Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre fórum

TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
2014. febr. 10. 16:39

Sziasztok :)!

Köszönöm a válaszokat :)

Megint van min törnöm a fejem :D :D :D

Azt hiszem úgy teszem majd,mint a rollernél :)

Elmegyek a kozmetikushoz csináltatok vele egy ilyen savas kezelést és,ha beváltja a hozzá fűzött reményeimet,akkor legközelebb már itthon megcsinálom magamnak :)

Köszi Réka... :)

Részleteket nem tudok a kezelésről,sem arról,hogy milyen anyagokkal dolgozik.

De holnap megyek szántásra :),közben kifaggatom majd :)

Elnézést kérek,ha valakit megbántanék,de nekem az Ilcsi termékek... Grrrrrrr.... nem szeretem :(,nagyon nem.

Sok mindent kipróbáltam már tőle,de egyik sem jött be.... :(

Holnap írok részleteket a hámlasztásról :))

500. peonia53 (válaszként erre: 499. - Bellavita21)
2014. febr. 10. 13:39

Szia!

cafatokba nem, nagyon ritkám egy kicsit. Talán akkor mikor nyomkodom (amit elvileg nem lenne szabad)

A csomók sajna vannak.

Mennyi százalékosat mersz használni?

Én mint írtam eddig csak az 5-os glicolt, ami nem rég fogyott el.

Szerintetek honann rendeljek és mit.

A 20 %os glicol + mandulat savam van, esetleg bb. műtétje után ezeket?

Szeretnék beszélni már a dokinővel is meddig kenjem a cordest?

Kicsit már unom szeretnék megpróbálni mást is, de ha már belekezdtem végig csinálom amit a dokinő mond.

499. Bellavita21 (válaszként erre: 495. - 993dda84ef)
2014. febr. 10. 12:44

Réka, te tényleg fura bőrű vagy :-)

Akkor a skinpeelshop is jó minőségű cuccot árul? Rendelnék tca-t, akartam hámlasztani, s az üvegben esküszöm, hogy még maradt egy kis mennyiség, de eltűnt. Elpárologhat szerintetek???? Nem értem.

Peonia,

Szerintem a Cordes mellett tényleg óvatosan a hámlasztókrémekkel, mert akkor túlhámlasztod a bőrt.

Neked a Cordestől hámlik amúgy? Mert nekem jobb ez a Cordes, mint a Retin-a volt, nem hámlik tőle cafatokban a bőr, de szebb lesz a felszíne....Én hámlasztok is mellette simán...

498. Bellavita21 (válaszként erre: 497. - Ávetke)
2014. febr. 10. 12:41
Welcome! Ha ilyen tapasztalt hámlasztó vagy, akkor meg pláne!
497. Ávetke
2014. febr. 10. 11:49

Jó, hogy van egy ilyen fórum is!

Megtudnátok mondani, hogy miért van az, hogy hámlasztás után, én 20% szoktam tca-t használni, és több rétegben viszem föl, nem sokkal újra látom, hogy mintha megvastagodott volna a bőröm megint. De mindez 1-2 hónap alatt. Most persze mondta a kozmetikusom, hogy ne használjak nagyon vastag zsíros krémeket és sheát se, mert nem jó az én tág pórusú, zsír és vízhiányos bőrömnek. Lehet, hogy attól van? Most rendeltem a bi@nomrol könnyű krémeket és géleket, kíváncsi vagyok mi fog történni.

Szuper ez a fórum, ha nem zavarlak titeket csatlakoznék!

496. peonia53 (válaszként erre: 495. - 993dda84ef)
2014. febr. 10. 11:32

Szia Réka!

Örülj neki, hogy ilyen a bőröd, akinek vékony, fehér azok megszenvednek sok mindentől.

Lányomé fehér, most nem tudom mivel mossa.

Gyerek korába az arcát csak mosakadó krémmel tudta mosni. Viszont érdekes, a testét fürdésnél bármivel moshattuk. Erre biztos van magyarázat orvosilag, lehet hogy az arc érzékenyebb a test többi részénél?

Elvileg nekem is van bőr a képemen jó vastag.

Az erősebb savak még kipróbálásra várnak, a cordes vas miatt.

2014. febr. 10. 11:09

Sziasztok!:)

Csak jelzem, hogy beigazolódott, sajnos velem van a gond, nem a szerrel, ugyanis a korábban eladásra felkínált, az általam használt üveggel egy időben rendelt 30%-os keverék új tulajdonosa megosztotta velem, hogy az állra 3 rétegben felkent mennyiségtől tökéletesen kifehéredett.

Egyszer talán kiderül honnan jöttem, de addig is legalább annak örülök, hogy nektek használnak ezek a "helyi" keverékek!:)

2014. febr. 10. 00:05

Nekem a sima glikolsav jobban csípi a bőrömet, mint pl. a mandulasav. A mandulasavnak nagyobb a molekulamérete, emiatt nem irritálja annyira a bőrt, nem tud beszívódni, de hatása ugyanolyan jó.

Az almaecet almasav-at tartalmaz, ezt higitva felesben töröld át az arcod vele naponta, jó a foltokra is.

A glico-a krém jó, szépen megújítja a bőrfelszínt.

Érdemes itt olvasgatni:

[link]

Idézet a kremmarka.blog.hu-ról:

"A radírokban a savaknak általában két fajtáját használják gyakran: AHA és BHA savakat. Az oldalt lévő keresőnkbe beírva rengeteget olvashatsz rólok, de a lényeg az, hogy az AHA vízoldékony, így a bőr víztartalmán keresztül dolgozik, míg a BHA zsíroldékony, képes bejutni a pórusokba, és antibakteriális hatását belül is kifejti. A BHA így egy mentőöv a zsírosabb, mitesszeres bőrűeknek. A retinol is sav, de azt kevésbé alkalmazzák ilyen termékekben, eddig csak börgyógyászati kezelésröl hallottam, ami retinolos hámlasztóval dolgozik.

A kémiai hámlasztók, főleg az AHA nagyon jó 'ránctalanító' is - egyrészt gyorsítja a sejtek megujulási folyamatát, ezzel munkára fogja őket, másrészt a hámlasztó hatás miatt az apró ráncokba kevésbé ül be a hám, így azok nem látszanak annyira.

AHA-k lehetnek különböző gyümölcssavak, vagy glikolsav, tejsav, mandulasav, stb. Általában fel van tüntetve a termék leírásában, vagy AHA-néven, de gyakran megnevezett gyümölcsöksavakat tüntetnek fel.

A BHA szalicilsav megnevezés alatt található. (salycilic acid - Egyébként az Aspirin is egy BHA: tulajdonképpen acetil-szalicilsav, úgyhogy nem véletlen terjed az a városi legenda, hogy az aszpirin jó a pattikra. Mert tényleg. :) )"

493. 993dda84ef (válaszként erre: 492. - 993dda84ef)
2014. febr. 9. 21:04
éreztem a vesztem...(Nem megy ez nekem...)
492. 993dda84ef (válaszként erre: 491. - 993dda84ef)
2014. febr. 9. 21:03

...úgy tűnik Hoxa nem bírta tartani velem a lépést, de éreztem, hogy a vesztem, így még időben nyomtam egy CTRl-C-t, szóval íme az eredeti szöveg:))(Réka_ Hoxa 1:O):))

Melyik gyümölcssavra gondolsz bogárkám:)), vagy konkrét termékre, esetleg kozmetikai kezelésre?

A glikolsav a legismertebb gyümölcssav hámlasztáshoz, és a legkülönfélébb koncentrációkban lehet kapni ezt is. Sztem lehet alkalmazni kezelések között, ez nem kimondottan nagy erejű sav, a rendszerességgel lehet, hogy nagyobb sikereket érhet el vki, mint egy pár alkalmas TCA koptatással. Le kell tesztelni.

Jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy ha már nem hámlik a bőr, akkor mehet a roller, vagy a hámlasztó, akár egymás után is, a bőröd látványosan tiltakozik, ha nem vevő a kombinációra.

Nekem csak az Ilcsi AHA hámlasztóval van tapasztalatom, távoli emlék, arról például nem is tudom, hogy pontosan milyen koncentrációban tartalmaz és melyik típusú gyümölcssavat, de biztosan nagyon szerény adag van benne, így látványos eredmények nem várhatóak tőle, de heti arckezelés részeként remekül elvégzi a dolgát.

Esetleg te is várd meg gomboooc beszámolóját a korábban már említett 10%-os glikolsavas krémről, az jó alternatíva lehet a kezelések között, nálam is kívánságlistás termék jelenleg.

Már nem emlékszem az eredeti kérdésre...:))), nem is értem miért nem vagyok képes soha 1 mondatban reagálni, azt hiszem felesleges szövegelésből beírok magamnak egy újabb jelest.:)

Lényeg a lényeg: Igen, sztem mehet a gyümölcssav a kezelések között, de majd meglátod, hogy működik -e.

491. 993dda84ef (válaszként erre: 489. - Nicky0407)
2014. febr. 9. 20:54

Melyik gyümölcssavra gondolsz bogárkám:)), vagy konkrét termékre, esetleg kozmetikai kezelésre?

A glikolsav a legismertebb gyümölcssav hámlasztáshoz, és a legkülönfélébb koncentrációkban lehet kapni ezt is. Sztem lehet alkalmazni kezelések között, ez nem kimondottan nagy erejű sav, a rendszerességgel lehet, hogy nagyobb sikereket érhet el vki, mint egy pár alkalmas TCA koptatással. Le kell tesztelni.

Jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy ha már nem hámlik a bőr, akko

490. Bellavita21 (válaszként erre: 488. - 993dda84ef)
2014. febr. 9. 15:57
Tudod, írtam, hogy nem mindegy a bőr melyik rétegében több a melanin. Amennyiben dermiszben, akkor a felületi kezelések semmit sem segítenek.
2014. febr. 9. 12:42

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a gyümölcssavas hámlasztásról?

Esetleg felváltva a rolleres kezeléssel? :-)

Egyik hónap roller,másik hónap hámlasztás?

Ez így működhet? :)

488. 993dda84ef (válaszként erre: 486. - Dana *)
2014. febr. 9. 10:13

Értem, köszi!

Nálam is a nyár a mélypont, már kamaszként is így volt, a közvetlen, erős napfényt rosszul viseli a bőröm , míg másoknál éppen ez a gyógyír a felmerült gondokra. Érdekes.

Sajnos úgy tűnik, hogy esetemben a pigmentálódással még a 12 réteg 30%-os TCA sem tud mit kezdeni, míg éppen a napokban írta egy lány a dermaroller fórumon, hogy nála már a 15%-os cucc is "lemosta" a foltokat.

2014. febr. 7. 22:25

Itt a100%os tca-s csávó :-)

[link]

486. Dana * (válaszként erre: 479. - 993dda84ef)
2014. febr. 7. 19:27
A bőröm nyáron inkább zsíros télen normál. Elég érzekeny mert van napallergiám + nyáron a melegben ki tud vörösödni. Szóval ilyenkor télen, kora tavaszzal és ősszel jobb álapotban van a nyár nekem nehéz időszak. Gyerekkorban voltak szeplőim de ezek az évek alatt ritkultak, átalakultak. Hegem egy darab volt egy fejbetörést varrtak össze a homlokomon de ez már alig látszik köszönet a TCA-nak. Pattanások a havi ciklustól függően havonta meglátogatnak de ez csak egy-két darab.
485. 993dda84ef (válaszként erre: 484. - Bellavita21)
2014. febr. 6. 20:00

Miért Bella? A válasz egyszerű: Az én droid képem sem lesz fiatalabb, amíg élek harcolok a szebb jövőért!:)))

Nem hiszek a tűzoltásban, ott már csak menteni lehet, ami mindig áldozattal jár, a megelőzés a legideálisabb "harcmodor".:)

100%-os savval??? Remélem még időben visszavitték az ápolók a szobájába, és megkapta az elmaradt gyógyszeradagot!:)

484. Bellavita21 (válaszként erre: 481. - 993dda84ef)
2014. febr. 6. 19:50

RÉka, minek akarsz te lézerezni, ha nincs is semmi extra baja a bőrödnek? Ha nekem nem lenne ultragáz a bőröm, tuti hagynám az egész rollerezést, hámlasztást a fenébe!!!

Egyszer, egy amerikai oldalon olvastam egy srác naplóját, aki 100%os TCA-t kent az arcára.....:-)

483. 993dda84ef (válaszként erre: 482. - Bellavita21)
2014. febr. 6. 19:24

Úgy úgy, van bőr a képemen!:))

Nem is tudom mit gondoljak, ha egyszer az Isten vagy a jószerencsém felviszi a dolgomat, és lesz alkalmam beruházni egy CO2 lézeres kezelésbe, vajon a lézersugár "átviszi" a bőröm, vagy ott is orvosi csodának számítok majd, akarom mondani selejtnek?!?:)

482. Bellavita21 (válaszként erre: 481. - 993dda84ef)
2014. febr. 6. 19:15
Réka, te nagyon vastag az arcodon a bőr :-))))))
481. 993dda84ef (válaszként erre: 479. - 993dda84ef)
2014. febr. 6. 18:21
Ha összeadom, akkor a bőröm az elmúlt 2,5 hónapban 12!!!réteg 30%-os TCA-t kapott a homlokon, orron, és orcarészen, és csak a legutolsó 4 réteg fehéredett ki rendesen....őrület!
480. 993dda84ef (válaszként erre: 478. - Tretyakov)
2014. febr. 6. 18:17
Bocsánat a sok OFF-ért, de azt gondoltam, hogy a fényvédelem is idetartozik, hiszen a hámlasztással ez is együtt jár, így másokat is érdekelhet, vagy mégsem!?:)
479. 993dda84ef (válaszként erre: 477. - Dana *)
2014. febr. 6. 18:14

Sziasztok!:)

Dana, Tretyakov....és a beszámolók alapján a többi hámlasztó bőre is az elvárt módon reagál a felvitt anyagra. Egy újabb bizonyíték arra nézve, hogy nem erről a bolygóról származom. Legalább egy olyan tulajdonságom - külső vagy belső - lenne, ami alátámasztja, hogy az emberi fajhoz tartozom, mert eddig minden teszten megbuktam, még nyomokban sincs erre utaló jel rajtam, bennem. Remélem, ha selejt szerepben is, de azért megtűrtök még magatok között!:)

Különben én is érzem, hogy jóval erősebb ez az anyag, fényévekkel, mint az első körben használt 10 vagy 12%-os már nem is emlékszem melyik volt, szintén a szkinpíltől, szóval nem hinném, hogy gyengébb lenne, mint a tiétek, és jóformán leégette a felhámot az elmúlt 3 kezelés, a pórusaim jóval kisebbek. Még várom, hogy tökéletesen regenerálódjon a bőröm, hogy meghozhassam a végső következtetéseket a pigmentációra vonatkozólag.

Már csak a kíváncsiság végett is, de a következő szezonban mindenképpen letesztelem a MUAC 30%-os verzióját, tudnom kell, hogy tényleg droid vagyok .e!:)

Örülök, hogy egy komplett heget tüntetett el nálad a sav! Nekem a szeplőimmel nem bánt el, ezt már most látom, de ez nem is zavar, mert szeretem őket, de sajnos a pigmentfoltjaimat is csak kezelésbe vette, leszámolni velük nem tudott, bár még vannak hámlás alatt lévő területek.

Milyen típusú bőröd van, hogy írnád le?

2014. febr. 6. 17:31

Sziasztok! Végre újra a jó öreg savas téma!

Szia Dana*! Nekem is ugyanez a tapasztalatom a 30%-os savval mint neked. Már az első rétegnél jön a fehéredés. Pedig az enyém is onnan van mint Rékáé.

477. Dana * (válaszként erre: 436. - 993dda84ef)
2014. febr. 6. 12:53
Nagyon meglepődtem , hogy ennyi rétegben fel tudod vinni a 30%-os savat. Valószínűleg jobb minőségű a bőröd az enyémnél és edzettebb is vagy a sav gyengébb. Nekem is ugyanonnan van (skinpeel..)de egy réteg után már van fehéredés és csipő maró fájdalom. Egyébként van Japán savam is az is ugyanolyan semmivel sem erősebb vagy gyengébb talán a szaga egy nagyon picit más. Benne lehet a pakliban, hogy nem 30%-os a tiéd. Egyébként a TCA hatása nekem nagyon bejön teljesen eltüntette a gyerekkori hegemet (fejbetörés)+ még szemölcsre is okés a szeplőimet is eltüntette :). Nekem a 30%-os jó választás a 20%-os az tényleg gyengébb ott a fehéredés nehezebben elérhető. Testre nem kentem csak az alkaromon lévő szemölcsre. Egyébként sokáig ott pirosas barna lett a bőröm (szemölcs körüli nagyon vékony fehér bőrt kimarta a sav)de két hónap után újra visszafehéredett fokozatosan. Most már szemölcsmentes egyenletes színű terület.
476. 993dda84ef (válaszként erre: 475. - Bellavita21)
2014. febr. 6. 07:47

Köszönöm Bella, kedves tőled, de egyelőre csak mintát szerettem volna beszerezni, hogy letesztelhessem a képemen. Mivel évek óta kizárólag természetes olajokat használok, nem tudom, hogy elbírja -e a bőröm, ha vmi mással is átmázolom.

Kinéztem még mellé a Clinique Repairwear Laser Focus alapozóját, erről nagyon jó kritikákat olvasni nemzetközi viszonylatban, ha vmikor feljutok Pestre igyekszem mintához jutni, azt tudom, hogy a Clinique-nél ez bevett szokás, legalábbis évekkel ezelőtt még így működött, ott nem néztek tágra nyílt szemekkel, ha jelezted, hogy első körben felpróbálnád az árut, mielőtt tízezrekért megvásárolod.

Azért köszönöm a felajánlást, még egyszer!:)

2014. febr. 5. 12:05

vegyek neked Réka? Elküldöm postán.

Vagy a strawberry -ről rendelj :-)

474. 993dda84ef (válaszként erre: 473. - Mistery90)
2014. febr. 5. 11:40

Én is érdeklődtem, és eddig egyik gyógyszertárban sem foglalkoznak a márkával, illetve az egyikben igen, de már csak a jelenlegi készletet futtatják ki, többet nem rendelnek...

Amíg Budapesten éltem az élet olyan egyszerű volt...:))

2014. febr. 4. 20:04
Sajnos nem jártam sikerrel, ugyhogy rendeléses beszerzés lesz ez is. Sajnálom, mert szívesen kipróbáltam volna mielőtt nagy kiszerelésben megveszem.
472. Bellavita21 (válaszként erre: 470. - Mistery90)
2014. febr. 3. 23:37

Háát én áttértem az ásványira. Szerintem ha a lenti ok nem is igaz, de az tuti biztos, hogy fizikai réteget képezve veri vissza a napfényt, nem szívódik fel, így tovább tart. Ha az árat számolod ezt is érdemes figyelni amúgy. Az avene sokáig kitart, kevés kell belőle, nem zsíros.

Én használtam a Biodermásat is , de a foltjaim az Avene-vel jöttek ki a legkevésbé amúgy.

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook