Szabadúszó leszek (itt bármiről beszélhetsz) (beszélgetés)
Ez igaz!
Sőt, állítólag az amerikai tanrendben már kb. 30 évvel ezelőtt is azt tanították, hogy a diák mit, hol talál meg, és nem elsősorban a lexikális tudást tartották fontosnak.
Ebből viszont az sült ki, hogy a gyerekek gondolkodási, ötletelési képességei jelentős mértékben lecsökkentek az előző korosztályok képességeihez viszonyítva, és ez a feltalálások, újítások stb. stb. terén vissza-ütött. Ezért is van, hogy pl. a NASA is nemzetközi szintű pályázatokat ír ki bizonyos fejlesztések megoldására. És pl. nem véletlen az sem, hogy valami ilyen kiírást egy 12 éves magyar fiatal által beküldött pályázat nyert meg!!!!!
Egyetértek. Ami még nagyon fontos, épp a net miatt, az a kritikus gondolkodás, forráskritiks. A neten sok a fals információ, rengeteg hülyeség is fent van, ezeket tudni kell szűrni.
A másik fontos: a netbiztonság. Mire figyeljünk, hogyan védjük a jelszavainkat, miről lehet felismerni egy jelszólopó oldalt.
Semmi!
Te felraktad a 906-osat, annak az utolsó mondatát omennek akartam a figyelmébe ajánlani, és véletlenül a "válasz erre" kattintottam. Ebből lett a bonyodalom. Persze kérdés, hogy akinek te írtad ezt a 906-ot, az elolvasta-e??
Nem is kell tudni, mert szerintem a legtöbb nem is általános műveltség, csak aki ennyire okos, mint a fórumindító és műveltségi kérdésekkel provokál másokat, az tudja biztos ezeket is, mivel személy szerint nekem ezek evidensek.
(Más dolgok meg nem, mivel mindenki máshoz ért és másban jártas, és ez így teljesen normális.)
No látod-e!
Az utolsó mondatodat ne felejtsd el még akkor sem, amikor a nők szellemi képességeit minősíted!!!!
Ja, eszembe jutott még egy:
Mi az S.O.S. vészhívó jel eredete? Google nélkül!!!
Ezzel mégis mi a célod? A műveltséged akarod fitogtatni? Szerinted ez az általános műveltség része? Szerintem nem. Az okossághoz, intelligenciához, EQ-hoz pedig végképp semmi köze. Én is tudnék olyanokat kérdezni, amiket nem tudsz.
- Goethe híres utolsó szavai?
- Ki nevezte el Szomory Dezsőt, és mi volt az eredeti neve?
- Hol van kiállítva a Starry Night, és ki festette?
- Miért nem lőtte le Örkény a feleségét és szeretőjét?
- Második ember a holdon?
- Ki írta a Vilette című regényt?
- Imre herceg hova szokott visszavonulni elmélkedni, és ki volt itt a mentora?
- Ki volt Ábrahám fia?
- Ki lépett Júdás apostol helyébe?
- A Wright fivérek repülőjének pontos másolata hol van kiállítva?
- Peru fővárosa? (Csak hogy legyen egy nagyon könnyű is.)
- Kinek a halotti temploma van Deir el Bahari-nál?
Google nélkül hány kérdés megy neked? Számomra ez mind evidens. Mint ahogy mindenkinek vannak témák, amikben tájékozottabb az átlagnál, csak a legtöbben emellett rendelkeznek annyi IQ-val, hogy belátják, hogy azok semmivel sem kevesebbek nála, akik másféle (de nem feltétlenül kevesebb) tudással rendelkeznek.
Hát persze, hogy nincs!
Ahogy írtad is neki korábban, hogy összekeverte a szerzőt. Nem Rahmanyinov, hanem Mozart írt ilyen címmel!!
És ezt te már kora reggel is megmondtad, megírtad neki, hogy ő is utána nézhetett volna a net-en, és akkor nem fogja a szerzőket keverni!
Bár meglehet, hogy hiába is raktam fel a linket, mindenki más belenéz, csak ő nem!
Valamelyik nap elköszöntem ettől a fórumtól, amikor a színvonal-tartás problémája került szóba, és kritikán aluli téma került a fórum-indító által terítékre.
Most, hogy a saját hülyeségei, tájékozatlansága, tanulatlansága leplezésére a hölgyek szellemi képességeit kezdi csak úgy általánosságban minősíteni, és van bátorsága minden nő észbeli képességét a "sajátja alá" helyezni, ....
okos hölgyeim
Még senkitől sem kaptam választ rég feltett kérdésemre :
Rahmaniov D dúr divertimentoját, milyen alkalomból szerezte ?
Erre ajánlottam fel a Kékharisnyadíjat.
De úgy látom, ezt nem igen tetszett nektek, kiötlök egy vonzóbb díjat. De tartok attól, hogy senkitől sem kapok erre jó választ.
Női fórum - férfi fórum
Egyik kedves hölgy epésen kifogásolja, mit keresek én a női fórumozók között ?
Adóhivatal?
Egy fillért sem.
A kérdés feltevése már-már kirekesztőnek hat.
Nincs kiírva, hogy belépés csak nőknek !
Egyébként egyetlen topikba sem mentem be eddig, csak abba, amelyet én indítottam. Ez is olyan.
Édes Ingám, honnan tudhatom, hogy te nő vagy?
Mert azt állítod ?
Ebben az anonym fórumban mindenki azt állít magáról, amit akar. Lehet szép, fiatal, bölcs, vagy amit akartok, az inkognitóját senki nem adta fel. Leginkább még én mondtam el magamról a legtöbbet. Mondhatjátok, én is kamuzhattam. De nem fogok esküdözni, hogy amit leirtam az igaz.
Majd alakulunk még mi is.:)
Egyébként nem az EB a fontos (de még a VB sem annyira), hanem az olimpia. Kemény Dénes idejében is ez volt, az olimpiára készültünk mindig, közben becsúszott egy gyengébb EB vagy VB teljesítmény, na és? Az olimpiára csúcsformában voltunk.
Drágáim
Látom, jól elvitatkoztatok a vízilabda csapatunk szereplésén. Szerintetek diadal volt, szerintem égés. De tit vagytok a szakértők...
Provokatív kérdésekre, megjegyzésekre ne várjon senki választ.
Udvarias ember vagyok, senkit nem sértegetek vissza. Engem lehet sértegetni, bírom a gyűrődést.
S örülök annak, hogy egy kis örömet tudok nektek szerezni azzal, hogy engem piszkálgattok.
Puszi a kis okos fejecskétekre.
Aki csak csevegni akar, azaz bólogatni mindenre az lehet, jól jár. De aki beszélgetne, esetleg érveket vár az csalódik.
Ha ellenvélemény van Nomen eltűnik, témát vált, kérdésre nem válaszol.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki, akivel beszélhetnék?
- Hány éves kortól beszélhetünk hiperaktivitásról?
- Van az az ok, amiért így beszélhet velem?
- Milyen esetben beszélhetünk egy csecsemőnél alvászavarról?
- Van vezetékes telefonod? Beszélhetnékem támadt...
- Információkat szeretnék arról a T-mobile-os dologról, ahol 2 előfizető ingyen beszélhet egymással. Tudnátok mondani róla dolgokat kérlek?