TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)
Szia Bella!:-)
Örülök, hogy hallok felőled, és milyen klassz, hogy jöttél. Éppen az bosszantott leginkább a skinpeelshop termékeknél, hogy az üveg címkéjén igen szűkszavúan nyilatkoznak az összetételről, a gyártás helyszínéről, egy termék setében elvárható alapvető információkról. Kizárólag az ár miatt nem váltottam, de én is terveztem egy összehasonlító próbát. Örülök, hogy te megtetted, és nem is lepett meg az eredmény. Nem gondolom, hogy a százalékos arány nagyon eltérne a feltüntetett értéktől, de azért olyan ahogy esik, úgy puffan szagú a történet.
Az éppen választás, rendelés előtt állóknak én azt javasolnám, hogy hallgassák meg a tanácsod és válasszák akár a MUAC verziót, ha azt hatékonyabbnak vélted, ha lehetőségem lesz rá, én is letesztelem majd. Aki megteheti esetleg innen is-onnan is rendeljen egy-egy üveggel. Sajnos ez esetben nem tudunk mit tenni, vagy elhisszük, hogy az van az üvegben, ami a címkén áll, vagy választunk leinformálhatóbb megoldást.
Itt is reagálok, de a dermaroller fórumon is meg fogom tenni, hogy engem kimondottan érdekelne az általad használt termékek konkrét neve. Már a múltkor szerettelek volna megkérni rá, hogy írd meg, mert a linkelt oldalon igen nagy a választék. Még mindig nem sikerült beleásnom magam a témába, de szeretem addig is elmenteni szerény helyi merevlemezemre:) az infókat, hogy ha eljön az ideje, legyen mit előrángatni.
Örülök a sikereidnek, gyógyulásodnak, és tökéletesen egyetértek veled, amíg nincs rend odabent csak félmegoldás lehet bármilyen kezelés, látványos, de korántsem annyira, mint rendezett belső működés mellett lehetne.
Pár éve savazom magamat- bár nem vagyok olyan aktív tudásmegosztó, mint Rékabéka, de pár fontos dolgot, tapasztalatot megosztanék:
- 2010 óta aktívan dolgozom az arcom javításán, a 3 év alatt saccra 6 évvel nézek ki fiatalabbnak.
- volt arctorna, roller és sav- most táplálékkiegészítők vannak a porondon.
- a roller szuper, de a hegeimet nem igazán halvánította.
- a barna foltok a bőrömön nem múltak el a rollertől, mert dermisz szintű a probléma. A táplálékkiegészítőktől viszont szépen halványodik :-) nagyon örülök.
- rollert továbbra is csinálom, de a mélyebb rollerezést egyelőre hanyagolom, inkább heti 1x csinálom a 0,5-ssel. A mélyebb hegekre nyomom csak rá a dermapent.
- a savak a bőr felszínét szépen egyenletessé teszik és a folyamatos használat segíti a bőr folyamatos megújulását. Itt is azt tapasztaltam, hogy inkább legyen heti 1x egy 20%os mandulasavazás, mintsem 2 havonta egy 20%-os tca, amivel otthon marahatok. Én azt tapasztaltam, hogy a roller és a savazás esetében is a folyamatosság a lényeg.
- a tca cross-t még nem mertem kipróbálni (bár erről szólt volna a fórumom).
- kipróbáltam az amerikai tca és a kedvelt skinpeelshop-os tca-t egymás mellett a kézfejemen. Az ázsiai cucc lényegesen alacsonyabb hatásfokú (nekem gyanús is volt, mert nekem lemarja a bőrömet már a 12,5%-s is pár rétegben, a 30%-osat ki sem merném próbálni)- szóval vizezett. Ezért legyetek óvatosak, nem minden esetben összehasonlíthatóak a százalékok.
- a táplálékkiegészítők lényeges javulást hoztak, majd erről is nyitok egy fórumot :-) A lényeg az antioxidánsok, vitaminok megléte, és összességében nem drága mulatság.
- a bőröm lényeges rosszabbodása pár évvel ezelőtt nem ok nélkül történt (erős májfoltok, löttyedés)- ezért ha valaki hirtelen állapotromlást lát magán, esetleg vizsgáltassa ki magát (nálam egy súlyos betegség tünete volt).
Réka és többiek! 1 éven belül hányszor ajánlott max. hámlasztani? Fórumokon írnak évi 1-2 alkalmat és 2-3 hónaponként-ot is. Én is főleg 30% savra gondolok. Köszi!
Tényleg gáz, hogy vannak akik egyáltalán nem olvasnak vissza! Pattanásra tilos savat kenni!
Helló Mindenki! :)
Volt Rékával egy levelezésem, bemásolom ide.
Réka, mindent nagyon köszönök! :)
ÜZENET 1:
Szia RekaBeka :)
Remélem nem gond, hogy így privátban zaklatlak, több helyen is olvastam a hozzászólásaidat, nagyon szimpi, amiket írni szoktál és nagyon tapasztaltnak tűnsz a hámlasztásban is. Szóval tanácsot szeretnék kérni, ha lehet. :)
Egy ideje (kb 2-3 hónapja, de nem heti rendszerességgel, 2 hetente kb) már használok 20%-os mandulasavat és az elején be is jött, de lényegi változás nincsen sajna a bőröm.
Erről röviden annyit,h 30 éves vagyok (most töltöttem,olyan rossz leírni :D ) szóval a bőröm mindig is nagyon problémás volt. Szedtem Roaccutant is. Aztán fogamzásgátlót. Ezt több mint egy éve abbahagytam. Ahhoz képest nem "annyira" ronda az arcom, de
- teljesen élettelen
- egyenetlen felszínű
- tág pórusú
- az állam állandóan mitesszeres, csak úgy mint az állcsont
- vannak gyulladt pattik is, ez igen ritka, bár most épp van vagy 5 :((
- a bőröm az orcámon, de inkább közvetlenül az orr mellett nagyon "nyúzott , egyáltalán nem feszes, olyan plöttyed, ernyedt, (szottyos :))) ) bár azt meg kell jegyeznem, hogy nem iszom elég vizet
- illetve az iszonyú arcberendezésem miatt (kb nem is szám van,hanem csőröm) a nevetőráncom máris elég gáz, jó lenne halványítani.
- hegem is nincsenek, csak nagyon tág pórusok a "szottyos" részen :)
Látom, hogy itt nagyjából mindenki TCA-zik és most én is szeretnék valami komolyabbat kipróbálni. Miért a TCA a nyerő? Mi van a többivel, glycol, stb. ?
A s k i n p e e l s h o p o n kinéztem egy 10%-os TCA-t kezdőknek.
Kérdésem, hogy a fent soroltakra szerinted jó megoldás-e ez a cucc. Írtam amúgy a skinpeelnek is, az ő tanácsukat is kikérem, de mindenképpen szerettem volna mást is megkérdezni.
Az egyetlen aggályom a gyógyulási idő. Ti hogy tudjátok ezt folyamatosan csinálni, ha állandóan hámlotok? Hogy mentek munkába, emberek közé? Szóval fogalmam sincs, hogy hogy oldjam meg az otthonmaradást, pedig nagyon szeretném még ezen a télen kipróbálni. Nekem volt,h a mandulasavtól is borzalamasan néztem ki, mint akit összevertek, egész nap bújkáltam az irodában :D
Szóval először is csak annyi lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanál így látatlaban a leírtak alapján, amivel biztosan nem lőhetek mellé?
És ezer bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült.
Szép hétvégét neked és előre is köszönök mindent! :)
ÜZENET 2:
Szia!
Ezt nyugodtan kiírhattad volna a nyilvános fórumra is, legalább az is választ kapna, aki esetleg nem mer kérdezni.
Amit a bőrödről írtál, az tökéletes leírása az enyémnek is, bár nálam már sokat finomodott a helyzet. Mandulasavról semmi információm nincs, ezt nm is feszegetném.
Mit ajánlanék neked?
1.) Nem biztos, hogy savat, inkább a dermarollert, de első körben mindenképpen szakember által végzett kezelésként, aztán mehet otthon is, ha belejössz. Viszont ennek komolyabb költsége van, így ha z nem fér bele nálad, akkor talán a TCA sem elvetendő opció.
2.)TCA: Még nagyon frissek az élményeim, nem tudok messzemenő következtetéseket levonni az eredményességéről, hosszútávú hatékonyságáról, de abban szinte egészen biztos vagyok, hogy a bőrt komoly átalakításra, komolyabb bőrhibák rendbetételére nem lehet ezzel rávenni.
Sőt, az is bőrfüggő, hogy egy erősebb koncentráció mit hoz ki belőle, mert egy ellenállóbb bőr, amilyen általában az összes tág pórusú, tartását vesztett, mitesszeres fajta, nem adja könnyen magát.
Egy próbát megérhet, de először azért olvasd vissza a fórumot, egy picit olvass után a folyamatnak, hogy legyen egy biztos alapod a hatásmechanizmusról.
Jelenlegi tudásom szerint legalább 20%-os savval kezdenék, mert a 10% szerintem semmit nem ér az általad is felvázolt bőrtípus esetében.
Nem mondom, hogy a 30%-ossal kezdj - bár én nem bohóckodnék gyengébbel többet - mert nem ismerem a bőröd.
A s k i n p e e l s h o p jó választás, rendkívül kedvző áron hozzájutsz a TCA-hoz.
A mélyebb ráncokra semmilyen hatással nem lesz a kémiai hámlasztás, esetleg akkor lehet, ha a hirtelen felhámveszteség okán a bőr úgy dönt, hogy újraépíti magát, de erre nincs bizonyíték, ezt vagy elhiszed, vagy nem.
A ráncok ellen esetleg a kitartó arctorna - persze nem a nagymamás tempójú, 5 ismétléses, 10 perces bohóckodásra gondolok - , a dermarroller, a lézeres kezelések lehetnek hatékonyak, de ez is lutri, illetve az adott kezelés minőségétől is függ.
A TCA-val azt tudod elérni, ha most belevágsz, hogy egy cseppet finomabb bőrfelszínt kapsz, kevésbé feltűnő pórusokat, egyenletesebb, halványabb arcszínt (de ez is mind bőrfüggő, sajnos ezt mindig le kell írjam, mert így van, a bőrkezeléseknél semmire nincs garancia).
Regeneráció:
Munka mellett nehezebb kivitelezni, hiszen nehezen megjósolható, hogy mikor kezdődik , és meddig tart a látványos hámlás. Nekem a 30%-os verzióval az arcom kb. 1 hét alatt hámlik le tökéletesen, ebből a 3-4-5. napokon feltűnőbb a lemezesen hámló bőr, ami akkor még barna is, de engem ez nem zavarna a munkahelyen, hacsak nem olyan munkát végeznék, ahol rendkívül fontos, hogy makulátlan legyen a bőröm. Látványos a hámlás, de tényleg munkakör függő, hogy egyáltalán észreveszik -e, ha megteheted, hogy kerüld a munkatársaidat, vagy legalább is az állandó szemkontaktust velük, akkor észre sem veszik.
Írtad, hogy bujkáltál az irodában, na, most is ezt kell tenned, ennyi.:)
Minden jót, sikeres bőrszépítő projektet!
ÜZENET 3:
Szia Réka!
*
* Nagyon köszi a választ! :)
*
* Csak azért nem írtam ki, mert egyszer régebben már írtam a falra, de szerettem volna egy összeszedettebb választ, de akkor majd bemásolom ezt a levelezést :)
*
* A derma fórumot nézegettem régebben, de arra valamiért sosem vettem rá magam, bár nem tudom,h miért nem, nekem túl körülményesnek/bonyolultnak tűnik ennyi mindent beszerezni. De akkor valószínűleg bele kellene vágnom. :)
*
* Viszont még most februárban mindenképpen TCA-zok egyet-kettőt, meglátom,h hogy bírom, esetleg még márciusban,ha olyan lesz az idő.
