Az első napon csak bőrpír látszik. Én ilyenkor BB krémmel simán működök. Szombaton már feszül a bőr és bebarnul picit. 3. nap egyre barnább, feszülősebb, mintha kisebb lenne az ember bőre, majd elkezd berepedezni itt-ott, és lejönni. Én ilyenkor is simán kenek már rá krémet, meg színezett krémet és közlekedek vele, csak a fénnyel vigyázok. Nem lett semmi bajom. A hámlás napokig tart, egy ilyen hámlasztás esetén akár egy hétig is lehetne otthon ülni. Ezt én nem bírnám.
* 10. mosakodni v bármit az arca kenni mennyi idő után lehet?
Én mosakszom és fontos a folyamatos hidratálás, erős, zsírosabb krémekkel. Ezt folyamatosan kell tenni, hogy a bőr tudjon épülni. Én még neogranormont is szoktam rákenni.
Szia!
A homlokom foltos részét 4 rétegben kezeltem a 20%-os savval, így a foltok halvány pöttyökké szelídültek. Viszont elég nehezen hámlott le és a négy rétegtől nem volt frosting. Azt a részt most őszig nem kezelem. Egy fontos tapasztalat, ha frostingig kenem a rétegeket, akkor érek el valódi mélységet és olyankor gyorsan lehámlok. Az államon például 3. napon szinte egyben lejön a bőr, mintha vedlenék. Itt pattanás utáni halvány pirosas lilás pöttyök voltak, ezek eltűntek, valamint hegek, ezek is szépültek. Innen éppen holnap fog másodszor is lehámlani a bőr.
Ősszel a homlokomon lévő pöttyös részt frostingig fogom hámlasztani és akkor reményeim szerint eltűnnek a pöttyök. Addig picike terüleket hámlasztok.
Vége a munkanélküliségnek és ezzel együtt a szobafogságnak.
Szeretnék, majd egy egész arcos mély hámlasztásig eljutni, de csak késő ősszel addig gyűjtöm a tapasztalatokat kis területen. Eddig nekem úgy tűnik, hogy azért kell egy megfelelő mélység, hogy jöjjön az eredmény.
Te valamilyen javulást látsz a bőrödön? A dekoltázsodon milyen?
Szia!:-)
Ezt klasszul megfogalmaztad, pontosan ez a lényeg!
Nincs!mindenkire érvényes módszer, vagy azonos hatékonyság, egyszerűen meg kell ismerni a bőrt, az adott kezelést, és a megfelelő háttértudás birtokában bele kell vágni a kezelésbe, ha úgy ítéljük meg, hogy ez a bőrünknek hasznos lehet. Ha XY sikeres volt az 50%-os TCA-val, az nem azt jelenti, hogy YY bőrén ugyanaz nem okoz visszafordíthatatlan károkat. Felnőtt emberek vagyunk, az internet segítségével bármely tudomány vonatkozásában elérhetőek megbízható információk, ezért csak a mi felelősségünk, hogy minek nézünk utána. Vegyük a fáradságot, ha valami felkeltette az érdeklősünket, akkor több oldalról megtámogatjuk a tudásunkat, egyrészt a tudományok, tények oldaláról, másrészt mások tapasztalatai, ajánlásai figyelembevételével. A fórumokon több alkalommal találkoztam olyannal, aki 1 bejegyzés alapján kívánta megismerni az adott kezelést, hatásait, veszélyeit, sajnos általában az ilyenek lesznek, akik gondolkodás nélkül belevágnak bármibe, később pedig a kezelést hibáztatják meggondolatlanságuk miatt, ezzel elrettentve a bátortalan érdeklődőket. Nem győzöm hangsúlyozni az előtanulmányok szerepét, az interneten ez igazán nem nagy kihívás, pár kattintással bármit megtalálhatunk.
Örülök, hogy hatékonynak tűnik a TCA számodra, én még nem merek felelőtlen kijelentésekbe bocsátkozni ez ügyben!A homlok részt hány rétegben kezelted? Egyértelműen látható, hogy már ezzel a egy kezeléssel némiképp feloszlattad a pigmentálódást?
Szia!
