Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre fórum

TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)

❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
2014. febr. 28. 14:51

Én voltam ázsiai mélyhámlasztáson is, nagyon fájt, ahogy hámlasztott a nő (Blahanal), és napokig szobafogság, lehámlott, de nem volt átütő siker. A tca ugyanaz, szerintem.Nekem túlárazott. És a nő olyan bunkó volt, hogy rettegtem megszólalni egész kezelés alatt, mert annyira látszott rajta, hogy unja....

Grizus, az sr-skincare-nél az olcsó, 2nd class insured post-ot válaszd ki, az 3.20 font lesz. Nem tudom hogy kell fizetni, én próbálom a paypalt használni mindehol, az biztonságos.Én tíz napja rendeltem, meg is jött már, használom boldogan :-)

620. Nicky0407 (válaszként erre: 619. - Mel79)
2014. febr. 28. 14:45

Szia!

Köszönöm szépen!

Nagyon megoszlanak a vélemények...

Több külföldi fórumon olvastam,hogy azt írták rosszabb lett a helyzet,mint előtte volt.

Ezzel szemben viszont olvastam egy csomó pozitív hozzászólást is.

Nem tudom,hogy bele merjek e vágni :-/....

619. mel79 (válaszként erre: 618. - Nicky0407)
2014. febr. 28. 14:29
Nicky0407!!Szia,én voltam....először jó volt,simább lett a bőröm,de aztán még egy kúrába belefogtam nyáron,és sajna csupa folt lettem utána!!!és v.6 kezelésem volt,pénzkidobás((előzőnél meg 4!!az sem ér annyit sajnos amennyit elkérnek érte,lehúzás!!((
2014. febr. 28. 07:29

Sziasztok!

Dr Schrammek féle green peel-en volt már valaki?

617. grizus (válaszként erre: 616. - Bellavita21)
2014. febr. 28. 01:41
Megkérdeztem, de még nem válaszoltak, hogy hozzánk csak a Europe Airmaillel lehet szállítani, vagy a UK Post Maillel, vagy micsodával is? Csak Paypallal tudok vásárolni? Az a baj, hogy sose vettem még így semmit, ez tart vissza csupán...
616. Bellavita21 (válaszként erre: 615. - Grizus)
2014. febr. 27. 17:52

Igen, szerintem profi cég, ecsetet is adnak :-))

közömbösítő, kutyafüle és nagyon olcsó. A szállítás se drága, asszem 4 font.

615. grizus (válaszként erre: 601. - Bellavita21)
2014. febr. 27. 15:10
Oké, megnéztem közben, és az srskincare-en benne van a szettben a közömbösítő. Valszeg tőlük veszem, mert nagyon olcsó és tiszta a cucc.
614. peonia53 (válaszként erre: 23. - 006bde0fba)
2014. febr. 27. 12:45

Szia!

Most is használsz tretinoin krémet, nekem kicsit javul , még mindig vannak csomók. Te melyik fajtát használtad.

Dórai

613. mistery90 (válaszként erre: 612. - Bellavita21)
2014. febr. 27. 09:56
és az 5%-ostol mit tapasztalsz a bőrödön? majd írd meg :)
612. Bellavita21 (válaszként erre: 611. - Peonia53)
2014. febr. 26. 23:44
Active solutions, az sr skincare-től. Vettem pár fontért 5%mandulasavas tonikot is, ezt fogom minden nap használni :-)
611. peonia53 (válaszként erre: 609. - Bellavita21)
2014. febr. 26. 20:11

Szia Bella!

Az Active Solutionst rendelted vagy más fajtát?

Dóra

610. mistery90 (válaszként erre: 609. - Bellavita21)
2014. febr. 26. 20:10
honnan van Bella, srskincare?
2014. febr. 26. 18:25

megjött az új mandulasavamat és a mandulasavas tonikom is! Tiz napja rendeltem csupán yeeeeh

bevetem ma a mandulát :-)

a tca-tól elvettétek a kedvemet

majd én is a karomon próbálom először

608. mel79 (válaszként erre: 530. - 993dda84ef)
2014. febr. 26. 16:25
Szia RekaBeka1!!Van eem is hegem,oldalt bal arcomon egy borsóny,meg 2 orámon kis pici lukak(mintha tág pórus lenne)a dermaroller sajnos nem segített,sőőt...nekem mintha attól lettek v.na a kis lukak(((Első lézer kezelésem sem segített a egeimen,viszont a bőröm sokkal egységesebb,szebb,simább lett!!Tca után sajnos pár napra rá visszajött a barna folt homlokamon,pedig kentem ezerrel,drága kencékkel!!Első lézer is sokat javított rajta,alig látszott már!!remélem ezzel a másadik kezeléssel most meg végleg eltünik!!én annak is örülni fogok ha foltmentes leszek!!!nem kell többé kínlódnom velük!!pár nap múlva kiderül!!!:))
607. 993dda84ef (válaszként erre: 602. - Bellavita21)
2014. febr. 26. 08:53

Sziasztok!:)

Igen, a karom látványa cseppet elkeserít, mert látom a másikon, hogy milyen szép, egyszínű, fehér, de igyekszem nem foglalkozni vele, nincs értelme, talán egyszer még visszakapom az eredeti változatot.

Nem tudom mit gondoljak, vajon a TCA váltotta ki ezt a reakciót a bőrömből - jelenleg úgy látom, hogy az arcommal ugyanez történt, tehát nem felszakadozott a masszív pigmentálódott terület, hanem még foltossá is vált...-, vagy a távol-keleti verzió tartalmaz nem megfelelő összetevőket, de egyelőre nem is erre fókuszálok, inkább megpróbálom rendezni az életem, szervezeti működésem problémás vonatkozásait, mert addig mindig csak találgatások maradnak, naponta egymásnak tökéletesen ellentmondó vélemény fogalmazódik meg bennem, és ezeket a fórumra nem érdemes kiírnom, mert a végén nem marad más ezen a felületen, csak zavaros információk, ahelyett, hogy útmutatást kapna, aki idetéved.

Ülepítem az élményeket, "kezelem" a problémáimat, kialakítok egy napi/heti/havi rutint, amihez tartom magam, és idővel, higgadt fejjel tudok majd következtetéseket levonni, most talán elhamarkodott lenne bármit elvetnem, vagy felmagasztalnom, mivel az életmódom nem megfelelő, igazságtalan lenne a kezelést hibáztatnom az elmaradt sikerekért, vagy megélt kellemetlenségekért.

606. Bellavita21 (válaszként erre: 605. - Arón1)
2014. febr. 25. 20:43
Háát, az usa-beli cuccok tuti jók :-) EZ az ázsiai dolog nekem kicsit gyanús, de óvatos leszek nagyon :-)
605. Arón1
2014. febr. 25. 08:38

Lehet, hogy túl nagy kockázatot vállalunk a külföldről rendelt savakkal?

Biztos, hogy nem minden bőrtípusra és foltra jó választás a tca.

Nekem a ronda, pattanások után visszamaradt barna foltokra nagyon jól működött.

Sőt kövezzetek meg, de amikor az AHA savakat használtam- még nyáron- a napra is kimentem és nem foltosodtam. Valahogy én a napra nem vagyok érzékeny, sőt ha hagynám magamnak, le is barnulnék. Fényvédőt sem mindig használok, mert azoknak a krémeknek olyan rossz az állaguk.

Viszont elgondolkodtató az amit Réka mondott a tca után kialakult foltokról.

Jó lenne orvossal végeztetni egy mélyhámlasztást. Nagyon kíváncsi lennék, hogy "mit hozna ki" belőlem.

2014. febr. 24. 20:57
Egyébként egy időre most hanyagolom a TCA - t, de eltemetni sem akarom, jó lesz az még későbbre, ahogy mondod. Most viszont inkább egy olyan bőrápolási módszert választok, amit rednszeresen tudok alkalmazni anélkül hogy elvonuljak az emberek kíváncsi tekintete elől :) A mandulasavat mindenképp kipróbálom én is
603. mistery90 (válaszként erre: 594. - 993dda84ef)
2014. febr. 24. 20:51

Lehet nem lett volna eredményesebb, de fene tudja... hátha egy mélyebb hámlasztás megoldaná a problémát (ez viszont tényleg nem +1 réteget jelent :) )

Azt viszont hogy foltos maradtál, úgy érted hogy ahova felkented a TCA - t ott elszineződött a bőröd, vagy élénkebbek lettek a foltok? Ami a karodat illeti, a minap olvastam, hogy a végtagok nehezebben regenerálódnak, több idő kell neki. Ez nem tudom hogy pontosan mit takar, de a karod hátha még helyre rázza magát :)

Ami meg a bőrömet illeti... Az túlzás hogy szép, de amikor sikerül kordában tartanom a hormonjaimat, akkor egészséges, mondjuk úgy.

Ez a bőrbe égő alapozó hallásra tényleg bizarr. De ha látnád, pontosabban ha láttad volna hogy nézett ki a AHA hámlasztás sorozat előtt...de nem lehetek ennyire rögeszmés, a TCA után szinte már csak az alig észrevehető elszineződés emlékeztet rá. Ha belegondolok viszont tényleg olyan volt mint egy tetoválás. Nyáron valamit barnultam, ezért kicsit elütött a korrektorom árnyalata a bőrömtől. Világosabb volt, még régebben vásároltam a téli halovány bőrszinemhez igazítva. Szóval kissé látszott hogy hol van festék a bőrömön, meg hol nincs. Nekem legalábbis szembetűnő volt, mert nap mint nap ugyanazokra a helyekre kentem :) Egyszer egy délután történt azomban hogy nem tudtam lemosni, akárhogy dörzsöltem, mintha oda ragadt volna. És hónapokon keresztül ott is volt, még a szine is ugyanolyan, mint a korrektoromnak. ezért nem tudok mást elképzelni, mint hogy beleégett.

Egyébként szedtem a Sotretet márciustól május elejéig. Ez csak két hónap volt, a folt pedig július vége fele alakult ki, holott egész nyáron így járkáltam. Másik viszont, hogy a Sotret után elkezdtem egy hormontablettát szedni, ami lehet fényérzékenyítette a bőrömet. Ha így is van, akkor lehet könnyebben történt ami történt, de az nem egy pigmentfolt, hanem úgy ahogy mondtam, mintha odaragadt volna.

602. Bellavita21 (válaszként erre: 597. - 993dda84ef)
2014. febr. 24. 19:29

Réka, nagyon kíváncsi lennék a karodra, megrendeltem a tca-t, nemsokára megérkezik, nem szeretném elrontani a képemet még jobban...

lett még valaki foltos a tca-tól?

601. Bellavita21 (válaszként erre: 600. - Grizus)
2014. febr. 24. 19:27
Grizus, én anno válaszoltam is, olvasd vissza: a mandulasavm, szalicilsav közömbösítést kíván, sőt, az összes gyümölcssav, a tca viszont nem. A TCA önmagát oltja ki, vagy nem tudom, hogyan fogalmazzak, mindenesetre a tca-hoz nem szükséges a közömbösítő folyadék.
600. grizus (válaszként erre: 598. - 993dda84ef)
2014. febr. 24. 19:06
Megnéztem a savashamlasztas.hu-t, és ott a glikolsavasat írják pattanásra, a mandulasavnál nem említik, de majd utánanézek máshol, meg itt is írtátok már, majd egyszer visszaolvasom, ha eljutok odáig. Az sr-skincare-en sokkal olcsóbb, csak a külföldi rendelés nekem bonyolultnak tűnik, mert még sose rendeltem külföldről. Egyébként volt már szó róla, de újra megkérdezem, hogy muszáj utána semlegesítő gélt használni? Nem elég, ha pl. bekenem aloe géllel? Örülnék, ha megmondanátok.
599. grizus
2014. febr. 24. 19:03
Isis Pharma ugrott, paraffinos.
598. 993dda84ef (válaszként erre: 596. - Grizus)
2014. febr. 24. 18:53

Grizus, nekem nem volt viszonyom még a glikolsavval, de a 12% olyan harmatgyenge megoldásnak tűnik, főleg komolyabb bőrproblémákra, persze egy próbát minden megérhet. Nem beszélve arról, hogy a te aktívan aknés bőrödre nem a legideálisabb választás. Sztem ha nem tudod csillapítani magadban a savak iránti lelkesedést, mindenképpen a mandulasavra szavaznék, lehet, hogy borsos ára van, de ha utánaolvasol, ez talán az egyetlen AHA, amiről kimondottan magad arányú pozitív visszajelzéseket lehet olvasni nemzetközi fórumokon aknés vagy/és erejét vesztett bőr esetében.

Persze egy 99%-os elégedettségi kimutatás sem garancia, de azért beszédes, kiváltképp, hogy kimondottan hangsúlyozzák az antiszeptikus tulajdonságait.

597. 993dda84ef (válaszként erre: 594. - 993dda84ef)
2014. febr. 24. 18:41

Oké, megint nem sok értelme van, annak, amit írtam.

Summázva a zavaros rész:

A 30%-os TCA koncentrációtól "zavaros", foltosan pigmentált maradt a bőröm a karokon egyértelműen, az arcokon is nagy valószínűséggel ez a helyzet, de mivel ott korábban is masszív, jóformán az arcot érintő pigmentálódásról volt szó, így nehéz eldönteni vajon a foltosodás a felszakadozott elszíneződésnek, vagy az újabb festékképződésnek köszönhető...

Ha az egri maja névre hallgató kedves fórumtársunk olvassa a fórumot, most biztosan nagyon boldog lehet, hiszen ő hasonló eredményeket, és sikereket vizionált nekem!:)Értetek mindent!:)

596. grizus
2014. febr. 24. 18:37
Az Isis Pharmától a 12 %-os glikolsavasat ismeritek? Lehet, hogy volt róla szó, de az nem most volt.
595. grizus (válaszként erre: 593. - Arón1)
2014. febr. 24. 18:37
Ez nem tűnik rossznak. Más termékeket próbáltál már innen? Egyébként a glikolsavas hámlasztás után kell valami kiegyenlítő, mert itt ajánlják.
594. 993dda84ef (válaszként erre: 590. - Mistery90)
2014. febr. 24. 18:35

Szia!:)

Nem feltétlenül lett volna, vagy lenne különbség az eredmény tekintetében, ha még rákerül az általam javasolt következő réteg...

Sajnos én sem tudom, hogy mit gondoljak a TCA hatékonyságáról, mivel nagy reményeket fűztem hozz, még nagyobb elvárásokkal, de azokat nem váltotta be, sőt...

Úgy tűnik, hogy esetemben a TCA, vagy éppen a skínpílsopos verziótól foltos maradt a bőröm. Az arcomon eleinte arra gyanakodtam - sőt, még most sem vagyok biztos benne, hogy nem így van-, hogy a korábbi, szinte egész arcos, masszív pigmentáció szakadozik fel, azért foltos a kezelt terület, de ha abból indulok, ki, hogy a bal felkarom, alkarom, melyet korábban kezeltem próbaképpen 2 hónapja, erősen foltos maradt, a korábban homogén bőrfelület most ellenszenves módon szeplősnek, megviseltnek tűnik. Ez könnyen összehasonlítható, hiszen a jobb karokat kihagytam a buliból, így beszédes a különbség. Sebaj, eggyel több megoldásra váró feladat, mi is lenne velem, ha egyszer csak csettintésre megszépülnék, túl nagy sokk lenne az elkeseredett közdelemhez szokott lelkemnek..:)

Ha szép a bőröd, akkor tényleg hagyd, persze ne örökre, mert az idő neked sem pajtásod, így szezonról szezonra azért vmit találj ki kényeztetésképpen, esetleg a 0,5 mm-es szántást, most én is ezzel próbálkozom majd helyrehozandó a TCA okozta rombolást.:)

Nem hiszek a "bőrödbe égett alapozó" verzióban, ez fizikailag-kémiailag nem életképes elképzelés, inkább arról van szó, hogy egy meglévő hajlamot "aktivált" a napfény, és ennek áldozata lett a bőröd, ennek lehet egyéb belső eredője is, ritka, hogy ezek a bőrproblémák egyetlen eseménynek tulajdoníthatók legyenek.

Nyáron esetleg válts fizikai fényvédelemre, ki tudja, lehet, hogy az jobban teljesít, amellett aztán tényleg mehet az alapozó, úgyis visszaveri a fényt.

593. Arón1 (válaszként erre: 592. - Grizus)
2014. febr. 24. 16:22
A Kozmimax oldalon van a Clarena termékcsalád. AHA savas ampullái is vannak. 25 és 35 %-os töménységűek.
592. grizus
2014. febr. 24. 15:49
A savashámlasztás.hu-n kívűl nem tudtok magyar oldalt, ahol vásárolni lehet, főleg mandulasavat?
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook