Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Óóó. Én meg reggel óta véresre rágom a körmeimet, erre tessék... :( Arany már nem lesz akkor, de jövőre jobban felkészülök. Nekem sajnos csak az arany jó, fémérzékeny vagyok. Szóval nekem csak az arany ér.
El vagyok keseredve. Iszom is egy pohár bort, az jobban meglátszik rajtam, mintha olvasnék valamit. :((
Nekem is egész jó lett a termés, ha nem is olyan sok, mint neked, oszlej. De egy pici aranyos csillogás látszik a tarhonyaszemeken, úgyhogy látható, hogy február 13-ai aratású aranytarhonyáról van szó.
A szulákok nekem is csak lábatlankodtak, néha úgy megnevettették a tarhonyákat, hogy alig tudtunk aratni, még éjjel is arra ébredtem, hogy a bezacskózott tarhonyák ott kuncognak, és attól zörög a zacskó.
Tegnap aztán kidolgoztuk magunkat. Sikerült az összes tarhonyát learatni és dupla területen elültetni a következő aratás előkészítéseként a tarhonya magokat. Sajnos a hó nem teljes égből hullott, hanem a hóágyúk is dolgozztak rendesen, hogy a félméteres magasság meglegyen hóléből.
A Szövetség által biztosított arató-vetőgépet használtuk, így sokkal jobb volt, mint ha külön-külön gépekkel dolgoztunk volna. A Szulákok végre kifürödték magukat a hólébe, így megtisztultak. A tarhonya pálinkától egy kicsit becsíptek, így tulságosan is jókedvük kerekedett.
Pedig az igazi ízű tarhonya az, amit 1 m magas hólében, vagy hóban van elvetve február 13-án. Ezt írja a szakkönyv és a tapasztalat meg igazolja.:-)
Amennyiben nincs természetes, akkor jönnek a hóágyuk és előteremtik.:-)
Mi meg úttörőgombócnak hívtuk :)
Javaslom,hogy rendezzünk gyűjtést, és ha összegyűlt az útiköltség, valakit bízzunk meg a termelők közül, hogy azonnali hatállyal utazzon Kínába cérnavetőmagért. Különben jövőre mivel fogjuk majd össze az aranytarhonya-csomagot, ha nem lesz saját termésű cérna?
Sajnos nem kaptam, nagy szív fájdalmam is... :)))
De hát jó lesz a tarhonya is, meg ha minden szépen alakul, idén lesz gumicukor fánk, állítólag fagytűrő, és már az első évben is terem....
Miiii??????
Olyan nincs hogy nem lesz aratás!
Mi történt?
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?