Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Szerintem is csak nem járt sikerrel a termesztésben, azért áll hozzá így :)
Egyébként a "ti nem vagytok normálisak!" kijelentés akkor hangzott el, amikor éppen kapott egy kis levegőt nevetés közben :)
Beszéld rá akkor a Barátnődet, hogy termeljen Ő is tarhonyát, hogy ne legyen alapja az irigységnek.:-)
Biztos hallott már kertészeket dicsekedni a saját termésről, hogy mennyire más íze van, mint a vásároltnak.:-)
Ugye a vízitarhonyából szokták főzni a lucskos tarhonyelevest? Azt hittem, ezt a fajtát csak a rizsföldek közelében lehet termeszteni. Gratulálok, hogy neked sikerült!
Elmeséltem a szulákjaimnak, hogy vízitarhonyáid vannak, erre lázba jöttek, hogy legyen nekünk is, mert nagyon szeretnének csónakázni a töve körül. Addig nem maradtak nyugton, amíg nem fabrikáltam nekik egy kis csónakot evezővel, és nem készítettem nekik egy-egy mentőövet. Úgyhogy kattyus, esetleg megszánnál egy palántával? Mert ezek azóta nem hagynak élni. Még jó, hogy a vendég szulákok visszamentek már oszlejhez, mert akkor aztán végem lett volna, mire mindezt 22 példányban előállítom... Ja, és sílécet meg szánkót kérnek karácsonyra, hogy majd azzal szórakozzanak az aranytarhonya aratásakor.
Szia, Kattyus!
Hát igen, a régi szép idők :)
Tegnap elkezdtem újraolvasni a fórumot, kb. a feléig jutottam. Szétröhögtem magam :) Kár, hogy annyira leült a fórum, rém jókat társalogtunk régebben. Kicsit visszatért az emberekbe vetett hitem attól, hogy ennyien vannak, akik ilyen elszántsággal termesztik a tarhonyát és beszélik meg a kártevők mibenlétét, a pennétől a tarhonyabogárig.
Érdemes visszaolvasni az elejét, másnak is ajánlom. Régiek, ha erre jártok, ti is nézzetek be újra!
Azt elsem tudom képzelni, hogy a szulákjaid már fáznak, de biztos az egyenlítő környékéről származnak.
Küldök néked 10 pár Szibériából származót, tudod ott - 40C foknál azért fürdéskor a háziak már az ablakot behajtják. Ezekkel semmi gondod nem lesz az aranytarhonya ültetéskor a félméteres hóban sem február 13-án.:-)
Jól emlékszel Ildikó (Napsugár) már itt tényleg régen járt, de azért a ruhavarrást nem felejtette el Balatonfőkajáron a boltjában rendelkezésünkre áll. (Nincs mosolyjel)
Pont egy pár van, úgyhogy nem küldhetek, különben szulák nélkül maradok.
De próbálj meg valahogy odacsalni magadhoz néhányat. Tudod, a szulákok titokzatos, de egyszerű és kedves kis lények, lehet, hogy egyszerűen odamennek hozzád és nálad maradnak, ha megfelelően hívod őket.
Az enyémeknek most vettem elő a télikabátkájukat, mert már cidriznek ebben a hidegben. Még egy fórumtársunk varrta őket, aki azóta sajnos már nem jön tarhonyázni. Napsugár volt a neve, ha jól emlékszem, tőle lehetett szuláknak való ruhát rendelni. Még jó, hogy strapabíróra varrta, különben nem tudom, mit csinálnék, ha kesztyű nagyságú télikabátot kellene varratni...
Az évkönyvet minden tag automatikusan, ingyen fénypostán kapja, ugyan úgy, mint a belépésekor az automatikus ablaknyitó szerkezetet, hogy minden küldemény után ne kelljen "üvegest" hívni a házhoz.:-)
Biztos, hogy jó címet írtál be, mikor tagnak beléptél?:-)
Ja, akinek van ideje közgyűlésekre járogatni :)
Az évkönyvet azért gyorsan megrendelem. Remélem, jár még a tagoknak a 25%-os kedvezmény.
Az milyen szó, hogy "muszály"?
[Na nem helyesírásilag kérdem.:-)]
A tarhonyatermesztési kézikönyvben a cselekvések között nem találom, még csak a sürgős kifejezést sem.:-)
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?