Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

2016. Rosa (válaszként erre: 2012. - Katus3)
2009. nov. 19. 19:23

Köszönöm szépen a tanácsodat,megfogadtam,sokkal jobban vagyok mára!Este pedig elég ramatyul voltam...bár lázam nincs.

Meditonsint nem kaptam,de a másik kettőt igen,legközelebb is alkalmazom őket.

2015. Rosa (válaszként erre: 2011. - D5e70f9842)
2009. nov. 19. 19:21

Sziasztok!

Mi az,új tagunk van???:))))))

Csak vicceltem:)

Örülök,hogy jól ment a vezetésed!Látod,ügyes vagy!Ha megfigyeled egyébként vannak jobb és rosszabb napok.

Én is majrézok kicsit a holnapi vezetéstől,még mindig nem tudok rendesen váltani,nem nyomom le teljesen a kuplungot...áááá...nagyon kell majd figyelnem..

2014. simple (válaszként erre: 2011. - D5e70f9842)
2009. nov. 19. 19:03

Szia!

Miért nem sikerült ma a parkolás, mi volt a gond?

És mi ez az új név, mi történt a régivel?

2013. simple (válaszként erre: 2010. - Katus3)
2009. nov. 19. 19:02
Huh megkerült Berinka. Köszönöm Katus a segítséget!
2012. katus3 (válaszként erre: 2011. - D5e70f9842)
2009. nov. 19. 18:33
Szia! Már azt hittük,eltűntél! Mi ez a hirtelen névváltás?
2009. nov. 19. 16:05

Sziasztok!

Ma voltam délelőtt vezetni. Amig mentünk azzal nem volt sok bajom, az elég jól ment úgy éreztem. Aztán a Lidl parkolóba kellett parkolnom 3-szor is, és egyszer sem tudtam megcsinálni. Na jó az első után már kellő ideges voltam a saját bénaságomon.. Meg szerintem az Oktatóm sem volt túl jó passzba ma... Szóval nem ment az Istenért sem. Talán majd legközelebb. :-( A városban komolyabb gondom nem volt, egyívben is meg tudtam fordulni... Csak tényleg még szegénynek mondani kell sokszor sokmindent...

2010. katus3
2009. nov. 19. 15:08
Rendben,én is később leszek,lehet hogy csak este tudok benézni. Szia!
2009. simple (válaszként erre: 2008. - Katus3)
2009. nov. 19. 15:01
Oké. Hát én is remélem. Majd még később visszanézek akkor. :-)
2008. katus3 (válaszként erre: 2007. - Simple)
2009. nov. 19. 14:55
Szia! Írtam neki,remélem válaszol.:-(
2007. simple (válaszként erre: 2006. - Katus3)
2009. nov. 19. 14:42
Pont most jöttem ide. Nem értem.
2006. katus3 (válaszként erre: 2005. - Simple)
2009. nov. 19. 14:36
Tényleg! :-( Majd mindjárt megkérdezem ismikereső oldalon tőle,hogy mi történt. Lehet hogy véletlenül törölte magát?
2005. simple
2009. nov. 19. 08:49
Héééééééééééééééééé! Most akartam Berinának jelet küldeni, és "a felhasználó már nem tagja a portálnak". ???
2009. nov. 19. 08:30

Sziasztok!Amiért nem írtam olvasgattalak benneteket,és gratulálok a vizsgához valamint a többieknek is mert olyan jól halad mindenki,kicsit irigy vagyok,de persze örülök:)

Én már megint kihagytam egy hosszú időt,de tegnapelőtt voltam és az jól ment azt hiszem...az Y omoat kifejezetten megdicsérte,a többin finomitani kell még de legalább már megyegetnek a dolgok....hazafelé sötétben jöttem,Debrecenböl Ujvárosig,de közben bementünk a Corába mert vásárolt,és ott ugye parkolás meg minden félhomályban,körforgalom meg minden nyavaja,féltem de jobb volt mint gondoltam....

Viszont haza már tényleg sötét volt,én pedig mehettem jó gyorsan is a két város között,élveztem,lakott területen kívül szeretek menni:)Ez utóbbiért megdicsért vagyis azt mondta jól jöttem hazafelé,a lekanyarodásoknál kell finomitanom,ráérezni hol kezdjek félezni illetve hol nyomjam ismét a gázt de ez biztosan kialakul majd...a megállásaim nem túl zökkenőmentesek,a szó szoros értelmében,és a rutinpályán nehéz egyenesbe kormányoznom a végén mikor befejezem a feladatot...sima úton megy de ott valahogy kicsi nekem ahely hozzá.....ma rákérdezek vajon szerinte mikor mehetek rutinvizsgára,csak nem garancia mikor tudok menni,milyen időközönként....ma remélem sikerül elmennem....

2003. Atlantisz26 (válaszként erre: 2002. - 9cb35398ff)
2009. nov. 18. 21:17

Köszi szépen.

Okés, ez jó ötlet. :)

2002. 9cb35398ff (válaszként erre: 2001. - Atlantisz26)
2009. nov. 18. 21:10

Gratulálok!!!!

én majd rajzolok egy kis jogsit magamnak, mert a könyveket kölibe kaptam...

vagy az Uramét elviszem magammal:))))

2009. nov. 18. 20:03

Na újra itt vagyok, mostmár végre itthon, azért fárasztó egy nap volt ez a mai.

Nagyon aranyosak vagytok tényleg, hogy így drukkoltatok nekem, természetesen én is viszonzom majd. Én is azt gondoltam, hogy sosem fog eljönni ez a pillanat, végülis július végén kezdtem, most meg már november közepe van, de biztos vagyok benne, hogy Nektek is hamarosan meglesz ez a fránya jogsi, aztán egy-két hónap és már nem is fogtok gondolni a megpróbáltatásokra. Na most írom ezt nagy szájjal, aztán reggel még tiszta ideg voltam. Mindenesetre nagyon fogok drukkolni.

katus3: ezekszerint egészen hamar önállósultál, és egyedül is kimerészkedtél a forgalomba, remélem Velem is így lesz, majd kezdetben megpróbálok a kisebb utcákon közlekedni. Hosszabb útra, mármint városon kívülre, mikor mentél először? Az órákon mi inkább a városban gyakoroltunk, úgyhogy én még egy jó darabig biztosan nem merek majd városon kívülre menni. Összesen háromszor voltunk országúton.

Ráadásul eleinte biztosan hiányozni fog nekem is a tanulóautó, ami bár nem volt vmi jó, de megszoktam a kuplungkezelését,úgyhogy át kell majd szoknom. Na de most ez legyen a legnagyobb problémám.

Jajj, nagyon örülök. Alig várom, hogy a párom is hazaérjen, és elmesélhessem neki. Mondjuk sms-ben már megírta, hogy látott, miközben vizsgáztam, éppen biciklivel ment el mellettem, én meg akkor fulladtam le. Na írtam is neki, hogy biztosan vmi őrült biciklis megzavart. :)

Ja és még sikerült összefutnom egy régi barátommal is, aki szabálytalankodásával tényleg megzavart, mert nekem lett volna elsőbbségem, ő meg körül sem nézve hajtott el előttem, na majd kap ezért. :)

2009. nov. 18. 19:15
Szia! Jaj de jó! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!! Ugye milyen ügyes vagy, mondtam hogy meg tudod csinálni!!!! :-) Gondoltam ám Rád! Örülök nagyon Veled együtt! :-) Jó volt olvasni az élménybeszámolódat. Remélem egyszer én is majd leírhatom ugyan így :-)
1999. Rosa (válaszként erre: 1996. - Atlantisz26)
2009. nov. 18. 18:51

De jóóóó!!!!!!!GRATULÁLOK!

Nagyon ügyes vagy!:))

De szeretnék már én is itt tartani!Képzelem,hogy repdesel örömödben!:)

1998. katus3
2009. nov. 18. 18:20
Szia! Gratulálok!!!!!! :-) Nagyon ügyes vagy,élvezettel olvastam végig a beszámolódat! Én ugye újratanultam vezetni,májusban vettem 6 pótórát,utána kezdtem el vezetni,3 hétig jött velem mindenhová a férjem,azóta egyedül megyek,de jobb is így:-) Nekem is megdobbant a szívem,mikor a pótórák után megláttam a tanulóautómat. Úgy sajnáltam,hogy már nem vezethetem.:-( Ma már hidegen hagy,imádom a miénket.
2009. nov. 18. 17:22
javítás "előttem álló elé" helyett "előttem álló mögé"
2009. nov. 18. 17:20

Sziasztok!

Mindenkinek azt tanácsolom, hogy vágja csak ki a könyvből azt a képet a jogsiról, úgy tűnik segít, ugyanis képzteljétek sikerült a vizsgám!!! Mindjárt folytatom, csak ugrálok párat, meg gyorsan körbefutom az irodát indiánszögdelésben. :)

Rendben, megvolt. Mostmár jöhet a beszámoló.

Szóval, ugye 11:30-tól vezettem még egy órát, természetesen akkor sem sikerült normálisan kifordulnom arra a nagyforgalmú útra. Na nem örültem neki, de viszonylag elment, ahogy vezettem. Igyekeztem jobban figyelni, és összességében azért megnyugodtam. (egyébként mint utóbb kiderült végig nem volt fent a tanulóvezető tábla, mert az oktatóm elfelejtette felhajtani, szóval "jogsival" a zsebemben, T betű nélkül gyakoroltam végig azt az 1 órát. :))

12:50-re visszaértünk a vizsgaközponthoz, na akkor azért rámtört újra az izgalom, mindaddig, amíg már a vizsgabiztossal a hátam mögött el nem kezdődött a vizsga. Akkor vhogy picit megnyugodtam (de nálam ez hullámzó volt, a közepe táján megint ideges lettem) Először beültünk a kocsiba a papírokat elintézni, azt hittem, hogy kihagyjuk a szokásos ellenőrzést, de nem, megkért, hogy mondjam végig. Egyébként a vb-t az oktatóm nem ismerte sajnos :(, Békéscsabáról jött át vizsgáztatni. Olyan 40-45 körüli vékony pasas volt, mikor közeledett felém már mosolygott, én is próbáltam mosolyogni rá, hátha jó pontot jelent, szóval nem volt gond Vele.

Elindultunk (több tanulóvezetővel egyszerre), és közeledett az a fránya balra kifordulás (rettentő nagy forgalomban, villamossínekkel és biciklisúttal keresztezve, lejtős úton). Előttem állt vagy 3 másik vizsgázó, szóval kb. 10 percet csak ácsorogtam egy helyben, mert szerencsétlen sorstársaim nem tudtak kifordulni, nekem viszont akkora szerencsém volt, hogy az előttem álló után azonnal ki tudtam kanyarodni, mert volt még akkora hézag. Na ennek nagyon megörültem. Meg annak is, hogy a 19-es útvonalat húztam, ami Móravárost jelenti (én meg azon a városrészen lakom, szóval jobban ismerem). A következő akadályokat könnyen vettem (lelassítottam 30-ra a vasúti átjárónál, nem mentem rá a záróvonalra a jobbra besorolásnál, észrvettem a 30-as övezet táblát, a szembe behajtani tilost, az egyirányú utca bal oldaláról kanyarodtam, és a többi buktatót). Persze azért kisebb hibákat elkövettem, pl. egyszer kicsit későn raktam ki a jobbra indexet, egyszer kicsit későn vettem vissza, egyszer majdnem belementem a körforgalomba úgy, hogy közben mégsem sorolt ki belőle az, akiről azt gondoltam, hogy kifog, szóval összegyűjtöttem ezekből 5 hibapontot. A megfordulást szerencsére a körűt kevésbé forgalmas részén kellett véghezvinnem (Moncsicsi83-nak írom, hogy a Bécsi körúton), szóval azzal nem volt gond.

Jött a parkolás (a Szentháromság utcán). Ott volt egy kis gond, mert picit nagyobb helyet választottam, meg amikor már 30 centin belül párhuzamosan voltam a padkával, akkor rájöttem, hogy nem tekertem kicsit jobbra a kormányt, szóval éreztem, hogy baj lesz, ha én most így megpróbálok hátratolatni a mögöttem állóhoz, ezért gyorsan átettem rükvercből egyesbe, és inkább előregurultam az előttem álló elé. Na a vb-nek ez annyira nem tetszett, ezért mentünk vmennyit, aztán (a Petőfi sugárúton, a kettős körforgalomnál) még egyszer parkolnom kellett, mondta a vb, hogy most kisebb helyet próbáljak keresni, hát már megint nem volt, csak egy 3 kocsihossznyi, úgyhogy beálltam végül oda.

Vizsga közben egyszer lefulladtam, amikor kézifékes indulással akartam balra kanyarodni. Egyesben volt a kocsi, és én hülye levettem a lábam hirtelen a kuplungról (hiszen be volt húzva a kézifék) és szépen lefulladtam, na akkor kezdett el remegni a lábam, de szerencsére ez már közelebb volt a vizsga végéhez. Utána addig remegett, amíg vissza nem értünk a központhoz.

Ja és kifelejtettem az egyik bénázásomat. Ma vmiért a fejemmel volt a gond. Ugye reggel megégettem a homlokom, a vizsgán meg le volt hajtva a napellenző, én meg ahogy próbáltam előrehajolni, hogy lássam nem jön-e villamos, szépen kecsesen, ahogy azt kell lefejeltem. :) Na az égés volt.

14 óra előtt nem sokkal értünk vissza aközponthoz, a vb közölte, hogy sikerült, de elmondta a hibáimat, és hogy mire figyeljek jobban.

Szóval kb. így zajlott le az én vizsgám. Még mindig nehezen hiszem el, hogy sikerült. Alig várom már, hogy a jogsit is kézhez kapjam. Hétfőn kell bemennem a papírokért, aztán irány az okmányiroda, meg még biztosítást kell kötnöm a kocsira, biztosan jó drága lesz. + természetesen januárban jár le a műszaki, úgyhogy még ebben a két hétben, amíg várom a jogsit, azt is intézni kellene, hogy egy jól átnézett autóba ülhessek be.

Nem tudom utána hogyan lesz. A páromnak nincsen jogsija, szóval Vele nem nagyon tudok majd gyakorolni, viszont a munkahelyemre alig várom, hogy kocsival jöhessek, csak nem tudom, hogy milyen lesz egyedül ülni az autóban. Márpedig valószínű, hogy nővéremmel megyek pár kört, aztán másnap már egyedül kell elboldogulnom. Szerintem, ha óvatosan is, de menni fog. Ti mennyi idő után vezettetek egyedül?

Nagyon-nagyon köszönöm, hogy drukkoltatok nekem, sokat segített a bíztatásotok. De természetesen továbbra is itt maradok, aztán majd leírom az első friss jogsis élményeimet.

Kicsit egyébként szomorú lettem, hogy többet nem látom az oktatómat (mert igaz, hogy volt egy fogdosós időszaka, de később azt abbahagyta, és tök normális volt.) Olyan fura, hogy többet már nem utazok Vele. :( Meg hogy nem kell munka előtt vagy után még elmenni vezetni is.

Na de nem őrültem meg, azért nagyon boldog vagyok, hogy vége.

Ne haragudjatok, ha hosszú és unalmas, esetleg érthetetlen voltam, de megígértem, hogy részletesen leírom.

1995. 9cb35398ff (válaszként erre: 1991. - Atlantisz26)
2009. nov. 18. 12:54

:)))

ez aranyos!

1994. 9cb35398ff (válaszként erre: 1984. - Rosa)
2009. nov. 18. 12:53

szia

Nekem azt tanácsolta az oktató, nagyon vékony talpú cipőben vezessek majd, a kínaiba vegyek egy vászoncipőt, vezetni tanulni tökéletes.

de gondolom nem tűsarkúban mentél:)))

1993. Rosa (válaszként erre: 1991. - Atlantisz26)
2009. nov. 18. 12:46

5 perc múlva,vagy inkább már most gondolok rád,megy a drukk ezerrel!:)

Hajrá!!!!

1992. Rosa (válaszként erre: 1987. - Simple)
2009. nov. 18. 12:45

Egyetértek!:)

Berina,fel a fejjel!

2009. nov. 18. 10:59

Legyen igazad katus3!

Na még utoljára bejelentkezem.

Jelentem, a mai bénázásom már megvolt, megégettem a homlokom a hajvasalóval, szóval erős fájdalmaim vannak éppen. Na mind1.

Megbecstelenítettem a Kresz könyvem, kivágtam belőle a jogsi képét, berakom a zsebemben, így végülis jogsival vezetek majd. :)

Hátha segít vmit.

1990. katus3
2009. nov. 18. 10:04

Atlantisz! :-) Ne viccelj már! :-)

Meglátod,mosolyogva fog átengedni,olyan profi leszel! :-) Tesóm pénteken vizsgázik forgalomból,de már most is alig lehet hozzászólni.:-P

2009. nov. 18. 09:50

Sziasztok!

Köszönöm a biztatást Mindenkinek.

Gondoltam, még egyszer felnézek Hozzátok a fórumra a véres bukás előtt. (csak vicceltem :))

Hát a gyomrom összehúzódásai már ötpercesek :), úgyhogy enni nem tudom hogyan fogok, pedig ha addig élek is magamba tömök pár falatot.

Próbálom programozgatni magam, most éppen arra, hogy legyek lazább, aztán pár perc múlva majd arra, hogy legyek összeszedett és keményen koncentráljak. Így talán az arany középútra érek a vizsgáig. Cél a kellően laza, de jól koncentrált állapot elérése.

Lábaimnak már párszor elmondtam, hogyha remegni mernek, akkor többé nem állok rájuk, és még a mosdóba is kocsival megyek majd. :)

Na abbahagyom ezeknek a nem túl jó poénoknak a gyártását. Ha izgulok mindig ilyen hülye leszek. Remélem lesz humorérzéke a vb-nek. Mégiscsak sokkal jobb, ha mosolyogva buktat meg. :)

Na akkor majd délután/estefelé jövök az eredménnyel, aztán részletesen leírom, hogy mi volt.

1988. katus3
2009. nov. 18. 08:38

Sziasztok! Atlantisz26,én is drukkolok neked! Ha hazaértél,gyorsan írd meg,hogy megvan a jogsi!:-)

Ügyes leszel!

Berina! Ne csináld már! Hidd el,fog menni a vezetés,még nincs gyakorlatod,de majd lesz! Szerintem a legtöbben így éreztük ,és mégis vezetünk! Gyakorlás,gyakorlás,gyakorlás és menni fog. Az oktató meg azért van,hogy megtanítson vezetni,nem azért,hogy elvegye a kedvedet.

1987. simple (válaszként erre: 1966. - D192d0122c)
2009. nov. 18. 08:27
Jesszus Berina! Már megint mi folyik itt? Természetes dolog, hogy nem vagy még önálló, hisz sosem csináltad előtte, nincs gyakorlatod! De lesz! Nálam is ugyanezek voltak mint nálad, átmentem én is ezeken, aztán egyszer csak leülepedtek bennem a dolgok, és utána ment minden. Ne hagyd, hogy elvegye a kedvedet! Ez a hozzáállás nem illik Berinához! Berina ezt mondja:Megcsinálom, és nekem is meglesz a jogsim! És elmegy, és megszerzi a jogsit, és sikerül a vizsgája elsőre! Menjél menjél abba ne hagyd!!!!!! Van értelme és menni fog! Lesz jogsid és jót fogunk majd röhögni azon hogy miket írtál például most.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook