Szabadúszó leszek (itt bármiről beszélhetsz) (beszélgetés)
A kékharisnya díjat csak nő kaphat.
Kékharisnyának nevezik azokat a nőket, akik belekotnyeleskednek a művészetekbe, okoskodással próbálják a műveltségüket fitogtatni.
Látod, máris levontad a konzekvenciát rólam, hogy nem értek a komoly zenéhez. Pedig eddig egy szót sem írtam ebben a témában.
Lányok, asszonyok !
Csak dicsérni tudom fejlett kritikai érzéketeket.
Ha tudtam volna, hogy ilyen magas műveltségű hölgyekkel van dolgom, eszembe nem jutott volna, hogy magyar nótákát, operetteket rakjak ABC- be.
Bevallom, azért tettem, mert láttam senki nem látogatta a topikot,gondoltam játszogatok egy kicsit, hogy életben tartsam.
Jöjjön egy magasröptű komolyzenei téma, csak tudjatok hozzászólni.
Kérdés : Rahmaninov D-dúr divertimentoját milyen alkalomból szerezte ?
Aki ezt pontosan megmondja, azt a kedves fórumtársamat " Kékharisnya" díjjal tüntetem ki.
A magyar nótánál rosszabb az operett, mulatós, sramli. Egyiket sem hallgatom, szerencsére senki nem kényszerít :)
Anno mikor a szomszéd operettet hallgatott piszok hangosan, és kérésre sem vette lejjebb a hangerőt Sepultúrával válaszoltam rá. Érdekes, utána tudta normálisan hallgatni.
Igen, ezt mondtam én is tegnap, amikor ABC-be szedte kedves topik-vezérünk a nőkre jellemző tulajdonságokat...
pedig állandóan az a baja, hogy tartani szeretné a színvonalat.
Most pedig ez az ABC-be szedett népdal-gyűjtemény...
úgy látszik, amit ő írkál, az mind színvonalas, amit mások vezetnek elő, azok szint alatti dolgok!
Hát nem tudtam nem bele-szólni!!!!
... ha már a színvonalat tartani akarjuk,...
ez színvonal????
László névről nem, de Lajosról igen:
"Ide figyelj Lajos,
A G-húr kicsit magos,
Mert rossz a filhallásod már!"
Tévedsz kedves, mert az nem I-betűs, hanem J-betűs:
Hej Jancsika,Jancsika,
Mért nem nőttél nagyobbra
Nőttél volna nagyobbra
Lettél volna katona
C-vel:
Elment Cili néni a vásárba csuhajla,
Batyuk kötött a hátára csuhajla...
Nem baj az, ha valaki ismeri és tetszik neki. De Omentől csak ilyeneket láttam eddig emlegetve, mindemellet meg van róla győződve, hogy rendkívül művelt, jó ízlésű, tájékozott.
Ismerni én is ismerem, de ha hallgatnom kellene az büntetés lenne.
Nem, az intelligencia és a lexikális tudás nem ugyanaz. A foci ismerete még az általános műveltség részének sem mondható, vagy ha az, akkor a birkózás, kézilabda és bármelyik sportág ismerete is bele tartozik.
Az pedig, hogy slágereket ismersz, akár mai, akár régi semmit nem mond rólad. Ha ezeket szereted is akkor azt is értem, miért olvasol Borsot, miért szereted a bulvárt.
Azt, hogy valaki ismeri a régi slágereket nem azt jelenti, hogy nagyon öreg. Ugyanúgy ismerem a mai zenét is.
Foci téren, 1oo év előtti dolgokat is betéve tudom, igy vagyok a politikával és a történelemmel is. Az utóbbiban akár ezer évre visszamenően ismerem az uralkodó házak és királyok történelmét.
Tudod, ez általános intelligencia kérdése is, mellesleg hozzátartozik a szakmámhoz is.
Az életkoromról : a legszebb férfi korban vagyok. Hogy mi a legszebb férfikor ?
Amikor az ember még jó hatással van lányokra és az aszonyokra is.
Azzal is tisztában vagyok, neked nem jövök be.
Túl élem.
Azt hiszem, alaposan bemutattad az ízlésedet.
Kíváncsi vagyok, hány éves lehetsz, nekem már apám sem hallgatott ilyeneket, pedig nem 20 éves vagyok.
Végül Zs -vel egy operett betét
Jaj Zsuzsikám...
Slágerekből ennyi
U- val és Z- vel nem tudok slágert
V-vel viszont a Vig özvegyből :
Vilja ó Vilja, te szép te csodás
S -el
Sárika egy kicsit butácska
Hogy miért éppen Sárika? Valószinűleg a slágerszerző éppen vele találkozott
R-rel
Hallod- e Rozika te !
P-vel
Isten véled édes Piroskám
és akad egy férfinév is
Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott
O- val
Opera szerzőt idézek :
Oszkár tudja, de nem mondja
M
Mondjátok meg Máriának szeretem
Nagy Koós sláger volt.
Érdekes László névről nem született sláger.
Lenekéről viszont inge, amit kifejezetten Lorán Lenkének írtak :
Lenke, Lenke, egy kicsit szemtelenke...
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki, akivel beszélhetnék?
- Hány éves kortól beszélhetünk hiperaktivitásról?
- Van az az ok, amiért így beszélhet velem?
- Milyen esetben beszélhetünk egy csecsemőnél alvászavarról?
- Van vezetékes telefonod? Beszélhetnékem támadt...
- Információkat szeretnék arról a T-mobile-os dologról, ahol 2 előfizető ingyen beszélhet egymással. Tudnátok mondani róla dolgokat kérlek?