Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Húha, dolgozó szulákot még nem láttam, vagy az enyémek csak ilyen elfajzottak. Ezek csak virgonckodnak, nevetnek és a hülyeségen jár az agyuk. Talán küldhetnél egy párat, hátha megszoknának nálam is és a többiek látva, hogy azok dolgoznak, akkor talán rászoknának az a munka ízére.
(amilyen szerencsém van, majd azok is átveszik az enyémek szokásait)
:-)
Szemenként a szulákok szedik, ráérnek, szeretik csinálni.
Futótarhony nálunk a diófára fut, ott milyen nyüzsgés lesz nemsoká....
Szép a farm nagyon.
Talán idén csinálun k kompótot a piacra...
:)
Szép tarhonyás napot! ☼
Ízében talán nem más, viszont az internódiomok jobban megnyúlnak ilyenkor, és nagyobb térben tudnak a virágok kiteljesedni, így azok az alvó rügyek is előbújnak, amik a szabad földben kelésnél nem, vagy csak nagyon ritkán, szóval több a termés. :)
Na persze így a szél jobban összekuszálja őket, de ezek a dolgok kis szulákok nem lebzselnek, szépen helyre igazgatnak mindent.
Ma napoztak délután, és kuncogtak, a macska meg nem tudja eldönteni, most őt nevetik, vagy csak a szokásos napszúrásuk volt meg.
Nagyon, nagyon szégyellném magamat, ha nem ettől a kollektívától vennék át vetőmagot a sajátom mellett választéknak. Azt meg nem tartom kimondottan visszaesésnek a termelésben, ha mennyiségileg annyi terem mint korábban, csak apróbb szemekből tevődik össze.
Ez csak olyan dolog, hogy találékonyságból felszokták tenni a kérdést, hogy melyik nehezebb az egy kiló só, vagy az egy kiló toll?:-)
A Szulákjaid remélem jól érezték magukat, a március 14-15-i hóban is?:-)
Megpróbálta akkor is tarhonyát ültetni, de valahogy kisebb szemű volt a termés, mint az igazi ültetési napon és körülmények között ültetett tarhonyának. A gond az lehetett, hogy még nem érte el a félméteres magasságot a leesett hó, a régi meg már elolvadt. Sőt az sem lehetetlen, hogy kapkodással készültünk fel az ültetésre, (a Szulákok lélekben nem készültek rá), így nem volt olyan gördülékeny az ültetési folyamat. Persze az is lehet, hogy mivel egyesek gondatlanságból kimerészkedtek az országútra és ott elakadtak, így az Ő segítségükre menve, pár órára megszakítottuk a tarhonya ültetést, így ez sem tett jót a veteményes növekedésének.:-)
Nem tudom, hogy miért érzed azt, hogy nem kaptuk meg az EU-s támogatást, hisz a terményt egész Európában, sőt a világon is kedvelik. Igaz vannak országok, ahol a rizsfogyasztást előnyben részesítik, de ettől áll "ferdén" a szemük. Felénk ezt úgy mondják, mikor rájuk nézünk, "hogy a szemük sem áll jól", de Ők is emberek, csak más az ízlésük. Persze azt is tudjuk, hogy irigyek ránk, ezért egy kicsit "besárgultak".:-)
Vissza térve az EU-s támogatásra, eddig még minden évben ugyan azt az összeget kaptam, (más tarhonya termelő is), soha nem változtattak a kiutalás során rajta!:-)
Nyugi van, a vihar csak helyetted dolgozott, (lebontotta a sátrat), mert úgy igazándiból nem is szereti a fóliást a tarhonya, legalább is eddig a szakkönyvekben ezt olvastam.
Amennyiben figyelembe veszem, hogy az aranytarhonya ültetési ideje február 13, körülménynek meg a félméteres hó, vagy hólét javasolják a szakemberek, így nem is éreztem
szükségét a fóliázásnak.
Szeretnék hallani a tapasztalatodról, hogy mennyiben más ízű, állagú, a fólia alatt termelt tarhonya?:-)
Szép napot tarhonya termelők!
A vihar elvitte a sátrat, talán megmaradnak a palánták....
Mikor ültejük a tarhonyát?
Hogy kell öntözni?
Ki segít benne?
Van ilyen KFT vagy TSZ?
Szerintem mikor a gyufa kivirágzik akkor kell a
fentieket figyelmbe venni.
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?