*
* Akkor lehet,h az arany középutat választom és 20%-os TCA-val indítok. Előtte persze csinálok egy tesztet.
*
* Nem fogom rétegezni elsőre és szerintem csak 2-3 percig fogom hagyni. Aztán majd megpróbálom kitapasztani, hogyan jó.
*
* Tudom,h mindenkinek más, de kb melyik napokon a legvállalhatalanabb az arc/hámlás? Csak akkor én is megpróbálok úgy időzíteni :) Ha nagyon brutál lesz, akkor nem hiszem,hogy 1 alkalomnál többször be tudom vállalni, mert szabi stoppunk lesz februártól amúgy is. Egy alkalomtól meg ne is várjak csodát. Pedig annyira,de annyira szeretném, ha egyszer végre nekem is szép bőrőm lehetne...de már 30 vagyok, ez már csak rosszabb lesz, nem szebb :(
*
* És mit gondolsz, ha mondjuk márciusban még valamikor csinálok egy hámlasztást, utána mennyi idővel lehet rollerezni? Azt lehet tavasszal/nyáron, nem? Akkor belevetném magam :)
*
* Na ennyi azt hiszem (egyelőre), ha írsz, majd kimásolok mindent a főoldalra és nagyon szépen köszönök mindent :)
*
* Üdv!
ÜZENET 4:
Üzenet:
Ha hámlasztasz, akkor a rollert ebben a szezonban felejtsd el! Én is ezt teszem most, sajnos őszig semmi szántás nem jöhet már, nem ártani akarunk a bőrnek, hanem javítani rajta!
Őszig lesz időd beleásni magad a kérdésbe legalább.
Én viszont azt ajánlom, ha már hámlasztasz, akkor rétegezd, semmit nem ér egy rétegben. tegyél egy 20 forintosnyi területen próbát, és le tudod szűrni milyen ellenálló a bőröd. Nekem 1 réteg nem vált be, sőt a 10%-os cuccal, még 5-6 sem.
30%-os anyaggal, több réteg után a 3.4.5. napon hámlok feltűnőbben, de ez folyamatos, és nem túl szép látvány, de ha nem kell mindenképpen vegyülnöd munkahelyen, akkor nem nézel más szemébe, és meg is van oldva.
Én 32 voltam, amikor elkezdtem rollerezni, most heteken belül 35 leszek, és sokkal szebb a bőröm, mint akkor, vagy 28 évesen. Most sem tökéletes, soha nem lesz az, arra születni kell, de szebb, mint volt, és ha elég kitartó lennék, és rendszeresen művelném, mellette megfelelő életmódot folytatnék(állandó sport, folyadékfelvétel, arctorna), akkor még jobb lenne.
Minden jót!
Igen, jobb ha nyilvánosan kérdezel, többet segítünk vele, de persze én bárhogyan kérdezel válaszolni fogok. :)
Szia Grizus!
Bocsáss meg, de már hónapokkal ezelőtt is több alkalommal megjelentél itt, vagy a dermaroller fórumon, és egymástól teljesen független kezelésekről érdeklődsz, mindig tömbösítve, össze-vissza ugrálva a lehetséges kezelések között. Ennyi idő után még mindig ugyanazokat a kérdéseket teszed fel, így ezek szerint még mindig nem olvastál utána semminek, pedig hidd el, ez nagyon fontos lenne, nem lehet csak fejetlenül beleugrani egyik kezelésbe sem. Először olvad vissza a fórumokat, és egy picit az internetes "szakirodalmat", a bőröd működéséről legalább egy biztos alap tudást szerezz meg.
Többször írtuk, hogy aktív pattanásokra ezek a kezelések nem megfelelőek, először azokat kellen orvosolnod.
Annyi mindent kérdeztél, hogy a válaszok több különböző fórumon is hosszú oldalakat tennének ki,.
Vegyél egy nagy levegőt, döntsd el mi a preferencia nálad. TCA nem kimondottan bőrfeszesítő eljárás, ez egy hámlasztás, ahol a felhámot egy az egyben, egy bizonyos vastagságig(koncentráció, és bőrfüggő)lekoptatjuk, így egy friss, jobb minőségű, tisztább bőrfelületet érhetünk el. Viszont arra nincs garancia, hogy ez vajon az irha állományában okoz bármi változást, vajon serkenti -e azt az átalakulásra, megújulásra. Szerintem nem, vagyis nem jelentősen.
A fiatalításhoz, a bőrnek újra kell építenie magát, ehhez az irháig le kell jutni, vagy tűvel(dermaroller), vagy hővel(lézeres kezelések).
Viszont ha aktív pattanásaid vannak ezekkel még ronthatsz is a helyzeten....ezzel nincs tapasztalatom, mert már nem érint ez a kellemetlenség szerencsére.
Hidd el, megéri beleásnod magad a témába, mert csak így lehetsz biztos benne, hogy aztán megfelelően döntesz.
Sziasztok!:)
Teljesen más a szerepük. Az előbbi az izmokat bénítja, így izommozgás hiányában ráncképződés sincs, míg utóbbi feltölti az adott területet, kitölti a ráncot, különben ez a testünkben is jelenlévő anyag.
Nekem az nem szimpatikus benne, hogy olyan eljárás, ami csupán addig tart, amíg fel nem szívódik, tehát gondoskodni kell az utánpótlásról, ami nem kis költség, és ha éppen nem futja rá, akkor megszokott kielégítő látványt felválthatja az elkeseredettség...:)
Ettől függetlenül sokan elégedettek a hatásával, és rendszeresen újratöltetik leginkább az orr-ajak barázdát. A beszámolók alapján a kezelésekkel egyre hosszabb az az idő, ameddig a bőrben marad az anyag, de ebben a kérdésben műveletlen vagyok.
Szia Zsula!
Nekem hegre nagyon bevált a Rózsa-teafa balzsam nevezetű gél a Stadelmanntól. Egyébként a többieknek írom, hogy a kémiai savas hámlasztás után is ezzel kentem az arcom és azonnal lehúzta a pirosságot.
Az Ilcsi hámlasztóját AHA-s hámlasztónak hívják és Esemény előtti pakolással (szintén az Ilcsitől) kell alkalmazni. Felületes hámlasztásra kiváló.
Szia Gizus!
Nekem nagyon hasonló problémákkal küzd a bőröm mint neked. A savat én pattanásokra, főleg aktív pattikra nem ajánlom! Amikor az államat kezelem savval véletlenül rámentem 1-2 pattanásra is. Kifejezetten rosszat tett nekik. Még pirosabbak, még csúnyábbak lettek. És nagyon lassan gyógyultak. A pattanás hegek viszont szépen halványodtak tőle. Ha gyulladt foltok vannak az arcodon, szerintem semmiképp ne kezeld savval! Próbáld meg lehúzni a gyulladást! Használj csak méregmentes, tiszta kozmetikumokat. Nekem ez hozta rendbe a bőröm. Na meg az életmód váltás.
Sziasztok! Két dologban kérném a segítségeteket.
Először abban, hogy milyen krémet ajánlotok nekem műtét utána hegre? Január végén lesz a műtétem, és mivel volt már egy császárom, tudom, hogy elég csúnya, bordós, kidomborodó heg alakul majd ki. Tudnátok erre valaki krémet előre ajánlani? Nem számít az ár, csak ne legyek ilyen csúnya!
Másik kérdésem, hogy most 35 vagyok és sajnos titni korom óta évekig véresre kaparásztam a vállamat, ami elég pattanásos is volt. Most fehér foltos a bőröm, erre szerintetek jó az Ilcsi-féle hámlasztás? Annak mi a pontos neve, sajnos csak fél füllel hallottam róla eddig :( vagy más jó lenne rá?
Nagyon köszönöm, hogy elolvastátok a kéréseimet, hálás vagyok minden tanácsért!
Sziasztok. Lehet, hogy régebben már írtam ide, de aztán nem csináltam semmit, de mostanában gondolkodom a hámlasztáson, hogy lehet, hogy erre lenne szüksége a bőrömnek. Kicsit visszaolvastam a fórumon, de nem tudom eldönteni, jó-e ez nekem. Nekem elég pattanásos, gyulladt bőröm van, mitesszer nincs sok, de akad, főleg az állon, tág pórusok, néha érzékeny, néha kicsit zsíros. Én viszont elsősorban fiatalítani, feszesíteni szeretném, bár a kozmetikusok szerint, akiknél jártam, ebből a szempontból még nincs nagy baj, a pattanás esztétikailag nagyobb probléma. A kérdésem, hogy ez a hámlasztás jó mindkettőre, a pattira meg a feszesítésre is? Hol kezdjem? Neten vegyek cuccok, vagy jók azok, amiket írtatok, a Neostrata meg az Isis Pharma vagy egyéb patikai cucc?
Még pár kérdés. A felulac hámlasztásról hallott valaki? Illetve annak van értelme, ha aszpirinnel hámlasztunk? Ez állítólag szalicilsavas, mint a BHA. És a BHA-ról van tapasztalat?
Köszi szépen, jó szépülést Nektek.
Sziasztok!
Én nagyon meg vagyok elégedve a hámlasztás eredményével! Még vannak rajtam barna foltok, de a lehámlott területek csodaszépek! Legalábbis ég és föld az előző állapothoz képest. Egyetlen bánatom van csak: süt a nap és nem tudok kimenni :-( Nem bízom a friss húst semmilyen fényvédő kencére, inkább várok.
Picit OFF leszek:
:))
Szia!
Gyanítom ez privát levélnek készült!:)Sebaj.
Nekem nincs személyes tapasztalatom a botox-al, jó pár ismerősöm van, akik időről időre igénybe veszik "áldásos" hatását, és általában meg is vannak elégedve az eredménnyel, főleg a homlok, és a haragos ráncok esetében. Nekem soha nem volt szimpatikus egyetlen eljárás sem, ahol idegen anyag kerül a bőrbe, és annak ottléte vagy felszívódásának mértéke jelenti az eredmény tartósságát.
Arc hűtése:
Nekem nem vált be semmilyen legyező, amikor éppen marja a bőrt a sav, az annyira bosszantóan kellemetlen érzés, hogy semmi sem segít, én a testemet markolgatom, karomat, combomat nagy erőkkel, ez némileg enyhíti a kínt. pár napja a jobb karomat is kezeltem tesztelés gyanánt, meglepő módon sokkal kellemetlenebb volt, mint az arc, vagy a nyak. Mindezt az érzést tompítandó elkezdtem leheletfinoman simogatni a bőröm míg égetett a sav, szinte alig értem hozzá, és csakis akkor, amikor már teljesen felszívódott a cucc, rettentően jól esett, tervezem, hogy az arcon is próbát teszek vele. Esetleg egy igazán finom felvivő ecset is megfelelhet erre a célra.
A ventilátor is megoldás lehet azoknak, akik nem érzékenyek rá, nekem arcüreggyulladásom lett tőle sajnos, de aki nem ennyire kényes, annak akár még segíthet is, nem tudom. Az a pár perc így is úgy is kínos, sokat finomítani rajta nem lehet.
Szia!
Na, jól van, te is belecsaptál az érdemi munkába, jól tetted, gratulálok!
Szerintem frosting(nem szeretem az angol szavakat használni, ha magyarul beszélek, így ez maradjon nálam továbbra is kifehéredés..:), tehát kifehéredés, és kifehéredés között is van különbség, és azt gondolom, hogy el kell menni a végső határokig, hogy igazán eredményes legyen a hámlasztás. Tehát amikor csak finoman elfehéredik az adott felület az egy szint, de ha még ezt tovább kenjük, akkor egy éppen a területre zuhant hókupac, vagy inkább fehér vakolat érzését kelti a kezelt rész, na, sztem ez lenne a végső cél, a hatékonyság mércéje.
Persze ezt első alkalommal talán merészség lenne célul kitűzni, elegendő egy alap fehéredési fázisban megállni, de az igazi hatékonysághoz jelenleg azt hiszem szükséges a vakolat élmény minden cm2-en.
Sziasztok lányok!
Én ma reggel vágtam bele az újabb kezelésbe. Ezúttal a homlok, az orr és az orcák kerültek sorra. Már a második rétegnél megjelent a frosting és eszelősen égett az arcom, úgyhogy a harmadik leheletnyi réteget csak a frosting mentes helyekre vittem föl. Már a tesztnél is eljutottam a frosting-ig, a kezelt foltocska, mégsem hámlott olyan intenzíven. Szerintetek ha még bírja a bőr a képünkön érdemes rámenni a frostingra még egy réteggel? Vagy ezt nem igazán szabad. Ezen elmélkedek éppen. B.Ú.É.K. mindenkinek!
Sziasztok!
Gratulálok az első próbálkozáshoz!
Ha nem bánod egyelőre még nem nyilatkoznék, mert én magam sem tudom eldönteni milyen eredményt hozott, még várnék pár hetet a beszámolóval, ne kelljen korrekcióznom egy meggondolatlanul tett kijelentésemet. Még hagyom a bőrömet regenerálódni, kiváltképpen, hogy a nyak nem hámlott le, mozdítani is alig tudom a húzódó bőrtől. Hogy megéri -e, vagy van -e látható változás? 2 hét múlva térjünk vissza rá...:)
Annyit talán megemlítek, hogy szerintem a kémiai hámlasztás látványos csak teljes fehéredésig kent rétegzéssel lesz, máskülönben csak egy jóformán makulátlan bőrt képes "megtisztítani" a gondoktól.
Ha ezt egy orvos végzi rajtam 100zrekért, és ugyanez az eredmény(...sőt, ő nem hiszem, hogy ennyi réteget kent volna fel), akkor most talán el lennék keseredve , de mielőtt ebbe belemennék, felhívom a figyelmemet a pár sorral feljebb tett ígéretemre, miszerint 2 hétig nem nyilatkozom...
Sziasztok! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Nekem is megvolt a 30% tca. Én csak 2 rétegben vittem fel, az egész arcra. Az államon nekem is nagy darabokban hámlott, a többi helyen alig, kisebb darabokban. Nagy változást nem látok, talán simább lett a bőröm. Nekem ahomlokon és az orron lett volna jó, ha egy kicsit mélyebben lehámlik. Néhány hónap múlva megint fölkenem, több rétegben. Elsőre ez is jó volt. Rekabeka1 neked hogy sikerült a hámlasztás? Olvastam, hogy elég sok rétegben vitted föl. Hogy bírta az arcod? Aron mi van veled, régen olvastunk.
Köszönjük Réka a beszámolót!
Felkorbácsolás megtörtént, izgatottan várjuk a folytatást!
Lányok!
***MINDENKINEK KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!***
Szia!
Aranyos vagy, de nincs okod félteni, azért a józanságom soha nem hagy el, legalábbis rendre ezzel áltatom magam.
Beszámoló hamarosan érkezik, jelenleg nagy eséllyel indulnék a legsikerültebb öregasszony jelmez címért bármelyik álarcosbálban.
Lemezes hámlás megindult, arcmimikám még erősen korlátozott, ezidáig az áll területe szabadult meg komolyabb mennyiségű felhámtól, az ajándékul hagyott bőrfelület piroskás, érintésre érzékeny, többet a teljes hámlás lezajlása után tudok mondani majd, ez csak afféle érdeklődés felkorbácsoló előzetes volt. :)