Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Berina,ne keseredj el,ügyes vagy és nemsokára mehetsz vizsgázni,erre gondolj!
Nálam már mos sérelmezte az oktatóm,hogy nem váltogattam önállóan vezetés közben...dehát annyi mindenre kell figyelni...
Atlantisz, nagyon szorítok majd neked holnap! Ügyes legyél! Tessék kikapcsolni, nem idegeskedni, mert az nem jó. Én is egy élő példa vagyok. Idegesség volt ezerrel és egy olyan hiba miatt (padka) buktam meg, amit sosem csináltam. Nálad ilyen nem lehet!
SIKERÜLNI FOG!
Azt már tudod, hogy ki vizsgáztat? Na majd mesélj? Holnap izgatottan jövök majd fel meló után, hogy mi is volt! Majd mesélj mindent töviről hegyire :)
Sziasztok!
A mai vezetés órám egész jó volt,kezdem érezni a kuplungot is,bár most is azzal telt az idő,hogy ezt gyakoroltuk,váltottunk 1-esbe,2-esbe,3-asba,gyorsultunk,lassultunk,kanyarodtunk.
Még mindig nehéznek tűnik,de majd csak megtanulom én is:)
Megfogadtam a tanácsotokat és megpróbáltam nyugodtan,pozitivan hozzáállni..
Berina,örülök,hogy jobban vagy,én is náthás lettem ma estére,hálistennek lázam nincs..
Atlantisz!
Megy a drukk holnap a vizsgádhoz,küldöm a pozitiv energiákat!
Jó éjt mindenkinek!
Nagy drukk megy Neked 12:50-től! Ne törődj semmivel, csak vezess és tartsd be a szabályokat! Mintha normális óra lenne! Szurkolunk Neked! Várjuk a beszámolót! :-)
Jó éjt lányok!
Köszi, hogy gondolsz majd rám. :)
Most lefekszem (remélem sikerül elaludnom), de holnap jövök, aztán mesélek.
Jó éjt Mindenkinek!
Tudom, hogy nem ez a legjobb hozzáállás, de vmiért ma nem ment jól a vezetés. Két hete még sokkal bizakodóbb voltam, de a mai bénázások után már nem vagyok annyira az.
Attól én is félek, hogy remegni fog a lábam, de abban bízok, hogy az első pár perc után majd elmúlik. (márha percekben számolható lesz a vizsgám ideje :))
Próbálom lazábban felfogni, hogy ne essen nagyon rosszul, ha nem sikerül, de persze mindent megpróbálok megtenni azért, hogy menjen. Az a gáz ezzel a forgalmi vizsgával, hogy többtényezős, nem csak rajtam múlik, ráadásul igazad van, a túlzott izgalom nem tesz jót a figyelemnek, itt meg ugye az az egyik legfontosabb. Szóval kiszámíthatatlan, hogy mi lesz holnap, ezért olyan félelmetes.
Köszi a biztatást, aranyos vagy :), én meg nagyon szkeptikus.
11:30-tól vezetek még egy órát, aztán 12:50-től vizsgázom.
Holnap mindenképpen feljövök, aztán elmesélem milyen volt, bármi is lesz az eredménye. Talán csoda történik majd. :)
Ugyan már! Ne így állj hozzá, különben tényleg nem fog sikerülni!
Igen, műár jóval előtte izgul az ember, de valahogy ezt a vizsgán le kell küzdeni, ugyanis tapasztalatból mondom, hogy nem tesz jót... :(
Én forgalmin elsőre nem mentem át (csak 2.-ra), méghozzá egy olyan hiba miatt, amit sosem követtem el, sőt, ha a párom teszi, neki is szólok: Nem álltam meg a stop tábla vonalában, hanem csak a kereszteződésben. Fogalmam sincs miért, sztem izgultam... Úgyhogy nyugi.
Rutinon annyira bennem volt a para, hogy mondta a vizsgabiztos, hogy kicsit próbáljak megnyugodni, mert remeg az egész kocsi (a kuplungon lévő lábam miatt, ami rettentően remegett, úgy hogy nem tudtam egyszerűen leállítani!) De ment :)
Szia Atlantisz!
Sikerülni fog!!!!!!! Én nagyon-nagyon fogok szoríttani Érted!!!!!!!!!! Remélem jó hírrel jössz holnap! :-) Hányra is mész?
Szia Cicus!
Köszi a biztatást Neked is, rám fér. Azon gondolkodok épp, hogy miért nem mondta az elején, hogy Hölgyem Ön nagyon béna, nem sok érzéke van hozzá, hagyja a fenébe, felesleges..... De ilyenkor meg már én hagyjam, hogy ennyi pénzt beleöltem.... Meg azért kedvem is lenne hozzá, mert amúgy meg szeretek vezetni. De ha még itt vetet velem 20-30 plusz órát én nem tudom mit fogok csinálni...
Na Lányok! Holnap elérkezik a nagy nap. Berina beállok a sorba, most úgy érzem, hogy nekem sem lesz soha jogsim.
Próbáltam ma nem a holnapi vizsgára gondolni, ami sikerült is addig, amíg dolgoztam, és a munka elvette a figyelmem, de amióta hazajöttem mocorog a gyomrom.
Kb. két hete visszafelé fejlődöm. Az oktató azt mondta, megfigyelte, hogy ez sok emberrel így van, a vizsga közeledtével kicsit leeresztenek. Remélem Velem is csak ennyi történt, és a holnapi vizsgadrukk majd kirángat ebből az állapotból. Ti is éreztetek esetleg hasonlót?
Van egy-két dolog, amit önállóan még sosem csináltam meg (pl. az a kiállás a Kereskedő köznél), ez aggaszt, de mondjuk a rutin előtt sem sikerült soha anélkül az y megfordulás, hogy ne szólt volna közbe az oktató, a vizsgán meg pont azt húztam és csont nélkül ment. De az csak egy sima y megfordulás volt.
Leginkább attól félek, hogy vmit a nagy izgalomban nem veszek észre, vagy hogy nem tudok kifordulni egy olyan utcából, amelyikből (sövénytől vagy parkoló autóktól)nem látok semmit.
Na nem ragozom tovább, nagyon izgulok, most ha reálisan próbálom átgondolni, és nem siránkozni akarok, akkor is azt mondom, hogy a holnap nem az én napom lesz.
Mindenesetre megpróbálom összeszedni minden önbizalmam, és nem negatívan hozzáállni, nehéz lesz.
Szép estét lányok!
Berina:
Fel a fejjel! Jól mondja Moncsicsi: nem adjuk fel a cél előtt!! Ügyes vagy! Csak az oktatód kicsit több pénzt akar... Nálunk meghúztak egy csajt kétszer is...másodszorra azt mondta neki a vizsgabiztos: sajnálom, de kell a pénz. Nah ezek után képzelem szegény csajnak hogy elment az életkedve...De nem adta fel és harmadszorra sikerült Neki...lehet, hogy már elsőre sikerült volna, ha nem ezt a vizsgabiztost fogja ki... Fel a fejjel! Nem ronthatja el egy oktató így a napjaidat! Igenis ügyes vagy! Kinek hiszel jobban? Az oktatónak vagy magadnak? Azt mondtad: "úgy érzem jól ment..." akkor meg? Ne aggódj! Bízz magadban! Ha magadban bízol semmi baj nem lehet! És nem ér itatni az egereket... Erősnek kell lenned! Ha másból nem is, meríts erőt a gyermekeidből! Ők szeretnek és melletted állnak, ahogy mi is! Ügyes vagy! Nem adjuk fel! Kitartás! Nem szállhatsz ki a repülőből, hisz még nem ért földet! :-)
Áááááá, nehogy elhidd már neki. Ügyi vagy. Tessék csakis a pozitív dolgokra gondolni, a negatívakat meg elfelejteni.
Pozitív gondolkodás = pozitív eredmények!
Ne hagyd, hogy kedvedet szegje!
Szia Moncsi!
Köszi Neked is a bíztatást. De lehet hogy tényleg igaza van.. :-( Én nagyon béna vagyok. El vagyok keseredve rendesen.... :-( :-(
Sziasztok!
Berina nehogy elmenjen a kedved. Nem adjuk fel a cél előtt, TILOS!
Igen is ügyes vagy, szépen csinálod a dolgokat, csak van egy idiot oktató, akinek szar napja volt és nehogy már másnak is az legyen. Igen is ügyes vagy, mutasd meg neki, hogy téved. Nehogy már feladd, mert neki hülyeségeket dumál a kicsi szája....
Igenis lesz jogsid és nem is olyan sokára!
Szóval nem sírunk, mosolygunk, pozitívan gondolkodunk és bebizonyítjuk, hogy tévednek az oktató státuszú vezetők :D
HAJRÁ CSAJSZI!
Na ez az. Megint egy oktató, aki elvesz az ember kedvét; ehhez értenek! nehogy elvegye az önbizalmad!! Ők sokszor a pénzre utaznak csak, vagy azt nem látják, hogy éppen őmiatta bénázol..
Nekem is mondott mindenfélét, azt nem vette észre, hogy az ő viselkedése a gáz. És jééé, hamar meglett a jogsim, és jól vezetek azóta (úgy hogy ő nem ül a kocsiban :)) ) Ne hallgass rá!
Olvasgasd a Kresz könyvet, nem árt, ha röhzülnek a szabályok, és hát gyakorlás. Ha vezetsz, zárd ki a fejedből az oktatót!
Szép Estét Mindenkinek!
Nemrég jöttem meg a vezetésből, és nagyon letört vagyok. Nem csináltam semmi olyant, meg nem is volt vészes. CSak azt mondta az Oktatóm a végén, hogy még nagyon sokat kell ahoz jönnöm hogy vizsgázni mehessek. Mert nem vagyok önálló és nagyon sokszor nem jut eszembe amit kell, vagy nem tudom megcsinálni mondás nélkül. Tökre elvette a kedvem az egésztől. Legszívesebben el sem mennék többet. Hagynám a fenébe. Potyára járok oda. Nekem sosem lesz jogsim. :-( Már ezen sirdogálok itt amióta megjöttem. Bocsi a nyavajgásért. De most tényleg le vagyok lombozódva....
Igen,én is valahogy ezt akartam megfogalmazni.Csúnya,de valahogy mégis szép.Szóval Te érted:-)
De jó,akkor már régóta együtt vagytok a pároddal? Hány éves vagy? Olyan fiatalnak tűnsz. :-) Merre laksz? Mióta vezetsz?
Jaj, sajna nem az én bébim, az unokanővérem gyerkőce; gyönyörű, imádom :) Decemberben jön az én kerifiam, és lassan talán a saját is :)
A twingo meg a hasonló, csapott hátuljú és csúzdához hasonlító elejű autók régen nekem sem jöttek be, inkább az, aminek eleje is van, hátulja is :)
De úgy tgűnik, változik az ember ízlése :) Már tetszenek ezek :))Addig-addig nézi az ember azt a kis csúnyát, amíg meg nem szépül :)))
Párizsban, ugyebár francia autó, hemzsegnek a twingok, nem csoda. Ott olyan a közlekedési, és főleg a parkolási morál (egymást lökik az autók, hogy beférjenek, kiállni lehetetlen tolás nélkül), hogy ez a kicsi kocsi pont jó szolgálatot tesz :)
Sziasztok!
Berina!Örülök,hogy jobban vagy.Ha tényleg úgy érzed,hogy használ a gyógyszer,javasolnám megelőzésre is,hetente egy adagot,gyerekeknek is.
Meg fogod szokni a nagy autót,nyugi. Én is féltem tőle,mert 8 éve Punton,most meg 207-es Peugeoton tanultam,ezek is kicsi autók.A miénk meg majdnem mégegyszer akkora,de imádom. Nem cserélném el.Esetleg egy újabbra...:-)
sniki! Én is jobban szeretek egyedül menni,bár mostanában a férjem már kevesebbet szól bele. A twingo nekem is tetszik. Annyira csúnya,hogy már szép. Vagy nem is tudom,hogy is fogalmazzak.Szóval nekem bejön.:-) Az a baba a tiéd? Vagy csak keresztanyuka vagy?
Hát nálunk is a férjem szeme fénye az autónk, úgyhogy én sem szeretném ha baja esne. :-) És én sem fogok sokat úgy vezetni hogy ott ül,már tudom előre,mert Ő is belebeszélős. :-)
Még nem ismertem a férjem, akkor volt szegények egy nagy balesete.... És sérülés nélkül szállt ki az autóból, de azt mondták, ha nem abba ül amibe , akkor már rég nem élne... Akkor megfogadta hogy soha kicsi autó... meg is tudom érteni. Pláne a gyerekek miatt vagyunk igy,hogy nem mindegy hogy mibe viszi Őket az ember. Tényleg ha baj van ne adj Isten, nagyobb az esélyed egy ekkora autóba mint egy picibe. Igazat adok a férjemnek. Viszont vezetni , meg parkolászni itt a városba tuti hogy könnyebb a Tiéddel. :-) Bár csak már én is itt tartanék hogy beteszem a CD-t és megyek. :-) Olyan távolinak tűnik. Sosem jutok el odáig....
Nem félek :) Én pl. a kicsibe nagyobb biztonságban érzem magam, sokkal inkább magaménak érzem, és mivel nem nagy autó, manőverezni is könnyebb vele. Arról nem is beszélve, hogy páromnak a BMW a szeme fénye, nem igazán szeretném, ha baja esne véletlenül is :)
Meg a másik, a hülye sztereotípia: szőke csaj a nagy bmw-ben :)) Nem kell ez nekem :)
De imádok vezetni. Benyomom a kedvenc cd-met és énekelek vezetés közben :) Néha káromkodok,meg magyarázok magamban, mert vannak sügérek az utakon, akik nem veszik észre, hogy nem egyedül közlekednek. De én pl. jobban szeretek egyedül vezetni, mert a párom mindenbe beleszól, és idegesítő :)
Szia!
Én R. Clion tanulok, és BMW-k van. NÉha be beülök kicsit a sajátba is gyakorolni, hát más világ. :-) Sokkal könnyebb a kis autóval mindent csinálni. Igy nincs is bajom meg imádom, ha ott az oktató. Viszont a nagy autóba meg a biztonságérzetem nagyobb. A férjemtől jött ez át rám.. Ő sosem szerette a kicsi kocsikat, nem is volt neki egy sem. Szóval parkolás meg minden ilyen szempontból tök jó lehet a Te kis twingód! De én majd szeretnék a miénken valahogy megtanulni, mert abba nem félek.... Te nem félsz a Tiédbe? Olyan közel van az eleje? :-)
Szia Katus!
Köszi a tippet, igen használt. Most már lényegesebben jobban vagyok. :-) Ti jól vagytok?