Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

2009. ápr. 16. 07:58
Fildus!ment a privi!
2132. rencsilany (válaszként erre: 2125. - Mandy)
2009. ápr. 16. 07:56

hát minimális mennyiség a lányoknál is volt.De Andrisnál...ha a hasáról van szó,akkor abban nem ismer tréfát:)Olyan kis bélgép!!

Nem tudom,meg nem is emlékszem,hogy egy nap mennyit (kell)híznak a babák,de van olyan is,hogy Andris 80 g-ot hízott egyik napról a másikra.És ma 4 hetes.

Szóval a kaja mindenek felett:)

2131. monstro
2009. ápr. 15. 21:27

Sziasztok lányok, segítsetek már nekem egy kcisit, a Szent Imrében van szülés felkészítő tanfolyam ésa ha igen hányadik héttől lehet vagy érdemes járni oda?

Előre is köszi a válaszokat

2130. Dézsa (válaszként erre: 2119. - Kattantak)
2009. ápr. 15. 21:16

Mindkét gyerekemnél másképp ment a hozzátáplálás.

Az elsőnél nem aggodalmaskodtam, már az első kóstolásnál is annyit adtam neki amennyit kért, aztán napokig ugyan azt. Talán azért nem féltem, mert nem volt hasfájós előtte sem.

A lányom sem volt hasfájós, gondoltam mindnt csinálok ugyan úgy. De nem ment, már az első falatot kiköpte. Napokig elkeseredetten próbálkoztam, semmi eredmény. Többféle ételt kipróbáltam, semmi sem ízlett. Feladtam, tovább szoptattam. Néha újra próbálkoztam. Kilenc hónapos volt amikor elkezdett mást is enni, minden átmenet nélkül nagy adagokban.

Az én véleményem szerint nincs szabály, ahogy esik úgy puffan...

2129. Zodkacaj (válaszként erre: 2111. - Ancsa 37)
2009. ápr. 15. 20:19
Legközelebb majd megyek én is, remélem nem hiába. A stresszoldó felkészítőre (csoportrelaxációra) is elmennék, csak sajna szerda reggel dolgozom....még.
2128. fildus
2009. ápr. 15. 18:46
rencsilány: nekem is elküldenéd a könyv címét?
2127. mandy
2009. ápr. 15. 18:35

A hozzátáplálástól én is nagyon féltem, de nem olyan vészes, mint amilyennek előszőr tünik :)

Csak sajnos ennél is igaz, hogy egyik helyen ezt írják vagy mondják, a másik helyen meg mást....

2126. mandy (válaszként erre: 2120. - Kattantak)
2009. ápr. 15. 18:34

Kattantak, én ahogy írtam az előbb, Bálintot cumisüvegeztettem 4 hós korától (akkor lett nyár és nagy meleg), nem zavart bele a szopiba.

Pohár? Hát nem tudom, nehezen tudom elképzelni egy újszülöttnél. Még a kétéves fiam is alig tud inni belőle :))

Meg ha pl úton vagy, vagy lent sétálsz, elég nehéz poharazni, akkor azért praktikusabb egy cumisüveg :)

2125. mandy (válaszként erre: 2115. - Rencsilany)
2009. ápr. 15. 18:31

Bálint cumisüvegből itta a teát (nem zavart be a szopiba), Lili is így fogja. Aztán majd egyéves kortól csőrös pohár, aztán pohár. Így tervezem legalábbis :)

Akkor jól veszem ki, hogy a nagyoknál nem volt tejed, most Andrisnál viszont van? Ez tök jó :)

2124. rencsilany (válaszként erre: 2123. - Kattantak)
2009. ápr. 15. 17:39

ne ijedj majd meg,kicsit régi módi,de szerintem nagyon jó könyv.Nekem első gyerkőcnél rengeteget segített:)

Remélem Neked is beválik!!

2123. kattantak (válaszként erre: 2122. - Rencsilany)
2009. ápr. 15. 17:20
köszi, meg is néztem a könyvet a neten, és már ki is adtam Apának feladatba, hogy szerezze be :)
2009. ápr. 15. 17:12

én úgy csináltam,hogy nagyon kis mennyiséget főztem és mi krumpli főzelékkel kezdtük.Megmondom őszintén,hogy én nem egy kiskanalaztam,hanem megetettem rendesen,mintha már régóta ezt enné.Jó nem adtam sokat,utána tápszert adtam még kiegészítésként neki.

