Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre fórum

TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)

51. slöj (válaszként erre: 48. - Bellavita21)
2013. ápr. 17. 13:11

Bocsi, elértetted ami írtam: én nem tudtam, hogy hidrogén-peroxidot akar rátenni a gyülmölcssavra. Magyarul bekente gyümölcssavval az arcomat, és pár perccel később rákente a hidrogén-peroxidot. Megismertem a szagát, és meg is kérdeztem, hogy mit tett rá. Nem kért engedélyt! Azóta voltam télen szintén gy. savas hámlasztáson, 4 alkalommal, de nem segített.

Bocsánat, de NEM ÉN műveltem ezt az arcommal, hanem egy tudatlan kozmetikus!!

50. Bellavita21 (válaszként erre: 46. - 8f3f70de10)
2013. ápr. 16. 17:58

Hát mély hámlasztást nem javasolok nyárra, még ha esős is az idő. Egyetlen egy napsugár is okozhat gondot.

Egy rétegű alacsony koncentráció viszont szerintem nem probléma, de azért érdemes megvárni az őszt.

2013. ápr. 16. 17:57
ja, nekem lett egy csomó fehér foltom, amióta elkezdtem a rollerezést. A mellkasomon az arcomon kis, max fél centi átmérőjű foltok. Ugye mivel az egész arcom egy nagy melasma volt, így nem lehet tudni, hogy a bőr melasmája ott felszakadozott, tehát az az eredeti szín, vagy más a baj. Mivel a mellkasomon nincsen melasma de fehér folt lett, így vagy a gyulladásra reagál igy a szervezetem, de lehet más oka is, vitiligo, belső hormonális gond - de akár gomba is. Nekem semmit sem változott a rollerezésre, ez biztos, viszont sokaknak igen. SZóval ez az októl is függ, a te esetben egészen pontosan tudni lehet az okot. Ha a bőrgyógyász szerint segít a rollerezés, próbáld meg, veszíteni nem veszíthetsz vele.
48. Bellavita21 (válaszként erre: 47. - Slöj)
2013. ápr. 16. 17:53

Szia,

Nem vagyok tisztában azzal, hogy a hidrogénperoxid milyen módon fehérít, egy biztos, hogy oxidaációval, dehogy az megöli a melanocitákat vagy mit csinál velük, nem tudom. én úgy tudom, hogy csak átmenetileg okoz fehéredést, az alkalmazott koncentrált hidrogénperoxid a bőr felső rétegeit oxidálja, a normál bőrflórát "megtizedeli", a bőr egyensúlyát (homeosztázisát)megbontja.

Szóval, szerintem várj, hogy újraépüjön a bőr.

Amúgy a kifehéredésre a roller jó lehet, mert az stimulálja a melanocitákat, de sajnos egyes esetekben nem működik.

Szerintem kis idő és rendeződik. Amúgy talán lágy hámlasztással tudod stimulálni a sejtek újratermelődését, s azzal lehet, hogy gyorsul a folyamat.

és ilyen hülyeséget ne csinálj, h hidrogénperoxiddal fehértítteted a májfoltodat! Lehetetlen szabályozni, hogy mennyire fehérítsen, most ugye világosabb mint a környező bőr, korábban meg sötétebb volt....

Én mindenkinek azt javaslom, h a bőr esetében mindig olvass utána alaposan minden eljárásnak, h legyél tisztában a lehetséges következményekkel, mert a saját bőrödet te hordod, ha valami sérül utána már hiába hibáztatsz mást!!!! Ez igaz a tca-ra is!!!

47. slöj (válaszként erre: 43. - Bellavita21)
2013. ápr. 16. 09:50

Szia,

Nekem másfél éve csinált egy kozmetikus gyümölcssavas hámlasztást, és az egyik alkalommal az erősebb foltomra hidrogén-peroxidot kent. Baromira csípett akkor, és utána sebes lett. Mikor lejött a varr, helyén egy fehér folt maradt ami azóta is megvan. Voltam bőrgyógyásznál, de nem tudott segíteni. A dermaroller kezelést javasolta amit ő végezne el, hogy annak hatásásra talán rendbe jönne a bőröm. Már a bőrgyógyászban sem bízom. Neked mi a véleményed? Helyrejöhet szerinted a bőröm? Nagyon el vagyok keseredve.

Tündi

46. 8f3f70de10 (válaszként erre: 43. - Bellavita21)
2013. ápr. 15. 20:30

szia!

Nekem is volt már pár Avene termékem.

Most csak 50 faktoros avene szinezett fényvédőm van.

gyengén fed, viszont nyáron szeretem, ha szeretném hogy jobban fedjen, akor az avene tetejére kenek más alapozót is.

Én szoktam olyant is csinálni az alapozókkal, ha véletlenül sötét vagy világos kikerem a bőrömnek megfelelő szint.

most is van egy alapozóm ami kicsit sötét, azzal várok nyárig mig lesz egy kis szinem.

Sokan szeretnénk kipróbálni a TCA-t, ha esetleg lesz olyan esős időszak, ami előfordul nyáron is hogy 1-2 hétig nem olyan nagy a napsütés, akkor lehet használni a TCA-t ?

Dóra

45. f758a7200f (válaszként erre: 43. - Bellavita21)
2013. ápr. 15. 11:59
Avene-t én is használtam, jó sztem is. Amúgy most márka nélküli gyógyszertárit használok és ugye azokban is, amelyik erős, az mind ilyen szobafesték-állagú:)))) De már van haladás, jobban eloszlanak a maiak mint a régiek
44. Bellavita21 (válaszként erre: 41. - Cybergirl77)
2013. ápr. 14. 22:13

Igen, az egy réteg szinte semmit sem jelent.

Azt simán lehet hetente csinálni.

Ahogy írtam az előző hozzászólásomban, 5 percet javasolok a rétegek között, ennyi idő alatt biztosan végez a réteg a bőrrel. Valahol 3 percet, valahol 5-8 percet írnak. 5 perces átlagidővel szerintem jó vagy.

Mindenképpen ajánlom, hogy mindenki lépésről lépésre csinálja, nehogy véletlenül elsőre egy 30%-os tca-t felkenjen valaki 5 rétegben! Legkisebb koncentrációt vegyed, és próbálgassad magadon, hogy hogyan reagál a bőröd.

Nyáron nem ajánlott a hámlasztás-talán ezt nem is kell említeni. Én sem fogom csinálni, nehogy nagyobb kárt okozzak vele.

Még talán ápr-máj között lehet csinálni, de a napra nem szabad kimenni egy picit sem.

Erős fényvédő kötelező, ásványi!

2013. ápr. 14. 22:08

Sziasztok,

SZóval az eljárás: mullapot használj, ne vattakorongot, mert a vatta nagyon magába szívja a drága cuccost. A mullappal vastagon kenheted az arcodat. Vársz 5 percet, és utána még egyszer áttörlöd az arcod, ez akkor a 2. réteg. És így tovább.

A bőr kifehéredését frosting -nak hívják, azaz fagyásnak angolul, ha eléggé marja a bőrt, vagyis intenzív a hámlasztás, akkor kifehéredik a bőr. Szerintem ez bőrfüggő is, nekem nem nagyon szokott ilyen jelenség lenni, biztos jó vastag a bőr a képemen :-)

A tca azért is jó, mert saját maga megszűnik a maró hatása, vagyis nem szükséges a sav semlegesítése- ez a többire nem érvényes. SZépen, egyenletesen hámlaszt. Ha mélyebb a hámlasztás, akkor a bőr úgy jön le a 3-5. nap között, mintha egy pergamenréteget húznál le. Nyilván nem szabad tépkedni, piszkálni, lehúzni a bőrt.

FÉnyvédő kötelező-sokáig kerestem az igazit, ami nem is olyan drága. Mindenképpen ásványi fényvédőt javasolok, mert állítólag a vegyi anyagok a nap hatására tovább öregítik, károsítják a bőrt, így ahelyett, hogy védenék, még károsítják is. Ásványi fényvédő viszont többnyire vastag réteg - de nekem nagyon bejött az Avene mineral -ja, igaz nem olcsó, de nem zsíros, nem fénylik, szépen beivódik. Én ezt szeretem a legjobban. Jók a sundance termékei is (DM).

Nagy napszemüveg és kalap a tűző napon ajánlott.

42. tajine (válaszként erre: 38. - Bellavita21)
2013. ápr. 14. 16:40

Bellevita , megmondanád , Te milyen fényvédőt használsz?

Köszönöm.

41. cybergirl77 (válaszként erre: 35. - Bellavita21)
2013. ápr. 13. 22:15

Szia

Leírod nekem step by step hogyan csinálod a több réteget? felrakod az elsőt és mennyi idő múlva kened rá a többi réteget?

40. cybergirl77 (válaszként erre: 36. - F758a7200f)
2013. ápr. 13. 22:14
Én egy rétegbe kentem fel és csak egy picit hámlik nem vészes.
2013. ápr. 12. 14:20
Mit gondoltok a skinpeelshop.com-ról?Én továbbra is hezitálok, mert nem sok review-t találok róla a neten....
2013. ápr. 12. 13:34

Hát én ugye most felkentem, tegnap semmi nem volt vele, ma már kezd picit húzódni a bőr, de még nem gáz. Holnapra lesz gázosabb, aztán vasárnap a hámlás.

Mindig kis részeket csinálok meg egyszerre, s akkor nem annyira feltűnő.

FOntos a hidratálás, lehetőleg jó olajos krémmel, meg én szoktam használni neogranormont, mert abban van minden bőrtápláló cucc, jó a cicaplast is, de én abba most nem ruháztam be.

Egy rétegben szinte alig észrevehető a hámlás.

De ugye emberfüggő az egész, úgyhogy érdemes kísérletezni.

Elvileg ha sokat hámlasztok, a hegecskék is szépülnek majd. Remélem. Meg majd megpróbálom a tca cross-t is.

napot kerülni kell, legmagasabb ásványi fényvédő alkalmazása kötelező!!!! de én amúgyis ezt kenem :-)

37. 8f3f70de10 (válaszként erre: 35. - Bellavita21)
2013. ápr. 11. 23:07

szia!

Most olvasom a kezelések menetét.

megcsinálod a 4-5 réteget.

és utána minimun 4 hét pihenés.

viszont nem lesz baj hogy kb. 4 hét múlva esetleg már több napsütés lesz ?

Milyen krémmel használsz a köztes napokon, smink stb. ilyenkor gondolom a hámlás stb. miatt mellőzve.

Dóra

36. f758a7200f (válaszként erre: 35. - Bellavita21)
2013. ápr. 11. 09:41

Ezt felírom magamnak, bár én addig nem szeretnék elmenni, hogy foszlódjon a bőröm, mert momentán nincs rá szükség, csak frissítésre, megelőzésre. Ha csak 1 réteget kenek fel, akkor is van ez a hámlás?

Úgy értem dermoabráziónál nekem volt pici hámlás de nagyon minikék voltak, simán bőrradírral rámentem és azonnal le is jött. Amíg húzódott a bőr, addig volt csak car, mert még nem radírozhattam rá

2013. ápr. 11. 00:46

Én kaptam anno használati utasítást, azon az szerepel, hogy

12,5%-os 1 rétegben 1x- 1-2 hetente

2-3 rétegben 1x 2-4 hetente

3-5 rétegben 1x 4-7 hetente

Én 4-5 réteget simán kenek már. Piros a bőr, másnap semmi sem látszik, 2-3-dik nap lesz fura, ráncos, húzódik, majd a 4. nap körül kezd el hámlani.

34. 8f3f70de10 (válaszként erre: 29. - Bellavita21)
2013. ápr. 10. 21:32

sziasztok

Most tudok újra Írni, a gépem szerelőnél, a férjem hazahozta az ő gépét.

én a termék mintát próbálgatom most 15 % aha sav.

remélem megedződik a bőröm és én is tudom a Tca-t is használni.

33. Ditz (válaszként erre: 27. - Bellavita21)
2013. ápr. 10. 20:19
Megnéztem a videót, ez a sav olyan látszatra, mint a tyúkszemre kapható sav a patikákban. Pár éve volt otthon a gyerekemnek, de már nem emlékszem a nevére. Egy folyadék mely a bőrre kenve ilyen gyorsan fehér lett és teljesen felpuhította, lemarta a bőrt a bekent részen, vastag rétegben lehetett letépni. Ha legközelebb patikában járok veszek egyet és kipróbálom egy kevésbé látható helyen. (Jön a bikini szezon! Talpon? :))
2013. ápr. 10. 09:35

Én ha már hasonló hatást érek el vele mint a Green peel mélyhámlasztással akkor már jó.. Az nagyon drága volt bőrgyógyásznál, ez a tca meg csak pár ezer ft ba került.

Ami nekem nagyon bevált az a retino-A 0,05%-os krém annyira hidratált és puha tőle a bőröm,hogy olyan puhaságot még egy kozmetikai kezelés után sem éreztem.

Igaz saját felelősségre ez is mert a krémet itthon pl csak bőrgyógyász írhatja fel,én meg külföldről rendeltem vény nélkül.

31. f758a7200f (válaszként erre: 28. - Cybergirl77)
2013. ápr. 10. 08:04
En is pont ezert a mersekletes dolgokat szeretem, lattam elcseszett bort. Mondjuk meg tobb elcseszettet az apolatlanok kozott...
2013. ápr. 10. 07:55
Még csak 1 rétegben mertem,de majd legközelebb én is több rétegben kenem fel. Hány percig hagytad rajta?Ha egy rétegben kenem fel akkor lehet hetente csinálni? Mintha valahol olvastam volna,hogy hetente csinálják kisebb koncentrációnál.
29. Bellavita21 (válaszként erre: 28. - Cybergirl77)
2013. ápr. 10. 01:57
s hány rétegben kented fel?? én 4-5 -ig jutottam eddig:-)
2013. ápr. 9. 22:28

Én ma este tettem fel az arcomra 12,5%-os tca-t csípett, 3 perc után lemostam és most húzódik a bőr.

Majd meglátjuk próbálkozzak-e magasabb koncentrációval később, én azért láttam pár elcseszett arcot is akik pl 50%-ost használtak,sőt volt aki 100%-ost kent magára..és tiszta seb lett az arca.

Szerintem a 12,5%-os és a 25%-os nem okozhat akkora károkat:)

27. Bellavita21 (válaszként erre: 26. - Ditz)
2013. ápr. 7. 23:59

Szia Ditz,

Köszi, h betértél!!! :-)

Igen, a tca egyfajta sav, különböző koncentrációkban lehet kapni, hámlasztásra való.

A mély lyukak esetében alkalmazzák a tca cross-t, ahogy írtam: a lyukakba csepegtetve beindul a kollagéntermelődés és feltöltődnek a lyukak. Egyesek szerint már pár alkalommal jelentős javulás érhető el.

Ugye ez a jégcsap hegekre jó igazán, a boxscar hegekre nem annyira lehet felvinni szerintem.

[link]

26. Ditz
2013. ápr. 6. 21:03

Nem értem. Mi az a tca? Valami sav? Rákenem, pár nap múlva száraz, barnás lesz, lehámlik és kész? Úgy, mint a megégett bőr?

És mi az a tca cross?

A neten láttam képeket, foltos (máj, szeplő) bőrt kezelve eltüntek a foltok. De mi van a hegekkel? A mély lyukakkal? Hogy működ ez az egész?

25. 8f3f70de10 (válaszként erre: 24. - Bellavita21)
2013. ápr. 6. 16:36

Szia !

én már nyugdíjas vagyok ,mint írtam.

mennyire vészes a hámlás, aki dolgozni jár, tud menni. vagy inkább hétvége plussz szabi.

ideje alatt csinálja.

2013. ápr. 6. 12:31

Sziasztok,

Azt ajánlják, hogy a legalacsonyabb koncentrácival kezdjed, ami a 12,5%os és azt több régegben is fel lehet vinni. S csak utána használj magasabb koncentrációt.

Nekem 3-dik nap végén, 4- dik nap kezd el hámlani, az első 1-2 nap szinte semmi sem látni, a 3. nap fura a bőröd, mintha egy pergamenréteg lenne rajta, kicsit be is barnul. AZtán hámlik. 4-6 napig. Attól függ.

23. 006bde0fba (válaszként erre: 21. - 8f3f70de10)
2013. ápr. 6. 12:15
Szia! 15-20%-os TCA-val kezdeném. Két éve használok tretinoin krémet plussz használtam már glikolsavat is úgyhogy nem kezdő a bőröm ilyen téren. Kiváncsi leszek az eredményre a neten nagyon jó kis videók vannak a kezelésről és az elért eredményről. Ezek az eredmények elég meggyőzőek de persze ehhez egy kezelés nem elég.
22. 8f3f70de10 (válaszként erre: 18. - Bellavita21)
2013. ápr. 6. 10:20

szia!

A nagyon erősnél, gondolom otthon kell maradni pár nap a hámlás miatt, vagy türhető? mennyi idő a gyógyulás, amig lehamlik, és szép tiszta lesz az arc?

Dóra

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook