Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Kuncognak ha kell ha nem:)
Persze, persze, az! Nagyon komoly!(:
Hát igen! Ezt halálos komolyan kell venni! Csak a szulákoknak szabad kuncogniuk, de nekik úgyszólván kötelező :)
De hát ez komoly dolog!!!!:)
Azt hiszem, először tényleg komolyan kérdezte az illető... De milyen jól tette! Tök jó időnként belemerülni a tarhonyatermesztés világába :)
Első lépésnek teljesen megfelel az erkélyen a kis cserje. Vannak bokor fajták is, amelyek nem tú helyigényesek:)
A legnagyobb vicc az, hogy ez egy tudásbázis kérdés..! Mintha valami komoly dologról lenne szó...
Szerintetek az erkélyemen én is nevelgethetnék tarhonyát? Vagy egy nagyobb cserépben..?
A te tarhonyapálinkád páratlan! Rotyogtattom a lekvárt, idén új kombinációkkal jelentkezek:) Remélem sikerül a kenyér! Fincsi lesz a lekvárom friss tarhonya-kenyérrel. Máris összefut a nyál a számban:)
Oké! Már főzöm is a tarhonyapálinkát! Te meg hozzál a híres tarhonyalekvárodból! Addig megpróbálom kikísérletezni, hogyan lehet tarhonyából kenyeret sütni, ami már régi tervem.
Tartsunk jubileumi tarhonya ünnepet!!!!!!
Kattyus, október 30-án ötéves lesz a fórum! És a legelsők közül szerintem csak mi maradtunk meg. Meg talán oszlej, de ő már rég nem jelentkezett.
Bocs, ezt grizusnak szántam válaszul, csak rossz helyre írtam a választ.
Nézd meg az elejét, ott apránként kiderül. És egy csomót nevethetsz is az első eszmecseréinken.
Hát persze, mi humorban nem ismerünk tréfát :)
Én az eleje óta látogatom ezt a fórumot. Szerintem egy kellemes játék felnőtteknek:) De mintha minde véresen komoly lenne, a fantáziának nem szabva határt:)
Áruljátok már el, hogy mik a fenék azok a szulákok!
Nagyon szórakoztató ez a fórum, de nem tudom eldönteni, hogy valami komoly dologról van szó - ez esetben nem értem, miről - vagy a teljes komolytalanság tobzódásáról. Léci magyarázzátok el.
Ugye-ugye???? Akik itt vannak azok egy kicsit....hogy is mondjam????? Érdekesek????
Szimpatikus topikcím, azt kell mondjam. :D
Hahó!!!!!!Hol vagytok termelők????
Remélem senkinek nem fagyott meg a tarhonyája az elmúlt hideg napokon:)
Nálunk is megy a vihánc:)
Elővettem én is a piros meg a zöld kabátkákat, most divatbemutatót játszanak bennük a szulákjaim :) A tarhonyák meg kuncognak közben.
A hétre már fagyokat mondanak. Remélem már mindenki betakarította z érett tarhonyát, mert kárba vész. A szulákok már kérték a kabátokat:)
Halihó! Megérkeztem. Átvészeltük a nagy meleget. Az én szulákjaim is fürdöttek, meg napoztak. Szeptember 2-vel megkezdődik a kemény munka. Aratunk!!!!!!
Hol vagytok, tarhonyatermelők? Learattátok a pörkölt tarhonyát? Most már úgysem érik tovább, végre kicsit hűvösebb van.
Sziasztok!
Rég jártam erre, nem bírtam írni se a hőségtől. A szulákoknak vettem egy gumimedencét, rendeltem nekik fürdőruhát (egy napsárgát meg egy narancsszínűt), abban fürödtek naphosszat, mert különben lógott volna a nyelvük. A tarhonyának napközben csak integettek, de esténként ők locsolták meg őket télről eltett hólével, nagyon szorgalmasak voltak. Nem is száradtak el a tarhonyáim, szép banásak lettek.
A fekete cérnamagról szólva: én ezen a nyáron próbálkoztam először a szivárványos cérna magjának az elültetésével. Izgatottan várom, mi lesz belőle. Szeptemberben kezd kibújni a földből, októberben már beérik, de csak akkor lesz igazán szép, ha egyszer már megcsípte a fagy. Ha elég vastag lesz a termés, hímzőfonalnak is lehet használni. Már alig várom, hogy saját termésű fonallal hímezzek!
Én nem termelek fekete cérnamagot, mert nagyon macerás, kötözni,locsolni, feltekerni.....A tarhonya egyszerűbb és jobban jövedelmez.
További ajánlott fórumok: