Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

1896. moncsicsi83 (válaszként erre: 1895. - Katus3)
2009. nov. 12. 15:44
Akkor magyarán mondva szinte alig volt valami oktatás... Na szép... ÉS képesek a dinoszauruszokért felvenni a pénzt :D
1895. katus3
2009. nov. 12. 14:52
Na azért annyira nem vagyok én zseni. Nem nehéz a tanfolyam, 2 órás volt,egy professzor beszélt kb. 100 percben a kezdetekről,amikor víz borított mindent,meg a dinoszauruszok,(ez tényleg így volt) majd közölte hogy most jön a főnővér,aki 20 percben megtanította és elmagyarázta az egészet. Tudtunk örülni. Személyenként 2 ezer forint volt,mert a férjem is jött,de nekünk kellett ott venni egy légzésfigyelőt is,így fizettünk ki 40 ezret.:-( Viszont utána többször gyakoroltam játékbabán,nehogy elfelejtsem.
1894. simple (válaszként erre: 1889. - Katus3)
2009. nov. 12. 13:34
Ezt nem tudom. Az igazság az, hogy akkoriban nem nagyon kérdezgettem más suliba járókat, hogy nekik mi mennyibe kerül. Nekem meg csak egy sulival volt tapasztalatom.
1893. simple (válaszként erre: 1887. - Moncsicsi83)
2009. nov. 12. 13:32
Én is ezt gondolom. Rutinra bőven elég a 9 óra. A forgalom lesz a nehezebb, inkább ott kell venni pótórákat.
2009. nov. 12. 12:36

Katus:

Te akkor nagyon képzett vagy. Az újraélesztési tanfolyam nehéz volt? És drága?

A lényeg, hogy nem kellett alkalmaznod és remélem sosem lesz rá alkalom.

A helyesírási hibákkal ne foglalkozz, értjük mi :) Ugye csajok és Magic? :)

Atlantisz:

Nyugi, nem fogsz elvérezni az első 5 percben. Sőt a 40 perc alatt sem, mert SIKERÜLNI FOG! Ezt mondogasd magadban. SIKERÜLNI FOG. Ha más jár az fejedben, fenékbe billentelek. :D Csakis pozitív hozzáállást kérek :)

Azért a Kereskedő köznél nem kell nagyon merészen kijönni, nehogy az legyen a baj :)Figyeld a forgalmat, figyeld az autókat. Nem mondom, hogy mind olyan udvarias az autósok közül -akik lekanyarodnának a közbe- hogy jelezzenek, hogy menj csak, de érdemes figyelni, azért vannak páran. Nekem ilyen szempontból, mint tanuló vezető kellemes tapasztalataim vannak. Ha balról jó és úgy érzed biztonságosan ki tudsz fordulni, mert kellő távolságra van a jobbról érkező autó, akkor nosza. De majd úgy is érezni fogod. Max kérd meg az oktatót, hogy -nem tudom hogy csináljátok-, de amikor vizsgaútvonalat mentek, menjetek vissza a végén a Kereskedő közbe és onnan hazafelé egy kis kitérővel balra kikanyarodva te vezess haza, vagy ahová mentek. Így akkor kétszer is gyakorolod az órákon...

Na 18.-án 12:50-től szorítok neked :) Teli pocakkal a vizsgabiztosok is jobb kedvűek, menni fog ez. Na és a forgalom sem olyan nagy ilyenkor. (az én oktatóm mindig a dél környékét +-2 óra) választotta vizsgázásra, pont emiatt) Szóval HAJRÁ!!!!!!!!

2009. nov. 12. 11:21

Sziasztok!

Moncsicsi83: szóval ott sokan megbuknak. Akkor ezek szerint nem csak én vagyok teljesen béna azon a részen, megnyugodtam :), ez jó. Viszont nem szeretnék az első 5 percben elvérezni..., ez nem jó. Jajj! De jó Neked, hogy nem volt gondod ennél a résznél. Csak meg kell próbálnom bátrabbnak lenni ott, mert másképpen nem fogok tudni kijönni. Szóval ha balról jó, akkor kicsit bátrabban, még ha jönnek is jobbról (persze messzebb). (de azért reménykedem, hogy olyan útvonalat húzok, ahol jobbra kell majd fordulni)

18-án 12:50-től lesz a vizsga (addig van még 5 órám, lehet, hogy az előbb félreérthetően fogalmaztam.) Szóval még 6 darab éjszaka van addig, szeretném, ha most gyorsan telne az idő, mert alig várom már, hogy túl legyek rajta. Még egy szabadnapot is kiveszek arra a napra, hogy ne a munkából essek majd be.

Rutinon én 6 plusz órát vettem, fogalmam sincs már, hogy miért, egyszerűen csak ennyit beszéltünk meg az oktatóval. Talán kellett is még az a pár óra a biztos sikerhez.

Bár belegondolni, hogy a forgalomból meg csak 9-et veszek, ahhoz képest, hogy azért jóval nehezebb... Na mind1, nem számolom ki matematikailag mennyi lenne így az esélyem. :) Egyébként is 50%, hisz vagy sikerül, vagy nem.

1890. katus3
2009. nov. 12. 10:06
Újraélesztésből. Szörnyű,rá kellett jönnöm,ha gyorsan írok,nem megy a helyesírás.:-( Bocsánat.
1889. katus3
2009. nov. 12. 10:03

Sziasztok!

Simple! Nem lehet hogy csak a Te iskolátokban volt drágább a pótóra? Csak azért,mert én 8 éve vizsgáztam,tehát régebben mint Te,és már akkor is egy árban volt.

Én újraélesztéből vagyok nagyon otthon, elvégeztem az elsősegélytanfolyamot,meg 2 éve egy újraélesztő tanfolyamot,mert addig nem adták haza Öcsit a kórházból,mert koraszülött volt.Szerencsére sosem kellett alkalmazni.

2009. nov. 12. 09:27

nálunk azt mondta egy srác sokak mennek még a 9 óra előtt és sikerül is....

itt összeségében nézi az órákat nem számolja az oktató hogy ennyi rutin ennyi forgalom....

azthiszem nem lesz meg a jogsim szülésig ma is le kellett mondanom ha holnap jobban leszek megyek de nem hiszem:(

a rutint jó lenne megcsinálni aztán....nem tudom.......sok még az idő addig ha ugy nézzük,de biztam benne hogy nem lesznek nyavajáim,hát lettek...

1887. moncsicsi83 (válaszként erre: 1886. - Simple)
2009. nov. 12. 09:20
Jaja... Mondjuk én amikor kérdeztem az oktatót, hogy mennyi pótórát vegyek fel rutinon, mondta, hogy nem kell. Elég a 9 óra, és inkább forgalomban vegyek fel pótórákat, ott nagyobb szükség van rá. Mondjuk párom is ezt mondta..
1886. simple (válaszként erre: 1880. - Rosa)
2009. nov. 12. 08:54
Azért ez nem biztos! Én is úgy kezdtem a tanfolyamot hogy előtte még sosem vezettem autót, kizárólag utasként ültem benne. De a rutinra elég volt a 9 óra. A forgalomban már kellett vennem pótórákat. Talán ott lesz rá szükséged igazán, de majd meglátod hogy megy.
1885. simple (válaszként erre: 1879. - Moncsicsi83)
2009. nov. 12. 08:51
Akkor lehet hogy ezt megváltoztatták mióta vizsgáztam. Mikor én jártam, a mi sulinkban bizony drágább volt a pótóra.
1884. moncsicsi83 (válaszként erre: 1883. - Atlantisz26)
2009. nov. 12. 08:45

Szió!

A lényeg, hogy sikerült az elsősegélyvizsgád és nem is évült el :) A vértől ahogy öregszem, én is egyre jobban rosszul vagyok. Pl amikor a kötözéseket vettük, ütőér, meg egyebek, akkor a sok vér hallatán elkezdtem rosszul lenni. Belegondoltam mi lenne ha... :D Remélem sosem kerülök olyan helyzetbe, hogy valakin segíteni kelljen. VAgyis remélem senki sem fog rászorulni.

A kereskedő köznél nekem aránylag ment a kifordulás. Nem volt vele gond, már ami még megvan emlékeimbe. Azt tudom, hogy mondta az oktató, hogy itt buknak meg nagyon sokan. Lehet nem véletlen, hogy innen indul a vizsga? :) A kuplungot ha engeded felfelé, plusz fékkel fogod, gyorsan el fogsz tudni indulni. Arra figyelj (nálam elég sokszor volt), hogy ha balra kanyarodsz és balról jó, jobbról meg tanulóvezető jön, sokszor elengednek, hogy forduljál kifelé. Vagyis nekem ez a tapasztalatom. A villamosra is nagyon figyelj. Főleg, ha visszafelé a Bajai út felől jöttök vizsgáról.

Nekem szerencsém volt vizsgán, mert jobbra kellett kanyarodnom. Ez a szerencsésebb verzió :) Na jó, első vizsgámon balra mentünk, de nem volt vész kimenni. Nem volt akkora forgalom.

Hány órakkor fogsz vizsgázni?

2009. nov. 12. 08:04

Sziasztok!

Sok volt a munka, úgyhogy kicsit eltűntem, plusz megkaptam a H1N1 oltást és egy napig kicsit furán éreztem magam (de lehet, hogy csak pszichoszomatikus volt a mellékhatás, mert féltem tőle:)).

Csak egy oldalt tudtam visszaolvasni, látom nagyon változóak az árak az iskoláknál. Ahol én tanulok ott a sima és a pótórák is 2500 Ft-ba kerülnek.

Egészségügyi vizsgát szerencsére nekem sem kellett most tennem, mert egyszer már elkezdtem a jogsit, még a dinoszauruszok előtt, amikor érettségiztem. :) (emiatt sem fejeztem akkor be, inkább a felvételire készültem, aztán meg vhogy mindig elmaradt, aztán elévült stb., legalábbis a kresz része, az egészségügyi azonban szerencsére nem évülhet el, egyébként akkor eddig jutottam.) Az egészségügyi vizsgám anno nagyszerű volt. Nem bírom a vért, nem tudok ereket fogdosni, jajj ezt még leírni is szörnyű. A lényeg, hogy az egyik feladatom az lett volna, hogy vkinek a nyaki ütőerét kitapintom. Na én erre nem vagyok képes. Így megmondtam a vizsgabizottságnak, hogy ezt nem tudom megtenni, mert elájulok. Végül átmentem, de az lett a büntetésem, hogy onnantól kezdve aznap az összes vizsgázó rajtam mutatta be a stabil oldalfekvést. :) Mostmár vicces, akkor nem volt az.

A rutinon nálunk lehetett két órákat venni, sőt olyan nem is volt, hogy csak egy órára mentünk volna ki a pályára. Azt gondoltam, hogy ez mindenhol így van, úgyhogy most meglepett, hogy nem. Végre felfedeztem vmi jót is ebben az iskolában. :)

Moncsicsi83: tegnap vezettem, és mostmár nagyon zavar (így 5 órával a vizsga előtt), hogy nem tudok normálisan kijönni a Kereskedő köznél (ott ahol a villamos is megy).

Ez lesz az első nagy próbatétel számomra a vizsgán. Villamos is jöhet, biciklis is, de közben folyamatosan jönnek jobbról is, balról is az autók, plusz lejt is ott az út (és én nagyon nem szeretem ezt a nyomom a féket, engedem a kuplungot, gyors át a gázra dolgot). Neked mennyire ment ott a kifordulás balra? Jobbra még csak-csak okés. Egyszerűen, ha végre nem jön jobbról semmi, akkor tuti jön balról, ráadásul frusztrál, hogy a villamossíneken állok, de annyira bátor azért nem vagyok, hogy hirtelen kiugrassak onnan, de így meg egy órán át ott ácsorgok. Gondolom ez nem jó ómen a vizsga első 5 percében. (az is lehet, hogy most a sok lezárás miatt nagyobb ott a forgalom)

Szóval Neked erről van vmi emléked?

1882. moncsicsi83 (válaszként erre: 1880. - Rosa)
2009. nov. 11. 22:39

Örülök,hogy túl vagy az első órán és hogy tetszett. Csak így tovább. Miket csináltatok az első órán? Hogy érzed, van érzéked a vezetéshez? Én először nem éreztem, hogy meg tudnám csinálni :)

Az érdekes, hogy már az első órán kijelentette az oktató, hogy nem elég a 9 óra, mert nem vezettél. Én sem vezettem soha életemben előtte, és mégis elég volt bőven a 9 óra... Igaz én előtte sokat ültem párom mellett -több ezer km autókázáson voltunk túl együtt- és mindig kérdezgettem mi micsoda, mit miért csinál, hogy csinálja, de ettől még nem voltam ügyesebb... Na hátha elég lesz a 9 óra...

Elsősegélyből hogy hogy nem kellett vizsgáznod?

1881. mackó1990 (válaszként erre: 1880. - Rosa)
2009. nov. 11. 22:32
sok oktatónál a látszat csal nekem az első oktatóm volt ilyen
1880. Rosa
2009. nov. 11. 22:17

Sziasztok!

Tegnap már fáradt voltam irni,nagyon szupi volt az első rutin órám,nagyon tetszett,az oktatóm nagyon jó fej,mindent mond,elmagyaráz.

Persze azt már most mondta,hogy nem lesz elég nekem a 9 óra rutinból,mivel még nem vezettem:(

Remélem szombaton is tudok menni,akkor nem kell Pestre mennem,csak itt helyben gyakorlunk:)

Ő 2300 ft-ért tart +órát,de a környékbeli autósiskolák 2800-ért.

Nekem elsősegélyből nem kellett vizsgáznom hálistennek,úgyhogy nem tudom mi a dörgés:)

2009. nov. 11. 19:55

Sziasztok!

simple:

Ezt én sem hallottam, hogy a pótórák drágábbak. Én is abban az árban pótóráztam, amiben a sima órákat vettem... Én ahol tanultam ott 2800 ft/ óra volt (ha jól emlékszem). Ez a legdrágább a városban, de mivel nyertem az elsősegély tanfolyamot, meg a vizsgadíjakat, ezért itt tanultam.

berina:

Tökre örülök, hogy jól ment a mai vezetés. A "hímes tojás" meg néha bejött, néha nem? :) Na majd lesz még sokkal jobb... Az oktatód is megdícsért, szóval ügyi vagy, csak így tovább!

jutka:

nekünk áprilisban a stabil oldalfekvés meg a befújás kötelező volt. Aki nem tudta rendesen megcsinálni, az megbukott... Azért érdekes, hogy ezeket amiket írtam még sem vezették be, pedig a mentős aki tartotta nekünk eléggé komolyan mondta, hogy ezeket vezetik be... Igaz idehaza minden olyan lassan megy... :D

2009. nov. 11. 18:24
Nálunk egy óra 2200 ft és ez egységes. Akkor mi még nem panaszkodhatunk úgy látom....
1877. simple (válaszként erre: 1876. - Katus3)
2009. nov. 11. 14:53
Hát rendesen emeltek nem mondom. Bár mostanában a közértben is ami egyik nap 100 ft, másnap már simán 150. Csak nem tudom meddig mehet még így.
1876. katus3 (válaszként erre: 1874. - Simple)
2009. nov. 11. 14:37
Bizony,nagyon drága lett,én ugyanebbe a suliba jártam 8 éve,ahová most a tesóm,csak én anno még 2000 forintot fizettem egy óráért.
1875. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 1873. - Simple)
2009. nov. 11. 14:33
a végső árat érdemes nézni általában,ép nemrég beszéltük az oktatóval és hasonlitottunk össze megyeszékhelybeli és vidéki árakat...általában egy eü tanfolyam kressz stb ára is változó nagyon amiket néztünk összeségében hasonló árban voltak csak reklámfogás,jobb ugy hirdetni hogy 2000akárhányszáz ft /óra mint hogy 3000....de egy komplett jogsi alapórákkal számolva majdhogynem ugyanannyi mindnél csak ott esetleg az elmélet ára több érdemes ezt is nézni
1874. simple (válaszként erre: 1871. - Katus3)
2009. nov. 11. 14:29
Jajj közben a saját áraimhoz viszonyítottam, csak azt nem kalkuláltam bele hogy azóta eltelt pár év, és mindennnek emelkedett az ára. :-(
1873. simple (válaszként erre: 1871. - Katus3)
2009. nov. 11. 14:28
3000? Na azért egységes akkor mert még az alapóra is rohadt drága.
1872. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 1871. - Katus3)
2009. nov. 11. 14:28
nálunk is 3000
1871. katus3
2009. nov. 11. 14:24
Sziasztok! Nálunk is egy árban van a sima óra és a pótóra. Egységesen 3000 forint.
1870. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 1869. - Platty666)
2009. nov. 11. 14:23
még csak 23 hetes vagyok ha az én egészségem is engedi elvileg beleférhet,a baba jól van miatta lehet........én a vizsga után nagyon akarok majd vezetni mert vidéken egy ujszülöttel nem könnyű egy ovodást és egy iskolást hozni vinni esőben szélben stb azért kellene gyorsan a jogsi...viszont oktatásra nem tudnék járni mert nem tudom a babát kire hagyni,szóval nagyon gáz lesz ha most nem tudom befejezni pedig lehet hogy nem:(
1869. platty666
2009. nov. 11. 14:18
Sziasztok! Nos, a rutinos duplaóra: az autónak se tesz jót (egyesben van főként, sok a kuplungozás) de az oktatónak még rosszabb! Ezért sem akarják. De aki tényleg akkor kezdi a vezetést, annak elég is egy szimpla óra, mert elfárad. Annak meg semmi értelme, hogy folyton lefulladással bajlódjon a tanuló, még a kedve is elmegy. Ahogy az oktató türelme is ekkor szokott elfogyni. Úgyhogy ne erőltessük. Ez teljesen az oktató dolga. Szerintem. Jutka! A 7. hónapban már nem gyerekjáték a volán mögött ülni, hát még tanulni! Ha nem vagy jól, különösen nem kéne erőltetni! Inkább nyugiban folytasd majd, ha a babuci 2-3 hónapos lesz. Van még időd, nem maradsz le semmiről! Gondold el: ha a vizsga után már úgysem tudsz/akarsz vezetni, nem jobb inkább újra tanulókocsiba ülni a szülés után? De te tudod...
1868. simple (válaszként erre: 1865. - D192d0122c)
2009. nov. 11. 14:09
Nem egyszer meglesz a jogsid, hanem nagyon hamarosan meglesz! Megy ez, látod mondtam neked! Gyakorolj szorgalmasan, és mindig egyre jobb lesz!
1867. simple (válaszként erre: 1865. - D192d0122c)
2009. nov. 11. 14:07

Szia!

Nálunk ez bizony így volt. Már pontosan ugyan nem emlkészem, hisz rég volt, de egy alapóra 1800-1900 körül volt, és a pótóra olyan 2500 körül. Azért nem kicsi a különbség. Örülj neki ha nálatok nem így van.

A többiektől kérdezném:nálatok hogy van/volt?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook