Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre fórum

TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
2014. febr. 3. 23:34

A gyógyszertárakban kérjetek mintát, amennyit lehet! A Biodermának és avene-nek is vannak kis pici tubusú krémjei, abból adnak mintát! Az ásványi a jó, mert a hagyományos egészségtelen, meg ugye többször is kell kenni. Az ásványit talán ritkábban, jobban véd a nap ellen.

Az avene -s kicsit rózsaszínesebb, nem lesz olyan a fejed, mintha neorgranormonnal kented volna be, de én használok rá alapozót amúgy.

470. mistery90 (válaszként erre: 462. - 993dda84ef)
2014. febr. 3. 22:48
Jut eszembe, amit emlitettem hogy a gyógyszertári, vagy bio termékekben jobban bízok, mint a drogériás termékekre, pedig régen rengeteget vásároltam belőlük. Hitratálas szempontjából nekem amugy is elég volt egy alacsony árfekvésű olajmentes gél krém, a célnak megfelelt. De ha hámlasztásról van szó, fényvédelemről és az utálatos pigmentfoltokról -.- akkor mindenképpen a minőségit keresem, nem akarok mellényulni. Ma az egyik bio üzletben azt mondta az eladó, hogy kapok jó áron fényvédő krémet Dm-ben, de abban kőolajszármazékok találhatóak. Na most nem emlékszem pontosan hogy az AHA vagy a TCA esetében olvastam hogy olyan krémet kell használni a kezelést követően ami ettől mentes.... vagy minden hámlasztás esetében fontos. Erre mit mondtok?
469. mistery90 (válaszként erre: 466. - 993dda84ef)
2014. febr. 3. 22:35
Most olvasom amit írtál. Akkor lehet érdemesebb lesz erre beruháznom nekem is.
468. 993dda84ef (válaszként erre: 467. - Mistery90)
2014. febr. 3. 22:32

Bella válasza alapján talán jobban megéri beruházi az Avéne verzióba, mert ahhoz még alapozóra sem lesz szükséged.

Ahogy olvasom ez a fehér réteg megmarad, hiszen éppen ezért fizikai védelem, beborítja a képedet, hogy az érkező sugarakat visszaverje, tehát szükség van a "maszkszerű élményre".

2014. febr. 3. 22:28

Köszi a gyors válaszokat! :) A keevező árfekvés igen csábító tud lenni.... de holnap meló után beugrok a városba és szemügyre veszem mindkettőt :)

ez a fehér réteg nem tűnik el, vagy szívódik fel akkor sem ha belemasszírozom a bőrömbe? Kicsit aggódok a pattanások miatt :) Shea vaj is kerül rá, fényvédő, amire alapozó sem árt egy kevés. Nem tudom mennyit bír a bőröm.

Bella, te mennyi ideig használsz fényvédőt a hámlasztás után?

az oldalakat szerintem a telefon miatt nem tudom megnyitni, nem adja ki a linket, de utána nézek a google-n.

466. 993dda84ef (válaszként erre: 465. - Bellavita21)
2014. febr. 3. 22:21

Akkor hallgatok rád, és inkább az Avéne-t tesztelem majd, ha jól értem akkor ez alapozó nélkül is vállalható külsőt eredményez, mert ha így van, még jobban is jövünk ki, mintha egy alapozóba is be kellene ruházni a Sundance verzióhoz, ugyanis nekem olyanom évek óta nincs

, mert nem sminkelek, de gondoltam a vakolathoz mégiscsak érdemes lenne, de ha az Avéne erre is megoldás, akkor egy gonddal kevesebb...:)

2014. febr. 3. 22:04

Az ásványi fényvédő tőlük ez, de nagyon vastag fehér réteget képez:

[link]

A többi is jó, de szerintem ez az egy az ásványi tőlük. Én még a gyerekváltoztatot is használtam, az szerintem jó.

Az Avene nagyságrenddel jobb, még a pigmentfoltjaimat is elfedi :-)

Avene-t találsz a gyógyszertárakban, ha mégsem, akkor rendeld meg a Strawberry-ről, ingyen kiszállítják. Sajnos a forint romlásával itt is nőtt az ár, nemrég még 4900 volt. Gyógyszertárakban amúgy 4400 körül van az ára.

[link]

Pont most néztem, hogy nekem eddig 72 rendelésem volt eperföldről, és mind megérkezett...:-) (Eparlandról pont ma rendeltem 75ml-es 5th avenue after five parfümöt a napi akciókból 3500 hufért :-))

464. 993dda84ef (válaszként erre: 460. - Mistery90)
2014. febr. 3. 22:04

Én erről:(Vagyis Bella:)), én ezt szándékozom kipróbálni első körben...)

[link]

463. 993dda84ef (válaszként erre: 460. - Mistery90)
2014. febr. 3. 22:02

Bella erről beszél:

[link]

Ha nem tudod megnyitni, akkor ellenőrizd, hogy Hoxa nem szúrt -e be a linkbe egy szóközt, vagy egy "%20" beírást.

462. 993dda84ef (válaszként erre: 460. - Mistery90)
2014. febr. 3. 21:58

Az Avéne termékeket gyógyszertárban lehet kapni, a Sundance a DM saját márkája.

Neked is azt ajánlom, hogy teszteld le a Sundance verziót, az fele annyiba kerül, és hasonló összetevőkből áll. Igazából ezeknek a fizikai fényvédőknek az "erejét" vagy a titán-dioxid, vagy a cink-dioxid, esetleg mindkettő adja, a többi már csak körítés.

Arra készülj fel, bár még nem használtam, hogy ez fehér maszkszerű anyag lesz, úgy vettem ki, hogy érdemes rájuk alapozni, hogy emberibb, és vállalhatóbb legyen a külsőd, sőt aláhidratálni is, de ez tényleg egyéni ízlés, és bőrtípus függvénye lehet.

Az Avéne Mineral SPF 50-ről azt írják, hogy talán kevésbé fehérít, de mint minden fizikai naptej ez is megszínezi a bőrt gondolom.

461. 993dda84ef (válaszként erre: 454. - Bellavita21)
2014. febr. 3. 21:53

Köszi Bella, gyorsan el is olvasgattam a krémmániás beszámolókat, és úgy döntöttem mielőtt otthoni kutyulásba kezdek, letesztelem az általad is ajánlott Sundance márka "Med Ultra Sensitive SPF 50" nevű napozó krémét. Korábban, még évekkel ezelőtt a kémiai fényvédős korszakomban, vagyis inkább úgy mondanám, amikor azt sem tudtam, hogy létezik másfajta fényvédelem, akkor én is az Avéne család egyik tagját használtam, a kémiai változatot, már nem emlékszem az élményekre.

Most összehasonlítottam az összetevőket és úgy ítéltem meg, hogy próbaként és a kedvező ára miatt elsőre megfelelne ez is, utána már el tudom dönteni, hogy saját kezűleg érdemes -e.

Te is ezt a terméket ajánlottad,amikor a Sundance-ra gondoltál, igaz?

460. mistery90 (válaszként erre: 458. - Bellavita21)
2014. febr. 3. 21:21
Rendben, akkor bocsi, figyelmetlen voltam :) ezt egyébként hol tudom még beszerezni, úgy értem milyen tipusú üzletekben árulják? Vidéki vagyok, de lehet itt is találok. Lehet a link amit küldtél az pont egy oldal ahonnan megrendelhetem de nem tudom megnyitni :(
2014. febr. 3. 21:00
2014. febr. 3. 20:59

Írtam, hogy szerintem a legjobb az Avene Mineral 50 ásványi fényvédő krém maximális védelemmel.

A Mammutban 4400 huf körül van.

2014. febr. 3. 20:44

Kedves gyakorlott hámlasztók! :) Tudom hogy küldtetek sok jó linket, de igazából fogalmam sincs hogy milyen fényvédőt vegyek!:D milyen faktorszámú, első számú kérdés. Megtennétek hogy a kedvemért leegyszerűsititek nekem, írtok egy faktorszámot, egy nevet, egy árat, ami megbizható és már bevált? Időhiányban szenvedek, ugyhogy nagy segitség volna. Voltam ma bioboltokban, gyogyszertárban..... bioderma, 30 vagy 50es faktorszámú volt, már nem emlékszem pontosan. viszont árban 4000 felett volt. de ez legalább bio. ha ennél olcsóbbat, megbizhatot nem tudtok mondani, akkor rászánom az ősszeget, hiszen már csak ez hiányzik az eszköztárambol. drogériás termékek gondolom nem alkalmasak a célra.

Köszönöm :)!!!

456. cybergirl77 (válaszként erre: 431. - Bellavita21)
2014. febr. 3. 20:25
Igen,tőlük rendeltem van hozzá ecset is. Akkor kipróbálom úgy,ahogy Te leírtad! Köszi
2014. febr. 3. 18:15
454. Bellavita21 (válaszként erre: 453. - 993dda84ef)
2014. febr. 3. 18:14

Nekem a legjobban az Avene Mineral-ja vált be fizikai fényvédő terén.Többfélét próbáltam, az Avene nem zsíros, kicsit rózsaszínes árnyalatú. Amikor kevésbé fancy helyre megyek, az olcsóbb Sundance -et kenem, ez is jó, de nem annyira mint az Avene.

A kémiai fényvédők állítólag több rosszat tesznek, mint jót.

AMúgy a neogranormonban is van cink, állítólag az is véd a nap ellen.

2014. febr. 3. 15:55

Csajok!

Évek óta nem használok fényvédőt, ami elég érdekes, hiszen kb. ennyi ideje kezelem az arcom, és teszem fényérzékennyé, de soha nem bírtam a naptejeket, így maradt a takarás(télen sál, nyáron kalap, sapi) de ez egyrészt sok kellemetlenséggel jár, másrészt állandó figyelmet igényel.

Arra gondoltam, hogy kikeverek magamnak fizikai fényvédőt. Szerzek titán-dioxidot és cink-dioxidot, összekeverem egy kis shea vajjal, desztillált vízzel, vagy mésztejjel, és készen is vagyok.

Van valakinek tapasztalata a fizikai fényvédőkkel? Nem feltétlenül az otthon elkészített változatra gondolok, hiszen több gyártó is készít efféle termékeket.

Felhívtam pár gyógyszertárat itt vidéken(Veszprém), de egyikben sem kaphatóak az alapanyagok, pedig nem tiltólistás szerekről van szó, sőt hallottam a vonal másik végén a megrökönyödést, hogy egyáltalán felteszem ezt a kérdést nekik, mintha legalábbis a vágómarha kiskereskedelmi ára felől érdeklődnék, nem pedig egy széles körben alkalmazott kozmetikai, gyógyszertári alapanyagot keresnék. Jaj, mindig elcsodálkozom mennyire "érdekes" közeg a gyógyszertáraké....

Mindegy, internetes webáruházakban is be lehet szerezni (pl. naturkence pont hu), csak a szállítási költség magasabb, mint a vásárolandó termék..:)

Mivel ez fizikai fényvédő lenne, ami ugye nem elnyeli a sugarakat, hanem visszaveri, így gyanítom masszív réteget képez a bőrön, és meg is színezi azt, vagyis maga a massza lesz fehér, de még így is életképesebb megoldásnak tűnik számomra, mint az állandó takargatás, és ennek okán a folyamatos rosszalló tekintetek, vagy éppen rosszmájú megjegyzések az utcán, amikor sállal fedem a képem a napsütés ellen.:)

Ha valakinek van tapasztalata a fizikai fényvédők terén, legyen olyan kedves ossza meg velünk, köszönöm!

452. 993dda84ef (válaszként erre: 451. - Arón1)
2014. febr. 3. 15:33

Szia!:)

Ha neked megvan a biztonságérzeted az ecsethasználattal, akkor teljesen jó választás. Nekem nem lenne, az ecset nem adja meg számomra ezt az érzést, ezzel szemben ha egy kis méretre vágott mull-lap van a kezemben, az igen, ott a kezeimre vagyok utalva, nem az ecset szálainak kiszámíthatatlan viselkedésére.

Ez elég h@lye magyarázatra sikerült, de gondolom érted.:)

Arcod hogy van, tapasztalatok ennyi idő távlatában?

Hány alkalommal hámlasztottál eddig, és mik az eredmények?

451. Arón1 (válaszként erre: 447. - 993dda84ef)
2014. febr. 3. 08:43

Sziasztok Lányok!

Nekem a legjobban az ecset vált be, de nem a legyező alakú, hanem fodrászkellékesben vettem egy vékony ecsetet, ami teljesen olyan, mint amivel a gyerekek festenek rajzórán. Nagyon szépen magában tartja a savat, addig míg nem oszlatom el a bőrömön és nem pazarolja az anyagot. Soha még csak le sem cseppentettem.

2014. febr. 2. 23:18

AZ úszószemüveg amúgy tök komoly! És nem is rossz ötlet! :-)

A szinkronúszók csipesze sem rossz megoldás az orr védelmére :-)

449. 993dda84ef (válaszként erre: 445. - 993dda84ef)
2014. febr. 2. 22:29

FIGYELEM!

Nem hiszem, hogy bárki komolyan vette volna, DE ha mégis, és ezt esetleg egy még újonc hámlasztó olvasná, természetesen a szórófejes felvitel VICC volt!!!!, még gondolatban sem merülhet fel a kipróbálása!!!!!!

448. 993dda84ef (válaszként erre: 446. - Bellavita21)
2014. febr. 2. 22:25

:))))))))))))))))))))))))

TCA pacskolás.....:)))

Ez elkaszált rendesen, megkönnyeztem....:)

447. 993dda84ef (válaszként erre: 444. - Bellavita21)
2014. febr. 2. 22:23

Na látod, nekem ezért nem volt soha szimpatikus az a sav felvitelére az ecset, mert ott előfordulhat, hogy elfröccsen egy kis mennyiség, míg a mull-lappal nem igazán, ha odafigyelsz.

Úszószemüveg....:))

446. Bellavita21 (válaszként erre: 445. - 993dda84ef)
2014. febr. 2. 22:21

Nehogy valaki itt a fórumról átvegye a titkos módszeredet, a tca-pacskolást :-))

Akkor ajánlom az orrdugó plusz úszószemüveg kombinációját :-)

Nem lesz semmi baj, de légy nagyon óvatos!!!

445. 993dda84ef (válaszként erre: 444. - Bellavita21)
2014. febr. 2. 22:17

:))))Pacskolom.....:))))))))))Ez jó!:)

Persze, szórófejes adagolóval permetezem a bőrre.:)))Egy megüresedett Octenisptes flakonba öntöttem át a cuccot.:) Na jól van, befejeztem, nyugszik a kutya, nem bírok leállni, annyira vicces volt olvasni, hogy pacskolom a TCA-t....:)))))

Nagyon óvatos vagyok a szemeknél, mindig csak az arc egyik oldalát kezeltem, hogy a másik szemem le tudjam hunyni, amíg az alsó szemhéjat finoman bekenem, a pillasor alatt fél centivel még felvittem a cuccot, nagyon óvatosan, szerencsére biztos kezem van, de ott mindig nagyon izgultam, és percekig ki sem nyitottam a szemem.

Legutóbb azt a tájékot hanyagoltam,most csak a homlok, orr, orcák lettek kezelésbe véve.

444. Bellavita21 (válaszként erre: 443. - 993dda84ef)
2014. febr. 2. 22:08

Rékabéka,

ez hogyan történt???? Pacskolod a tca-t???

Nekem amúgyis mindig aggodalom, hogy a felkenéskor egy kis csepp elfröccsen és a szemembe megy. Minap a mandulasavnál az ecsetes felvitelnél ez történt...hát órákig folyattam bele a vizet, de másnap amikor felkeltem, ijedve nyitottam szemet, hogy vajon látni fogok-e még.

Amúgy külföldön úszószemüveget használnak a hámlasztáskor :-))

Szóval szerintem ott más a bőr, nyilván picit lassabban fog regenerálódni, meg ugye kellemetlen az orr belső részén a seb, de szerintem nem okoztál nagy kárt magadban....

2014. febr. 2. 20:45

Sziasztok!:)

Csajok, mi a tapasztalatotok, a nyálkahártya is olyan könnyen regenerálódik, mint a többi bőrfelület? Azért kérdezem, mert 2 napja hámlasztás közben belefolyt a 30%-os TCA a bal orrnyílásomba, és kimarta az útjába eső területeket. Jejeje!:) Nem olyan vészes, amint észrevettem megpróbáltam semlegesíteni szódabikarbónás cuccal, de akkorra már kifehéredett, miért is ne, máshol 4 réteg után sem, ott azonnal, hogyne, így már sokat nem ért a semlegesítési hadművelet.

Más is járt így, vagy csak nekem nem kellene olyan nagyvonalúan kenegetnem a képem a triklórecetsavval, mintha éppen egy kamillás nyugtató pakolást vinnék fel, és nem egy akár vakságot is okozó agresszív savat?:)

2014. febr. 2. 14:02

Nekem amúgy még az a kérdés- hogyha a melanocita termelő hormonok(MCH) működési zavara okozza a rendellenes pigmentációt, akkor a rendellenes működés okozta hiperpigmentáció elmulasztása nem befolyásolja a MCH zavarát, így tehát a tünet (hiperpigmentáció) ugyan elmúlik a hámlasztással, de adott esetben visszajön a tünet.

A hipopigmentációt ezért nem tudják befolyásolni, mert ott nincs pigment, nincs mit eltüntetni, tehát javulást sem tudnak okozni benne.

Magyarul ez egy tüneti kezelés. Akárcsak a krém, az IPL. Szerintem :-)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook