Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Szóval idén nem lesz sonka Húsvétkor!????
Jaj jaj! Mi lesz itt!
Nem mondom, legyünk élelmesek, de hát a tarhonya terméssel ne vicceljünk már! :):)
Tojás ügyben a Tyúkszövetséghez kell levelet írni.
Látod?
Mondom én, hogy fifikás a magyar!
Nemcsak a tojást tünteti el, de a kész tarhonyát is!
Persze hogy van elegendő
De húsvét előtt majd a kereskedők inkább fizetnek a termelőknek, hogy a tyúkokat féladagos kajákkal etessék, (ha kell fogyókúráztassák) meg elküldik őket szabadságra, stb. stb. akkor majd kevesebb tojás lesz, és rögtön drágábban adhatják.
Fifikás a magyar! Megtalálja a módját annak, hogy biztosítani tudja magának az extra-profitot! :)))
Drága!????
Hiszen bőséges termés várható.
Az aratássasl meg kell várni, hogy húsvét után a tyúkok ismét belerázódjanak a teljes kapacitásuk szerinti tojás-termelésbe, mert csak akkor tudjuk a megfelelő mennyiségű tarhonya-vetőmagot biztosítani.
Egyébként nagyon drága lesz a termés. :))
A tarhonyát?
Jaj nagyon várom már, mert sokféle módon szeretjük és esszük, remélem szóltok, ha megint lehet aratni :D
Azért ezzel a Szaharába, egyéb helyre elküldött tarhonyákkal vigyázni kell, mert nem biztos, hogy kiszárítás után ugyanazt kapod vissza.
Egy ismerősöm korábban Egyiptomból mumifikált tarhonyákat kapott, a másik a múlt héten ha jól emlékszem Afganisztánból "sörét-tarhonyát" kapott vissza, a jó magyar paraszt-tarhonya helyett!!!!
Jaj, bizony kisfiú koromban minden másképpen volt, de hát az az idő elmúlt.
A mai rohanó világban, csak egy kattintás és már küldi is valamelyik tarhonya termelő a megfelelő alakú és állagú tarhonyát. A szárításnak is sok fajtája van, hisz az sem gond, ha a Szaharai termelőhöz küldjük át kiszárítani a saját termésű tarhonyánkat. Ma már a napnak bármely szakában lehet tarhonyát aratni, mert bizony van olyan fogyasztó, aki a teljes friss árút szereti. Rá is kell gondolni, ha már egyszer saját magáról nem gondoskodott.
Az igaz, hogy az aranytarhonyát (febr.13) keresik a legtöbben, most még nem gond a beszerzése.
Felhívnám a figyelmeteket, hogy találkozott a szövetségi ellenőr olyan aranytarhonyával, ami valójában csak utánzat volt. Az alapos vizsgálat kiderítette, hogy nem Feb.13.-i aratású volt, hanem már Február 12-én learatták. Természetes, a termelő csalafintaságáért büntetést kapott, a sarokba lett térdeltetve, egy egész napra, a hamisítványt meg elkobozták és megsemmisítették.:-)
Kislány koromban édesanyám mindig július vége, augusztus eleje körül aratta a tarhonyát.
Aztán napokig az udvaron, a napon a nagy asztalon szétterítve szárítgatta. Néha-néha belekavartunk, hogy kb. egyformán kiszáradjon minden szem, majd csak utána zacskóztuk, és raktuk el télire!!!
Persze, ha a tavalyi termés kevés lett, akkor el kell menni olyan helyre, ahol sok termett, és még lehet kapni, és vásárolni kell!!
Jaaaaj mar eppen ideje lenne az aratasnak, mert teljesen ures es szaraz a hombar! Kifogyott a tarhonya, a helye is kong az uressegtol...
Most aztan se krumplis tathonya, se zuzaporkolt tarhonyaval nem lesz...
Elvono kurara kell hogy menjek.
Nem lesz konnyu, az mar holtziher!
Hidd el, a tarhonyaér sokkal kellemesebb, mint az aranyér.
Tarhonyát el lehet adni aranyér-t, de aranyér-ért senki nem ad tarhonyát.:-)
Zacskós tarhonya, mekkora ötlet! Sokkal jobban eláll, és nem eszi úgy meg a moly.
Én még cigánykeréken gondolkodtam, azt is lehet most vetni, csak félek az etnikai feszültségtől, nem akarok én bajt magamnak. :(
Még kicsi voltál, és nem akart szembesíteni a rideg valósággal: a pénz kikelt, de egy hajnalban jött a pénzfa károkozója, a bank nevű soklábú, amelyik lerágta a fát és elvitte a termését. Ezt sajnos manapság se tudják sokan, azért okoz ennyi bajt ez a kártevő. Jobban kellene tanítani az iskolában a biológiát.
Viszont a kőleves nagyon jó ötlet volt: abba beletörne a bogár foga, te viszont jól élsz belőle.
Vettél már azóta lendkerekes kisautót? Vagy már csak "igazival" éred be?
Szeretek kertészkedni, de erre nem tudok válaszolni.
Azt viszont tudom, hogy még kiscsikó koromban a nagyanyám bíztatásásra-(áldott legyen holtában is)-pár Forintot elvetettem tavasszal a kert biztonságosnak vélt zugába..Babonára nevelt a szentem, tehát biztosra mentem...nemsokára marhasok pénzem lesz..
Nagyon sokáig vártam, kellett volna a pénz lendkerekes autóra..nos, a csalódás egy életre szólt..
Nagyim -(halvány mosollyal) -cserébe megtanított kőlevest készíteni..
Amikor fogalmam sincs, hogy mit főzzek, csak veszem elő a nagyfazekat, a kíváncsi nejemnek azt válaszolom..: tudod, kőleves..
Érdekes ételek kerülnek ki a fazékból...csak a kőre kell nagyon vigyázni.
Azóta is várom a tavaszt, hátha mégis kibújik egy madárelpottyantotta magból a csoda-tarhonyafa...
Mert nincs is fínomabb az úttörőgaluskánál...soroljam?
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?