Szabadúszó leszek (itt bármiről beszélhetsz) (beszélgetés)
Azt mondták régen : jó bornak nem kell cégér.
Ma még a jó bort is reklámozzák ugyanúgy mint a silány mosóporokat.
REklám nagyhatalom lettünk.
Ezért járok moziba, ott legalább szünet nélkül végignézhetek egy filmet.
A tv- ben már túlzásba viszik a reklámokat
Nem jöttek még rá, hogy reklámidő alatt megy kis mindenki a OO- ba.
Záróra.
Nézzük, milyen forgalom volt ma.
Hát, nagy tolongásról nem beszélhetünk.
Igaz, nem irtuk ki, hogy akció van.
Az ügyes kereskedő kiirja, hogy akció.
Arra ugranak a vevők.
Pedig az árak nem változnak,de ha akciósan vásárolunk, úgy érezzük jó boltot csináltunk.
Szomorú a mostani nehéz helyzetben ,hogy a részegek száma nem csökkent,sőt szerintem inkább nőtt.
A kocsmák közül nemigen zárt be egy sem ,hogy nem nyereséges.
Sajnos hiába emelik az alkohol árát,vagy akár a cigiét mégsincs pozitív változás.
A részegség nekem táv fogalom,mert sem én,sem a családom nem iszunk alkoholt.
Egyébként nem vetem meg azt, aki tudja a mértéket,de a mértéktelen alkoholizálást elítélem.
Érdekes hogy a részeg embereket kikerülik akár gyalogosan, kerékpárral vagy autóvalis.
Hamarabb elütnek egy józanul munkából hazainduló kerékpárost,mint egy imbolygó ,részeget.
Részegek és józanok
Ki a részeg ?
Nem olyan egyszerű erre a válasz, hiszen a lerészegedésnek több lépcsőfoka van
Szalonspicctől a totál berúgásig.
Részeg szerintem az, aki nincs birtokában sem a józan eszének, sem a tudatának, képtelen a saját lábán egyenesen megállni, pláne menni.
Soha életemben nem voltam részeg.
Még spicces sem.Annál az egyszerű oknál fogva, nem kedvelem az italt.
Tehát józan vagyok.
Kivéve, ha netán rosszul lennék, vagy elszédülnék az utcán.
Ember nem lenne, aki nem azt mondaná, hogy részeg a pasas. Mint ahogy, aki rosszul lesz az utcán, elmennek mellette közönyösen, mert legyintenek az emberek : részeg !
Sok ilyen esetet láttam a pesti utcákon.
Bevallom, magam is úgy vélekedtem, azért pihen az utcán, mert piás.
Hát valahogy így néznek ki a részegek és a részeg józanok.
Egy másik verzió:
"Benkő László behajolt az autóba és közölte, hogy nekik nem kell taxi, és megpróbálta különböző jelzők kíséretében elküldeni onnan a sofőrt. A taxis szerint a zenész nem volt józan és elsősorban a húszperces várakozást kifogásolta. Ekkor felhívta a diszpécsert, és elmondta, hogy elhagyja a helyszínt, mert nincsenek olyan állapotban, hogy elvigye az utasokat. Ekkor átment a sofőr oldalára Benkő László és megpróbált beütni az autóba. Ez volt az a pillanat, amikor kiszállt az autóból a taxisofőr. H. Zoltán szerint előbb az omegások estek neki, ebből adódott a verekedés."
Nagyon utálom a bulvárt, nem is érdeklenek a témák, erről az esetről is csak azért tudok, mert gyakran hallgatok rádiót, és az egyik csatornán volt egy riport a taxi vállalat vezetőjével, és egészen más oldalról mutatta be a dolgot. Két öreg részeg rokker viselkedése miatt gurult be a taxis, akinek természetesen nem volt joga verekedni. Nem erre a taxira vártak sokat, hanem hívtak először egy másikat, és miután az nem jött gyorsan, hívták ezt a bizonyos verekedős sofőröst, aki a hívás után pár perccel már ott is volt. Mivel nem voltak a nagyrabecsült zenész urak józanok (ezért is hívtak taxit), nem fogták fel, hogy nem az késett, akit elkezdtek szidalmazni.
Fogalmam sincs, mi az igazság, tényleg nem is érdekel, és ha nem hallottam volna véletlenül a rádióban, Gyurinak erre a beírására nem is reagáltam volna.
Abból indulok ki, ha nekem kellett volna félórát várni a taxira, mit tettem volna.
Nem birtam volna ki, hogy szó nélkül beülök a taxiba
és nem szólok egy szót sem.
Rossz véleményem van a taxisokról, kétszer is meggondolnám, hogy beüljek -e valamelyikbe. az éjszakai taxisok bunkóságáról volt tapasztalatom.
Megértem, hogy kevesellte a borravalót és utánam dobta az ablakából.
Mindenképpen elítélem azokat, akik visszaélnek a fizikai erejükkel. S főleg, hogy nem hasonló fazonokkal teszik.
Neked szórakoztató, nekem unalmas. Egy művésznek sem érdekel a magánélete, mi közöm hozzá? Az érdekel amit csinál, nem az, ki kivel szexel, nyaral ebédel. Igény az van rá, ezért él meg ennyi lap és csatorna ebből.
Nem baj, ha valaki szereti a bulvárt, azzal van baj, ha azt hiszi, a bulvár az igényes szórakozás.
Az egész Mo egy nagy bulvár.
Gagyi, gagyi hátán.
Soroljam ?
Nem a bulvárral van gond, hanem ahogy előadják.
A régi Színházi Élet mi a múlt század elején és közepén jelent meg, még száz év távlatából is érdekes, szinvonalas olvasmány.
" Maga csak tudja intim Pista" volt a pletykarovat.
Fedák Sáriról, Csortosról, Adyról, Kálmán Imréről.
Senki nem húzta a száját, hogy micsoda gagyi.
A mai bulvárt a szereplői teszik mocskossá.
Maga a műfaj szórakoztató, lehetne szinvonalasan is csinálni.
Látom, megint megvan a napi bulvár.
Egészségedre.
Megverték az Omegásokat
Pár napja kétt Omegás zenészt megvert egy 3o éves kigyúrt taxisoffőr.
A zenészek taxit hívtak telefonon, amely fél óra késéssel futott be. Gondolom, a zenészek érthető módon nem kedvesen fogadták a taxisoffőrt, és joggal nem akartak beülni a kocsijába.
Azon sem csodálkoznék, ha Benkőék a vita hevében a taxis édesjó mamájának a foglalkozására utaltak volna. Az öntudatos taxis ezek után alaposan helyben hagyta a zenészeket. Nem volt nehéz dolga a 71 és 66 éves Omegásokkal. Biztos, hogy nem lett volna agresszív, ha a taxit nem hozzá hasonló büdös izomagyú bunkók rendelték volna. Valószímű másképpen végződött volna a vita is, a taxs mehetett volna kórházba. A taxitársaság vezetője fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza a kazettát, amely nem lenne kedvező az Omegásokra. Valószínűleg elhangzottak olyan mondatok, amely nem tűrik a nyomdafestéket.
A taxisokról sosem volt jó véleményem. Társadalmunk egyik legpimaszabb, legagresszivebb képviselői.
Hozzájuk hasonló tenyérbemászó emberek a piaci zöldségesek is.
Hogy ne általánosítsak, hozzáteszem a közhelyet: tisztelet a kivételnek.
Bazárt bezárni nem kell!!
Vagy egy kicsit szabadságolod magad, sokszor az is elég, és utána ismét új erővel, új lendülettel lehet részt venni a dolgokban, a társaság azért még hadd járjon csak ide, és majd ha nem is azon a szinten mint veled együtt, de azért csak-csak halad tovább.
Ha már nem lehet csak az időjárásről diskurálni, akkor annak nem lesz sok értelme.
Győzi miatt ne szomorkodj, van még itt elég ostoba "celeb" akit be lehet tolni a helyére. Addig meg valahogy próbáld feldolgozni ezt a nagy veszteséget. Esetleg vedd igénybe szakember segítségét, ha végképp nem megy. :)
Jön a házmester a kulcskarikájával és bezárja a bazárját.
Bár nem láttam kiirva, hogy itt nem lehet leírni az általános közérzetről, amit tapasztalok és ér
lehet, hogy politikának számít. Jó, nem fogok politizálni, de nem fogok ujjongani sem a rendszerért.
Közömbös dolgokról elmélkedem. Pl. az időjárásról. Abba sosem lehetett belekötni.
Ma szomorú napom volt, alig térek magamhoz.
Gáspár Győzőt kitiltották az Édes életből.
Hogy mik történnek...
Az oktatás már régen is erről szólt. Sajnos nem sok minden változott.
Az sem igaz, hogy régen más volt az oktatás, jobb, eredményesebb, elég megnézni a mai 60-as korosztályt.
A reklámokat már egyszerű elkerülni, mesét nem csak tévén lehet nézni szerencsére.
Az iskola meg épphogy keveset tanít, a reál tárgyak oktatása katasztrófa. Épp ezért vesznek be az emberek minden baromságot, ezerrel terjed a hülyeség, főleg a neten.
A vallás helyét átvette a média a néphülyítésben, sikeresen.
A régi meséket eredetileg nem gyerekeknek szánták. Tele vannak horrorral, szex-el, ha megnézed jobban nagyon durvák.
A mai mesék közt van sok szemét, de nagyon sok jó is, az állatok pedig már Aesopus meséiben is beszéltek.
Nincs mese !
Ez egy szólás-mondás.
A kijelentés téves.
Igenis, van mese, méghozzá több a keleténél.
Gondoljunk csak bele, hogy kik próbálnak mesélni nekünk ?
Ahogy a népnyelv mondja : gyereket akarnak bemesélni a hasunkba.
De az igazi mesékről akarok szólni.
A gyerek mesékről.
Hol vannak a régi mesék romantikái.
Manapság a mesefilmek többsége, akár akció vagy rémfilm is lehetne.
Kihaltak a jó tündérek.
Gonosz, visszataszító figurákat álmodnak meg a rajzfilm készítők.
Na meg a hangok.
Mese filmekben nincsenek normális hangok. A mesefigurákat szinkronizáló színészek idétlen, művi hangon szólaltatják meg a figurákat.
A pici gyerek joggal hiszi, igy kell beszélni.
Azt is hülye dolognak tartom, hogy az állatok emberi hangon beszélnek, sőt ruhákat hordanak, különböző mesterségeket művelnek.
Aztán a kis kölyök hiába akar beszélgetni a malaccal vagy a báránnyal, azok nem szólnak vissza, mint a mesefilmekben.
Nem kellene hülyíteni a gyerekeket már apró korukban. Mire felnőttek lesznek úgyis meghülyülnek valamitől.
Mindenki másnak tud örülni, máson tud bosszankodni
Ami nekem örömet okoz : ha kedvenc csapatom a Real Madrid látványos focival nyer és trófeákat szerez.
Öröm, ha hozzájutok egy jó könyvhöz.
Egy jó film
Egy kellemes hölgy meghódítása
Ha egy jót focizok, teniszezek, pingpongozom.
Ha a legjobb színem van a haverok között.
Hirtelen ez jutott az eszembe.
Ez nem igazságérzet, hanem keserűség. Akkor lenne kritika, ha meglátnád a jót is, de olyat ritkán olvasni tőled.
Az emberek többsége normális, ők a csendes többség. A hangoskodó idióták feltűnőbbek, de így elkerülni is könnyebb őket.
Nekem a közvetlen környezetem normális emberekből áll, a zöldségesnél vissza lehet vinni a dinnyét, ha nem jó, a piacon meg lehet kóstolni a gyümölcsöt, és még sorolhatnám.
Észreveszem a rosszat, és elkerülöm, ilyen egyszerű. Viszont nem félek a konfliktustól, ha valaki úgy viselkedik velem ahogy nekem nem tetszik szólok, ha kell nyomatékosan.
Valamikor én is hasonlóképpen gondolkoztam és alkottam véleményt, ítéletet az "élet nagy igazságairól" vagy éppen igazságtalanságairól!
És elkezdtem gondolkodni azon, hogy a tőkések profit-éhségén kívül mi az a valami még a világon, amely egyáltalán lehetővé teszi, hogy a világ olyan legyen, amilyen éppen...
Kerestem, kutattam az okokat, és ugye aki keres az talál, elsősorban könyvekben találtam, egyikben is, másikban is egy-egy mondatocskát, gondolatot, tanítást, stb. stb. és valahogy el kezdett tisztulni a kép, kezdtem "bele-látni" a világ, az univerzum működési rendjébe.
Pl. ősi kínai bölcsesség, melyet megjegyeztem:
"Tanuld meg megváltoztatni azt, amin változtatni akarsz!
Tanuld meg elfogadni azt, amin változtatni nem tudsz!
Tanuld meg megkülönböztetni a kettőt egymástól!"
És hogyan tudsz rajta változtatni?
1. Ha változtatni akarsz az életeden, változtasd meg a minden-napi szokásaidat
2. És még kismillió más egyéb: Niel-Donald Wals: Beszélgetések Istennel c. könyv első kötet = a minden-napjaink eseményének alakulása, hogyan tudunk rá hatni, stb. stb. 2. kötet a földünkön történő gazdasági-politikai-morális stb. stb. események, tendenciák alakulása, és hogyan tudunk rájuk hatni. 3. kötet az univerzumban működő erők, energiák, és ahhoz a föld, mint bolygó kapcsolódása. Első nekifutásban az 1. kötet tanításainak több hónapos tanulása, nemcsak elméleti síkon, gyakorlati síkon is, az abban leírtak, de működik.
És még mielőtt a cím alapján bárki azt gondolná, hogy menni kell a templomba és imádkozni, nagyon téved.
Az velem a gond, hogy a " sorban állásnál" nagyobb adag igazságérzetet és kritikai vénát kaptam, mint egy normális porció.
Ezért aztán nem látom rózsaszínben a világot.
De ettől még nem vagyok depressziós.
Sok mindennek tudok örülni.
Igaz, még több dolgon bosszankodni.
Senkit sem irigyellek.
Ez jó tulajdonságom.
A milliárdosokat sokan irigylik.
Úgy vélem, ők sem tudnak több bécsi szeletet megenni nálam, legfeljebb szebb a terítékük.
Ők is csak egy szobában tudnak egyszerre aludni, hiába van tizenkét szobájuk.
s, ha eljön a végórájuk, igaz, hogy nagyobb pompával temetik el őket, mint az átlagembereket.
De nem tudják élvezni...
Nagyon nem irigyellek, hogy ennyire megkeseredett vagy. Ha ilyen a közvetlen környezeted abban te is hibás vagy.
A politikai átverések ellen a gondolkodás hatásos, tévét nem muszáj nézni, tájékozódni mindig több oldalról kell. Szerencsére ma van erre lehetőség.
Kik csapják be a népet, azaz minket ?
Egy szóval el lehet intézni a választ : mindenki.
Azért ennyire nem egyszerűsítem le a kérdést.
A legnagyobb átverő a politika és az aktuális kormány. A miért-re, hogy miért, aligha kell magyarázatot adnom, tudja mindenki.
Nagy átverő a sajtó is. Bal és jobboldalról egyaránt. Kétféle igazság nincs. A két oldal sajtója közül valamelyik hazudik, vagy mind a kettő.
Szintén nagy átverő és népbutító a televízió.
Itt is felesleges lenne példákat említeni, estig lehetne sorolni.
Fellini világhírű filmjéből lopták el a címet : Édes élet. Nos, a tévén látható "Édes élet " láttán, ( már akinek van gusztusa megnézni )
Átver minket még a zöldséges, aki belekeveri a rohadtat, a fonnyadtat az egészséges gyümölcs, zöldség közé, átállítja a mérlegét.
Átver a vendéglős, a fagylaltos és sorolhatnám mindazokat akik a szolgáltató iparban dolgoznak.
Tisztelet a kevés kivételnek.
Átveri a mennyasszony a vőlegényt, a vőlegény a mennyasszonyt.
Az aráról kiderül nem annyira ártatlan és szelid, mint ahogy azt ő maga és a szülei állították. A vőlegényről kiderül, hogy nem antialkoholista és nemcsak az asszonykához hűséges.
Van egyáltalán, aki nem ver át minket ?
Talán saját magunk.
Átlátunk magunkon...
Jó öt perce várom, hogy menjen tovább a fent leirtak, de hiába nyomom a ment -et. Nem megy.
Talán kényes dologról írtam ?
Már tíz perce áll itt a gép, az istenek sem adja tovább.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki, akivel beszélhetnék?
- Hány éves kortól beszélhetünk hiperaktivitásról?
- Van az az ok, amiért így beszélhet velem?
- Milyen esetben beszélhetünk egy csecsemőnél alvászavarról?
- Van vezetékes telefonod? Beszélhetnékem támadt...
- Információkat szeretnék arról a T-mobile-os dologról, ahol 2 előfizető ingyen beszélhet egymással. Tudnátok mondani róla dolgokat kérlek?