Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
A feketecérnamag betakarítása sokkal, de sokkal ritkább, mint a tarhonya betakarítás bármelyik családnál.
A tarhonya betakarítás azért nem okoz problémát, mert bármelyik napon, bármilyen időben lehet végezni, a feketecérnamag betakarításához, meg ándung kell az illetőnek, vagy valami késztetés beigérése.:-)
Hat mar szepen besargult a tarhonya, meg kellene kezdeni az aratast.
Az iden a tarhonyahoz a nagy csirke hodajokbol jott a tojas hozzajuk, es azok kozel sem olyan szep sargak, mint a tanyarol jott tojasoknak...
Szegeny szulakjaim... akkor meg a cipojuket is le kell venniuk, ha egyig szeretnenek szamolni!
Mond Te konnyen el tudsz aludni este?
En nem nekem szamolnom kell haromig is, de neha fel negyig is!
Milyen eltorzult szulákokat tartotok, hogy szőrösek?
Az ember a majomtól származik, ezért fedi itt-ott a testét szőr, de a szulák bőre olyan mint a ma született gyermek "popsi" bőre. Mint érdekesség soha, még öreg korukban sem "ráncosodnak", így nem is nagyon lehet megkülönböztetni a koruk alapján, külső ránézésre. Az is biztos, hogy a tudását az embertől lesi el, így minden szulák olyan okos, mint a gazdája.
:-)
Jaj nekem tudatlannak, esedezve kerlek, bocsass meg!
Nem tudtam mit cselekszem!
Meg magyarazhatatlan, hogy mi tortent velem! ;(
gondoltal mar arra, talan egy egy kis Bunzen egot a nyugagyuk ala!
(de csak pici langon! mert nem meg egetni szeretnenk, csak hogy furgen ugorjanak a munkajukhoz...)
Ugyan mar! hat azt mindenki tudja!!!
Attol fugg, hogy hany tojasos!!!
Hú én már ezer éve nem jártam itt. Most viszont azt gondolom jó lesz a termés :) Tarhonyáim szépen nőnek, és most a melegtől gyorsabban fog a színe is változni. Ha már sárgás színbe megy át, na akkor kezdjük a tarhonyánk szüretelését.
Kicsit lemaradtam, de ezek a szulákok felkeltették nagyon az érdeklődésemet :)
Annyi hó volt télen nekünk még mindig van belőle, a vödrökbe. Na aki hólével öntözi a tarhonyáját, az számíthat dupla termésre csak. Havat télen begyűjteni, és locsolni vele:D
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?