Szeptember 12-től indulás az álomsúlyig! (beszélgetés)
Amikor még nem voltak gyerekek, akkor nagyon összevissza aludtam, ugyanis étteremben voltam felszolgáló és volt, hogy éjfélre értem haza...akkor másnap délig simán aludtam.
Ha pl. esküvő volt, akkor ugye 16-18 órákat is dolgoztam akár...gondolhatod utána milyen jót aludtam :)) De volt olyan is, hogy csak 4 órát tudtam, mert utána kellett visszamennem dolgozni. Szóval abszolút rendszertelen volt az alvásom.
Egyébként a férjemmel ebben nagyon egymásra találtunk, rengeteget lustálkodtunk együtt amíg nem voltak gyerekek :)
Pár évvel ezelőtt, mikor még suliba jártam, képes voltam hétköznap hajnal 3-4-ig fent lenni, hétvégén meg akkor feküdtem, mikor mások keltek (reggel 6, 7, esetenként még később). Azóta a robot miatt ez teljesen átfordult, de akkor sem aludtam 6-7 óránál többet, meg most sem.
Én ha reggel nem tornázom és mondjuk nagyon kicentizem az ébresztőt, akkor egész nap olyan vagyok, mint a hulla. Ha nincs meg a reggeli minimum tíz perc fetrengés az ágyban + tíz perc molyolás a lakásban, akkor még félálomban indulok el, az meg senkinek sem jó, főleg az esetleges járókelőknek :D
Sziasztok!
Csatlakoznék én is! :) Hátha így könnyebb lesz kitartani.
Én 28 éves vagyok és van 3 gyermekem. Augusztus 28.-án kezdtem a fogyit. 154 cm vagyok és 70 kilóról indultam. Most vagyok 67,5kg. A célom pedig az 55 kiló. Én nem mondok le semmilyen ételről,csak számolom a kalóriákat a kalóriabázis segítségével. Emellett kocogni járok 2 naponta. Sajos most pár nap kimaradt mert férjem nagyon későn ért haza munkából és mivel külföldön élünk,más nincs aki vigyázhatna a gyerekekre amíg én futok. Így is ha időbe hazaér,akkor is este 11-kor indulok neki a futásnak. Nem könnyű,mert már nagyon fáradt vagyok olyankor. Reggel meg nem tudnék hamarabb felkelni,mert éjszaka nem igen tudok aludni,mivel 1x kelek etetni a 3 hónaposomat, 2x meg kelek a 3 és fél évesemhez vércukrot mérni,mert sajnos cukorbeteg. Szóval örülök,ha tudok 1-2 órát egyhuzamban aludni. Mivel a kisfiam cukorbeteg,így nálunk május óta száműzve van a cukor a lakásból. Fehér liszt helyett teljes kiőrlésű lisztet használok. Cukor helyett meg steviát,eritritolt. Kisfiam miatt mindent mérnem kell napi 6x eszik. Így nem esik nehezemre megmérni a saját kajámat sem. Bocs,ha sok voltam így elsőre! Kitartást mindenkinek! :)
Amikor még nem voltak gyerekek akkor mennyit aludtál?
Nekem azért nehéz, mert éjjel 11nél hamarabb nem kezdek el álmosodni. 1/2 12- 12 mikor lefekszem és 6kor kelek.
Elvileg az alvás igényem olyan 7-8 óra, szóval a napi 5 óra ezért kevés. Ha éjfél után fekszem le (ilyen is volt), akkor reggel 1/2 7 körül ébredek, vagyis a fiamnak futi van a suliba.
Én azt vettem észre magamon, hogy minél többet alszok, annál fáradtabb vagyok :)
Kb. már 4 éve nem alszom át az éjszakákat :D Vagy gyereketetés miatt, vagy mert az egyiknek pisilnie kell, a másik csak úgy megébred, stb....
Ha egyszerre tudok aludni 4-5 órát, akkor már tiszta fitt vagyok :D Akár hajnali 5-kor is :D Persze tudok aludni 8-9-ig is akár hétvégén...de akkor érzem, hogy túl alszom magam :D
Én is jónak tartom a reggeli sportot, csak nem tudok minden nap 5kor felkelni hozzá.
Hetente 1x még talán sikerülne, ha mindenhol felhúzom a reluxát, de 2x már tutira nem. :-)
Amikor kicsi volt a fiam, szombaton 7-8ig jártam én is tornázni és tényleg jobb volt.
Édesség: én asszem elég jól állok vele, nekem a maximum édességfogyasztásom egy nap, az a túrórudi..
Nem is nagyon kívánok mást. Persze ha épp sütök valamit és ott van egész nap szem előtt, akkor nehezen tudok neki ellenállni, de amúgy nem vagyok csokis/gumicukros/chipses, stb.
Szerencsére:)
Én is a reggeli tornát tartom a legjobbnak, bár volt időszak az életemben, amikor este 9-kor tornáztam, mert akkor volt rá időm.
Nem olyan régen viszont volt, hogy felkeltem fél 6-kor, hogy el tudjak menni futni, mert 7-re haza kellett érnem, hisz a férjem ment dolgozni.
Most mondhatni könnyű helyzetben vagyok, mert hétköznap egyedül vagyok a gyerekekkel, a nagyobbik oviban van (ha éppen nem beteg), a kisebbik pedig minden nap alszik kb. 2 órát napközben, és akkor tudok tornázni.
Általában 11 körül alszik el, +/- 1 óra :)
Ha itthon lenne a párom, akkor viszont járnék reggelente futni mint eddig, mert iszonyatosan jól esett olyan korán futni egyet...sokkal jobban indult a napom! :)
Na meg azért is szeretek reggel túl lenni a mozgáson, mert délutánra van, hogy elmegy a kedvem, nehezen veszem rá magam...vagy épp közbejön valami és akkor nem tudom megoldani.
Úgyhogy én is a reggeli/délelőtti torna híve vagyok :)
Úgy tényleg nem praktikus. :-)
Most olvastam végig egy oldalt, mert reflux diétát is kell tartanom - így második olvasatra rájőttem, hogy eléggé bekorlátoz ill elég sok mindent nem ehetek azok közül amit szoktam.
Olyan egészséges leszek a végén mint a makk!
Te egy hős vagy!
Én nem bírtam volna kidobni...inkább odaadtam volna akárkinek. :-D
Egyébként ezért volna a fogyi eleje kemény nekem, mert a fiam maradékát meg kellett tanulnom kidobni. :-)
Ételt nem dobok ki, feleslegesen inkább nem veszek.
Ha meg mégis sikerül olyat vennem amit nem használok el, odaadom vkinek, aki eszik olyanokat.
Végülis nagyjából ahogy eddig:
délelőtt csak gyümölcs, sok fehérje, minimális búzaliszt, sűrítés zabkorpával, nem eszem cukrot, felvágottakat, szalámikat, virsliket, nasikat, rizst, burgonyát - a barna rizst kis mennyiségben vissza fogom hozni.
Az édességet nem száműztem, csak én csinálom meg amit megeszem (kb hetente-kéthetente 1x).
A heti 6x 30 perc ellipszis trénert elkezdtem megtoldani súlyzózással is, most még csak 15 perc, de legalább 30ig fogom emelni (persze naponta).
38. :-)
Ha olyan helyre teszed a hűtőben ahol nem látod?
Én olyankor mindig elfelejtettem, hogy ilyen is van nekem. :-D
Semmi gond.
70 vagyok (170cm) és a 63 a cél, de ha "csak" 65ig megyek le decemberre, akkor 65. Nem ideig-óráig tartó diétára programoztam be magam, hanem ez a táplálkozási formát utána is folytatni fogom (kisebb módosításokkal)
Januárban kezdtem 95-tel, szóval ehhez képest már nincs sok hátra. :-)
Ülő munka, egész nap számítógép és telefonálás.
Érdekes amit írtál, nekem nem tünt fel eddig ez a cukor dolog. :-)
:-D
Tényleg! A kismackókat pedig imádom. Olyan édesek. ;-)
Tyűű, te sem vagy kispályás! :-D
Így már világos, hogy miért a spórolás. :-)
Hogy tervezted leadni? Mármint azon kívül, hogy ezeket nem veszed meg.
:-D
Ez jó. Ipari mennyiség. :-)
Egyébként tényleg drága.
Ezt nem mindenki bírja.
Én ha nem alszom min 6-7 órát naponta, az ébresztőt sem hallom meg.
Én este fele meló után szoktam, reggel kell kb 30 perc, hogy normálisan mozogjanak a csigolyáim. :-)
További ajánlott fórumok:
- 2010 szeptemberi babák
- 2009 szeptemberére várt babák
- 2011. szeptemberi babavárók!!
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Van aki szeptember 2.-án kezdené velem a 90 napost?
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!