Ez teljesen bőr típustól függ. Ha annyira problémás a bőröd, lehet, hogy inkább bőrgyógyásszal kellene elvégeztetni a hámlasztást. Az se biztos, hogy a Te bőrödre a TCA a megfelelő hámlasztószer. Mindenkinek másképp reagál a bőre. Külföldi oldalakon olvastam, hogy első alkalommal sokan fordulnak orvoshoz.
Nekem például tág pórusú, zsíros bőröm van. A homlokomon olyan pigment foltok voltak, amik gyulladt pattanások után maradtak vissza. Eddig ezt a részt egyszer mertem hámlasztani a TCA-val, mert, hogy süt a nap és nehogy elmélyítsem a foltokat. Az első hámlasztás után kis pöttyökké szelídültek a foltok. Az államat viszont már másodszor hámlasztom. Itt pici hegek vannak, szintén régi pattanások nyomai. Nem is merem leírni hány rétegben kentem fel a 20%-os anyagot. Egészen addig, ameddig végre tapasztaltam maró érzést és frostingot. Az én bőröm nagyon jól bírja a hámlasztást és jót is tesz neki. Az AHA savakkal szemben a TCA-tól nekem nem jönnek ki pattanások.
Viszont ha visszaolvasod a korábbi hozzászólásokat, láthatod, hogy nagyon különböző eredményeket értünk el a TCA-val, eltérő koncentrációkkal. Mindenki fokozatosan próbálgatja, hogy mi a jó a bőrének.
Szia!
Még korai tanulságokat levonni, mert még jelenleg is hámlok, ez a meleg is rossz hatással van a bőrre, de úgy érzem, hogy osztani fogom a véleményed, miszerint a szántás, és a TCA kettőse jól kiegészíti egymást, de egyik sem képes kiváltani a másik szerepét.
Persze a 10%-os oldat nem túl erős ahhoz, hogy tudjam vajon egy nagyobb koncentráció mire lenne képes, de jelenleg úgy gondolom, hogy a földművelésről nem mondanék le miatta, inkább annak lezárásaként, évente egyszer egy 20 vagy 30%-os kezelést talán érdemes lenne beiktatni.
Az állandó izzadástól a bőröm jelenlegi állapota aligha ítélhető meg rendesen, de úgy érzem foltjaimra ez kevés volt, de erről majd később.
Bella, azok a pöttyök, inkább gyöngyök izzadságcseppek, amelyek beragadtak a hámlani készülő, de még egybefüggő bőrfelület alá. Azóta többször megesett ez velem, nemcsak sportolás közben, a nagy melegben izzadtam eleget, de mindig eltűnt, viszont már úgy gondolom, hogy nyáron nem érdemes ezekkel játszadozni, nyomasztó, hogy ki sem tudok mozdulni, mert attól rettegek vajon milyen következménye lesz. Szóval várjátok csak meg bölcsen az őszt, a szép bőr nem fog elfutni!:-)
szia
Neked őszre van valami új készítmény amit szeretnél kipróbálni, vagy marad a TCA?
Ez a fórum felcsigázott párunkat a bátrak már próbálkoznak.
A rolleren is gondolkozom én is, ha tul leszek a 20 %-os őszi kezelésekkel.
mivel írod hogy az mélyen fejti ki hatását, lehet hogy nekem is jó lenne a mélyebben lévő dolgokra,
Kicsit majrés vagyok, lehet hogy először szakemberrel kéne csináltatni, így élőbe látnám hogy van a folyamat, után biztos bátrabb lennék.
majd erre ősszel visszatérek, hogy esetleg hol a legjobb ár és minőség is fontos.
Dóra
Sziasztok!
Rékabéka! Látom, nagyon bátor vagy és még a mostani irdatlan melegben is hámlasztasz! Jaj, hát szorítok, hogy ne legyen semmi baj.
RÉkabékáról tudni kell, hogy bevállalósabb, mint én, én nagyon óvatos vagyok mindennel kapcsolatosan, mert sajnos elég rosszul reagált a bőröm egy-két dologra, így inkább körültekintő vagyok.
Szóval akkor pár kérdésre válaszolok, amit eddig tapasztaltam:
- AHA savak. Jártam AHA savas kezelésre, 70%-os, 3-4 héten keresztül vagy valami ilyesmi, nekem nem jött be. És drága is volt.
Az AHA savakat használom, mert újítják a bőrt szép lassan, szoktam a glyco-a -t kenni, abban 12% aha van, a neostrata nagyon drága szerintem. Az AHA a bőrömre durvább, szerintem a mandulasav, a tca alacsony koncentrációban jobb, mint az AHA.
- FOltos bőr: itt azt kell tisztázni, hogy dermal melasma vagy epidermal melasma. Nálam az a gáz, hogy dermal, azaz a dermisz rétegben van, így a felületi kezelések nagyon nem segítenek, beleértve a krémeket, alacsony %ú hámlasztásokat, picit halványítanak,de nem jelentősen. A roller lejut a dermisz rétegig, és ott ad stimulációt. ENnek megvan az a hátránya, hogy a melanociták nem tudni, hogyan reagálnak a stimulációra, lehet, hogy fokozott termelésre készteti azt. Nekem javult a bőröm tőle.
Akinek felületi, epidermisz melasmája van, az simán el tudja felületi kezeléssel tüntetni, viszont náluk a nappal még jobban kell vigyázni!!!!!
Ajánlom a retinol tartalmú krémek használatát, nem könnyű beszerezni, de nem lehetetlen (Retin-a és társai).
Rékabéka! Örülök, hogy nem lett maradandó a károsodás, ki tudja, mik voltak ezek a fehér pöttyök, lehet, hogy az izzadás miatt. Mindenesetre nyáron óvatosan, csajok, már csak pár hét és vége a nyárnak!
Csajok nem emlekszem ki kerdezte de a neostrata termekek sztem nagyon jok. Tobb markat is kiprobaltam de vagy olcso es car, vagy dragabb es megis car volt. A neostratat 7 eve hasznalom, ez eddig a legjobb ami a minoseget illeti es a borgyogyaszhoz kepest sokkal de sokkal olcsobb. Van olyan baratnom aki regebben borgyogyaszhoz jart de inkabb attert o is neostratara es bar tobbszor kell feltenni mint a dokinal de az eredmeny szuper.
A doki 70%ost tesz fel (glikolsav), ezt itthon nem lehet de a 20%os es a 15%ossal tobbszori hasznalat ugyanilyen eredmenyt ad
:-)Szia Dóra!:-)
Aranyos vagy, köszönjük! Én ki sem mozdulok, éppen azért vágtam bele, mert most megtehetem, hogy hetekig elvonulok, amit következetesen be is tartok, remélem Arón is így tesz!:-)
sziasztok!
Nagyon vigyázzatok magatokra, mert valósággal éget a nap,du. 3 órakor mentem a boltba , pedig nem messze van alig vártam hogy hazaérjek.
Dóra
Nagyon örülök a pozitív élményeknek, és a tapasztalt simaságnak, csak tartós legyen. Én továbbra sem merek nyilatkozni még a kezelésről, míg nem leszek túl a vedlési időszakon, utána részletesen beszámolok.
Én sem bánom, hogy 10%-os oldattal indítottam, mert legalább megismertem a bőröm reakcióit.
Képzeld, a testemen még mindig hámlik a bőr, pedig azt 3 hete kezeltem, ha jól emlékszem, sőt a mellemen például még csak most kezdődött el a hámlás.
Nagyon vigyázz a bőrödre, szerintem ez lesz a kritikus időszak, amikor már örülsz a simaságnak, de nagyon oda kell figyelni, nehogy elfelejtsd, hogy most védtelen szegény!
Mindenképpen értekezünk még!
Én is hálás vagyok Bellának az ajánlásért, de még félek messzemenő következtetéseket levonni a kezelés hatékonyságát, és biztonságosságát illetően!:-)
Minden jót!
szia
én is örülök sikerednek, gondolom ősszel többen belevágunk.
már olvasni is jó, végre valami ami enyhíti a Problémát, és esetleg végleg el is tünteni.
Én még nem merek belekezdeni, unokázom és nem tudom elkerülni a napot.
Üdv.
Dóra
Szia Réka!
Hogy alakul a bőröd?
Nekem érdekes tapasztalataim vannak. Rendelhettem volna elsőre 30%-os savat is, persze ezt nem tudhattam előre.
Ahová felkentem több rétegben, ott volt egy kis hámlás, de vékonyka. Na ezzel nekem nem kell otthon maradni. Igaz nagyon nehezen hámlott le a bőr, a 6. napon és rá kellett kicsit segítenem. A pigmentfoltok kis pöttyökké szelídültek.
Egyébként a bőrömnek nagyon jót tesz a TCA. Sokkal jobb, mint bármelyik AHA sav. Az AHA savaktól nekem mindig kijött egy-két pattanás és használom kellett a Lubexylt. Na a TCA-tól semmilyen pattanás vagy gyulladás nem alakul ki az arcomon. Gyönyörű, sima, feszes tőle a bőröm. Ahol egy rétegben kenem fel, ott csodálatosan összehúza a pórusokat, minimálisra csökkenti a zsírosodást és mégsem húzódik a bőröm. Utána bekenem Bepantennel. Szóval nekem csodaszer, még ha nem is tudtam erős hámlást produkálni. Hamarosan rendelek egy 30%-os TCA-t. Nagyon örülök annak, hogy Bella elindította ezt a fórumot!
Különbözően regenerálódunk, neked valószínűleg több időre van szükséged, mindenképpen hidratáld a bőröd, az segíti a gyorsabb gyógyulást. Én olívaolajjal mosom az arcom, semmi mást nem használok, sem arclemosót, sem krémeket. Bekenem a képem olívaolajjal, jól bemasszírozom, majd hideg vízzel lemosom, és törölközővel felitatom. Nálam ez a bőrápolás kezeléstől függetlenül is.(Testen és arcon is, mással nem tisztítom a bőröm.) Te használj, amit jónak látsz, de mindenképpen hidratáld a bőrt.
Nem vagyunk egyformák, nekem nagyon gyorsan gyógyul a bőröm általában, és mivel fehér a bőröm ezekre a hámlasztásokra is talán hálásabban reagál, mint egy masszívabb, pigmentáltabb változat, de az is lehet, hogy ennek ehhez semmi köze. Ne aggódj, le fogsz hámlani, csak neked több idő kell. Nálam most a 13-14. napon lett látványos a hámlás a testemen, eddig alig látszott valami.
Egyáltalán nem kell példát venni rólam, de tegnap az arcomat újra kezeltem, nem vártam meg az 1 hónapot, mert úgy éreztem a bőröm elbírna egy újabb menetet, ezúttal viszont ki sem fogok mozdulni, szó szerint, mert eddig néha kimerészkedtem, igaz kalapban, de mondjuk egy barackszedés, és hasonló kerti mókák nem biztos, hogy jót tettek, a következő egy hónapban efféle tetteket nem fogok végrehajtani.
Sőt, ma kipróbálom s..k.i.n.p.e.e.l.s.h.o.p. oldalán ajánlott módszert, miszerint 2 vagy 3 egymás utáni napon hámlasztok több rétegben. Ezt viszont tényleg csak hozzám hasonló, az otthonülést megvalósítani képes személyek kockáztathatják meg, mert nem éri meg tönkretenni a bőrt, ha a napmentesség alapszabályát nem tudja valaki betartani 24 órában!
Nagyon kíváncsi leszek, hogy reagált a bőröd, és mennyit halványultak a pigmentfoltok!Várom majd a beszámolót!Ha túl vagyok a hámlásokon, és le tudom szűrni a tapasztalatokat, részletesen le fogok írni én is mindent, addig nincs értelme.
Drukkolok neked nagyon, remélem a következő bejegyzésed már a pigmentfoltok hiánya feletti öröm kinyilatkoztatása lesz!:-)
Kben vicces, hogy még mindig "bekristályosodom" izzadás, legfőképpen futás után, tegnap másfél órát nyúztam a futópadot, és utána úgy nézett ki a mellem, mintha egy masszív kristályfelület borítaná...:-)Remélem a hámlás befejezte után is nevetgélek majd, és nem a sírás veszi át a helyét!:-)
szia!
Örülök, hogy eltűntek a gyöngyöcskék! Nekem olyan nehezen indul meg a hámlás. Ma vagyok a 4. napon, de még mindig feszülő vastag bőr van a foltokon. Normális ez? Te kened vmivel az arcod? Mondjuk Bepanten jó lehet?
Minden ok., eltűnnek, úgy tűnik, sőt talán felgyorsítják a hámlási folyamatot, de emiatt hülyeség nem sportolni, mert még most is így van, ha izzadok, akkor a mellemen, illetve ahol még nem hámlik, 'felhólyagosodik, de mivel ez már úgyis elhalt, hámlani készülő bőr, nem tehet benne kárt szerintem, bár az alatta lévő új bőrfelszínnek biztosan nem tesz jót, de azért hetekig nem sportolni csak emiatt, sztem butaság. Az első 3 napot elég kihagyni.
Örülök, hogy te is kipróbáltad, remélem hatékony lesz, majd várom a beszámolót, kíváncsi leszek mire képes a 20%-os cucc! Én is jövök, majd részletesen leírok mindent, de még folyamatban van a dolog.
A legjobbakat!
sziaztok
látom probálgatjátok a készitményeket, én most nyaralok, elég barna lettem, és még szerintem fogok napon lenni,
erős barnulás után mikor lehet elkezdeni a 2o %-os glicolt meg a mandula savat.
javulást mindenkinek
dóra
Én is nagyon gondolkodom egy lézeres hámlasztáson, de előbb a TCA, mert ha az segít, nem kell a lézer hámlasztás.
Voltam fotó rejuvenációs lézer kezeléseken, de semmilyen változást nem tapasztaltam, illetve annyit, hogy 60.000.-Ft-ot kidobtam az ablakon. A lézeres hámlasztással persze jobb eredményt lehet elérni, de horror ára van és többször kell azt is ismételni.
Én folyamatosan használok BHA-t, 2%-osat és nem érzek semmit. :D Meg persze fényvédőt, de most, ha elfogy a 30 faktorosom, 50-eset fogok beszerezni. Felelőtlenség volt nem 50-eset venni már elsőre. Szebb tőle a bőröm, tényleg. Azóta nem jön ki az amúgy korpás szeborreás bőrömön az a viszkető, piros, hámló, sebes szintig leamortizálódó rész az orrom körül.
Egyébként 1-2 mintát próbálgattam az AHA-ból, 10%-osból, és nekem is izélgette a bőröm. Nem csípte, viszont nem tett jót neki. Ezért tervezem a PHA-t kipróbálni, ilyenek vannak a Neostratanál. Remélem, az jobban beválik. Bár kifejezetten pattanásos sosem voltam, de ami volt, azoknak a hegei gyönyörűen megmaradtak sajnos. Hiperpigmentációként. A vállamon, hátamon, arcomon is. Szóval erre kéne nekem ez a hámlasztás dolog, meg az egyenetlen bőrfelszínre, bár arra inkább lézer kéne, asszem. Ha a fény rossz szögből esik rá, nagyon látszik. Nem szeretem, éveket öregít a bőrömön.
Én is így vagyok ezzel! Sokkal jobban ismerem a bőrömet, mint a bőrgyógyász vagy a kozmetikus. A Neostratát mindenki nagyon dícséri. Nekem egy problémám van az AHA-kal, hogy attól azért kijött egy-két patti. Különösen a glykol savas készítményektől. A homlokom két oldalán lévő kis foltokat semmi nem tüntette el, de összességében szebb lett. Direkt nem mondtam senkinek, hogy hámlasztok és mindenki mondta, hogy valahogy szebb a bőröm. A BHA készítmény mennyire volt erős neked?
Most nagyon kevesen vannak itt ezen a fórumon, mert nyáron ugye nagyon kell vigyázni a napocskával...
Szia!
Azt nem lehet megmondani, hogy hány hámlasztás kell ahhoz, hogy 30-50 %-kal javuljon a bőr állapota. Nagyon sok minden befolyásolja. Javulást már az első alkalommal is lehet tapasztalni, de az eredmény tényleg sok mindentől függ. Nekem a napokban érkezett meg a 20 %-os TCA savam, ma felkentem a homlokom két oldalán lévő pigmentfoltokra 4 rétegben. Én már előtte használtam AHA savas készítményeket, illetve 40%-os mandulasavat. Kíváncsi vagyok, hogy eltűnnek-e a foltok a hámlás után. Persze ilyenkor nem is szabad hámlasztani, mert süt a napocska, de én el tudom kerülni a napot. Ha nagyon bizonytalan vagy, inkább menj el szakemberhez.
Szia Réka!
Ilyet én még soha nem láttam. Mintha pici gyöngyök borítanák a nyakad. Olvasgattam én is külföldi fórumokat, de ott sem láttam ilyet. Remélem nem leszel foltos. Azóta hámlasz már? Eltűntek már gyöngyök?