TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)
Gombooc,
Igen, én is rendeltem szaliciles mandulasavat a sima mandulasav után, és ugyanezt tapasztaltam- a felkenés után éget, és utána hámlok tőle.... bezzeg a sima mandulasavtól semmi égés, hámlás, csak szép lesz a bőr tőle :-)
nekem pedig vissza kell vonnom a sima 20%-os mandulasavról írt véleményemet (éget, mar, stb). Ugyanis 2 üvegcsével volt nekem, de az egyiket a szüleimnél tartottam és nagyon elég ritkán használtam. Múlt hétvégén felkentem viszont és éreztem,h ez megint nagyon éget és sokkal erősebb, mint ami otthon van és csak akkor vettem észre,h az nem is csak sima mandulasav, hanem a szalicilsavas verziója :) Szóval a mandulasav+szalicilsav kombó (20%, active solutions) nekem jóval erősebb és utólag esett le, hogy mindig ettől hámlottam intenzíven és 1-2 alkalommal elég durván néztem ki tőle. Viszont hatásosabb is. Szerintem lehet,h legközelebb is inkább ezt fogom venni, bár a mostani adag idénre már elég lesz.
Még megrendelem a 10%-os glikolsavas krémet az iherbről, remélem szupi lesz.
Plusz most kezdetem el szedni és kenni az MSMet, még csak 2 nap, szóval semmit tudok mondani egyelőre :)
Még a nagy dózisú d vitamin van hátra, remélem,h az a hátamon/karomon télen megjelenő gyulladásokra segítség lesz :)
Szép napot mindenkinek!
L.
Igen, a szezonra befejeztem, de még mindig várakozó állásponton vagyok a részletes beszámolót, levont következtetéseket illetően, éppen az utolsó kezelés utáni felépülés 2. napját taposom....
Bőrhibák:
Nincsenek kimondott, nyomasztó gondok, mint hegek, vagy őrületesen feltűnő foltok...stb.
Egyszerűen rossz a genetikai állomány, ezen próbálok finomítani, de legalábbis konzerválni a meglévőt, hogy ne járjak úgy, mint oly sokan, hogy egyszerre akarjam eloltani majd a már átláthatatlanná kiterjedt tüzet.:)
A pigmentálódás nálam is nagyon masszív, nem foltokról van szó, hanem nagy kiterjedésű sötétebb területekről, pl. jóformán az egész homlok. Javult valamelyest, de mondom, még várom ennek a hámlási szakasznak a végét. Nem tudom, hogy milyen mélységeket érint, gyanítom nálam is érdemes lenne belső okokra is visszavezetni.
A táplálékkiegészítőket nem szeretném fejetlenül szedni, jelenleg azon igyekszem, hogy kiműveljem magam a témában, és ha már biztosnak érzem az ismereteimet, el tudom dönteni, hogy vajon milyen "segítségre" lehet szükségem, mit nem tudok fedezni természetes úton az életmódommal, étkezéseimmel...stb., csak olyat veszek magamhoz, amire a szervezetemnek szüksége van, mert ilyen olyan oknál fogva nem tudom biztosítani számára, tényleg csak végső esetben fordulok efféle külső segítséghez, de ehhez át kell lássam hol hibádzik a gépezet, ami sok idő, tanulás, és esetleges kivizsgálások...
Remélem te is minél előbb megoldást találsz a tüneteidre, problémáidra, de azért te se szedj fejetlenül mindenféle kiegészítőt, csak ami tényleg szükséges, amiről egyértelműen kimutatható, vagy sejthető, hogy a szervezeted hiányolja!
Kedves Rékabéka,
Akkor a hámlasztást befejezted?
Ajánlom a mandulasavat, az a legjobb a pigmentfoltokra.
Neked mi a baja a bőrödnek amúgy? A pigmentfoltok dermisz vagy epedermisz rétegben vannak?
Nekem a táplálékkiegészítők sokat segítettek, szerintem sokat halványodott az arcom. Alapvetően ezeket a hatóanyagokat használom rá:
Pycongenol
Astaxanthin
Gluthation
Bromerlain
Ezt fontolgatom megvenni, de baromi drága:
Kedves "gyorsolvasó és zanzásító mester" Bella!:)))
2 üveggel vásároltam anno a skinpeels.h.o.p-tól, mert testkezeléseket is terveztem a cuccal, DE! a bal karomon végzett tesztkezelés után foltos maradt a bőr a mindenhol, a nyakon is, így elment tőle a kedvem, inkább a rollerrel veszem kezelésbe azt a tájékot. Az a sejtésem, hogy ezen a nagy felületen nem tudom, vagy tudtam egyenletesen elkenni az oldatot, mivel ezeken a területeken nem feszül meg úgy a bőr, mint az arcon, bár ez sem igaz, mert az alkaron igen, és ott is pöttyös-foltos lett, nem értem az okát, mert az arcon egyáltalán nem vettem észre hasonlót.
Az arckezeléseket ebben az idényben befejeztem( a skinp.e.e.l-nél sztem örökre, így is 3!!alkalommal kezeltem a bőröm 2,5 hónapon belül elvileg 30%-os koncentrációval, éppen tegnap kentem fel az utolsó kenetet:))), azt hiszem ennyi több, mint bőven elegendő.
Abban biztos vagyok - ahogyan ezt saját teszteddel is megerősítetted -, hogy ez nem 30%-os, hiszen azt még az orvosok is 1, max 2 rétegben viszik fel, ahogy olvasom, én viszont 5-6 rétegben is felkentem legutóbb, mégsem fehéredtem ki mindenhol, bár az igaz, hogy nagyon lehámlottam, jóformán eltűntek a pórusaim, de a pigmentfoltjaim hozzád hasonlóan nehezen adják meg magukat, masszívak, és kikezdhetetlenek.
Jövőre, vagyis az őszi-téli szezon végén, a rolleres kezelések végén a MUAC verzióval teszek majd próbát.
Addig megfogadom a tanácsod, és tesztelem a testen a 0,5 mm-es - ill. 1mm-es tűvel végzett szántásokat váltott műszakban.
Nagyon hálás vagyok mindenkinek a beszámolókért, mert biztosan nem lenne ennyi jó ötletem, vagy lgbbis lassabban alakulna ki egy -egy rutin, ha nem kapnék mindig ötleteket, akár a tapasztalatlanabbaktól is!
Továbbra is osszátok meg az élményeket, véleményeteket kérlek, ez roppant nagy segítség, gondolom rengetegen vannak, akik csak olvasnak minket, és itt kapott ötleteknek köszönhetik sikereiket!:)
Sziasztok!
Az aukció befejeződött, a termék elkelt, további licitet nem fogadok!:)
Nem volt túl nagy az érdeklődés, 1 jelentkező akadt:)), remélem nem bánja meg a vásárlást!Mindenesetre nekem nagy segítség volt, hogy átvállalta tőlem a cuccot!
Rékabéka,
Hogyhogy megválsz a TC-tól?
Bella
Szia Cybergirl,
A mandulasavat az srskincare-től rendelted?
Én kaptam egy ecsetet, azzal kenem fel a mandulasavat, fent hagyom 6-7 percre, majd rákenem a neutralizing gelt. Hagyom hatni pár percet, és lemosom. 10 perc az egész.
Szia!
Hogyan használod a mandula peelinget?Nem találtam hozzá használati utasítást..Nekem van egy 20%-os mandula peelingem és hozzá kaptam egy neutralising gélt.Ezt a mandula peelinget is több rétegben kell felkenni mint a tca-at? Majd lemosom és utána rákenni a neutralising gélt?
Köszi
Sziasztok!
Figyelem, közérdekű közlemény következik!:)
Megválnék egy bontatlan üveg 30ml-es 30%-os skin.p.e.e.l.shop-os TCA oldattól, ha valaki éppen egy ilyen beruházásra készült itt a nagy alkalom, fél áron kínálom eladásra portékámat!:)
Egy 0,5 mm-es rollert vásárolnék belőle, így nekem az is megfelel, ha az illető az általam kiválasztott típust megrendeli a címemre, így jobban jár anyagilag.
Az igényeket a jelentkezések sorrendjében tudom elbírálni, ha senki nem jelentkezik, akkor szomorú leszek...:)
/Hozzáteszem, hogy elvileg 30%-os a cucc, és nekem más készítményhez még nem volt szerencsém, de kétlem, hogy ilyen erős koncentráció lenne, mert 5-6 rétegben kentem az arcra a másik üveggel, ahhoz, hogy némi kifehéredést tapasztaljak, amit sztem egy valódi 30%-ossal aligha tudnék megtenni, lgbb is sztem nem. Azért erős cucc, az nem vitás, lekapta jóformán a komplett felhámot:), de hogy valójában milyen koncentráció, azt nem tudom még megtippelni sem.../
Sziasztok!
Eddig én nem ismeretem ezeket a termékeket, megnéztem és tetszenek, tényleg elég nagy kiszerelésbe árulják. Jobb lenne 50 ml-s, ez egy átlagos kiszerelés, ha mégse válik be valakinek nem megy kárba a nagyadag. (A.V.-nál van kicsi-nagy kiszerelés)
Másik 50 ml-ből próbának esetleg vennék több félét, igy ha rászánom magam akkor elégegy 250 ml-s, mivel van itthon más krém is, ennyit lehetetlen elkenni.
nekem is hasonló a problémán mint gizusnak.
Nekem bevált a Berber Beauty,a mézes pakolást és a rózsás arpakolást használom.
A rózsás arcpakolás szépen kifeszíti a bőrt,a mézes pedig szépen hidratálja.
Sajnos nem olcsó de elég sokáig elég. Van,hogy Vaterán megkapod olcsóbban nekem szerencsém volt és 4.500 ft ért jutottam hozzájuk /db,ha rendesen online áruházból veszed akkor sajna 7 ezer körül vannak..
Kedves grizus!
Szerintem ne vegyél egy rakás anyagot elsőre. A helyedben a Ghassoul agyagot próbálnám ki. Szuper arcra pakolásként, de én mindennapos mosakodásra is használom és tusfürdő gyanánt is, tehát, ha véletlenül "nem válik be" pl arcra, amit erősen kétlek, akkor elhasználod a tested más részeire ezt a Pihe-puha lágy agyagot.
Íme az említett csatorna linkje. A nyakon kívül mind a 7 arctorna videót /homlok(forhead), arc középső része(middle cheeks), arc felső traktus(upper cheeks), száj(mouth), alsó szemhéj(lower eyelid), felső szemhéj(upper eyelid),szemek külső része(side of the eyes)/ jónak találom, leginkább ezere építettem a saját gyakorlatsoromat.
Remélem nem OFFtam, itt általában mindenkit érdekelt a téma, ha tévedtem, akkor bocsánat, bár az egyszerűen elképzelhetetlen....:)))
Szia!
Oké, ez jól hangzik, akkor már 4-en vagyunk, ha a lányok még tartják a tétet. Várjunk még, hátha akad legalább 1 jelentkező, és akkor fejenként kb. 2000 HUF-ból megvan a könyv+DVD, az még talán nem akkora összeg, hogy a fejem verjem a falba, ha csalódás lesz az anyag. Ha még többen jönnek, akkor meg pláne.
Addig is mindjárt linkelek egy YT csatornát, ahol nagyon klassz gyakorlatokat találtam, elvileg férfiaknak szánta a feltöltő, de ezek a megszokott gyakorlatok, viszont az ellentartás szerintem még jobb, mint bármelyiknél.
Szia
Engem érdekel! Beszállnék
Szia Réka!
Tavaly rendeltem először természetes vajat, shea, kókusz, kakaóvaj + 5 féle olaj ez konzum minta csomag rendelés volt. Nagyon szeretem, főleg a sheát a kakóvajat kicsit zsírosnak találom. A vajakat bekevertem pár olajjal, van amit arcra készítettem, van külön kézre ebbe van a kakaóvaj. Az olajokból még maradt annak ellenére hogy elég kicsi a minta üveg?
Szeretném kipróbálni ezt a meleg törülközős pakolást, bármelyik olajjal lehet ?
Annak ellenére, hogy problémás a bőröm megszerettem ezeket a zsíros szereket, főleg most jól esik hogy a retin a-t használom este.
köszi
Az ILCSI naturkozmetikumokat árul, nem azok alapanyagait, bár lehet, hogy most félreértettelek, és t sem a shea vaj ILCSI vonalon történő beszerzésére utaltál, hanem egy későbbi arcápoló utánrendelésre.
Persze, az olajak tökéletesen alkalmasak a bőr megtisztítására, az olívánál például semmilyen elegy nem hozza le könnyebben a szemfestéket, sminket, verhetetlen ebben a játékban.
Az olajos arcmosást(Olajat masszírozok a bőrbe (kókusz, vagy olíva -, majd kéz meleg vízzel alaposan lemosom) viszont nem minden bőrtípus tolerálja jól, van, illetve itt is vannak alapvetések, minél alaposabban átmosni vízzel minden cm2 olajos arcfelületet, majd szépen felszárítani törülközővel, hogy ne legyen ideje a víznek elpárolognia a bőrről, mert akkor a lemosásra ítélt olaj is marad, és eltömheti a pórusokat, kiváltképpen ha még utána kívánjuk hidratálni.
Nekem a méz jobban bevált, de ha nincs "raktáron" itthon, akkor nyúlok ehhez a lehetőséghez.
Igazából az internetes szépségápolással kapcs. fórumokon népszerű OCM(OIL Cleansing Method)néven ismert, magyaruk olajos lemosásnak fordítható rutintból fejlesztettem ezt a változatot tovább.
Ez az olajos lemosás viszont tényleg nagyon alapos tisztítási módszer, én minden 5. nap alkalmazom a kristálycukros radírozás után.
OCM lényege:
Az általad választott olajat(kat) felkened a bőrre, bemasszírozod pmrecekig, hogy minden szennyeződés érintve legyen, majd fogsz egy törölközőt, forró csapvíz alá tartod, kicsavarod, és a gőzölgő textíliát az arcodra helyezed egészen kihűlésig. (1perc). Ezt megismétled ahogy jól esik, én max. 2szer szoktam. Majd a törülközővel enyhe nyomást gyakorolva körkörös mozdulatokkal letörlöd, itt nem a finom felitatás a lényeg, hanem éppen ellenkezőleg, mintegy leradírozni a cuccot a képedről, és ezzel a felhámot is megkoptatod cseppet. A szemhéjaknál nem így jársz el, ott csupán felitatod, még a sminket is klasszul leszedi, ha van. Sokan állítják, hogy remekül működik mitesszerekre is, ha része a napi tisztálkodásnak. Nem tudom, nekem ez túl erőszakos lenne minden napra, de az orron néha én is végzek kúrát, és szoszo működik
, bár a mitesszer nem egyszeri művelettel kiiktatható téma, a faggyútermeléssel szabályozása belső "megtámogatás", egészséges szervezet, szerencsés genetika nélkül elképzelhetetlen.
A nemzetközi meggyőződés alapján általában kerül a keverékbe ricinusolaj, minél zsírosabb a bőrtípus, annál nagyobb arányban, de nekem a bőrápolásban nem vált be ez az olaj, hajra, fejbőrre ok, máshova nem kenném.
A ricinus állagánál fogva jobban beleül a pórusokba, és így hatékonyabban tisztít, mert rátapad a szennyeződés, ez mondjuk az én magyarázatom a használatának népszerűségére.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:) hétvégén megnézem a linkeket amiket írtatok. Tulajdonképpen a legegyszerűbb dolog volna szintén ilcsit venni (gondolom van shea az ilcsinek), az kéznél van, nem kell bajlódnom az internetes rendeléssel, korlátozott lehetőséggel, és ami amúgy sem az erősségem :) de bevált termékeket én is szivesebben használnék. de úgy látom nagt a választási lehetöség :) egyelőre maradok a shea vajnál. aztán ha orvosoltam a problémám, biztos hogy beszerzek vagy nagyobb koncentrációjú AHA savat, vagy mandulasavat itthoni használatra.
RékaBéka, az olaj képes megtisztitani a bőrt? áttörlöm pl. olajos vattával és lehozza a szennyeződéseket?
Sziasztok!
Én soha nem használok szappant, vagy bármilyen habzó tisztítószert, nekem őrülten szárítja a bőrömet a leggyengédebbnek kikiáltott készítmény is, pedig rengeteget kipróbáltam a drogériás termékektől kezdve a "kézműves" cuccokon át a legnatúrabb változatokig.
A méz az egyetlen, amit tolerál a bőröm, illetve az olajok, ha nincs méz, akkor kókuszolajjal mosok arcot, vagy olívával, éppen ami akad itthon.
Kérdezted fentebb a shea vaj beszerzési útját: Én a .n.e.t.b.i.o. pont h.u, illetve a .z.o.l.d.p.o.l.c. pont h.u. oldalakról rendelem a natúrkozmetikumokat, természetes alapanyagokat. A .n.e.t.b.i.o.-t azért ajánlom, mert nemcsak jók az árai, de minden hónap első hétfőjén ún. zöld napot tartanak, ilyenkor a pickpack pontra történő rendeléseknél nincs szállítási költség, ami sztem irtó klassz dolog, igyekszem mindig ezeken a napokon rendelni tőlük.
Kben a shea sztem igazán jó választás a hámlasztás utáni periódusra(is), remélem te sem fogsz csalódni benne. A titka, ahogy már írtam ezerszer - itt jöjjön az 1001-edik:)- a helyes mennyiség megtalálása, és a kezedben felolvasztott vaj bőrbe ütögetése, ahelyett, hogy felkennéd, mint egy drogériás hidratálót.