TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)
Feltöltöttem egy képet a nyakamról az adatlapomra, ha tudnám, hogy pozitív lesz a végkifejlet, akkor még élvezném is a látványt, mert tényleg irtó érdekesen mutat, mintha kristályok borítanák a nyakam.
Az bosszant, hogy nem tettem semmi meggondolatlant, kínosan kerülöm a napot,nem ittam alkoholt, amikor nem lehet, vagy dohányoztam egy műtét után(nem dohányzom, csak példa volt)...etc, mindenre figyeltem, és erre éppen a sporttal okoztam a legnagyobb galibát....
Sziasztok!
Segítség, Bella itt vagy valamerre???
Egy cseppet meg vagyok ijedve, a sztori a következő:
Olvastam már korábban is, hogy hámlasztás után 1-2 napig kerülni ajánlott a nagyobb verejtékezéssel járó sporttevékenységeket, ami érthető, ezért nem is erőltettem. Ma viszont a 4. napon úgy gondoltam már nem lehet belőle baj. Lefutottam 10 km-et, nem éreztem semmi kényelmetlenséget a bőröm tekintetében, amíg rá nem néztem a jobb alkaromra, amit ugye szintén kezeltem tesztelés végett. Apró hólyagocskák jelentek meg rajta, amit először nem értettem, aztán beugrott a hámlasztás....odarohantam a tükörhöz, és áááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, a nyakam, az arcom, és minden kezelt bőrfelület, még a melleim is tele lettek ezekkel a hólyagokkal, úgy képzeld el, amikor a vízcsepp, jelen esetben a verejték nem tud lefolyni, mert megfagy, na így néz ki a bőröm. Értem én a reakciót, a verejték nem tud áthatolni a varasodó bőrfelületen, és ezért a látvány, de nagyon félek, hogy emiatt foltos leszek, vagy eltömíti a pórusokat. Az arcomon, ahol már javában folyik a látványos hámlás, ott nem lett feltűnő, mert az már attól lehámlik, hogy hideg vízzel lemosom, de a nyakam, karom, mellem.....
Basszus, kínosan ügyeltem arra, hogy ne érjen a nap, még a futópadomat is falnak fordítottam, nehogy a függönyön beáradó fény kárt okozzon, és erre éppen a sport végez velem, őrület!
Remélem ettől csak gyorsabban beindul majd a hámlás, és azóta egy picit kellemetlenebb is, mert enyhén égető érzéssel párosul, de ha a végkifejlet rendben lesz, akkor még nevetni is fogok rajta, mert amúgy irtó érdekes a látvány, persze csak ha nem marad nyoma.
Egy-két imát a bőröm szívesen fogad, talán az segíthet még!:-)
Ha ettől tele lesz a bőröm fehér maradandóan pöttyökkel, én kardomba dőlök, kezelni kívántam a bőröm, nem tönkretenni!
Ha megnyugodtam, igyekszem a nyakamról képet készíteni, mert ezt érdemes volna látni, de nem ígérem, a hangulatomtól függ.
Szorítsatok értem, ne törjön derékba a bababőr projektem!
Szia RÉkabéka!
Gratulálok, h ebben a nagy melegben is így bírod a megpróbáltatásokat! Igen, én is így vagyok ezzel, próbálom kihasználni a munkanélküli időszakot és rendbetenni magamat! Azért a nyarat kihagyom :-)
Én amúgy kimentem ráncos hámló bőrrel is egy idő után, nem bírtam a bezártságot! Avene Mineral 50-es krémet vastagon felkenve a 2-3. dik napon lehet közlekedni!
Szia Bella!:-)
Köszi!Nem mondanám, hogy a kíváncsiságom, inkább bármilyen ellentmondásosnak is tűnik de a józan érvek és megfontolás győzedelmeskedtek, hiszen nem vagyok benne biztos, hogy megadatik még valaha az életemben olyan időszak, amikor akár hónapokra elvonulhatok a világ elől, mert nincsenek komolyabb kötelezettségeim. Most megtehetem, és ezt használtam ki szerintem bölcsen, de ez majd elválik.:-)
Napközben nem nagyon hagyom el a házat, ha mégis mégis, akkor majd igyekszem a legtermészetesebb talajon közlekedni, például füvön, földúton, mert ott minimális az UV sugárzás visszaverődése. :-)
A vizet és a havat nagy ívben elkerülöm, becs'szó!Itt Veszprémben ez annyira nem tűnik nagy kihívásnak.:-)
Hétvégén hozom a részletes beszámolót, jelenleg az aszalt szilva állapotban vagyok.
RÉkabéka! Látom, a kíváncsiságod győzött!!! :-)
Azért óvatosan a nappal, a kalap alatt is van uv sugárzás, ugyanis a visszaverődő fény is tartalmazza, így ha vki foltos, akkor még kalapban is veszélyes!
Én is csináltam hámlasztást a dekoltázsomon, sokkal sokkal tovább tartott, míg lejött a bőr, és nem jött le egyben, mint az arcomon, hanem apró kis darabkákban.
A frosting nálam sem az a hagyományos, inkább pirososdik mintsem fehéredik, és főleg a szájzug környékén jellemző.
Hát gratula, légy nagyon óvatos. Én is munkanélküli vagyok, de azért vigyázok:-) Már alig várom, hogy vége legyen a nyárnak, ezt az időt a bőröm rosszul viseli, tiszta mitesszer állandóan....de nem merem felkenni a mandulasavat sem sajna, mert félek, h rosszabb lesz.
Minden bőr különböző, lehet, hogy neked a 10%-os oldatot meg sem érezte volna a bőröd. Mindenesetre a 20%-ossal legyél nagyon óvatos, bár most, hogy végre túlestem az első kezelésen, nem tűnik olyan félelmetesnek, hiszen a sav azonnal hat, nem arról van szó, hogy összevissza kenegetheted az arcod azt gondolván jót tesz neki, és úgyis kibírja, aztán kiderül, hogy eltűnt az arcbőröd, hanem azonnal érzed, vagyis 1-2 percen belül, hogy mennyire erős, és ha nem tetszik, azonnal közömbösíted egy kis szódabikarbónás vízzel. Szóval szerintem itt károkat akkor lehet tenni, ha túl nagy koncentrációt használ valaki anélkül, hogy felmérte volna egy gyengébbel, hogy mit bír a bőre. A 20%-os oldat szerintem még nem olyan vészes, de elsőre talán egy rétegben kenném, viszont ha arra sem reagál a bőr 10 percen belül, akkor mehet újabb, ez ilyen egyszerű, most már én is tudom.
Várom a hámlást, a hét vége felé, ha addig nem történik jelentős esemény, hozom a részletes beszámolót, napi lebontásban, így talán hasznosabb, mintha minden nap írnék egy pici bejegyzést, jobban átlátható lesz egy bejegyzésben.
Szerintem jól tesznek a gyengébb savak, megedzik a bőröd, viszont a nap nekünk idén tabu! Én is mindent hajnalban, vagy késő este intézek, még imádott bringámra is csak sötétedés után ülök, ami nálam nagy lemondás!:-)Remélem ősszel majd megveregethetjük a vállunkat, hogy érdemes volt belevágnunk, olyan homogén, és puha lesz a bőrképünk, mint babakorunkban!
Elsőre ennyi réteget felkenni nagyon szép teljesítmény! Őrülten fogsz hámlani, de jó neked! Alatta gyönyörű lesz a bőröd! Kíváncsi vagyok, arra, hogy hány nap múlva indul meg a hámlás. Nagyon hasznos tanácsokat adtál! Be fogok szerezni vazelint!
Közben én továbbra is használom az AHA savakat. Már beszereztem magyar oldalról 40%-os mandulasavat is. Ez nagyon gyengéd, hiába 40%-os. Van egy két kicsike pigmentfoltom a homlokom két oldalán. Picit mintha halványodtak volna, de igazából nincs nagy változás. Remélem a TCA átütő lesz!
Egyébként nagyon igazad van! Jó, hogy a többiek nem írnak. Ez azt jelenti, hogy komolyan veszik a napocskát. Sajnos én is munkanélküli vagyok, ezért kísérletezhetek itthon a savakkal.
Jaj, ez lemaradt:
Attól féltem a leginkább, hogy a sav, majd marni fogja a szemeket ha közel kerül hozzájuk, de nem így történt, igaz van egy érdekes szaga az oldatnak, de nem bántó, és bár nem közvetlenül a szemek alatt, de az alsó szemhéjakra is kentem némi cuccot, azonnal ki tudtam nyitni a szemem, nem volt kellemetlen. Remélem ezt holnap és azután is így gondolom majd, és a látásom is megmarad!:-)
Szia!:-)
Friss híreket hoztam, még melegek, ropogósak.
Ma reggel beavattam a képes felemet is, és áldom a józanságomat, amiért megelégedtem a 10%-os oldattal, a legkevésbé sem volt szükség kellemetlenségekért könyörögnöm, mint tegnap, jöttek azok maguktól is rétegről rétegre, de még milyen intenzíven!
Szinte hihetetlen mennyire másképpen reagál az arc ugyanarra a behatásra, mint a test más területei, még akkor is, ha az adott testrészen vékonyabbnak tűnik a bőr. A mellek, nyak bőre nálam érzésre is vékonyabbnak hatnak, mint az arcom bizonyos területei, az előbbiek mégis jóformán érzéketlenek maradtak a savra, az arcom viszont már az első réteg után jelezte, hogy vette az adást. Viszketett, égett minden réteg után, ami egyre csak fokozódott az újabb felkenést követően, de ez csupán 3-4-5 percig tartott, és alábbhagyott. Ventilátor és legyező nélkül ne kezdj neki, mert megőrülsz az érzéstől, nyilván kibírható, de szerintem végig üvöltöttem volna a mókát, ha nincsenek, így is nehéz volt csendben maradnom, néha nem is sikerült.
A szemek alatt némi kifehéredés is megérkezett, de nem a képeken látott "frosting", csupán valami hasonló kezdemény, az arc többi része vörös lett, éppen olyan látványt nyújt, mint pecsételés után, még az érzés is hasonló, feszül, és a felülete természetellenesen simának tűnik.
Az arc egészét 3 rétegig bírtam, 4 réteget kapott a szemem alatti, egészen a halántékomig húzódó rész, mivel ott van egy jelentősebb pigmentfolt, és 5 réteggel jutalmaztam a leginkább rászoruló területeket, a homlokot, orrot, és az orr melletti "pórusosabb" orca részt.
Egyenlőre ennyi, természetesen beszámolok a fejleményekről, ha van rá igény, ha nincs, ez nem kívánságműsor.:-)Bevallom ez nekem is fontos, mert külön nem írom le magamnak a tapasztalataimat, így legalább bármikor vissza tudom keresni, ha elfelejteném a részleteket, másrészt nagyon szeretem amikor valaki mindenről pontról pontra beszámol, és van lehetőségem bármikor elolvasni a leírtakat, hátha más is így gondolja.
Mivel napfényes házban élek, szeptemberig a fürdőbe is kalapban járok, nemhogy az utcára, szerencsére megtehetem, legyen már valami haszna is a munkanélküliségnek!:-)
Én örülök, hogy nem pörög a fórum, mert ez azt jelenti, hogy megfontolt, és körültekintő mindenki, van munkahelyük, és eszükbe sem jut ilyenkor megnyúzni magukat, ez így van jól!:-)
Tanácsaim:
1.) A már említett ventilátor, vagy legyező használata.
2.) Ne felejts el beszerezni vazelint, én enélkül álltam neki, és a felső ajkaimra került a cuccból, ami nem volt túl kellemes élmény.
Remélem hamarosan megérkezik a rendelésed, már igazán itt lenne az ideje!
A 20%-os cuccal legyél nagyon óvatos , első nekifutásra a nyakon teszteld, és az arcon sem egészben, hanem először csak egy kis területen tégy vele próbát!A rétegzést nem ajánlom, bár ezt érezni fogod, ha nem erős neki, akkor érzéketlen marad még perc után is.
Szia RekaBeka!
Nekem még mindig nem jött meg a TCA, pedig nagyon várom!
Örülök, hogy rászántad magad. Kíváncsi leszek a hámlásodra. Érdekes, hogy azt mondod, hogy annak ellenére, hogy vékony, fehér bőröd van, nem durva a marás. Kicsit megnyugodtam, mert én 20%-osat rendeltem és nem tudom az, hogy fog "viselkedni"...
Nekem zsíros, ellenálló bőröm van.
Egyébként lehet, hogy attól még, hogy nem nagyon éreztél semmit, bőven fogsz hámlani. Nagyon várom a beszámolódat.
Nagyon rossz, hogy úgy eltűnt mindenki. Persze tudom, hogy nem szabad ilyenkor hámlasztani.
Szevasztok Sorstársaim!
Némi beszámolót hoztam első triklórecetsavas akciómról. Hetek óta készültem, hogy letesztelem a 10%-os keverékem, de valahogy nem bírtam rávenni magam. Végül mára nem adtam magamnak felmentést, a nyakat, melleket jobb alkart, illetve a jobb felkar oltás után maradt hegét jelöltem ki kontrollcsoportnak. Mivel nincs összehasonlítási alapon, nem tudhatom mivel szúrták ki a szemem a s-k-i-n-p-e-e-l-s-h-o-p munkatársai, de induljuk ki abból, hogy nem vertek át, én elhiszem, hogy azt kaptam, amit rendeltem. Rettegtem az esetleges érzékenységemtől, és felkészültem a legkínzóbb égető fájdalomra, ehelyett a 3. réteg után már szó szerint könyörögtem némi kellemetlenségért, mert semmi nem történt, nem éreztem az ég világon semmit, pedig egyre bőkezűbben bántam a cuccal, a móka végére a 30ml-es üveg felét elhasználtam. Végül kizárólag a nyakon, de legalább megtörtént amire vártam, a 4. réteg felvitelét követően némi viszkető érzés lett úrrá azon a területen, az 5. réteg után pedig kimondottan kellemetlenné vált ez az érzés, de én boldogan tűrtem, nem volt vészes, de legalább éreztem valamit, micsoda boldogság volt! A többi területen, még a mellek vékonyka bőrén sem tapasztaltam semmit, pedig nem spóroltam, szinte folyt le rólam a savas keverék minden egyes rétegnél. Érdekes, pedig vékonyka fehér bőröm van, jóformán az egész érhálózatom tanulmányozható a bőrömön keresztül annyira átlátszó a testem szinte minden pontján.
No, mindegy is, a nyakam legalább reagált, miután az utolsó réteget is felvittem, majd közömbösítettem az oldatot(erre nem volt szükség, de biztos, ami biztos kutyultam egy kis szódabikarbónás keveréket), végül hideg vízzel lemostam a terület, bevörösödött, de most pár órával később, ahogy nézem ebből semmi nem látszik. Várom a folytatást, vajon a hámlás megérkezik -e, ahogyan azt elképzeltem.
Igazából az arcomra vettem a savat, hiszen ott szerettem volna a bőrképet, pigmentfoltokat finomítani, de első nekifutásra gondoltam tanulságos lehet ha a test egyéb területeit "ápolom", legalább tudom, hogy mennyire lehetek bátor, ha az arcomra kerül a sor.
Egy picit elszomorodtam, hogy ilyen érzéketlen maradt a bőröm, elmaradt a híres kifehéredés(frosting), még ilyen bőséges kenegetés mellett is, de nem bánom, hogy nem a 20%-ossal indítottam, ki tudja az arcom hogy bírja majd. Jövő héten rá kerül a sor, de ez nem követendő példa, csak az vállalja be, aki megteheti, hogy akár ki sem mozdul a lakásból hetekig, vagy ha mégis, szigorúan kalapban, védve a kezelt területet!
Nekem az aha savak nem annyira jönnek be. Amúgy a százalékok minden esetben mások, a tca-nál a 10% erősebb, mint az aha-nál.
A tca-t nem mertem a szememhez közel kenni, csak a szemem alatt valamivel, félek ugyanis, hogy a szembe kerül.
A piruvac elvileg egyfajta gyümölcssav, kvázi ugyanaz, mint a többi.
Mandulasavból a 20%osat használom!
Sziasztok!
Bella, ha erre jársz, milyen tapasztalatod volt az aha savakkal?
Nekem van még itthon 25%-os piruvac savas ampullám, 35%-os multifruit és egy 25%-os pha és mandulasav ampullám. Ma kenegettem magam a piruvac savval, valamint a szemem körüli területet a 35%-os multifruittal, de semmi különös. Semmi bőrpír, pedig töbször bekentem. (Edzem magam a TCA-ra)
Már előtte használtam 24%-os savas szérumot, de kb. ugyanez a tapasztalat.
Kíváncsi vagyok, hogy Te használtál hasonlót?
szia
igen kaptam ,nagyon szeretném már használni.
legyező formája van.
szerintem bella már használt ilyen ecsetet, mert ő korábban rendelt.
dÓRA
Őszig biztosan!:-)
23 USD-t fizettem a 10%-os, 30ml-s kiszerelésért, a szállítás ingyen van.
Szerintem első alkalommal nincs szükség hősködésre, elegendő a 10%-os oldat is, nem tudhatod hogy reagál a bőröd, ha még nem volt dolga a savval.
A rendelés menetét gyorsan megírom neked privát levélben, félek, hogy hiába használnék kódolt nyelvet, törölnék a hozzászólásom egy idegen online áruházi felület reklámozása címén, mint oly sokszor tették ezt velünk korábban a dermaroller fórumon, igaz Bella?!:-)
Gondolkodom en is,de angolul nem tudok annyira:(
Talan 20 % jo lenne.Mennyi HUF volt,aki rendelt?
Esetleg megirnatok priviben,hogyan kell?
:-) Oszig gondolom,ideerne..
Köszönöm a választ! Igen, teljesen igazad van, nagyon sokat rágódtam rajta, de végül én is úgy döntöttem, hogy hiába van lehetőségem hosszabb időre elbújni a 4 fal közé, ki tudja közben hogy alakul, nem éri meg vásárra vinnem a bőröm és feláldozni a józan megfontoltságot a minél hamarabbi eredmények oltárán, ezért az arcot csupán ősszel fogom kezelni, most kizárólag a nyakon teszek próbát, hiszen magasított nyakú, ujjatlan pólót bármikor felvehetek, és már védve is van az a terület, míg az arcot azért nehéz hasonlóképpen "fénymentesíteni".
Kedves Arón, neked is ezt javaslom, az arc projektet halasszuk el őszig, legyen szó szántásról, vagy hámlasztásról, ha nem bírunk a kíváncsiságunkkal, inkább teszteljük a test egyéb területeit. Mivel szeretem összevetni az eredményeket, tervbe van véve, hogy esetleg az egyik kart, combot nyúznám, míg a másikakat hámlasztanám, őszre már kézzel fogható mérési eredményekkel rendelkeznék. Még meglátjuk.
Viszont "nyakas" kérdésekben hozom a tapasztalatokat, amint lesznek, ha minden jól megy, és a kedvem is úgy gondolja, akár már holnap du. lesz beszámolni való, remélem kizárólag vidám, és kellemes tapasztalatokról.:-)
Folyt. köv.:-)
Köszi Bella! Olyan sokmindent tudtok a hámlasztásról és a szántásról Te és Réka, hogy már a szántással is barátkozom. Egész délelőtt a dermaroller fórumot bújtam. Nagyon tetszik amiket olvastam.
Dóra, Te kaptál ecsetet is a savakhoz?
Sziasztok!
nekem is tetszik az ecset ma kaptam meg amiket , rendeltem, nem sietettem az idő múlását, ősszel majd ha kezdem a kezelést beszámolok az eredményről, rendeltem glicolsavat 20 %-os, és egy mandulasavat 20 %-os.
Sok segítséget kaptam bellától, másoktól is akik megosztják a tapasztalataikat.
Dóra
Csajszikáim, kérlek vigyázzatok magatokra és a bőrötökre! Nyáron azért csak óvatosan a hámlasztással!!!!
Én mullapot használok, mert nem szippantja fel a drága nedüt és jobban ki is ereszti.
A forever uk-nél azonban adtak egy baromi jó kis ecsetet, ami magába szívja a folyadékot és nagyon jól lehet vele dolgozni! EZ az abszolút kedvenc!
Ma egész nap győzködtem magam, hogy legalább a combomon végezzek egy kis savpróbát, de a lustaságom megnyerte a viadalt, viszont holnap nem menekülhetek, én is szeretném még az arckezelés előtt letesztelni mire is számítsak, bár tudom, hogy a bőr vastagsága közel sem azonos a két területen, mégis némi támpontot adhat.
A szemcsípés kiküszöbölésének technikája tekintetében még komoly egyet nem értések vannak a fejemben, de a hétvégére erre is megszülök egy kompromisszumos megoldást.
Ecetes öblítés: A samponok lúgos kémhatásúak, viszont a fejbőr és a haj a kissé savas közegben érzi jól magát, ezért szokták ajánlani, hogy a hajmosás levezetésére érdemes savas öblítést alkalmazni, ami lehet, almaecet, háztartási ecet, citrom, szénsavas ásványvíz, bármi, ami savas közeget teremt. Almaecetet használok az esetek többségében, egy ideje nagyon szenvedek a hajmosás kb. 3.-4.napján megjelenő iszonyatos viszketőrohamoktól, és vele együtt a hámló fejbőrtől, és a minap egy fórumon olvastam egy beszámolót hasonló tünetekkel küzdő hölgytől, aki fogta a 20%-os konyhai ecetet, és jóformán a maga töménységében ráöntötte a fejbőrre, amit ugyan némi csípés kísért, de a tünetei megszűntek, így az ő sikerein felbuzdulva én is így járok el egy pár hete, hátha lesz eredménye.
Az biztos, hogy az ecettől, akár az almaecettől hihetetlen "lágy" lesz a haj, összehúzza a haj pikkelyeit, és leírhatatlanul puha és fényes lesz ,állandóan azt simogatom, szerencsére a szag is gyorsan elillan.
Holnap beszámolok, ha elvégeztem a combtesztet, de talán karteszt lesz belőle, ott mégiscsak vékonyabb a bőr.
Én még várom, hogy megérkezzen a sav. Úgy gondoltam én is, hogy csak egy rétegben kenem fel, esetleg a foltra kenek még egyet, de csak akkor ha úgy látom, hogy jól bírom. Azon én is gondolkodtam, hogy az orrnál és az alsó szemhéjaknál mi lesz. Esetleg úgy lehetne, hogy amelyik oldalon kenem, behunyom a szemem, várok pár percet és csere. Azt hhiszem Bella írta, hogy ő mindig kis területen hámlaszt és így kerüli el a szemcsípést.
Megkérdezhetem, hogy a majdnem tömény 20%-os ecetet miért teszed a hajadra?
Én almaecetet használtam az arcomra. Nagyon szépen összehúzta a pórusokat.
Én is meg tudom oldani, hogy otthon maradjak. Ahogy megérkezik a sav, én biztos, hogy felkenem. Szerintem az még min. 7-8 nap. Úgy gondoltam, hogy pici területen mondjuk a combomon kipróbálom, hogy lássam mennyire durva a cucc. Persze amit a Skinpeel Shopon írnak, azt a rétegezést és így elsőre tuti, hogy nem fogom.
Nagyon várom, hogy mit mondasz a felkenés után. Ez a 24%-os aha szérum, amit én most használok ez egy kicsit sem durva. Nem is csípi a bőröm. Évek óta használok Lubexylt az arcomra. Abban benzoil peroxid van. Az jobban csíp.
Én 10%-os oldatot rendeltem, korábban nem hámlasztottam még, inkább rétegzem több alkalommal, mivel még nem volt dolgom savval, ki tudja hogy reagál a bőröm, biztosra szeretnék menni. A 20%-os szerrel neked sem kellene hősködnöd első alkalommal, elég lesz az egy réteg is, persze azt pár perc alatt érezni fogod, hogy mennyire erős a bőrödnek, legalább is így képzelem, az olvasottak alapján, de még nekem is új lesz minden élmény, így nem is nagyon hirdetném az igét a témában, inkább csak hozom majd a saját észrevételeket.
Szerintem gyengébb hámlasztókkal, mint az AHA lehet hámlasztási periódusok között is kezelni a bőrt, persze csakis miután a TCA hámlasztást követően a bőr megújult, tökéletesen "levetkőzött", de én nem erőltetném, főleg nem így újoncként, tapasztalatok hiányában, inkább kísérletezd ki mire képes a TCA, és amikor már tökéletesen kiismerted kettőtök kapcsolatát, utána fel tudod mérni vajon belefér -e még egyéb "segédeszköz".
Mivel viszem fel: Szerintem steril mull-lappal, gumikesztyűben, de lehet, hogy vattakorongot is beszerzek, bár Bella szerint a nedvszívóképessége okán túl sok anyag veszik kárba, viszont a mull-lapot mindig is túl durvának tartottam. Még rágódom a kérdésen...
Mikorra tervezed az első menetet?
Ha minden a tervek szerint alakul, én a jövő hétvégén fogok átesni a beavatáson. Bevallom egy picit tartok tőle, pedig nem vagyok nyuszi típus, 2 éve szurkálom magam derma pecséttel, ami látványos vérzéssel is jár, de a sav használatának gondolata, vagy inkább az ismeretlentől való idegenkedés egy cseppet elbizonytalanít. Te is legyél nagyon óvatos! A hajamra szoktam használni 20%-os ecetsavat(háztartási ecet), bár majdnem töményen használom, alig bírom kinyitni a szemem úgy marja pedig csak a hajamat öblítem vele. Ez a legnagyobb aggályom, vajon ha a szemekhez közel kenem az orrnyergen, vagy az alsó szemhéj közelében, akkor milyen reakciót vált ki, mert a szemem ki kell nyitnom, hiszen én végzem a kezelést...
Mielőtt az újoncok fellelkesülnének a nyári kezelés lehetőségén, jelzem, hogy én azért tehetem meg, mert lehetőségem van akár hetekre a négy fal között élnem az életem, és szigorúan kalapban elhagynom a házat, ha ez nem adott, semmiképpen nem szabad belevágni, itt a következetesség nagyon fontos, a bőr egy hámlasztás után tökéletesen védtelen, vagy folyamatos védelmet biztosítunk neki, vagy inkább halasszuk el a mókát!(A naptej nem védelem, egy hámlasztás után semmiképpen!)