Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
ami a bőrük érzékenységét illeti:nem tudhatod mennyire lesz érzékeny.Az én nagy lányom pl se mosószerre,se öblitőre nem allergiás.De a jonhson's fürdetőtől csupa kiütés lett.
De én is odafigyelek mosásnál,meg öblitőből is a sensitivet használom.
szia!üdv a fedélzeten.Nekem nem ismerősek sajna a nevek:(
De hátha a többiek tudnak segíteni:)
Sziasztok.
Tudnátok segíteni,van valami infótok a következö dokikról:Gutmann Orsolya,Barabás Gábor?
(Milyenek szakmailag,emberileg,hogy rendelnek,ilyesmi)Elöre is köszönöm nagyon fontos lenne.
Hűha, és mennyit? Az mért jó a ruhának? Vagy a babának?
Egyébként képzeljétek, a ruhák feléből kijött az a sárga folt, a másik feléből nem:S Nem is értem....
nem,nem.bocs,de ebbe nem gondoltam bele!:(
vezetni én sem tudok,engem a párom vinne...
Köszi:) Nekem is fiam lesz:) Én meg februári babától kaptam a cuccokat, képzelheted.... Dehát majd belejövünk:)
Én úgy tudom, hogy öblítőt max. sensitivet, vagy ne is, meg mosóporból is van érzékeny bőrre való!
Én már annyit tanácsot kaptam itt, örülök, ha végre én is tudtam újat mondani :-)
A citrom meg a citrompótló (nem a tablettás, v. Olympos, hanem a gyógysezrtári por ill. a gyümölcs leve) anyám ezeréves trükkje volt, pl. a kézzel horgolt csipketerítőit is ezzel fehérítette, és a gyümölcs-és rozsdafoltokra is ezt használta.
A kátrányt nyállal szedte ki, a pirospaprikás foltos ruhákat kitette a tűző napra, a nap kiszívta a paprikafoltot. A fűfoltokra is volt módszere, de arra sajna már nem emlékszem :(
Hú Ancsa, ezt a citromos trükköt nem is hallottam még folttisztításra. Majd kipróbálom :)
Rencsilány nagyon aranyos vagy, de az a fő gondom, hogy nem tudok vezetni, és bkv-val nem szívesen hurcolnám Lilit.
Vagy Te is bkv-zni fogsz a babával? Csak én vagyok ilyen puhány? :-)
én is azon agyaltam,hogy egyszerre kéne mennünk:)
Addig kint maradok a babákkal a váróban:)
nekem azt mondta a védőnő,hogy úgy öltöztessem őket,hogy 1 réteggel több legyen rajtuk,mint pl rajtam van.Mert ők nem mozognak,könnyebben fáznak.
De nyárra passz.Nekem ugyan a Virág lányom nyári baba volt.De akkor lehetett egy szál pelusban,mert 40 fok volt:)
Én még nem vagyok gyakorló kismami,de már 1-2 rucit én is kaptam (szept. közepére vagyok kiírva)
Szóval a méret-amelyikban benne van a címke, abból válogass ki 1-1 db-ot, és ezekhez mérd azokat, amiről nem tudod hányas (én így csináltam)
Foltisztító: én kézzel mostam ki ezeket a pici ruháhat, ahol folt volt, Vanish szappannal jól bedörzsöltem, vártam 1 órát-áztattam, elég jól kijöttek a foltok (én Ariel mosóport használok, színes fajtát a színes ruhákhoz, Mounting Springet a fehérekhez)
Azok a foltok, amik nem jöttek ki, azok általában gyümölcsfoltok. Fehér ruhából egy kis Domestos a segítség, színes ruhánál gyógyszertárban kapható citrompótló por-vagy pár csepp citromlé direkt a a nedves ruhácskára-a foltot kiveszi, a ruha színét nem bántja.
A babák hőérzete azért más ám mint a miénk! Megszokták a pociban a 37 fokot, itt kint hiába lesz nyár, nem lehet egy újszülöttet egy szál pelusban hagyni. Úgyhogy szerintem kell nekik a rugi, de majd a gyakorló anyukák megmondják a tutit.
Szia, én júli végére, szerintem én vagyok hozzád a legközelebb:) Gratulálok a babához!
Képzeljétek csajok, tegnap kaptam egy csomó rucikát, meg mindenfélét, de olyan béna vagyok:S
A ruhák nagy részéből a méretcimke ki van vágva, gyakorló anyukák, hogy állapítsam meg mekkora???? Aztán kell nekem 56-os vastag rugi? Ugyebár nyár közepe lesz... és ami 3 hós és tök vastag? Az kell nekem? Jaaaaj, és hány fokon mossam ki őket? És milyen folttisztítót ajánlotok?
Köszi:)
:)
Akkor egy közös sétát majd mindenképpen beszéljünk meg!
Igen, nekem is ezt mondta.
De sajnos most tényleg nem tudom kire hagyni a kicsiket, a férjemnek hetek óta csak a hátát látom (mert vagy a monitorba, vagy valamelyik könyvébe bújik).
nekem azt mondta telóba a Balogh,hogy soron kívül vesz,csak szóljak,hogy 6 hetes kontroll.Még csak időpontot sem kell bejelentkezni.Annyi,hogy oda telefonálok,hogy nincs e szülésen.
Mindegy.Csak azt akartam megtudni,hogy mennyit kért:)
Nem :-/////
Nem tudok, mert a férjem nappal dolgozik, hétvégén meg tanul. Június közepéig vizsgaidőszaka van..... De másra meg nem merem Lilit hagyni. Bálintot esetleg, de Lilit nem.
Szia :)
A dokidat nem ismerem, viszont február 21-én szültem a Szt Imrében, és a szülésznőd volt éppen ügyeletben. Nem volt fogadott szülésznőm, csak dokim, így az Évával szültünk.
Én meg voltam vele elégedve!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?