Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre fórum

TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
651. peonia53 (válaszként erre: 649. - Zsuzsa spain)
2014. márc. 4. 19:22

Szia Zsuzsa!

Köszönöm!

Húsvétig még kialakul kitől rendeljek.

Dóra

650. 993dda84ef (válaszként erre: 649. - Zsuzsa spain)
2014. márc. 4. 17:37

Ne aggódj, teljesen normális a jelenlegi állapot, mind így festünk a második napon egy kiadós "fürdetést" követően. Örülj neki, hogy így kikezdte a sav a bőröd, hiszen éppen ez volt a cél, nem hidratálni akartad lehelet finom rétegben, hanem koptatni, hát most éppen ebből ocsúdik, ez jó hír!:)

Kíváncsi leszek, hogy nálad hogyan hat a pigmentálódásra a triklórecetsav, mert nálam egyértelműen kikezdte a festéksejteket, hiszen azóta is foltos a bal karom, míg a jobb, a kezeletlen egységesen fehér. :(

Az arcomon hasonló a helyzet, bár tegnap egy elkeseredett pillanatomban, az "engem már ez sem igazán érdekel" tabletta bevétele után fogtam az üvegben visszamaradt 30%-os TCA-t, és lekezeltem vele a képem, hogy lássam romlik -e a helyzet pigmentügyben....így most együtt regenerálódunk.:)

Tényleg ne aggódj, a leírt reakció normális.

649. zsuzsa spain (válaszként erre: 648. - Peonia53)
2014. márc. 4. 16:57

Szia Dóra,

Nem azt a skincare-töl. A medpeel-t nem is ajánlanám, hacsak nem vagy nagyon türelmes, több mint 1 hónap után kaptam meg, úgyhogy rájuk szóltam. Ellentétben az owndoc-kal amiket onnan rendeltem egy kedden az még azon a héten pénteken már meg is érkezett.

Valószínü, hogy a Peel Prep amit a TCA elött felkentem a ludas, bár direkt a bör elökezelésére van kitalálva de nagy az alcohol, glicol, mandulasav és egyéb kémiai összetevök tartalma, az is igaz , hogy rá van irva, hogy utána a TCA közvetlen kenhetö, vagy én vagyok túlérzékeny.

Szóval nem tudom. Ha eseltleg mégegyszer kipróbálom akkor csak a TCA-t kenem fel, ha még egyáltalán lesz böröm hozzá...

Azt nem hiszem, hogy normális, hogy még most is látszanak a vöröses "határvonalak" ahová felkentem, csúnya hasonlat de olyan vonalak mint a hónaalj alatt a ruhán a megszáradt izzadságfoltok csak pirosban.

648. peonia53 (válaszként erre: 646. - Zsuzsa spain)
2014. márc. 4. 15:53

Szia Zsuzsa!

A mandulasavat is a medpeeltől rendelteled?

Dóra

647. peonia53 (válaszként erre: 645. - 993dda84ef)
2014. márc. 4. 15:51

Szia Réka!

Zsuzsán kívül rendelt már más is a medpeel oldalról, tudsz róla?

Nem rémlik hogy olvastam volna eddig,vagy elkerülte a figyelmem.

Húsvétkor itthon lesz a lányom addig szeretném eldönteni kitől rendeljek.

Jó lenne glicol savas krém is.

Dóra

646. zsuzsa spain (válaszként erre: 645. - 993dda84ef)
2014. márc. 4. 11:35

Szia Réka,

Jó nagy részre kentem fel a vállakra, naptól származó pigmentfoltokra sok van és elég nagyok de a dekoltázsra is kentem rendesen, lehet , hogy a kettö együtt túl sok volt elsöre.

Gondolkoztam rajta, talán az turbozthatta fel a hatást ennyire, hogy egy kit-et kértem, a TCA-hoz küldtek még 3 flakont,

Exfoliating cleanser + Peel prep + Tca 10% + Neutralizer spray.

Arcra nem próbálom ki a TCA-at, bármelyik pillanatban érkezik a mandulasav 20%-os, és láttam egy 5% tonikot azt is megrendeltem, inkább a tonikkal inditok és azzal kisérletezek egy ideig, hátha a 20% -os mandulasav is túl erös lesz az arcomra.

645. 993dda84ef (válaszként erre: 644. - Zsuzsa spain)
2014. márc. 4. 10:32

Szia!:)

Érdekes. Erre csak úgy kapnánk hiteles választ, ha egyazon bőrön tesztelnénk a különböző gyártók keverékeit.

Az is lehet, hogy érzékenyebb a bőröd, könnyebben koptatható, kevésbé ellenálló.

Kíváncsiságomat csillapítandó, ha lesz rá lehetőségem, mindenképpen le fogom tesztelni őket saját bőrön, ennyi bizonytalansággal nem bírok el.:)

Ha lehámlottál, írd meg a tapasztalataidat,légyszíves! A vállakon konkrét bőrproblémát kezeltél, vagy kizárólag tesztelés volt a cél?

2014. márc. 3. 20:02

Sziasztok lányok,

Valaki használt már medpeel-töl rendelt TCA-t?

Én onnan kértem, ma délután felkentem a vállamra csak egy 10%-ost, és csak egy rétegeben mert már attól olyan frosting alakult ki,hogy elcsodálkoztam, égetett mint a tüz, mindenhol teljesen kifehéredett és még fel is hólyagosodott egy pár perc múlva...hát várom mi lesz.Nem is tudom elképzelni milyen lehet a 20 vagy 30%-os.

Lehetséges, hogy ekkora különbség van a terjesztö cégek termékei között?

2014. márc. 3. 10:10

Sziasztok!

Akinek a hámlasztás nem segített a foltjain, az tapasztalt olyat, hogy TCA után jobban kivehetők voltak a foltok? Mert nekem most jobban látszik, hogy van ott valami elváltozás, mint előtte :/ Arra gondoltam, hogy csak azért, mert még csak egy hete hámlott le, és új a bőröm:/

642. 993dda84ef (válaszként erre: 639. - Nicky0407)
2014. márc. 2. 13:04
:)
641. grizus (válaszként erre: 621. - Bellavita21)
2014. márc. 1. 20:03
Oké. Most azt mondták, airmaillel lehet csak, de majd megnézem.
640. Nicky0407 (válaszként erre: 638. - Mel79)
2014. márc. 1. 19:48

Gondolkodtam az orvosin is,csak nem tudom hova érdemes menni.

A legtöbb helyen (tisztelet a kivétel) csak lehúznak...

Az az igazság,hogy annyira nem durva a helyzet.

Nagyon bízom benne,hogy a gyümisav és a roller együtt hatásos lesz.

Szívem szerint én sem kísérletezgetnék,inkább mennék lézerre,de annyira drága.... :(

639. Nicky0407 (válaszként erre: 635. - 993dda84ef)
2014. márc. 1. 19:44

Köszönöm a beleegyezésed :),tudod,ha nem bólintasz rá....... ;)

Így nyugodtabb a lelkem! :)

638. mel79 (válaszként erre: 620. - Nicky0407)
2014. márc. 1. 18:15
Háát...a döntés a te kezedben van!!nekem először javult tőle a bőröm,kisimult,egy ét hétig szép volt,de aztán elkezdtem nyomkodni és megint kellett mennem,sajna befoltosodott nagyon!!Az biztos semilyen hámlasztást Nem Szabad túlzásba vinni,mert azzal csak rontunk az állapoton!!én ezt már megtapasztaltam saját bőrömön!!((Az Orvosi TCA(ecetsavas) még nagyon jó hegek-foltokra,de nekem annál meg világosabb foltok lettek a halántékomnál,meg fül tövénél((,de a többi részen gyönyörűű lett,remélem most a lézer kezelésem hatásos lesz!!
637. Nicky0407 (válaszként erre: 636. - Bellavita21)
2014. febr. 28. 18:38

A problémám leginkább egyenletlen bőrfelszín,pattanás utáni piros foltok (ebből viszonylag kevés van).

Az egyenletlenség zavar leginkább.

Ne mély hegekre gondolj,hanem inkább ilyen felületi egyenletlenségre (szúrágta kis hegek)

636. Bellavita21 (válaszként erre: 634. - Nicky0407)
2014. febr. 28. 18:25

Nicky, mi a probléma egyáltalán?

A green peel-t úgy hirdetik, hogy a mély pattanásokra jó. Ez egy reklámfogás. Sajnos nem jó a mély pattanásokra, hiszen akinek vannak, azoknak újraképződnek, úgyhogy hülység az egész. Emellett a mély hegekre orvosi szintű hámlasztás kellene, az nagyon durva sebesedéssel jár, ezt nem tudja a green peel, kvázi annyit tud, mint egy erősebb tca.

Ha félsz először magad hámlasztani, próbáld ki a Skintech easy peel hámlasztását,(tca) pl a KOC-ban.

Itt meg a lézeresekről olvashatsz:

[link]

635. 993dda84ef (válaszként erre: 634. - Nicky0407)
2014. febr. 28. 17:53
Teljesen korrekt levezetés, döntés elfogadva, aláírva visszaküldve, jókívánság mellékelve!:)
634. Nicky0407 (válaszként erre: 633. - 993dda84ef)
2014. febr. 28. 17:33

Akkor azt csinálom,hogy... :)

Adok egy esélyt a gyümölcssavanak,hiszen költséghatékonyabb.

Amennyiben nem tapasztalok semmiféle pozitív hatást,áprlisra átrakatom a green peelt és teszek egy próbát azzal is :)

Így legalább végig járom az utat és nem ugrom rögtön a közepébe :)

633. 993dda84ef (válaszként erre: 632. - Nicky0407)
2014. febr. 28. 17:21

Miért kellene hanyagolnod mellette, azért az sem annyira drasztikus, irháig ható beavatkozás, sztem 3-4 héttel kezelés után, ha teljesen regenerálódott a bőr, akkor nyugodtan mehet a szántás, persze ez csak az én véleményem, és én nem feltétlenül tartom be a javasolt várakozási időket, ha a józan logikám felülírja.

Viszont az is igaz, hogy a TCA hadműveletem óta pöttyös a jobb karom, és a képes felem sem foltmentes. Igen, ha így nézzük, akkor tényleg nem én vagyok a leghitelesebb tanácsadó a témában...:))

632. Nicky0407 (válaszként erre: 631. - 993dda84ef)
2014. febr. 28. 17:16

Ezt nem sikerült "kiszednem" belőle.... :(

De nem glikosav,ez már félig megnyugtató számomra,mert abból nem kérek többet.

A gyömölcssav csak,azért vonzó szàmomra,mert több helyen is olvastam,hogy dermarollerrel együtt alkalmazva szép eredmények érhetőek el.

A green peel mellett viszont,valószínűleg hanyagolnom kell majd és már egészen "össze melegedtünk" :),mondhatni,függő lettem :)))

(Most éppen hangosan gondolkodtam :D)

631. 993dda84ef (válaszként erre: 630. - Nicky0407)
2014. febr. 28. 17:04

No, micsoda érett, felelősségteljes utánajárás, fogadd elismerő vállba veregetésemet!:)

Akkor melyik savat használja, az kiderült, azért nincs olyan nagyon sokféle?

Nem tudom Niki, nekem volt pár AHA gyümölcssavas hámlasztásom korábban kozmetikusnál, azt hiszem 1 vagy 2 alkalom, de lehet, hogy több is, és nem emlékszem olyan hatalmas változásra, kellemes felfrissülés, semmi több. Azt hiszem a zöldségköret:)) is hasonló hatásfokú lehet, de ott legalább megnyúznak közben!:)

630. Nicky0407 (válaszként erre: 628. - 993dda84ef)
2014. febr. 28. 16:55

Megérdeklôdtem a gyümölcssavas kezelésnél nincs glikosav :)

Réka-Réka! :)

Megint feladtad a leckét :))))

629. Nicky0407 (válaszként erre: 621. - Bellavita21)
2014. febr. 28. 16:53

Hallottam már a Blahánál lévő hölgyeményről,mások is hasonló tapasztalatokról számoltak be :(.

Egyébként egy szakember véleménye alapján ez a kezelés mély pattanások megszűntetésére nyújt segítséget.

Nekem hál isten ilyen problémám nincsen.

Viszont ezen kívül minden más megtalálható a képemen.

Annyira azonban nem olcsó ez a kezelés és ráadásul elég körülményes is,hogy csak kicsit felfrissüljön tőle a bőröm :(

Köszönöm,hogy megosztottad velem a tapasztalatodat :),lehet,hogy számomra sem ez a megfelelő megoldás :)

628. 993dda84ef (válaszként erre: 627. - Nicky0407)
2014. febr. 28. 16:49

Én a greenpeel-re mennék!

A gyömölcssavas verzióban valószínűleg glikolsavat használnak Bogárkám:)), és ha jól emlékszem pár napja éppen az ütötte ki bájos pofikád. Sztem legyen a zöldköret, ott legalább történik is vmi, van azonnali látszatja, és fájdalmas is, érzed, hogy kapsz vmit a pénzedért.:)

627. Nicky0407 (válaszként erre: 622. - 993dda84ef)
2014. febr. 28. 16:44

Szia :)!

Van már időpontom márc. 11-re gyümölcssavas hámlasztásra és márc. 28-ra a green peel-re :))

Megint utolért a bőség zavara :D

Ha nem lennék ennyire besz@ri egyértelműen a green peelt választanám,de nem a bátorságomról vagyok "híres",sokkal inkább határozatlanság jellemez :)

Akkor ismét marad az "alszom még rá" jól bevált kis tendencia :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!!!

2014. febr. 28. 16:30
Szia!! Köszi a gyors választ!! Valami otthoni jó kis hámlasztó,fiatalító cuccra gondoltam:-)
625. 993dda84ef (válaszként erre: 624. - 993dda84ef)
2014. febr. 28. 16:25
Ne haragudj: Szia!:))(Ez lemaradt!)
624. 993dda84ef (válaszként erre: 623. - Ab8e4d7ab6)
2014. febr. 28. 16:25

A bemásolt oldalon lévő 5 termékre gondolsz, mert azok csak kiegészítő termékek? Vagy úgy ált. az online felületre, és megbízhatóságára?

Még nem rendeltem tőlük, de elég magasak az áraik, megbízhatónak tűnik az oldal, de ha kémiai hámlasztásra készülsz ennél sokkal kedvezőbb megoldások is vannak, melyek legalább ennyire megbízhatóak, az itteni árak töredékéért.

sr skincare pont kom

mékápártisztccsojsz pont kom :)))(MUAC)

Pontosan mit szeretnél rendelni, úgy könnyebb javasolnunk vmit!

2014. febr. 28. 15:25

Sziasztok Lányok!!

Új vagyok még itt,otthonra jók ezek a cuccok szerintetek?? Nagyon kezdő vagyok még ebben a témában... [link]

622. 993dda84ef (válaszként erre: 618. - Nicky0407)
2014. febr. 28. 15:04

Szia!<3

Bár hosszú évekkel ezelőtt volt időpontom a kezelésre, amit lemondtam végül, így nincs konkrét tapasztalatom, de úgy képzelem, mint egy agresszívabb bőrradírozást, valahol a mikrodermabárzió, a finomabb hámlasztások közé sorolva. Valami gyógynövényes cuccal(még soha nem találtam konkrét leírást az összetételre vonatkozóan, bár nem is nagyon kerestem) dörzsölik át durván a bőrt, így tulajdonképpen maga a dörzsölés lesz a későbbi hámlás kiváltója, a megújulás előidézője, mintsem mag a készítmény, az talán még rásegít, persze ha tudnánk mi is a hatóanyag okosabbak lehetnénk.

Ha nem olyan vészes az ára, akkor egy kísérletet megérhet, de ne várj tőle(se) csodát!:)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook