TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)
Szia!:)
Annyira dicséritek a mandulasavat, felírtam a listámra én is. Én is undorodom a TCA kiváltotta érzéstől, az borzalmas, egy olyan alternatívát keresek, ami folyamatosan használható, akár szántás mellett, és a glikolsav mellett a mandula tűnik erre alkalmasnak. Neked a glikolsavval van tapasztalatod?
Várd meg Mel beszámolóját a második, akkor már frakcionált lézeres kezelése után, beszédes lehet. Arra mondjuk hirtelen nem is emlékszem, hogy neki van -e heg problémája, de azt hiszem nincs. Lézeres hámlasztásra kizárólag hegek miatt csak akkor vállalkoznék a helyedben, ha ismernék konkrét személyt, akinek egy adott orvosnál, adott lézer, adott beállítással hatékonynak bizonyult, különben KIZÁRÓLAG ezért nem.
Már összefolynak az emlékek, fórumok, fórumtársak:)), te szántottál valaha, használtad a hegekre a dermarollert?
Lányok én már kezdek hámlani..:)!
Jól bekenem szinte óránként szőlőmagolajjal vagy shea vajjal, mikor merre megyek a lakásba. És ahogy símogatom , kenegetem vannak részek ahol a kezembe marad olyan kis"szutyok"-nak hitt valamik. Na és látom a kontúroknál amit a sav csinált , hogy az nem szutyok..juhéjj!
Sziasztok Lányok!
Újra tettem egy kísérletet a mandulasavval. Bella úgy szoktad dícsérni. Még nyáron a savashámlasztás lapról rendeltem, 40%-os. Valamiért nyáron kipattogtam tőle, de már kételkedem abban, hogy az a mandulasavtól volt.
Szóval lényeg a lényeg, nagy lett a szerelem közöttünk. Olyan szép feszes tőle a bőröm.
tca-s mélyhámlasztásra nincs időm, na meg azzal a marással, viszketéssel kínozni lehetne, olyan kellemetlen érzés. Ez meg olyan finom, egyáltalán nem csíp, csak szúrósszagú.
Most így ezt használom, meg néha szalicilsavat, de az is úgy csíp, hogy néha bekönnyezek tőle. Bár a tca-tól még mindig elviselhetőbb.
Nagyon szép a bőröm, sokat javult. Foltok már régen nincsenek. Viszont vagy három makacsabb hegem van, ami csak nem akar eltűnni.
Gondoltam lézerhámlasztásra, mint amilyenen Mel volt, de elég horror az ára. A hatékonyság és az ár vajon arányban van egymással? Mit gondoltok?
Mondjuk a lézerhámlasztásra is ki kell venni vagy 5 nap szabit.
Bella, Te szoktad közömbösíteni a mandulasavat? Én nem szoktam. Az baj? Nem éreztem semmit.
Friss hús???:)))
A hús az nem más, mint fogyasztásra alkalmas izomszövet, gyanítom, hogy addig azért nem hatott a cucc, sztem az egy cseppet kellemetlenebb lett volna!:)
Igen, szakaszosan sztem is elviselhetőbb, bár én utálom a maró érzést úgy, ahogy van, rettentő kellemetlen, nehezen leírható érzés.
A legjobbakat!
Most mondd meg....
Sztem rendelj nyugodtan, rajtam kívül mindenkinek a bőre kölcsönhatásba lépett a cuccal, én ezentúl belsőleg fogyasztom, hátha!:))
Szia:)
Aggodalomra semmi okod, inkább örülhetnél, hogy jól reagált a bőrödre a sav. Lemosni felesleges ilyenkor már, hiszen a fehéredés a bőröd és a sav kölcsönhatásának eredménye, ott már nincs visszafordítható folyamat, erőteljes, masszív hámlást prognosztizálok neked a 3., 4. napokra..:)
A munka becsülettel elvégeztetett!:)
Én mindig kenek alapozót, azt sem tudom, milyen az élet nélküle :-)
Akkor még nincs hámlás, szerintem lehet vele közlekedni, vékonyan felkened alapozót, talán látszik, hogy húzódik a bőr, de még nem hámlik!
Nekem a 7. napra le szokott hámlani, esetleg még kisebb cafatok maradnak, de már nem jelentős.
Bella, és a 7. napon hogy nézel ki? az első nap normális minden alapozó nélkül is, vagy azért az el kell, esetleg csak azért irtad mert nálad is mindennapos kellék? (mert nálam igen:))
mert akkor szombat este feltenném az arcomra, vasárnap még viszek egy műszakot, a jövőhetet pedig megkaptam szabadnak egy az egybe. 9. napra már csak befejeződik a hámlás
Skinpeelshop-osat használod?
Most hogy elpárolgott az enyém én is rendelnék, ezek szerint hatékony? (Csak RÉkabéka vastagbőrű?? :-))))
Tanje,
Igen, a frosting nevezetű dolog a bőr kifeherédésével jár. Nekem olyan, hogy kifehéredik, kis idő múlva meg úgy néz ki, mintha felhólyagosodna, de nem. Majd pár óra múlva lenyugszik és piros lesz csupán.
Két réteg 30%-os tca? Első lépésre???? Nekem a 12,5%-osból ment max 3 réteg, ez így elsőre nekem elég drasztikusnak tűnik. Irtam, hogy a legenyhébbet vegyétek, és szépen lépegessetek felfele, mert mindenkinek más a bőre meg a tca is más! Inkább az alacsonyabb %-ból rakjál fel 5 réteget, mert a magas %-ot nehéz higítani. Bár vízzel azt is lehet higitani amúgy.
Ne aggódj, nem lesz semmi baja a bőrödnek, kenjed nyugtató-hámosító krémekkel, szépen le fog hámlani az egész, jó mélyhámlasztást csináltál, az biztos :-))
Lányok, kérlek mondjatok biztatót mert szörnyen nézek ki:(((
Felkentem az előbb két réteg 30%-os tca-at, persze iszonyúan csípett majd jól kifehéredett. Közbe folyt a könnyem és ezt a lét rávitte a számre is eléggé. Ráadásul kb. 6-8perc után már nem bírtam és lemostam. Viszont azok a fehér nagy felületek ott maradtak:(((. Nagyon megvagyok rémülve kérlek mondjatok valami okosat mert megőrülök iszonyatos a képem. Most bekentem szőlőmagolajjal vastagon.
OFF eleje
Végeredményben most jól is jönne egy új munkahely...megyek is, Washingtonból várok egy hívást!:))
OFF vége
A 70%-os AHA az vajh' melyik sav lehetett, mert az sem mindegy ugyebár? Szerinted a kozmetikus tisztában volt a válasszal?
Nekem még nagyon nagyon régen volt orvosi AHA hámlasztásom is :-) Asszem 70%os volt, és mindig emelte a dokinő a hatóidőt, rohadtul csípett. A tca jobb.
RÉka, lehet, hogy a te fura bőrszöveteidet hasznosítani lehetne valami kutatási projektben,pl a NASA-nál lehet, hogy mindig olyan emberre vágytak, akin nem fog ki semmi sav és szabadon jöhet mehet a veszélyes közegekben. S a lúg sem hat? Mert akkor a vörösiszap katasztrófánál jól jöttél volna a katasztrófavédelem csapatában :-)))
Bárcsak ilyen egyszerű lenne, de nekem is fehér, és a mézen kívül semmi mással nem tudom tisztítani, mert nem bírja. Sőt, ahhoz képest, hogy "vastag", bár sztem ez azért erős túlzás, az egész testemen szépen kivehető a teljes érhálózatom, így azt gondolom inkább a vékony, mintsem a masszív bőrtípushoz tartozom, csak a savak nem oldanak!:)))Mondom én, ha megtudom végre honnan származom, az igencsak megkönnyítené a dolgom, nem bohóckodnék itt holmi TCA-val.
Bella Kedves,
Ezek szerint igen, működnek a hámlasztók, persze az összetételükről sok információ nem áll rendelkezésre, vagy elhiszed, vagy elhiszed.
Annyit megjegyeznék, bár ez nem hiszem, hogy a sav minőségén múlt volna, de a bal karomon(alkar, felkar), ahol több rétegben alkalmaztam azt hiszem 2,5 hónapja, a korábban homogén fehér bőröm tökéletesen foltos maradt, szeplőszerű foltokat képzelj el, hurrá!:))))Nem is értem minek kentem fel oda is a cuccot, sztem a bőség zavara, vagy a telhetetlenen énem erőszakossága, mindegy. Sebaj, eggyel több bőrhiba, amit orvosolni kell!:)
Milyen erős TCA-ra vágysz, mik a tervek?