Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Jaj igen...bocsi
Természetesen adtam pénzt de egyébként a vareatszedés, utóketelés is támogatott.
De aztán végül is egy nem rég végzett rezidens csinálta úgy emlékszem? A doktornő aszisztalasaval. Mintha írtad volna.
Mondjuk én ettől biztos szívinfarktust kapnék. Hogy rajtam gyakorolnak.
Már rég bent vagyok a naplódban. Nagyon szép lett. Már írtam is.
Köszönöm hogy válaszoltál de igazából nem volt ilyen kérdésem. Csak egy dologra voltam kíváncsi amit kérdeztem előbbi írásomban.
Nekem tb- re csinálták mert a jobb szemem előtt zavarta a látást. Persze ilyenkor az ember nem tud szabadon orvost valasztani. Engem a kerületi sztk- ból utaltak be a Mária utcai szemklinikára, ott egy időpontot kaptam meg egy nevet, hogy ki fog műteni. A műtétek végző orvossal csak a műtőben találkoztam.
Szemész volt, aki elsősorban " helyreállító" szemsebészettel foglalkozik. Én jobban bízom bennük, mint a plasztikai sebészekben . ( senkit nem akarok ezzel bántani) A szem érzékeny műszer, jobb ha olyan nyúl hozzá, aki nagyon ismeri.
A naplomban meg lehet nézni a képeket.
Így már én is jobban értem.
Eléggé szigorúak a TB feltételei, de az orvosnak módjában áll, hogy a beteg javára billentse a mérleget.
Gondolom, nem tenné ezt, ha a kívánság irreális lenne.
Természetesen ez igaz, van pár kivétel, ha a feltételeknek megfelelünk. Én a TB által nem támogatott szépészeti műtétekről írtam. A Te általad leírt esetekben az orvos nem is kér pénzt, ha adunk, az más.
Arról próbáltam írni, ha nem felelünk meg a feltételeknek és ezért nem TB támogatott a szépészeti műtétünk, de az orvos azzá teszi számunkra.
Én ott csináltattam a felső szemhéjplasztikámat. Kombinált műtétem volt, belső szemöldökemeléssel /valahol ezt endoszkóposnak hívják/. Szép lett, és elégedett vagyok az eredménnyel.
Alsó szemhéjban viszont nincs tapasztalatom.
Nekem erről más a véleményem. Mindannyian tudjuk, hogy a szépeszeti műtétek nem ingyenesek, nem támogatja a TB. A magán orvosok, magánklinikák igen borsos áron elvégzik a beavatkozást, bárkinek.
Ha valaki nem akarja ezt megfizetni próbálkozik más megoldással. Felkeres olyan orvost aki ezt elvégzi állami kórházban. Az orvos megoldhatja úgy, hogy ahol délelőtt műt, azt a műtőt bérli délutánra, eszközökkel, személyzettel együtt, ettől kezdve ő már magánorvos és jogosan kérhet pénzt, de általában kevesebbet kér, mint a magánklinikák.
Megoldhatja úgy is, hogy a páciensnek (nem beteg) beír más diagnózist, amit a TB finanszíroz és közben a plasztikai műtétet végzi el. Ez csalás, de ezt tudja az orvos is és a páciens is. Bizony ezt a "kegyes" csalást akarja a páciens is. De akkor miért gondoljuk, hogy ez ingyen van? Miért gondoljuk, hogy bemegyünk az utcáról, vagy akár ismerőssel is és az nekünk jár? Hát nem jár, ebben a csalásban ketten veszünk részt, az orvos elvégzi a műtétet, nekünk viszont honorálni kell.
Ha ezt nem akarjuk nem kell odamenni és nem kell erre kérni az orvost.
Az az érdekes, hogy ez TB-re ingyenes, és nekem visszás kicsit, hogy sok orvos dolgozik ugyanabban a rendelőben, ugyanazzal a felszereléssel (ami az államé) délelőtt TB-re, délután magánban. A kórházi műtőben a sok TB-s beteg között lehet, hogy van magánbeteg is, ugyanazzal a felszereléssel műtenek mindenkit.
Még inkább visszás, hogy az ingyen betegnek sem hagyják bent a varratot, milyen alapon számol fel pénzt a varratszedésért?
Az utógondozás alapesetben csak pár nyugtató szó, ha komplikáció adódna, azt amúgy is állami pénzen kell helyrehozni, nem? elég nagy összeg az az 50-60 ezer Ft!
köszönöm a felvilágosítást!:)gondolom,hogy nem olyan egyszerű lefolyású a dolog :D de,hát a szépségért meg kell szenvedni állítólag :D
Te meg vagy elégedve az eredménnyel?
műtét közben látod ami történik?:D
Szia:)
mindenképp csinálok naplót,nálam igazából azt mondta ez a lehetőség áll fenn kívülről nem tudná csinálni annyit mondott még,hogy ha nem vagyunk elégedettek az eredménnyel,akkor meglézerezi,de csak is akkor,ha nem 100% az eredmény.Nagyon várom már,de kicsit azért izgulok,hogy milyen lesz a végeredmény :)nagyon szeretnék már megszabadulni a batyuimtól :))