Hajrá,menni fog!!

Van egy könyv ezzel kapcsolatban,ami nekem bejött,elküldöm privibe a cimét,szerzőjét.

2121. kattantak (válaszként erre: 2114. - Rencsilany)
2009. ápr. 15. 15:41

hát igen, nem mondhatni, hogy olcsó egy tápszeres baba etetése... nálunk is ősök támogatják...

és bizony, mi is kaptunk igen hamar más kajákat, és felnőttünk... sőt nem is panaszkodom,mert hogy mikor terhesen elmentem először a háziorvoshoz ki volt akadva, hogy 2 éve nem látott :)

2120. kattantak (válaszként erre: 2115. - Rencsilany)
2009. ápr. 15. 15:06

régóta jól szopizó babánál is meg van az esélye, hogy szopászavara lesz???

nálunk kb 5 nap után kapott először cumisüvegből (belázasodtam, nem hagytak a kórházba szoptatni, üvegből kapott, és onnétól kezdve a szopizás romokba hevert), szerintem nem érdemesmegkockáztatni... Pohárból??? nekünk javasolták anno, hogy simán lehet már pár napos babának is pohárból adni, ügyesen isznak...

2119. kattantak
2009. ápr. 15. 15:04

tényleg, valaki leírná gyakorlatban a hozzátáplálás menetét, egy két példát... mert hogy mindenhol olyan összevisszásan írják le...

jól gondolom, hogy úgy kell, hogy mondjuk kezdjük az almával, lereszelem és a levéből kap egy kiskanállal,majd a következő nap kettőval, majd 3-al (valahol azt írták, ha megeszik 3 kiskanállal, akkor már annyit ehet, amennyit szeretne), aztán igény szerint a következő két napban amennyit akar... itt nem tudom,hogy végig csak lé, aztán ugyan így az almapürével, először csak 1, majd kettő, és így tovább??? utána mondjuk répa és krumpli, de azokból hogy lesz lé??? vagy a főzőléel kostoltatom először??? Két félét összekeverni mikor érdemes??? ha már 5-6 féle ízt megismert akkor érdemes?? vagy ha már megismert kettőt, akkor érdemes a következő pár napban annak a kettőnek a keverékét adni???

hu, bocsi megint, de káosz még a fejem a témába, de lehet csak én bonyolítom túl...

2118. kattantak (válaszként erre: 2107. - Fildus)
2009. ápr. 15. 14:59

köszi Fildus Neked is... tehát nagy hibát nem követek el...

az a jó, hogy most mindenhol az folyik, hogy nem nem kell a tápszeres babát sem itatni..

meg gondolom ez a nem ivás onnét alakult ki, hogy divatba jött az igény szerinti szoptatás, tehát, ha a kicsi szomjas kapja a cicit... de legalább is nálunk kb 3 óránként eszik Manna, nem is igényli sűrűbben... most hogy jön a jóidő tuti el kezdem itatni... a sima víz is jó??? mert nem nagyon akarok cukrosat adni, persze tudom forralás, vagy babavíz...

Hu, kemény időszak a fogzás, már most félek tőle...

2117. kattantak (válaszként erre: 2106. - Lilith76)
2009. ápr. 15. 14:54

hát igen, valahogy az elejétől kezdve ez zavar a legjobban, hogy mindenki mást mond, és te meg csak kapkodod a fejed, miközben a legjobbat akarod a babádnak...

tudod, pont az a gondom, hogy bár bízom a védőnőmbe, szerencsére tényleg normális meg minden, de valahogy most az anyai megérzésem azt mondja ne várjak fél évig...

az anyatejes babáknál még csak csak megértem, de azért azt mondják, hogy ugye az anyatej íze függ attól hogy mit eszik az anyuka, tehát azért minimális változatosság van a Baba életében, de a tápszernek ugyan olyan íze van mindig...

2116. kattantak (válaszként erre: 2104. - Mandy)
2009. ápr. 15. 14:51

hát igen, pont ezért nehéz főleg gondolom az első gyerekes anyukáknak...

Azért nem gondolom, hogy azért csinálja, mert fáradt, mert a kaján kívül vigyorog, totál nyugodt általában még este is...

Most két dolgot figyeltem meg... ha úgy etetem, hogy lefektetem magam mellé, akkor nyugisan eszik, eddig kézben feküdt, lehet az volt a baja, hogy korlátoztam a mozgásában... a másik, hogy próbálkozik fogni a cumisüveget, és majomkodik :)Vele, úgy eszik, mint egy kis disznó... de próbálkozik, hogy beleegyensúlyozza a szájába, aztán eszik egy pár falatot, majd kihúzza, majd újra.. szerintem tetszik Neki, azért csinálja..hagyom, lehet hiba,de 1, így nincs hiszti, 2 egy műsorban azt mondták, hogy hagyjuk a kicsiket próbálkozni, lehet először minden tiszta kaja lesz, de először tanuljanak meg enni, aztán szépen enni, mert egyébként a kreativitását nem hagyjuk a gyereknek kifejlődni.... nekem egyenlőre tetszik ez az elv...

Apósod olyan, mint anyukám, meg apukám... mindig találnak valami okot, amiért szerintük itatni kéne a babát :)...

nekem valahogy a 4. hónaptól felfogás szimpatikusabb

2115. rencsilany (válaszként erre: 2104. - Mandy)
2009. ápr. 15. 13:39

Mandy!nyárra én is tervezem a plussz folyadékot.Te mivel fogod neki adni:cumisüveg,csőrős pohár vagy kiskanál?

Mik a vélemények?Most jól szopik,nem szeretném,ha ez majd elmaradna a cumisüveg miatt esetleg.

2114. rencsilany (válaszként erre: 2103. - Kattantak)
2009. ápr. 15. 13:36

nekem mind a két lánykám tápszeres volt.A védőnő mondta a magáét,hogy 6 hóig csak tápszer.Egyrészt már akkor sem volt olcsó mulatság(2002 és 2005),másrészt meg tudom,hogy teli van mindennel,ami kell a babáknak,de úgy gondoltam,hogy lassanként azért hozzá lehet táplálni és az én főztömön növekedjen inkább.

Anyu is támogatott,meg ő mondta végül is ki az igazi és normális érvet:régen sem volt tápszer.Igy mi is 4 hósan elkezdtük a főzelékkel.

Figyeltem rá,mert azért a msi világban már mindenben van minden,de a lányaim felnőttek,szép nagyok lettek,kutya bajuk.

Én azt mondom próbáld ki.Amugy hallottam olyat is,hogy vki 6 hósan kezdte a hozzátáplálást és nehezen ment,mert a baba megszokta a régi izeket.Persze ezt gyereke válogatja.:)

Mi teáztattuk őket.Nem adtunk sokat,és egész világosra csináltuk nekik.De mondjuk nyár volt,meleg volt...

2113. Ancsa 37 (válaszként erre: 2112. - Lilith76)
2009. ápr. 15. 12:58

Nem akarok hozzá menni, már van dokim egy ismerősömet érdekli.

Nem az a baj, hogy nem értek rá a bábák, hanem az a fejetlenség nem volt túl szimpi, ahogy a helyzetet kezelték-pontosabban nem kezelték.

2112. Lilith76 (válaszként erre: 2111. - Ancsa 37)
2009. ápr. 15. 12:06

nos, hát így jártunk tegnap, de próbálok arra gondolni, ha a babák most akartak jönni, hát most kellett jnniük :), gondolom ritka, h mind a két szülésznő épp foglalt legyen, ezért nem gondoskodnak előre helyettesítésről..

lgb találkoztunk :).

Bálint Mihály gondolom szuper, mint mindegyik Bálint, de úgy tudom új "beteget" már nem vállal.

L.

2111. Ancsa 37
2009. ápr. 15. 08:56

Jó reggelt! Én is voltam tegnap a felkészítőn Szilvita! Csak ugye még nem ismerjük egymást...

Ez volt az első alkalom, amire elmentem, aztán rögtön pofára is estem :-)

Irtó pipa voltam, főleg azért, mert ezt 20 perc várakozás után közölték, fél órát ácsorogtam előtte a folyosón...aztán még negyedóra, mert a szakadó esőben nem mertünk elindulni...szóval több mint 1 órát töltöttünk el feleslegesen. Én még csak hagyján, de aki óriási pocival álldigált a levegőtlen előtérben feleslegesen harmincadmagával...

Nem az bosszant, hogy mindkét szülésznő épp szült, de gondolom, ez nem pontban 6-kor vált világossá számukra. Szóval üzenhettek volna időben, hogy bocsi lányok, ma ne számítsatok ránk.

Viszont Lillithel az iwiw-en meglestük egymás fotóit, így megismertük egymást. Mind a ketten programot szalasztottunk el a felkészítő miatt, én egy próbát, ő egy tanfolyamot. Mondta, hogy sajna többet nem lóghat, és ez volt az az előadás, ami igazán érdekelte volna. Tényeg pech...

Viszont összefutottam egy régi kolléganőmmel, kiderült, hogy 3 hét van köztünk. Elszórakoztattuk egymást :-)

Más...Bálint Mihályról van valakinek infója?

2110. mandy (válaszként erre: 2109. - Szilvita)
2009. ápr. 15. 08:27

Pech :-/

Nekem olyan volt, hogy mentem egy bizonyos előadásra, ami érdekelt volna, erre a doki, aki azt tartja, cserélt egy doktornővel, vagyis azon a héten a doktornő tartotta meg a - számomra abszolut nem érdekes - előadását.

2109. Szilvita
2009. ápr. 14. 20:29

Na, lányok én jól megjártam, de akkor a többiek is gondolom, mert a szülésfelkészítő elmaradt:( Mert a szülésznők szülésnél voltak, milyen meglepő nem????

Nagyon pipa voltam, mert 4 busszal mentem, szakadó esőben....

2108. lizi34
2009. ápr. 14. 18:53
az én kisfiam 1 éves és szopizik is még.Én 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást de nem erölteteve n amíg csak szop izott még vízet sem kapott még nyáron sem.most 10kg
2107. fildus (válaszként erre: 2103. - Kattantak)
2009. ápr. 14. 18:28

A tápszeres babák hozzátáplálása 4hós kórtól kezdhető (anyatejeseké 6hós kortól)...

A tápszeres babáknak a két etetések között inniuk kell folyadékot (ezt én is csak nem rég tudtam meg, mert enyhe kiszáradása volt a kislányomnak) ami lehet, babavíz, cukrosvíz, tea (mecsek baby, kamilla, bébitea (hipp:málna-csipkebogyó)...

Az ordítás: nálunk fogzás van ezerrel, és kínlódva ettünk három napig, ha csak meglátta a cumisüveget már ordított...

2106. Lilith76 (válaszként erre: 2103. - Kattantak)
2009. ápr. 14. 16:23

üdv,

én bíznék a védőnőben..

sajna én csak azt tudom, még azt sem tapasztalatból, hogy anyatej mellett nem kell külön itatni a babut, nemtom a tápszerrel hogy lehet..

szörnyű, hogy annyi mindenben csak a sok ellentétes infot lehet találni, ne hagyd, hogy elnyomják a természetes anyai megérzésed :).

leírásod alapján inkább "csak" úgy elfárad, benyűgösödik estére. ha szomjas lenne, máskor is bömbizne. szerintem.

L.

2105. Lilith76 (válaszként erre: 2101. - Szilvita)
2009. ápr. 14. 16:19
17 órakor van a "Kiamamklubnak" nevezett szülésznők által tartott előadás...itt is volt 1-2 pasi, a nagy előadásokon meg kifejezetten sok, úgyhogy jöhetnek bátran!
2104. mandy (válaszként erre: 2103. - Kattantak)
2009. ápr. 14. 15:29

Jujj ezek nehéz kérdések. Pláne mert mindenki mást mond.

Az a délutáni/esti nyűgi lehet azért is, mert már fáradt, valahol azt olvastam, hogy napközben hiába alszanak, az annyira nem pihentető, mint az éjszakai, ezért estére már nagyon kifáradnak.

De az is lehet, hogy fejlődési ugrás :)

Én háromhónapos korig a nyűgösséget mindkét nagyobb gyerekemnél a fejlődési ugrásra fogtam. Utána meg a fogzásra ;-)

A hozzátáplálást tápis babáknak van ahol úgy olvastam, hogy ugyanúgy fél éves kor, valahol meg azt írják, hogy már 4 hónapos kortól....

Lili anyatejes, én nem adok Neki más folyadékot, bár nyáron a nagy melegben tervezem. Ja de apósom éppen tegnap dünnyögött, hogy milyen dolog az, hogy nem adok inni....mert hogy a tej ennivaló :-/

Ahány ház, annyi szokás.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook