Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
23231. Pasionella
ma 09:16

Milyen durva most olvasni a kezdeti parákat :-) tavaly április óta vezetek napi szinten, kocsival járok dolgozni meg mindenfelé, eléggé hozzám nőtt :-)

Nyugi, menni fog mindenkinek, gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat kell, sokat menni :-)

A mostani oktatás alap hibája, hogy csak a vizsgaútvonalon visznek, ott kívülről fújsz mindent. A táblákat nézni fogjátok csak most sok az infó egyszerre és valamelyest még mindig az autó kezelése okozza a legnagyobb fejtörést. Záróvonal.... húúúú gyerekek, nem szabálytalankodok de számtalan olyan alkalom van amikor muszáj haladni, pl csak úgy tudsz kikerülni egy bringást, vizsgán ugyebár ezért bukta, ha meglát a rendőr bünti de vannak azok a helyzetek amikor ha bringás mögött haladsz ezért 20-al és szemből nem jön semmi akkor bizony ennyi szabályalankodás belefér :-)

Én is azt mondtam az elején soha semmilyen szabálytalankodás nem fog beleférni, de igen sajnos nem sajnos mert haladni kell, persze szétnézni, másnak nem okozni gondot és rendőr mentesen. Ez nem azt jelenti állandóan szabálytalankodok de volt pár záróvonalam már :-)

Most mindent csináljatok úgy ahogy tanították nyilván de higgyétek el amint jobban megy a dolog annál bátrabbak és rutinosabbak lesztek.


Andi, szerintem örülj hogy párod nem szól bele csak ha nagy galibát csinálsz :-) ahol mehetsz 90-el viszont menj , jó a nagyobb sebesség is :-) én szerettem már az elején is menni amennyivel csak lehet :-)


nyugi mindenkinek, menni fog. Én speciel sosem gondoltam volna hogy ennyire megszeretem majd a vezetést :-) kivétel a sötétben való vezetést, azt most sem szeretem :-)

Párom nem szeret mellettem ülni ha vezetek mert átváltok betyár üzemmódra :-D utálom ha totyognak és bénáznak előttem úgy hogy nem beszélek túl kedvesen vezetés közben :-D de amúgy jól vezetek párom szerint is, tempósan és biztonságosan csak csúnyán beszélek ha sok körülöttem a béna :-D és higgyétek el a legtöbb béna az nem kezdő hanem ezer éve vezető akin szabályosan látszik hogy fél vezetni és csak muszájból teszi és totyooooooooooooooog :-)

23230. andi1988 (válaszként erre: 23229. - Andi1988)
tegnap 18:03
Jah látom 4ik :D
23229. andi1988 (válaszként erre: 23225. - Melinda1111)
tegnap 18:03
Hanyadik órán vagy túl ? Hidd el hogy lesz jobb is csak valahogy rákell érezni, amint megvan ez a ráhangolódás mindjárt jobb lesz ! Ügyes vagy nyugi ! Mindenki így kezdte !
23228. andi1988 (válaszként erre: 23226. - Ted_a_macko)
tegnap 18:01
A nem piszkálást úgy értem, hogy persze ha 60megyek olyan helyen ahol 90el is lehet akkor persze ő is szól vagy jelzi ,hogy így kellene, de valahogy teljesen másképp hat mint amikor órán voltam ! A zárovonal átlépést , azért kommentálta 😀😀😂😂😂 persze lehet abban is igazság amit mondasz 😀 lehet csak nem akar vitát 😂😂😂😂
23227. Ted_a_macko (válaszként erre: 23225. - Melinda1111)
tegnap 17:54

Szia Melinda!

Remélem nem gond, hogy írok. Teljesen magamra ismertem az általad leírtak alapján. Én úgy mentem vezetni, hogy hétfőtől csütörtökig (nem mindennap), és csütörtökön az óra után azt számoltam, na, most van 4 nap, amíg nem kell mennem. Mert nem szerettem menni, bénának éreztem magam. Nekem sok idő kellett, amíg ráéreztem, hidd el, a 4 óra forgalomban eltöltött idő még abszolút nem indokolja, hogy elkeseredj, pláne azt nem, hogy csalódás legyél saját magad számára! Ez még nagyon az eleje. Nekem sok-sok óra után mondta az oktatóm, hogy túlságosan leköt az autó kezelése, nem akarnék-e megpróbálkozni automatával... Na akkor azt mondtam magamban, eszed tokja.😀 Megmutatom, hogy meg tudom csinálni. Nagy sokára tudtam csak elengedni azt a frusztráltságot, nyomott hangulatot, ami mindig erőt vett rajtam vezetéskor. És ami nyilván hátráltatott. Egy idő után már jól ment, ha éreztem, hogy összeszedett vagyok, és elengedem az oktató f@szságait (már bocsánat).


A lényeg, egyáltalán nem kell elcsüggedned! Hidd el, másnak sem megy könnyen, hogy mindenre odafigyeljen, ehhez idő kell. Túl szigorú vagy önmagadhoz. Meg pl. az tök jó, hogy megy a parkolás, ezzel nálam sok idő ment el, így viszont több időd lesz forgalomban menni és gyakorolni. Én sem hittem benne, amikor azt mondták, hogy menni fog, belejössz, stb., azt hittem, sose lesz jogsim. De tényleg bele lehet jönni, csak hinned kell önmagadban. Ha szeretnéd, ha van kedved hozzá, az már fél siker. A tanulás, gyakorlás pedig hosszú folyamat, ne siettesd, és próbálj kevésbé szigorú lenni magaddal szemben. Hajrá, fel a fejjel, csak előre!!!!

23226. Ted_a_macko (válaszként erre: 23224. - Andi1988)
tegnap 17:46

Szerintem igazad van, azért lett kevesebb önbizalmunk, mert mindig csak azt hallottuk, hogy ez nem jó, az nem (legalábbis nálam így volt), ezt már tudni kéne, stb.

Nem lehet, hogy párod azért nem piszkál mindenért, mert szeretné, ha magadtól vennéd észre a hibákat? Persze ez csak egy tipp.

23225. Melinda1111 (válaszként erre: 23216. - Andi1988)
tegnap 15:34

Nagyon kedves vagy köszönöm.

A parkolás azért megy jól, mert azt kifejezetten jól tanítja az oktatóm, úgy, ahogy tényleg meg lehet csinálni, még kevés gyakorlattal is.

Viszont - lehet, hogy szégyen - de még mindig gépjárműkezelési nehézségeim vannak. Úgy érzem, ha ezek nem lennének - mint pl. könnyebb elindulás, nem váltanék néha mellé - akkor a forgalomban tájékozódás, meg maga a KRESZ szabályainak betartása jobban menne. De így tiszta csalódás vagyok magamnak. Már most is azon stresszelek, hogy kedden mennem kell vezetni .... :(

23224. andi1988 (válaszként erre: 23223. - Ted_a_macko)
tegnap 14:34

Szerintem napról napra jobb lesz ! Vannak hibák ,amik idővel eltűnnek!


Anno nekem is ezt mondta mindenki ,hogy na most lesz már komoly a dolog.

Talán azért lett kisebb az önbizalom , mert mindig felhívták a figyelmet a hibákra nem ?

Nekem zavaró ,hogy a párom nem piszkal minden hibáért , csak akkor szól ha nagy a baj 😀😀😀 fura 😀😀

23223. Ted_a_macko (válaszként erre: 23222. - Andi1988)
tegnap 12:31

Tegnap már figyeltem azokat a bizonyos táblákat is, de előtt tényleg alig, vagy nem, ami tényleg gáz volt... Ha itt kóricálnék a városban, nem is lenne gond, mert eléggé ismerem ahhoz, hogy tudjam, mi merre. De ismeretlen helyen érdekes lenne, hogy pl. nem hajtok le ott, ahol kéne, aztán megyek egész másfelé.😀 Nyilván utána lehet korrigálni, de azért jobb, ha nem kell. De pl.pályára felhajtásnál meg mindig láttam, hogy folytatódik-e a sávom, vagy elfogy, azért ha erre nem figyel az ember, abból lehet gáz.


Szerintem most, hogy átmentél záróvonalon, nemcsak ott nem mész át többet, hanem tudat alatt jobban fogsz figyelni rá a jövőben máshol is. Iszonyatosan sok gyakorlás kell ahhoz, hogy rutinunk legyen, és mindenre tudjunk figyelni. Az oktatás valahol el is kényelmesíti az embert. Ahogy a vizsgabiztosom mondta a vizsga után: most jön a neheze. Én naiv azt hittem, az oktatás és a vizsga nehéz.😀


Írtad, hogy te 5 órával a vizsga előtt kezdted el élvezni a vezetést. Teljesen átérzem, én is ugyanígy voltam vele. Sose gondoltam volna, hogy én ezt ennyire fogom szeretni. Persze ehhez kellett az is, hogy az oktatóm teljesen lerombolja az önbizalmamat...

23222. andi1988 (válaszként erre: 23221. - Ted_a_macko)
tegnap 11:41

Igen .... Pedig vártam ,hogy majd megyünk és megtapasztalom de nem , na de mostmár mindegy is :)


Mondjuk az tényleg gond , hogy ezeket a táblákat nem figyeled , de sztem egyszer benézed , és utána tuti többet nem 😀

Én például tegnap átmentem egy zarovonalon nem is láttam 😓😀😓😀 na tuti,hogy ott már többet nem fogok átmenni!😀 Hibákból tanulunk épp ezért kell sokat gyakorlni

23221. Ted_a_macko (válaszként erre: 23219. - Andi1988)
tegnap 10:25

Milyen jó, hogy a kötelező óraszámban benne szerepel az autópálya és a sötétben való vezetés is.😀 Nagyon sok helyről hallom, hogy egyik sem volt meg, egyszerűen beírták a kartonba, aztán jónapot...

Persze hogy félted az autót, szerinted én nem?😀 De ez normális.


Olyanra gondoltam, amiket nem tanítanak, hogy ugye az emberben az rögzül, mondja az oktató, itt menjen balra, ott jobbra, stb. Aztán azon kaptam magam, hogy az irányra, sávokra vonatkozó táblákat nem figyelek, ami nem kicsit gáz, 😀 párom kérdezte is, hogy miért? Aztán leesett, hogy egész egyszerűen megszoktam, hogy arra menjek, amerre mondják. Értem, hogy nincs idő sok mindenre a tanítás során, de azért egy picit erről lehetett volna legalább elméleti szinten beszélni, útközben, de mindig a sebességhatár a legfontosabb a táblákat illetően... Meg a pályára való felhajtás pl., annak a menete, sosem gyakoroltuk, most meg ott parázok, beengednek-e, elfogy a sávom, stb. Meg ilyesmik, de szerintem azért van így, mert a sulinak is az a lényeg, vizsgázz le, aztán majd megtanulsz valóban vezetni.

23220. andi1988 (válaszként erre: 23218. - Ted_a_macko)
tegnap 07:49
Mire gondolsz például?
23219. andi1988 (válaszként erre: 23217. - Ted_a_macko)
tegnap 07:47
Én még soha nem vezettem sötétben 😀 azt veszem észre magamon,hogy inkabb az autót féltem 😀
23218. Ted_a_macko (válaszként erre: 23214. - Andi1988)
tegnapelőtt 23:21
Ja és szépen rájövök, mennyi fontos dolgot nem tanított meg az oktatóm, vagy lehet, másnak sem szokták. Amit megtanított, kezelni az autót, ismerni a vizsgaútvonalakat. Aztán csomó dologra te magad jössz majd rá a való életben.
23217. Ted_a_macko (válaszként erre: 23214. - Andi1988)
tegnapelőtt 22:50

Az a lényeg, hogy élvezed, élvezted, a para pedig simán belefér, idővel csökkenni fog, majd elmúlik.😎 Bennem is bőven van még izgalom.

Én ma a sötéttel barátkoztam, nem nagyon tetszik.😂

23216. andi1988 (válaszként erre: 23215. - Melinda1111)
tegnapelőtt 19:31

Köszönöm 😀

Teljesen megértelek,hogy nem élvezed még a vezetést ! Halkan megjegyzem ,hogy én nagyjából a vizsga előtt kb. 5oraval kezdtem el élvezni a dolgot! Addig minden alkalommal nehezen mentem stresszeltem , már én saját magam nem bírtam elviselni, akkor szerinted a család ? 😀 Muszáj kitartani egyrészt, mert sok pénzt energiát beleöl az ember, illetve ha levizsgázol utána másabb lesz vezetni mint oktatóval ! Teljesen más ! Szóval kitartás

UI : ha a parkolás jól megy , akkor már nagyon jó úton haladsz! Nekem az a legnehezebben ! Szóval annyira ne írd le magad ! 😀😀😀🤗🤗🤗

tegnapelőtt 18:39

Andi gratulálok a jogsihoz.


Nekem nagyon vegyesek az érzéseim a vezetéssel/tanulással kapcsolatosan. Nem érzem élménynek azt, ha vezetnem kell menni, sőt inkább ideges vagyok miatta. 3 alkalommal voltam rutinpályán, és 4 alkalommal már a forgalomban, de valahogy nem érzem jónak ezt az egészet. Nem érzem a magaménak. Van amikor lefulladok a lámpánál. Az oktatóm is olyan ellentmondásosan oktat, van amikor azt mondja, ne kapkodjak, inkább megfontoltabban induljak el, mert akkor tuti lefulladok. Máskor meg azt mondta, hogy azért igyekezzek az indulásnál ne tartsak fel másokat. Meg vannak egyéb dolgok is, amiket egyszer így, másszor úgy mond. Ez is nagyon frusztrál.

A legutóbbi vezetést totál bénának éreztem, egyedül a parkolások mennek jól, főleg a hátrafelé parkolások. Sajnos többször vannak mélypontjaim és kudarcélményeim, mint pozitív élményem. Nem érzem most azt, hogy valaha is szeretni fogom, vagy elmúlik ez a rossz érzés, ha vezetnem kell menni. :(

23214. andi1988
tegnapelőtt 16:39
Na megvolt az első önálló vezetés ! Mit ne mondjak para így elsőre 😀😀 de nagyon élveztem 🤗🤗🤗🤗🤗
23213. Ted_a_macko (válaszként erre: 23210. - Andi1988)
szept. 25. 14:32
Pontosan... Úgyhogy a legális vezetési lehetőség mellett önismereti tréningen is részt vettünk. Csak nehogy megtudják az oktatók, a végén plusz pénzt igényelnek visszamenőleg.😂😂
23212. Ted_a_macko (válaszként erre: 23209. - Pasionella)
szept. 25. 14:30
Isteneeem, ez annyira jóóó! 😂😂
23211. andi1988 (válaszként erre: 23209. - Pasionella)
szept. 25. 13:07
Ez nagyon nagy 😀😀😀😀😀😀😀
23210. andi1988
szept. 25. 12:10

Én is nagyon kíváncsi vagyok 😀


Ugye Micsoda lelki és önismereti utazás?

Én nagyon sok olyan dolgot ismertem fel magamban , amire nem is gondoltam 😀

23209. Pasionella (válaszként erre: 23208. - Ted_a_macko)
szept. 25. 12:08
Felemelo igen, emlekszem az elejen mikor vezettem az egyik vizsgautvonalon mentem es valamit elcsesztem, oldalra neztem es mondtam hogyh naaaaa??? Nesze neked nincs bukta :-)
23208. Ted_a_macko (válaszként erre: 23207. - Andi1988)
szept. 25. 12:03

De jó, nagyon kíváncsi vagyok, izgatottan várom a beszámolót.😎 Jó lesz az, csak bátran, ügyesen.☺️ Felemelő érzés, hogy nincs melletted az oktató.😁


Aranyos vagy, de nyugi, neked is jól fog menni, csak higgy magadban. Nekem a vizsga után jött meg az önbizalmam, addig nem hittem magamban, pedig nem éreztem, hogy rosszul menne, viszont az oktató folyton csesztetett. A vizsgabiztos a hibák ellenére megdicsért, pedig akkor látott először vezetni. Az nagy löketet adott. Nekem ez az egész jogsi ügy rengeteget dobott az önbizalmamon. Úgyhogy mindent bele, minden vezetéssel egyre jobb lesz minden.😎

23207. andi1988 (válaszként erre: 23206. - Ted_a_macko)
szept. 25. 11:12

Semmi baj😀😀 Én is gondolkoztam ,hogy megvárom a kártyát , de annyira kíváncsi vagyok milyen lesz 😀😀😀

Kérdeztem én is korábban az oktatómat ,hogy neki mi a véleménye erről és O is azt mondta,hogy jó ha az fent van pár hétig 😀


Sztem holnap megyek egy kicsit, aztán meglátjuk ,de elmesélem 😀 úgy irigyellek,hogy ilyen jól megy neked nagyon király 🤗🤗🤗

23206. Ted_a_macko (válaszként erre: 23202. - Andi1988)
szept. 25. 10:37

Bocsi, nem akartalak félrevezetni, akkor ezek szerint lehet vezetni az igénylőlappal is, én nem nagyon foglalkoztam ezzel igazság szerint, inkább megvártam a kártyát.😎 Ha már eddig kivártam a jogsival, nem ezen az 5 napon múlt.😀


Akkor viszont tényleg legálisan hasíthatsz már, na persze csak óvatosan.😎 Na, mész ma? 😀


Ja, a T betűvel kapcsolatban. Vezettem nélküle is, T betűvel is. Amit tapasztaltam (T-vel), hogy sávváltásnál, pl. felhajtó sávnál többször is hamar beengedtek, tehát nem kellett sokat várnom. Párom azt mondta, hogy szerinte nem szívóznának T betű nélkül se, mert nem araszolok, hanem rendes tempóban haladok.

23205. Brenda86 (válaszként erre: 23202. - Andi1988)
szept. 25. 08:40
Jún. 18-tól már első jogosítvány esetén is lehet az igénylőlappal vezetni. Ez egy viszonylag új jogszabálymódosítás és kevesen tudnak róla, de az okmányirodában helyes tájékoztatást kaptál. Úgy, hogy ha akarsz, akkor vezethetsz vele. :)
23204. Pasionella (válaszként erre: 23202. - Andi1988)
szept. 25. 08:35
Bocsi, én még ott tartottam, hogy nem adnak semmilyen papírt, nekem ki kellett várnom amíg kézhez kapom a jogsit.
23203. Dávid928 (válaszként erre: 23202. - Andi1988)
szept. 24. 23:11

Mehetsz vele,a covid miatt március után volt egy törvény módosítás ami ezt lehetővé teszi.

Nekem is ezt mondták okmányirodába,utána néztem és tényleg igaz.

Nyugodtan vezethetsz vele.😀

23202. andi1988
szept. 24. 21:09
Nekem most azt mondták az okmányirodába , hogy ezzel a papírral már mehetek nyugodtan vezetni ... Akkor mégsem ?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook