Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
ecetes öblítőről
Öt éve kezdtem el ezt használni, gyakran a felnőtt ruhákat is ezzel öblítem, a fehérneműket mindig. Igazi indokot már el is felejtettem, annyira beidegződött már. De most a kérdésed kapcsán újra utánnaolvastam a neten.
Azon túl, hogy az öblítők terhelik a környezetet, rontják a ruhák nedvszívó képességét, néhány indok az ecet mellett:
"Az ecet minden textília színélénkítő, puhító hatású öblítőszere. Öntsön az öblítőtartályba előzőleg vízzel háromszorosára higított húsz százalékos ecetet! Ne féljen, nem marad tőle ecetszagú a ruha. Semlegesíti a mosószer-maradványokat, megakadályozza a sötét pamutholmi csíkozódását, segít megőrizni a sztreccs (stretch) anyag rugalmasságát. Ha mindenképpen illatosítani szeretné a ruhaneműt, pár csepp illóolajat csöppentsen az utolsó öblítővízbe!"
Ancsa, Manna nevet a neten találtuk elvileg a hivatalosan elfogadott nevek között... Nem volt gond az anyakönyvezésével, nem kellett plusz köröket sem futni... A keresztelőnél volt kis fennakadás, mert égi manna ide, égi manna oda, nem volt ilyen név, és ott kellett Neki választanunk egy olyan nevet, aminek van védőszentje...
Az álmod nem semmi :)), csak nem kezdesz már izgulni??
Kedves Esszi!
Sikerült választanod orvost?
Nekem is az elsö gyerköcöm lesz.Ne haragudj hogy téged csesztetlek de tudnál róla bövebb infót adni nekem?Mikor rendel,magánba vagy sztk-s,ha magán mennyit kér,meg ilyesmi?Elküldenéd privátba?
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM (Mikorra vagy kiirva?)
A 2098. hozzászólásban ajánlom a magam orvosát. Én mér egyet szültem nála, bizalommal megyek most is hozzá. Ha érdekel, megírom privibe az elérhetőségét.
Szerintem is valóban ideje választanod, mert a lelkiismeretes orvosok ismerik a maguk korlátait és lehetőségeit, ezért csak bizonyos számú kismamát vállalnak adott időre.
Kertészkedni (árvácskáim lekonyultak) kéne, meg főzni de olyan lusta vagyok :D
Ma kényeztettem magam, november óta terveztem a fodrászt, de szülés előtt már nem tudtam elmenni, utána meg már egyszer be voltam jelentkezve, de le kellett mondanom... így végre eljutottam :D
Szerencsére kislányom kegyes volt hozzám és aludt egy jót :-)
a munkáltatóm saját magam vagyok:)
a postában pedig nem bízom...
Nekem azt a munkahely intézte...
Én a teve utcába csak a TB kártya miatt voltam, meg utána az államkincstárnál a családi pótlék és anyasági segély miatt...
Vagyok én szinte minden nap :-)
Tegnap kikatánál voltam babázni :-)
Miért nem intézted postán?
Bár nem egyszerű....nekem nem is ment volna Kikata segítsége nélkül :)
Hú,nem volt könnyű visszaolvasni Titeket!Én ma reggel fél 8kor már a teve utcában álltam sorba,hogy a gyásomat elintézzem.Kifogtam egy olyan ügyintéző nőt,hogy brrrr.kötekedős,hülye volt.Én meg ott a gyerekekkel.semmi segítőkészség.
szóval eddig a napom...
Na de nem panaszkodni akartam:)
Fildus!épp tegnap este gondoltam,hogy már rég irtál!
Ancsa!ez nagyon aranyos!!:))
bocs,de megnevettetett!!:)
Én csak egyet álmodtam Vele:
Kimászott a pocakomból, megnézte Apácskát és engem majd egy nagy sóhajtás volt és visszamászott a pocakomba, akkor még nem tudtam, hogy kislányom lesz :-)
:)
Reméljük, tényleg könnyű szülés lesz.
Én amúgy nem igazán hiszek az álomfejtésben, meg semmi ilyen hókuszpókuszban......de mindkét kicsinek megálmodtam a nemét, mikor még az UH-on nem látszott :) Szóval lehet, hogy mégis van benne valami ;-)
Sziasztok lányok!
Képzeljétek, ma éjjel azt álmodtam, hogy szülök (első babát várok, saját élményem még nincs)
Irtó könnyen ment az egész, nem fájt semmim, mondjuk kaptam a hátamba érzéstelenítést-elég fura volt, egy nagy tű, a fecskendőben valami barna folyadék volt, a végén a maradékot meg kellett innom bbbrrrr.
A szülőszoba tele volt ággyal meg látogató apukával, mondtam a nővérnek, hogy itt én nem szülök, erre puffogva ugyan, de átvittek egy másik szobába, ott csak egy ágy volt, kellemes meleg, félhomály-nagyon megnyugtató volt.
Mondtam, hogy sétálnék egy kicsit. A kék flottír köntösömben egyszercsak a szülőfalum főutcáján találtam magam, ott dzsesszeltem papucsban-pizsamában :) Éreztem, hogy kicsit fáj a hasam, visszamentem a kórházba. Bementem az egyszemélyes szobámba és rögtön elfolyt a magzatvíz-nagyon furcsa érzés volt és zöld színe volt :(
Nyomtam kettőt, a doki és a szülésznő oda se ért, már kész voltam :-) Mondtam is, ezért kár volt fogadni őket meg ezt a sok pénzt kifizeztni :-)))
Aztán felkeltem és vígan szaladgáltam a lépcsőn, nem volt gátmetszésem se. Csak szomorú voltam, mert senki nem jött be minket meglátogatni :-((
És hogy senki nem készített pocakos fotót rólam, sem a születésről...
Bocsánat, hogy ilyen részeletesen írtam le, de annyira megmaradt bennem, pedig az álmaim nagy részére nem szoktam emlékezni. Remélem, tényleg ilyen könnyű lesz majd :)
Ma előkapjuk a fotógépet apával és csinálunk 1-2 kispocakos képet rólam...
Sziasztok! Köszi a válaszokat, remélem nem lesz rá szükség, de akkor a Nyulasival beiratom legközelebb a kiskönyvbe, akkor már úgyis 31 hetes leszek, csak beírja. Fildus, te mikor találkoztál először a szülésznővel? Nekem is őt ajánlotta a doki, milyen típus, kedves vagy nyers, vagy milyen?
Hú olyan gyorsan telik az idő, az elején olyan lassú volt, most meg csak rohannak a hetek:S
Porc: nekem is van szüléstörténetem, a naplómban is megtalálható első bejegyzésként, illetve cikként is! :-)
Egyébként üdv ebben a klubban :-)
Nem a kiskönyv utolsó oldalára írta be az orvosom, hogy a Szent Imrébe vagyok előjegyezve szülésre, lepecsételte és aláírta!
De szerencsére autóval mentünk, és én két nappal szülés előtt már bent feküdtem a kórházban, amikor szültem a választott orvosom ügyeletben volt...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?