Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Már jön a tél! Érzem a csontjaimban. A szulákjaim pedig behúzódtak. Ez már jel!
Arra, hogy tegnap mit csinált majd 50 év múlva emlékszik. Kérdezzetek meg egy annyira öreget igazam alátámasztására.
Juhééééj! Felénk hűl a levegő! Igazi tarhonyaérlelő idő jön!!!!!!
A Pilisi parkerdészet nem nagyon szereti a "zúzmarát" még csak emlegetés szintjén sem.:)
Memóriajavító tarhonya, az meg mi? Nálunk csak memória visszaállító tarhonya van, így a régi dolgokra jobban emlékszünk mint a tegnapi nap történéseire. Sztem, ez így van rendjén, mert a tegnapi nap történéseire való emlékezéshez "emlékezet" javító tarhonyát kell beszedni.:-)
Az igazam alátámasztására: kérdezzetek meg egy öreget és azt biztosan elmeséli, hogy mi hogyan történt gyerekkorában, de hogy tegnap mit csinált, arra bizony nem emlékszik.
A meleg tél az oka. Ha majd zúzmara ereszkedik a szempilládra és jégcsapok lógnak a hajadon, akkor a tarhonya is jobban fog fejlődni, csak várd ki!
Nallunk semmi termes, meg egy zacskoval sincsen. Inseges idok jarnak ram ebben az evben...
Az nem semmi! Lehet én is így járnék:)
Egy darabig ettem a memóriajavító tarhonyát, és kiváló volt tőle a memóriám! De már jó ideje nem szedem, mert egyik nap elfelejtettem, hova raktem el :)
Teljesen igazad van! Már nem a régi a memóriám. Be kell szereznem pár szemet a memória javító tarhonyából....Ha valakinem lenne esetleg. Tudom ritkaság, de azért hátha.....
Jelentem értettem!
Kérek engedélyt meghunyászkodni!
A szőrös tarhonya nem tarhonya, hanem hajashonya!!! Ezt már egyszer kitárgyaltuk! Kérem szépen, ne tessenek tévtanokat terjeszteni!
Nekem nincs szőrös tarhonyám. :(
Küldene valaki palántát?
Jajj a szőrös tarhonya!!!
Na ne, a végén még szőrös tarhonyát is termeltek és ahhoz majd szűkség lesz pengére, meg habra, meg pláne biztos kezű szakemberre aki majd borotválja a tarhonyát. :-)
Feltörök mint kezdő huszár seggét a nyereg:):):)
Csodálom a gyorsaságodat és az üzleti érzékedet. Még sokra viszed :)
Most hogy említed! Tényleg hiánypótló ez a bejegyzés! Már bedobozolva a sok tarhonyacsíra! Reggel jön a kamion érte:)
Természetesen ugye a nagyobb csírákat letördeltem, ezeket beépítettük a szervezetbe.
Remélem, néhányat azért megtartottál a tarhonyacsírákból! Biztosan tudod, a csíra milyen egészséges, vajas kenyérre szórva, kefírben, vagy akárcsak magában. És ha a búza-, lucerna- és egyéb csíra ilyen egészséges, akkor a tarhonyacsíra milyen egészséges! Nem is tudom, miért nem ejtett róla eddig senki szót a topikunkban...
Bizony hogy én! :)
Ma 5 fok lett reggelre, szóval alszanak a földben a csíramagtarhonyák. :)
Remélem nem a zúzmara nyert, te voltál a gyorsabb:)
Köszönöm!
Neki is állok hamar, nehogy a zúzmara előbb ideérjen, mintsem várom.
Nyugodtan vesd újra! Mivel sokáig jó idő volt előfordul az ilyen...A túl nagy csírákat törd le-én így szoktam. Február végén, március elején csodaszép tarhonyáid lesznek.
Ebben az enyhe időben elkezdett csírázni a tarhonyám érés nélkül.
Újravessem az egészet, hátha lesz belőle valami februárban?
Tanácstalan vagyok, tele a tarhonyás csírahegyekkel.
Itt a fagy! A fagyálló tarhonyáim lassan zöldellenek. A tiétek hogy áll?
Tarhonyát fogyasztani még fogyasztási célból is szükséges, de az ilyen esetekre, vigyél magaddal kér markos legényt, Ők majd felemelik, így Neked csak a hátának az ütögetése marad.:-)
Hát... pedig lehet, hogy marad a rugdosás, mert nem bírnám felemelni :) Megoldás: mikor nála vagyok, nem eszünk tarhonyát.
Nevetés közben tarhonyát nem jó "fogyasztani" mert még a torkán akad.:-))))
Ha még is előfordulna, a két lábát bokánál meg kell fogni és lefelé lógatva mint a csirkét, a hátát "finoman" ütögetni kell a másik kezeddel. Nem ér lábbal rugdosni, mert az fájhat is.:-)))))
További ajánlott fórumok: