Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről? fórum

Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
173. MM2019
2019. aug. 13. 09:54

Sziasztok!

11 hetes terhes vagyok és Dr Kelemen Csaba az orvosom, aki hozzá járt-jár az leírná a véleményét? Illetve ki a legjobb orvos az Szent István korházban? Szülésznőt, hogy kell választani?

2016. jún. 30. 22:16
A Facebookon van egy "Istvános kismamák" csoport, ott mindig naprakész infók vannak, kelengyelista is a fájlok között, kismama torna időpontjai, stb. Nagyon segítőkész csapat jött össze, ajánlom, hogy csatlakozzatok :)
171. Anyavagyok29 (válaszként erre: 170. - DrCsK)
2016. ápr. 18. 16:53

Szia! Van ez a "Boldog Születésért Alapítvány", ennek keretein belül van az Istvánban szülésfelkészítő előadássorozat (összesen 6 alkalom), és ezek után lehet menni szülőszoba látogatásra.

[link]


Üdv: Lili

170. DrCsK
2016. ápr. 11. 18:54

Sziasztok


Tudna valaki abban segíteni, hogy hogyan működik a szülészet látogatása még pocakosan? Hol lehet erre jelentkezni, érdeklődni? Párommal mostanság döntenénk kórház mellett és előtte szeretnénk szétnézni! :) Köszönöm előre is!


Kata

169. Biancsa
2016. márc. 22. 10:33

Sziasztok. Én 6 napja szültem az Istvanba.

Csak is jót tudok mondani mindenről.

A szülészeten lévő esti dolgozók nagyon kedvesek voltak. A doktornőm Bosiko Klára aki nagyon jó orvos a kitolasra érkezett meg, addig Bakone Gottfried Anikó szülésznő és egy tanuló lány végzett mindent. Nagyon kedvesek voltak végig,még akkor is amikor én nagyon nem voltam kedves (vajudas miatt) :D

probléma mentes szülés volt.

Három ágyas kórterembe voltam. Van zuhanyzója és wc-je, hozzá teszem, mindig tiszta. A baba végig velem volt, ápolók segítőkeszek. Viszont addig nem engednek el a kórházból amíg nem megy a szoptatás, azaz a babának nem csökkenhet a súlya 10%-on túl, mert nem adnak se tápszert se vizet,ha már nagyon reménytelen a dolog akkor adnak pótlást.

A babának adnak pár pelust, és készítenek a kórterembe alkoholt, vattat a koldokcsonk tisztitasara. Tea a folyón mindig bekeszitve.

Szóval én ajánlom a kórházat.

Bocsánat, ha kicsit hosszú lett.

2016. márc. 16. 16:42
Nekem a fontos dolgokban csak jó tapasztalatom van, legközelebb is csak és kizárólag az Istvánban szeretnék szülni! Az átlag (=nem bababarát) kórházakhoz képest természetesen föld és ég az alap hozzáállás: hogy nem az első, hogy cukros vizet, meg cumit nyomnak a kicsi szájába, hogy a megszületése után nem választják el az anyától, és apa sem egy üvegfal mögül nézheti még napokig... Ez a része nagyon emberi, és nagyon nem mindegy sem a kicsinek, sem a család születése szempontjából, hogy hogy telnek az első órák, napok... Nekem utólag esett csak le, mások szüléseit látva az enyém után, hogy mennyire jó döntés volt az Istvánt választani... És nagyon örülök, hogy így indult a közös életünk :)
2016. márc. 12. 14:34

Terhesgondozásra Újvári Attilához járok, szülésznőpárosom Rákóczi Ági és Nováky Rita. Voltam szülőszoba látogatáson is. A szüléssel kapcsolatban májusban fogok tudni nyilatkozni, ha vkit érdekel:-)

Privátot is írjatok, ha kérdeztek, hogy lássam:-)

166. Anyavagyok29 (válaszként erre: 158. - T.csilla88)
2016. márc. 1. 18:31
Ha még aktuális a dolog... :) Szinte mindent vigyél, csak néhány pelust kapsz naponta, meg alkoholt a köldökcsonk tisztításához. Szóval kell kisruhától kezdve minden, ami otthon is kelleni fog majd. Ha kell, privátban tudok részletes listát is küldeni!
165. Anyavagyok29 (válaszként erre: 164. - Ludmilla87)
2016. márc. 1. 18:28
Azt hiszem 10ezer forint naponta. Szeptemberben legalábbis ennyi volt. De itt lehet, h találsz frissebb infot: [link]
2016. febr. 25. 22:05
Valaki meg tudná mondani az alapítványi szoba árát? Még nem találtam sehol aktuális infót róla! Előre is köszi!
163. mexwell (válaszként erre: 157. - Animoon)
2016. jan. 19. 15:17
Szia Animoon! Én is Náluk vagyok. Eddig mindkettővel elégedett vagyok. A doktornőnél egyszer voltam, Ő annyira nem volt megnyerő, de Ú Attila, nekem nagyon felkészültnek, és szakszerűnek tűnik. Szülésznők terén még "vadászok", de a kórházban most változások vannak és semmit nem tudnak mondani.
162. Laina
2015. nov. 25. 14:55

Sziasztok,


Valaki meg tudná adni Spiesz Anna telefonszámát?

161. boka28
2015. nov. 11. 09:34

Sziasztok!


A Szent István kórházban szeretnék szülni, valaki tud nekem ajánlani egy szülésznőt? mennyit szoktam manapság fizetni a szülésznőnek?

160. Pheadra
2015. okt. 22. 17:46
Bocsi! István Kórház :)
159. Pheadra
2015. okt. 22. 17:45

Petik Dóri a legjobb, engem most műtött és csak pozitívan tudok róla nyilatkozni! Nem az a nyávogós, igen határozott és lelkiismeretes orvos!

Anyyit tudok tanácsolni h hívd fel a kórházat és beszélj vele :)

2015. okt. 8. 21:49

Sziasztok!


Szent Istvánba szeretnék szülni.

Mit kell vinnem? Vagy hol tudok utána nézni, hogy miket kell magammal vinnem? Honlapjukon semmi ezzel kapcsolatosat nem találtam.


Köszönöm előre is

157. animoon
2015. okt. 3. 14:04

Sziasztok!

Szült mostanában valaki Ú. Attilánál:? Én Dr. T.Ágnes-t kaptam "párnak" hozzá, ismeri valaki? Nekem furcsa ez dupla terhesgondozás, de majd meglátjuk... Rákóczi Ági,Nováky Rita és Spiesz Annáról véleményt és árakat tud valaki írni? Bocsánat a sok kérdésért!!! :)))

156. Rena55
2015. okt. 1. 08:21
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valaki nem tudja esetleg, hogy dr. Petik Dóra hol rendel? Mármint hol van magánrendelője és esetleg milyen számon lehet hozzá bejelentkezni? Tapasztalatokat is várok! Köszönöm! :)
2015. júl. 18. 14:09
Kedves zorro999! Köszönjük a friss élménybeszámolódat! :)
2015. júl. 6. 15:30

Sziasztok! A márciusi elképzelésemet egészíteném ki friss tapasztalattal. Június elején szültem az Istvánban. A leírás hosszú lesz, akit csak az összegzés érdekel, az ugorjon a végére :)


Hajnal 2-kor mentünk be férjemmel 4-5 perces fájásokkal, de még egész elviselhető volt, tudtam összefüggően beszélni stb. Fogadott orvosom volt, szülésznőm nem. Az ügyeletes szülésznő elég szkeptikusan állt a dologhoz, de azért megcsinálta az adminisztrációt, elnavigálta férjemet a vajúdóba a csomagokkal, engem a vizsgálóba. Utóbbi épp foglalt volt, ezért mondta, hogy akkor most várjak ott. A folyosón, ahol nincs semmi szék/fotel. Egy-két fájást sikerült átvészelni a falba kapaszkodva, ő közben visszament a papírokat intézni. Szabad lett a vizsgáló, kiderült, hogy 5 cm-re ki vagyok tágulva és folyik a magzatvíz (akkortájt kezdhette, mert otthon még nem folyt). Akkor már kicsit komolyabban vett minket, mentem ctg-re a vajúdóba. Nagyon hamar 3 percesekké váltak a fájások, hozta is a felvételi papírokat aláiratni, és mehettünk a szülőszobára. Kérdésekre válaszolt gond nélkül, és mikor épp nem a falat kapartam a fájás alatt, akkor sikerült néhány "köszönömöt" is kinyögnöm, ez láthatóan tovább puhított az ő hozzáállásán. Átöltöztem, férjem felemelt az ágyra (nekem nagyon magas volt... :D ), szülésznő mondta, h vissza kéne menni a vizsgálóba, hogy megnézze hol tartunk. Aztán sztem látta a fejemen, hogy én ugyan meg nem tudok mozdulni (2-3 perces, kb másfél percig tartó fájások voltak ekkor), ezért felajánlotta, hogy ott megvizsgál. Ekkor már 8 cm volt, mondta is, hogy hívja a dokimat. Eközben nem jártak a nyakunkra, nagyon nyugisan zajlott az egész. Csak akkor jött be valaki, ha mi hívtuk, vagy ha valamit kellett nézni (további papírmunka v vizsgálat). Dokim fél óra alatt beért, megvizsgált, mondta, hogy még 3-4 fájás és szülünk. Gátvédelmet szerettem volna, próbálkoztunk is, de mivel nagy baba volt, én meg pici, ezért kérdezték, hogy mi legyen, én meg mondtam, hogy inkább haladjunk, és vágjanak (tehát megkérdezték, mit szeretnék!). Baba kicsusszant, engem foltoztak egy darabig, közben apuka volt a babával. Ezután jött a 2 órás nyugalom hármasban, annyi történt, hogy nővérke rendberakott, tiszta ruha, letörölgetett, stb.

Utána uez. a nővérke vitt (volna) le az osztályra, de sajnos elájultam, így még kaptunk egy órát szigorú fekvésben fent a szülőszobán. Ez a nővérke egyébként kifejezetten mufurc volt, de szó nélkül törölgette a homlokomat és nyitogatta az ablakot, hogy legyen levegő, meg aztán én alig érzékeltem mi történik, csak hallottam, hogy zsörtölődik magában valamin.

Az osztályon először 3 ágyasba kerültem, viszonylag tiszta fürdő + wc, a szoba viszont pici volt és levegőtlen. "Anyukás" nővér (aki nem a csecsemős) egy nagyhangú, nagyon határozott nő volt, de lelkemre kötötte, hogy fel ne merjek kelni az ágyból, ha ő nincs ott (nehogy ájuljak ismét). A maga nemében tehát nagyon gondos volt, külön hozott nekem teát, szívószálat. A szoba nem volt túl tiszta, az ágy rettentően kényelmetlen (vigyetek magatoknak párnát!). Nap végére felszabadult alapítványi szoba, ezért átkerültem oda, Apuka végig bent volt 3 napig (kellett is, mert én sajnos nagyon nehezen tértem magamhoz, a babát nem tudtam volna egyedül ellátni, ülni is alig tudtam, mert rögtön szédültem). Csecsemős nővér kérésre jött a szobába megmutatni a pelenkázást, köldökcsonk ápolását, szoptatást. Ha nem hívtunk nővért, akkor reggel és este néztek csak be és kérdezték, hogy minden oké-e. Viszont ha kérdés volt, rögtön jöttek. Javaslom, hogy amíg nem kaptatok elég infót és megnyugtatást, addig ne hagyjátok magatokat, kérdezzetek újra. Inkább nézzen hülyének (ő dolga), de tényleg kérdezzetek meg mindent, ha bizonytalanok vagytok! :) Maguktól nem túl beszédesek. Az információáramlás nem igazán működik, nekem minden alkalommal el kelllett mondanom, hogy nem jó a keringésem és nem tudok felülni/állni, ezért ne erőltessék az ülve szoptatást és nem fogom tudni vinni fürdetni a babát, majd csak ha Apuka visszaért. Szakmailag viszont kifogástalanok voltak, ami nagyon fontos szerintem. Orvosi vizit egy vicc volt, az ajtóból kérdezett be az éppen ügyeletes, hogy minden oké-e. A második nap úgy kellett behívni, hogy nézzenek egy vérképet, mert még mindig szédülök/ájulok. Ezután viszont másfél óra alatt megvolt az eredmény. Szopizással kapcsolatban sajnos én nem voltam elég jól ahhoz, hogy több támogatást tudjak kérni (örültem, ha annyi erőm volt, hogy oldalra forduljak és fekve próbálkozzunk), valószínűleg jobb állapotban többször bementem volna a csecsemősökhöz.

Három nap után hazaengedtek, az elengedés előtti vizsgálaton is végig bent lehettünk a babával. A váltás egyébként 16.00-kor van, tehát ha azelőtt szülsz, akkor 3 éjszaka, ha az után, akkor 4.


RÖVIDEN:

A szülésfelkészítőn elhangzottak igaznak bizonyultak, a természetességet pártolják. Ha nincs "vészhelyzet", nem rohannak, nem avatkoznak be. Aki nyugodt körülményeket szeretne, annak ideális. Az orvosom szuper volt (Dr Surtya Zsuzsa), nem nyaggatott feleslegesen, de mikor élesben ment a dolog, nagyon megnyugtató határozottsággal lépett fel. A szülésznő nekem nem sokat tett hozzá, vezetéknevet sajnos nem tudok (Zsuzsa), de rosszat nem mondhatok róla. Kérdezés nélkül keveset mondanak a nővérek, de ha hívod őket/bemész hozzájuk, rögtön segítenek. Pótlást végszükség esetén adnak (anyatejet, pohárból), inkább a szopi technikán próbálnak javítani. Nyugodt szívvel ajánlom a kórházat!


Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok!

2015. jún. 9. 15:33
Sziasztok! Spiesz Anna szülésznőről szeretnék gyűjteni friss információkat, hogy milyen, mennyire hagyja a szülést természetes medrében folyni vagy mennyire sietteti. Szeretnék burokrepesztés, oxitocin, gátmetszés nélkül szülni, és őt ajánlották nekem. Ki mit tud róla? Magáról a kórházról is érdekelne minden friss információ. Köszönöm!!!
2015. márc. 23. 11:57
Sziasztok.Szeretnék érdeklődni,hogy Radnai Katalinról van-e valakinek valami tapasztalata?..Elvileg nyár elején nála fogok szűlni..Szimpi,laza dokinő de kíváncsi vagyok a talapsztalatokra..Köszi.
151. blood83 (válaszként erre: 150. - Ivi26)
2015. márc. 18. 19:10
Folyamatosanmegy a tanfolyam.hat alkalombol all aztan kezdik elolrol, lehet menni szuloszobaba is. Vegyes a tarsasag van akinek alig van pocakja van akinek orias. Sztem ahogy van idod
150. ivi26 (válaszként erre: 149. - Blood83)
2015. márc. 18. 12:16

Szeretnék mindenképp egy orvost a szüléshez,valószínű ő lesz :)

Mikortól érdemes szülésfelkészítőre járni?

149. blood83 (válaszként erre: 148. - Ivi26)
2015. márc. 18. 09:06

24 hetes :)Ma is megyek a kórházba szülésfelkészítőre :)

Ő a dokid vagy csak nézelődsz még?

148. ivi26 (válaszként erre: 147. - Blood83)
2015. márc. 18. 08:51

Szia.

13 hetes 4napos 😊

És te?

147. blood83 (válaszként erre: 146. - Ivi26)
2015. márc. 18. 08:37
Szia, nekem más a dokim de jó lenne beszélgetni kismamikkal akik mostanába szülnek. Hány hetes vagy?
146. ivi26
2015. márc. 17. 09:31

sziasztok van eseteleg valaki rajtam kívül még aki

Dr. sziklai Péterhez tartozik az Isván-ban?

Tpasztalatok vele kapcsolatban?

2015. márc. 12. 20:13

Közben "kiokosodtam", utánajártam az osztályon, és voltam már több szülésfelkészítő alkalmon. Az orvosomnak nincs külön tarifája, így végül felfogadom, mert valamennyit úgyis adnék akármelyik ügyeletesnek is, így meg akkor már legyen olyasvalaki, akit ismerek :)


Csillagvagyok, sajnálom, hogy rossz emlékeid vannak.


Nekem eddig teljes mértékben pozitív benyomásaim vannak, persze még szülés előtt vagyok, de talán ez is számít. Szülőszobalátogatáson és a felkészítőn is nagyon szimpatikusak voltak, több szülésznőt és orvost is megismertem. Ahogy nekem lejött, felnőtt emberként kezeil a nőket, és ha nem mondasz valamit (legyen az épp a császár egy hosszú vajúdás után), akkor nem fogják maguktól csinálni, mert nagyon a természetesség hívei.

Néhány másik kórházban voltam látogatóként szülészeten, de az hogy az anyukák üvegfal mögött nézik a babáikat, és nem mehet be látogató a szobába számomra nagyon idegen.


Minden összevetve: eldönthetetlen kérdésnek tartom, hogy melyik a "jó kórház", mert mindenkinek mások az igényei.

Aki választás előtt áll, először próbálja meg magában rendezni, hogy pontosan mit szeretne, és azután olyan kórházat választani, amiben ezekre lehetőség van.

Az én szempontjaim, amiért az Istvánt választom:

- természetesség támogatása

- rooming in

- szoptatás támogatása, tápszer elutasítása

- alapítványi szobák, felújított szülészet (a napokban adták át az újabb szobákat, mindenhol külön fürdő van, és 5 alapítványi egyágyas)

- látogatók jöhetnek látogatási időben

- emberközeli személyzet, van kismama és baba-mama torna, rengeteg elérhető információ.


A kórház honlapja nem túl bőbeszédű, de kis guglizással rá lehet találni erre az oldalra: [link]


edina228: Boiskó Klára az SZTK-ban rendel a Mester utcában, de az Istvánhoz tartozik. Én nem hozzá járok most, de egyszer voltam nála, szinpatikusnak tűnt.

2015. márc. 1. 21:00
A szobákba bárki bejöhet. Én is utáltam, hogy nem tudok normálisan piheni, szoptatni. Ráadásul az egyik szobszédos szobában ki is raboltak egy anyukát, amíg aludt a gyerekkel. Elvitték a telefonját, pénztáráját...
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook